Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:06 pm

Oleh NOOR ADILA ALI

"NANTI nak bersalin di hospital mana?". Ini soalan yang sering diajukan kepada wanita yang sedang sarat mengandung.

Bagi mereka yang mampu, jawapan yang biasa diberikan ialah "hospital atau pusat perubatan swasta". Layanan dan perkhidmatan yang agak istimewa mungkin antara alasan yang diberikan.

Meskipun terpaksa menanggung kos perubatan yang mahal apatah lagi bagi kes yang melibatkan komplikasi seperti bersalin secara pembedahan, masih ramai yang memilih institusi bersalin swasta.

"Ada ibu bapa yang mungkin bangga jika sijil kelahiran mencatatkan anak mereka dilahirkan di sebuah hospital swasta yang terkenal," kata Timbalan Pengarah Kesihatan Kelantan Dr Wan Mansor Hamzah.


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:10 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:07 pm

MELAMBANGKAN STATUS

Menurut Dr Wan Mansor, sikap sebegini seolaholah menjadi satu ikutan kerana ia melambangkan status kehidupan yang dimiliki ibu bapa berkenaan.

"Bersalin ialah satu proses semula jadi yang akan dilalui kebanyakan wanita. Tidak kira siapa wanita itu, apa pangkat atau kedudukan mereka. Semuanya melalui proses yang sama iaitu melahirkan anak.

"Soal bersalin di hospital kerajaan atau swasta bukan satu ukuran yang membandingkan hospital mana lebih baik kerana hospital kerajaan juga memiliki kemudahan dan peralatan yang sama atau pun lebih baik daripad hospital swasta," kata beliau.

Apa yang membezakan hanyalah mungkin tahap penjagaan, suasana dan kemudahan di hospital swasta yang lebih selesa selain daripada bilangan jururawat yang mencukupi jika dibandingkan dengan hospital awam yang agak sesak dengan pesakit yang ramai.

Meskipun jururawat di hospital awam mencukupi, bilangan pesakit yang lebih ramai menyebabkan layanan yang diberikan agak terhad, kata Dr Wan Mansor.


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:11 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:07 pm

HOSPITAL KERAJAAN

Ada juga yang mendakwa perkhidmatan dan layanan yang diberikan kakitangan hospital kerajaan mengecewakan menyebabkan mereka beralih kepada hospital swasta meskipun terpaksa mengeluarkan bayaran tinggi.

"Jururawatnya ada yang garang dan marah kalau kita banyak bertanya. Sebenarnya pesakit ingin tahu secara lebih jelas tentang bersalin, apatah lagi pengalaman pertama menjadi ibu," kata Sarah Maliki, 29, seorang kakitangan awam.

Sarah yang melahirkan anak pertama di sebuah hospital awam dan kini mengandung anak kedua, berkata bukan layanan sangat istimewa yang diharapkan tetapi cukup sekadar layanan mesra sebagaimana yang sering digambarkan.

"Sebab itulah untuk kelahiran anak kedua ini saya pilih hospital swasta. Mereka mesra dan boleh bantu kurangkan rasa takut nak bersalin. Tidak apalah kalau mahal sedikit," katanya.

Dr Wan Mansor berkata memang tidak dapat dinafikan adakalanya doktor atau jururawat secara tidak sengaja meninggikan suara atau bersikap kurang mesra terhadap pesakit tetapi situasi sebegitu merupakan kes terpencil.


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:12 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:08 pm

HOSPITAL SWASTA LEBIH SELESA

Menurutnya, doktor mahupun jururawat juga manusia biasa yang turut mengalami tekanan kerja apatah lagi di saat genting ketika menyambut kelahiran ramai bayi secara serentak.

"Kita tidak nafikan ada kes begitu tetapi tidak banyak dan ia melibatkan salah faham, kadangkala mereka penat sehingga kurang senyum dan nampak sombong tetapi itu bukan sebab utama kenapa masyarakat semakin ramai memilih bersalin di hospital swasta," katanya.

Beliau berkata teknologi ICT, peranan media dan kewujudan sebegitu banyak hospital swasta kini menjadikan orang ramai semakin bijak menilai dan membuat pilihan terhadap penyediaan perubatan yang diinginkan termasuk suasana persekitaran yang lebih selesa yang menjadi keutamaan di hospital swasta.

Seorang guru, Nik Zairiha Nik Hassan, 44, berkata keselesaan yang ditawarkan di hospital swasta sebenarnya menjadi punca utama orang ramai memilih untuk bersalin di situ dan bukan sematamata kerana perkhidmatan dan layanan yang didakwa mengecewakan di hospital kerajaan.

"Saya ada empat anak lelaki semuanya dilahirkan di hospital kerajaan, tak ada masalah dengan doktor atau jururawat, cuma biasalah, berkongsi wad dengan ramai pesakit tetapi yang lainlain tidak ada yang kurang pun," katanya.


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:13 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:08 pm

BUAT PILIHAN IKUT KEMAMPUAN

Dr Wan Mansor berkata tiada halangan bagi bakal ibu bapa memilih mana-mana hospital untuk melahirkan anak masingmasing tetapi beliau mengingatkan supaya tidak begitu ghairah dalam soal ini.

"Buat pilihan ikut kemampuan, itu yang paling penting. Jangan nanti terpaksa menanggung hutang banyak hingga ribuan ringgit, bahkan pernah ada kes sampai terpaksa buat pinjaman peribadi semata-mata nak bayar kos bersalin, lepas itu terseksa setiap bulan bayar hutang pinjaman".

Bagaimanapun bagi mereka yang inginkan suasana lebih selesa dan privasi, bersalin di hospital swasta ialah satu alternatif, berbanding hospital kerajaan yang wadnya menerima kemasukan ramai pesakit.

"Tetapi perlu diingat, bagi ibu yang kurang risiko memang tidak salah untuk bersalin di manamana hospital pun tetapi bagi ibu yang disahkan ada memiliki risiko, kita nasihatkan bersalin di hospital kerajaan kerana sebarang komplikasi yang terjadi pada ibu di saat waktu bersalin akhirnya akan dirujuk kepada hospital kerajaan juga," katanya. BERNAMA


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:14 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:11 pm

orang umah kerja kerajaan
so far bersalin kat hospital
kerajaan jer...
satu kat ampang selangor
satu kat hospital alor setar kedah
alhamdulillah ..orang umah jenis tak
cerewet dan simple jer
"kat mana pun beranak gak" katanya


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:14 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sat Oct 17, 2009 1:21 pm

bercerita bab selesa ni memang lah
dengar citer sebilik sorang
tapi pader lah bill busuk-busuk pun
mau rm3k compare to hospital kerajaan tak sampai
rm100 pun..
bercerita bab bersalin ni koi ada satu abang ipar
punya isteri(biras)plan nak beranak kat hospital
swasta so kena daftar kat hospital mana nak beranak
terutama masa mengandung tu "monthly check up"
dijadikan cerita bila dah sakit nak bersalin tu plan la nak
ke hospital tu..tapi pompuan ni ada yang jenis "cepat" kata
orang tua lah..huh huh huh
tengah suami dok drive kepala budak dah nak keluar
terpaksa lah abang ipar koi ni parking tepi
sambut bayi tu dulu..nasib dia jenis tak panik
kalu koi mau pitam...huh huh huh...
lepas dia bawak bayi tu ke hospital swasta tadi
untuk proses cuci,potong tali pusat bayi dan periksa keadaan
ibu bayi tadi..sema okey so boleh balik lah
bill nye aok sema tau berapa??tetap rm 3k gak sebab dah daftar
gitulah citernya..
pada koi duit rm 3k tu buat hadiah kat mak mertua jaga bini
kita masa pantang lagi baik...wallahualam...


Last edited by zulkbo on Sun Oct 18, 2009 9:14 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  koy101 on Sun Oct 18, 2009 6:39 am

errr... no komen... aku bujang lagi....
tp... mak aku bersalinkan aku kat umah jer... hehehe.... bidan kampung lagi....

tp kan, kira pilihan masing-masing dan kemampuan diri sendiri...
kut kalu aku nih ader duit dan pilihan.... aku pun g spital swasta gak... bukan nak nunjuk... tp... kalu dah mampu... wat hapa nak menambahkan sesak kat spital gomen. Mungkin ader org lain yg lebih memerlukan dr aku nih....
(p/s : bil spital aku dibayo dek sykt dan insurans )

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  ebe on Sun Oct 18, 2009 11:08 am

orang rumah kawan kalu ditanya nak beranak kat hospital mana die jawab hospital swasta sakit die tetap sama jer.. hahhahah nak pergi swasta kawan ni mmg tak mampu.. hospital kerajaan jer la.. hehhehehe.....

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Sun Oct 18, 2009 8:22 pm

koy101 wrote:errr... no komen... aku bujang lagi....
tp... mak aku bersalinkan aku kat umah jer... hehehe.... bidan kampung lagi....

tp kan, kira pilihan masing-masing dan kemampuan diri sendiri...
kut kalu aku nih ader duit dan pilihan.... aku pun g spital swasta gak... bukan nak nunjuk... tp... kalu dah mampu... wat hapa nak menambahkan sesak kat spital gomen. Mungkin ader org lain yg lebih memerlukan dr aku nih....
(p/s : bil spital aku dibayo dek sykt dan insurans )

tu yang pentingnya kalau ada insurance
tapi tak sema company mampu bayor
kena pulak jenis "hampas" punya boss
untung mau..rugi sket tak mau..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  koy101 on Sun Oct 18, 2009 10:38 pm

tapi kan... utk kes bersalin nih.... aku ulang ckp mak aku sikit...

Kut dolu, sumer org bersalin kena g spital mentakab, termasuk mak aku....
tp... bak kata mak aku la... wad bersalin spital mentakab tuh... cam wad neraka...
sumer misi dier garang garang belaka.... xder yg nak senyum kat patient nih...
kut maki hamun ader la....

99% pompuan bersalin sumer rasa sakit... nak mengaduh kat laki... waktu tuh mana leh tunggu cam skrg nih.... jd, meraung raung la sesorang... kena lak ibu muda.. kali pertama bersalin......

Bukannya misi nak bg perangsang... siap marah marah lagi... mak aku pun kena...
Tp kalu ader doktor... huh! baik kemain.....

Tu yg org dolu-dolu lebih rela bersalin kat umah jer... panggil bidan kampung...

Tp, waktu adik pompuan aku masuk spital temerloh nih.... dier ckp misi-misi baik blaker... xder yg 'mulut jahat'.

Apa-apa pun, spital gomen kat m'sia nih... mmg lengkap kalu masuk kes bersalin nih hehehehe....
kita antara gomen yg ader pakar sakit puan tertinggi kat dunia nih... hehehe... 70% lelaki......

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Mon Oct 19, 2009 12:13 am

koy101 wrote:tapi kan... utk kes bersalin nih.... aku ulang ckp mak aku sikit...

Kut dolu, sumer org bersalin kena g spital mentakab, termasuk mak aku....
tp... bak kata mak aku la... wad bersalin spital mentakab tuh... cam wad neraka...
sumer misi dier garang garang belaka.... xder yg nak senyum kat patient nih...
kut maki hamun ader la....

99% pompuan bersalin sumer rasa sakit... nak mengaduh kat laki... waktu tuh mana leh tunggu cam skrg nih.... jd, meraung raung la sesorang... kena lak ibu muda.. kali pertama bersalin......

Bukannya misi nak bg perangsang... siap marah marah lagi... mak aku pun kena...
Tp kalu ader doktor... huh! baik kemain.....

Tu yg org dolu-dolu lebih rela bersalin kat umah jer... panggil bidan kampung...

Tp, waktu adik pompuan aku masuk spital temerloh nih.... dier ckp misi-misi baik blaker... xder yg 'mulut jahat'.

Apa-apa pun, spital gomen kat m'sia nih... mmg lengkap kalu masuk kes bersalin nih hehehehe....
kita antara gomen yg ader pakar sakit puan tertinggi kat dunia nih... hehehe... 70% lelaki......

bab pakar sakit puan tertinggi didunia
ni koi ada perasan gak byk yang dok pratikal
muda-muda lembut-lembut belaka gak
huh huh huh Laughing Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  Deto_8 on Mon Oct 19, 2009 12:18 am

dari segi layanan dan keselesaan memang kawan pilih hospital swasta lah...benda yang selesa mestilah harganya lebih...sekarang rasanya dah mudah...ada klinik swasta yang buat skim ansuran lagi...bulan pertama dah boleh bayar ansuran tu...taklah perit sangat

orang rumah kawan 2-2 anak bersalin kat PPUM...walaupun bukan swasta sepenuhnya, kawan rasakan PPUM adalah terbaik dan murah
Very Happy

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Wed Oct 21, 2009 10:35 pm

Deto_8 wrote:dari segi layanan dan keselesaan memang kawan pilih hospital swasta lah...benda yang selesa mestilah harganya lebih...sekarang rasanya dah mudah...ada klinik swasta yang buat skim ansuran lagi...bulan pertama dah boleh bayar ansuran tu...taklah perit sangat

orang rumah kawan 2-2 anak bersalin kat PPUM...walaupun bukan swasta sepenuhnya, kawan rasakan PPUM adalah terbaik dan murah
Very Happy

aok pun suami yang bagus tu deto
memanjakan isteri la yek
bila nak tamboh lagi
huhu huh huh Very Happy

(tambah askar bukan cawangan)

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  Deto_8 on Wed Oct 21, 2009 10:39 pm

R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 12:39 am

Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 9:27 am

zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan

berusahalah...moga2 berjaya...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 11:06 pm

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan

berusahalah...moga2 berjaya...

Aok ni dah kawin ke
Jasnorizan??
cuba citer kisah aok sket Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 9:32 am

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan

berusahalah...moga2 berjaya...

Aok ni dah kawin ke
Jasnorizan??
cuba citer kisah aok sket

nape..... (org bujang tak blh nok join ke....topik nih.... )larikkkkkkk..........

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Fri Oct 23, 2009 9:39 am

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan

berusahalah...moga2 berjaya...

Aok ni dah kawin ke
Jasnorizan??
cuba citer kisah aok sket

nape..... (org bujang tak blh nok join ke....topik nih.... )larikkkkkkk..........

saja nak tau aok bujang ke
dah kawin..ceoat ler kawin
ramai anak dara kat luar nuh
tak mau hat dara carik janda Very Happy

(thread ni terbuka buat sema,muda tua
anak dara,janda..bujang ,duda etc Very Happy )

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 9:42 am

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan

berusahalah...moga2 berjaya...

Aok ni dah kawin ke
Jasnorizan??
cuba citer kisah aok sket



nape..... (org bujang tak blh nok join ke....topik nih.... )larikkkkkkk..........

saja nak tau aok bujang ke
dah kawin..ceoat ler kawin
ramai anak dara kat luar nuh
tak mau hat dara carik janda

(thread ni terbuka buat sema,muda tua
anak dara,janda..bujang ,duda etc )

koi benornya...doh ada anok doh....hok tua pun doh darjah 5, skrg nih...hok no 2 doh darjah 2 doh.....he...he...he...(btl ke nih....he...he cam tak caye pulok...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  zulkbo on Fri Oct 23, 2009 10:00 am

papaleh aok jasno Very Happy
status sendiri pun dok ragu lagi
cam nak tambah cawangan jer
huh huh huh Very Happy
jangan marah tu sema angan-angan
lelaki normal....

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 10:47 am

zulkbo wrote:papaleh aok jasno
status sendiri pun dok ragu lagi
cam nak tambah cawangan jer
huh huh huh
jangan marah tu sema angan-angan
lelaki normal....

nok tambah... hok sorang pun tak d****.....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  Yassin on Thu Oct 29, 2009 10:42 am

zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:R&D sedang berjalan...sebab 2 orang tu perempuan...

anak pompuan pun ok gak
umur muda lagi cepat dapat hat jantan
koman pun empat
huh huh huh

##tanya bro yassin cam ner
dia mcm ramai anak jantan


Nok anok jantan kena ganaz sikit hehehehe pompuan slow2 tak pe heheheh

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  Deto_8 on Thu Oct 29, 2009 10:43 am

hehehe...skil apa yang keluar tu?....cer kongsi sket

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bersalin di hospital swasta, satu ikutan atau keperluan?

Post  Sponsored content Today at 11:27 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum