Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

KATA-KATA HIKMAT

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Oesandro Jr. on Tue Oct 13, 2009 6:03 pm

haa..ni ikklan mana plok ni MD???hehe

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 6:07 pm

Oesandro Jr. wrote:haa..ni ikklan mana plok ni MD???hehe

ada kaitan dgn ...topik hok tu ke....?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Deto_8 on Tue Oct 13, 2009 8:01 pm

akhirnya jadi begini topik ni...aokme ni pantang lepa...pantang diberi ruang Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Tue Oct 13, 2009 8:02 pm

BIOR HIDUP SEGAN SIKIT
PADA MALU TAK BERTEMPAT. Rolling Eyes

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  labu sayong on Tue Oct 13, 2009 9:13 pm

Deto_8 wrote:akhirnya jadi begini topik ni...aokme ni pantang lepa...pantang diberi ruang Laughing

maroh je diorang abg deto..base babey... Twisted Evil

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Wed Oct 14, 2009 1:40 am

labu sayong wrote:
Deto_8 wrote:akhirnya jadi begini topik ni...aokme ni pantang lepa...pantang diberi ruang Laughing

maroh je diorang abg deto..base babey... Twisted Evil


tolong terang apa maksud slang ni
"base babey"sajer nak tau
tak berapa fasih sangat koi
ayat ni..
tima kasih cikgu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Wed Oct 14, 2009 9:19 am

zulkbo wrote:
labu sayong wrote:
Deto_8 wrote:akhirnya jadi begini topik ni...aokme ni pantang lepa...pantang diberi ruang

maroh je diorang abg deto..base babey...


tolong terang apa maksud slang ni
"base babey"sajer nak tau
tak berapa fasih sangat koi
ayat ni..
tima kasih cikgu


Base - merujuk pada perbuatan
Babil - degil ( keras kepala)

Base babey - Memang perbuatan degil

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Wed Oct 14, 2009 10:02 am

Oesandro Jr. wrote:"Quality begins and ends with the individual. Quality people do quality work"
Quote from Ranjit singh malhi.

PEOPLE WHO ARE AFRAID TO FAIL CAN NEVER EXPERIENCE THE JOYS OF SUCCESS - pete zafra


THE ONLY REAL PRISON IS FEAR AND THE ONLY REAL FREEDOM IS FREEDOM FROM FEAR - Aung San Suu Kyi

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:25 am

[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color][/quote]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  koy101 on Sat Oct 17, 2009 2:22 am

zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)[/quote]

lum cukup ilmu la nak duk blakang imam... besor tanggungjawab tuh sebesor tanggungjawab imam tuh sendiri...
( p/s : aku setan lagi.... )

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 2:28 am

koy101 wrote:
zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)

lum cukup ilmu la nak duk blakang imam... besor tanggungjawab tuh sebesor tanggungjawab imam tuh sendiri...
( p/s : aku setan lagi.... )[/quote]

masing-masing
koi tak campo
yang penting
kita ngan Allah

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  strikerbuncit on Tue Oct 20, 2009 5:21 pm

Renung dan kutiplah mutiara hikmahnya...selitkan diingatan pahatkan utk membaiki diri bersama....
MADAH TENTANG UMUM

1. Adakalanya kesalahan itu membuatkan seseorang itu membaiki diri. Tidak pernah bersalah itu, Boleh mendatangkan sombong diri. Itulah dia satu Kesilapan yang tidak dapat disedari.

2. Tawaduk bukanlah beerti lemah tegas bukan bererti kasar. Beralah bukan beerti kalah. Kalah bukan bererti salah. Menang bukan bererti benar.

3. Buta mata hilang pedoman. Buta akal beku. Buta hati sesat.

4. Perbalahan yang berlaku di kalangan orang pandai, biasanya boleh bertemu. Tapi perbalahan yang berlaku di kalangan Orang bodoh, payah bertemu.

5. Apabila ilmu akhirat sudah dijadikan alat untuk mendapatkan dunia, maka akan
rosaklah dunia dan manusia, ulama hilang kehebatannya dan tidak dihormati orang lagi.

6. Diam tidak mesti berfikir, Merenung tidak mesti mengkaji, Bercakap tidak semesti berilmu,
Bertanya tidak semesti ingin tahu.

7. Jarang terhimpun pada seseorang itu Cantik, cerdik, berani dan terdidik.

8. takut biarlah bertempat, berani biarlah berdisiplin, tawaduk jangan sampai menghina diri,
menghukum jangan sampai berlebih-lebihan, malu tidak dalam semua hal.

9. Mengawal mulut lebih mudah daripada mengawal mata, mengawal mata lebih mudah
daripada mengawal hati.

10. Mata lahir nampak, mata hati tidak nampak tapi pandangannya tembus.

11. Kemudaan akan hilang, kecantikan akan pudar, kekuatan akan lemah, tua akan datang,
kematian pun datang tiba-tiba, jadi mengapa lupakan tuhan?

12. Alim tidak ditentukan oleh degree, kebenaran tidak ditentukan oleh jawatan rasmi, kaya tidak mesti dengan harta, miskin tidak mesti tidak berpunya.

13. Bekerja atas dasar jawatan rasmi, dibatasi oleh masa, tetapi bekerja dengan Allah,
sepanjang masa.

14. Apabila hidayah sahaja tidak bertemu dengan taufik selalu saja salah dalam bertindak.

15. Hidayah mudah didapati, taufiq susah dicari, hidayah seperti ilmu, taufiq ialah beramal dapat ditathbiq dengan ilmu.

16. Akal yang hidup selalu berfikir, jiwa yang hidup selalu berzikir, nafsu yang hidup selalu merangsang, badan yang hidup selalu aktif berjuang.

17. Pertelingkahan orang politik membawa peperangan, pertelingkahan orang berilmu membawa kemegahan dan perlumbaan, pertelingkahan orang bodoh membawa perseteruan.

18. Pengaruh agama lebih kuat daripada pengaruh bangsa dan keluarga, pengaruh keluarga lebih kuat, daripada pengaruh bangsa.
19. Berusaha dan berikhtiarlah, kerana ia merupakan perintah dan Sunnatullah dalam kehidupan. Tapi ingat, ia Tidak akan mengatasi takdir Allah.

20. Berjanji adalah hutang, menunggu pula adalah satu penyeksaan.

21. Bersatu, bertemu dan bersefahaman tidak sama, bersatu ikatan hati, bertemu ikatan jasad,
bersefahaman ikatan akal. Alangkah baiknya jika Ketiga-tiganya dapat digabungkan.

22. Kasih kepada ibu ayah kerana fitrah semulajadi, kasih terhadap isteri kerana nafsu,
kasih terhadap orang yang pernah menolong kita kerana budi dan akal.

23. Buatlah kerja tuhan pada siang hari, mengadulah pada Allah pada malam hari,
moga-moga kerja kita diredhai.

24. Orang yang jiwanya mati lebih susah untuk diurus daripada orang mati, orang mati ditanam saja, orang yang jiwanya mati, hendak ditanam nyawanya ada, hendak dimanfaatkan tidak memberi guna, hendak dipasung akalnya ada, akibatnya menyusahkan masyarakat.

25. Buta mata tidak nampak cahaya. Buta akal tidak nampak dunianya. Buta hati tidak nampak akhiratnya.

26. Berkawan dengan perempuan hilang maruah, berkawan dengan kanak-kanak hilang kehebatan, berkawan dengan orang bodoh tidak menambah pengalaman, berkawan dengan orang jahat bersyubahat, berkawan dengan orang pandai bertambah cerdik, berkawan dengan orang baik bertambah terdidik.

27. Kalau orang menghina kita, bukan kita yang terhina, yang sebenarnya orang itu
menghinakan dirinya sendiri.

28. Orang yang mengangkat dirinya hakikatnya dia menjatuhkan dirinya.

29. Orang yang pandai, tapi tidak sedar ia pandai, ia tidak akan bertanggungjawab kepada masyarakat, orang yang tidak pandai, merasa pandai selalunya merosakkan masyarakat.

30. Zuhud tidak mesti tidak memiliki harta, tamak tidak mesti berada, kerana kedua-duanya adalah sifat hati.

31. Tidak mesti orang yang banyak melihat itu, banyak pengalaman, sebab pengalaman itu
diperolehi hasil melihat dengan perhatian.

32. Mabuk arak dilaknat, mabuk betina dimurkai, mabuk Allah disukai.

33. Biasanya kalau seseorang lelaki terkenal, isterinya ikut terkenal juga,
tapi kalau isteri yang terkenal, suaminya belum tentu lagi.
34. Di antara cara-cara orang yang tidak beriman menggunakan harta ialah, kalau saudagar dengan melancong dan berfoya-foya, orang makan gaji menyimpan untuk tua, kanak-kanak untuk permainan, wanita muda untuk perhiasan dan pakaian.

35. Biasanya senyum orang politik untuk mencari pengaruh, senyum saudagar mencari pelanggan, senyum orang mukmin kerana bersedekah, senyum kanak-kanak untuk menarik
perhatian, senyum wanita untuk menggoda.

36. Petani berduit ikut musim, orang gaji berduit pada awal bulan, saudagar berduit setiap hari,
nelayan berduit tidak menentu, orang yang tidak ada mata pencarian tidak berduit sepanjang waktu.

37. Orang kaya yang paling malang ialah yang suka menyimpan saja hartanya,
bakhil dengan diri sendiri dan dengan orang lain apatah lagi.

38. Lidah walaupun lembut tidak bertulang peranannya hebat sekali boleh membunuh dan boleh menghidupkan boleh mendamaikan dan boleh memporak-porandakan boleh menghina dan boleh memuliakan, boleh mempersona dan boleh meliarkan, boleh menghasut dan boleh memujuk, maka gunakanlah lidah dengan sebaik-baiknya.

39. Gerak-geri dan sikap lahir manusia ialah bayangan hati mereka, atau buah yang dihasilkan oleh hati.

40. Banyak kemudahan hidup tidak semesti pandai hidup, sebaliknya pandai hidup tidak semestinya banyak kemudahan hidup, kerana pandai hidup itu ada hubungan dengan mengamalkan Quran dan sunnah dalam kehidupan.

41. Berilah bantuan kepada orang yang memerlukannya tapi jangan sampai orang itu terhutang budi dengan kita hingga hilang kemerdekaannya.

42. Apabila manusia telah rosak, hiduplah mereka dalam ketakutan, si kaya takut dirompak,
orang yang berilmu takut dijauhi orang yang berpangkat dan berjaya takut didengki
orang yang berkuasa takut dijatuhi orang, si miskin takut dihina orang.

43. Allah dan Rasul patut dicintai, Ibu bapa dan guru patut dihormati, Kanak-kanak patut disayangi, Orang yang mendapat kesusahan patut diberi Simpati.

44. Guru banyak ahli pidato berselerak, tapi mursyid amat sedikit sekali.

45. Ada orang tua badan (umurnya) tapi muda, akalnya, dan ada orang tua akalnya tapi muda
badannya (umurnya)

46. Berkawan dengan orang politik, kita selalu bimbang, kerana ia mudah saja jadi lawan,
sebab itulah berkawan dalam politik, jarang sampai ke hujung.

47. Jangan selalu membuat janji, kerana ia merupakan hutang yang mesti dibayar.

48. Antara kelemahan sesetengah lelaki ialah takut dengan isteri, sekalipun ia ketua negara.

49. Selalunya seseorang dipenjarakan orang, kerana kejahatan yang dilakukannya,
tapi ada orang yang memenjarakan dirinya sendiri, sebab dia tahu dia jahat, dan takut ditembak mati.

50. Sudah menjadi resam dunia, kebaikan seseorang walau bagaimana banyak
sekalipun, akan dilupakan orang, hanya dengan satu kesalahan yang dilakukannya.

51. Membuat kesalahan kerana tidak tahu, adalah satu kesalahan, salah kerana tidak belajar. Membuat salah sesudah belajar, Yakni buat salah setelah sedar, Adalah salah besar.

52. Kalau kita terpesona dengan nikmat dunia, yang bersifat sementara, kita akan kehilangan nikmat akhirat yang kekal selama-lamanya.

53. Terimalah sedikit kesusahan di dunia yang sementara, dalam menegakkan kebenaran,
untuk terlepas daripada kesusahan akhirat, yang berkekalan.

54. Cemburu tidak apa asalkan berpatutan berlumba-lumba tidak mengapa asalkan dalam
kebaikan, berbohong adakalanya dibolehkan yakni
55. Mabuk cinta hingga menjadi gila, adalah dibenarkan, tapi hanya kepada Allah.

56. Orang kampung banyak bersandar kepada tradisi manakala orang bandar banyak
bersandar kepada pengetahuan dan pengalaman.

57. Bermusafir itu memberi banyak pengalaman tapi ia adalah satu daripada penderitaan.

58. Seseorang itu lebih mesra dengan orang negerinya, apabila bertemu di negeri orang lain.

59. Allah diingat, ibu juga diingat, ayah punDiingat, tapi rasa ingata itu tidak sama.

60. Cintakan isteri dan cintakan ibu bapa tidak sama. Cintakan isteri daripada nafsu,
tapi cintakan ibu bapa daripada fitrah nurani.

61. Apabila seseorang memberi tanpa kamu memintanya, ambillah. Itu beerti rezeki
pemberian Allah, yang disalurkan kepada kamu melalui orang itu.

62. Tidak ada manusia yang boleh hidup sendirian, tanpa bersandar kepada orang lain sekalipun ia raja, tapi manusia kurang sedar hal ini.

63. Bersiaplah segera untuk mati, kerana ia datang tidak berjanji, tibanya tidak berkaki dan berbunyi, masanya tidak tahu malam atau siang hari, apabila ia menjemput tidak ada tangguh
tangguh lagi, sekalipun kepada raja besar di dunia ini.

64. Berjalan sama tidak mesti kawan, berjauhan jarak tidak semesti lawan, sekampung tidak mesti sejalan,

65. Jelingan tidak sama ertinya; jelingan pemimpin mempasti, jelingan anak takut dimarahi,
jelingan bapa mengawasi, jelingan kawan meminta simpati, jelingan musuh sakit hati,
jelingan perempuan jatuh hati.

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Wed Oct 21, 2009 3:43 pm

' MY MIND IS MY BIGGEST ASSET.I EXPECT TO WIN EVERY TOURNAMENT I PLAY - TIGER WOODS '

' ONCE YOU LEARN TO QUIT IT BECOMES A HABIT - VINCE LOMBARDI '

' PAIN IS TEMPORARY BUT QUITTING LASTS FOREVER - LANCE ARMSTRONG '

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 6:34 pm

zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)[/quote]

hormatilah org yg lebih tua dari kamu...walaupun jarak umur kamu hanya 1 minit..

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  labu sayong on Wed Oct 21, 2009 6:38 pm

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)[/quote]

hormatilah org yg lebih tua dari kamu...walaupun jarak umur kamu hanya 1 minit..

koi kene hormat la kt apens ni..eh abg apens...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 6:56 pm

labu sayong wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)[/quote]

hormatilah org yg lebih tua dari kamu...walaupun jarak umur kamu hanya 1 minit..

koi kene hormat la kt apens ni..eh abg apens...
Menghormati orang yg lebih tua dari kita seperti kita menghormati ayah dan ibu kita....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 7:37 pm

jasnoraizan wrote:
labu sayong wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:[quote' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '[/color]

seram bunyi ni...
tapi mati tetap mati
'BIAR MATI MUDA BERAMAL.....
JANGAN MATI TUA TAK BERAKAL
(jenis tua tak sedar diri)[/quote]

hormatilah org yg lebih tua dari kamu...walaupun jarak umur kamu hanya 1 minit..

koi kene hormat la kt apens ni..eh abg apens...
Menghormati orang yg lebih tua dari kita seperti kita menghormati ayah dan ibu kita....

Komen kawan bila cakap kena buat..cakap je tak buat baik jangan bercakap hehehehe Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 7:40 pm

Ada kata-kata org tua-tua dulu2....

dema kata hidup biar berakal mati biar berantu.....kawan tak paham juge... :cr
y:

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Thu Oct 22, 2009 9:51 am

' WEAKNESS OF ATTITUDE BECOMES WEAKNESS OF CHARACTER - ALBERT EINSTEIN '

' WHAT I KNOW FOR SURE IS THAT WHAT YOU GIVE COMES BACK TO YOU - OPRAH WINFREY '

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Thu Oct 22, 2009 9:56 am

fourzy wrote:' WEAKNESS OF ATTITUDE BECOMES WEAKNESS OF CHARACTER - ALBERT EINSTEIN '

' WHAT I KNOW FOR SURE IS THAT WHAT YOU GIVE COMES BACK TO YOU - OPRAH WINFREY '

Ce laa aok tulis dalam bahase melayu pozi....kawan bender sekolah melayu je...hehehe.. Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 9:56 am

Yassin wrote:

Komen kawan bila cakap kena buat..cakap je tak buat baik jangan bercakap hehehehe

apabila banyak berkata2,maka banyaklah lahirnya tipu daya..

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Thu Oct 22, 2009 10:03 am

Yassin wrote:
fourzy wrote:' WEAKNESS OF ATTITUDE BECOMES WEAKNESS OF CHARACTER - ALBERT EINSTEIN '

' WHAT I KNOW FOR SURE IS THAT WHAT YOU GIVE COMES BACK TO YOU - OPRAH WINFREY '

Ce laa aok tulis dalam bahase melayu pozi....kawan bender sekolah melayu je...hehehe.. Very Happy

Kwn copy dlm. diary kwn ni Yassin kdg2. kwn pun tak faham juge hehe..(kata2 utk. tarikh hari ni tu - saja nok share dgn kengkawan)..kalau convert dah tak ori dah...

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 10:13 am

"hendak seribu daya,tak hendak seribu dalih"

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Thu Oct 22, 2009 10:33 am

Ceria seseorang itu kerana hatinya,
buruk lakunya juga disebab hati
sedihnya jua kerana hatinya.
jaga hati dan hiasi peribadi.
indah diri indah jua sifat diri.

Jadi ceria-ceriakan hati mu
Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 10:55 am

"penonton sering melihat lebih baik daripada yg bermain"
cermin2kan lah diri...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum