Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Dato' Siti Nurhaliza

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Thu Dec 31, 2009 1:04 pm

Siti Harap Dikurniakan Anak Tahun 2010



Khamis Disember 31, 2009
Oleh WAHIDA ASRANI


Code:
SEJAK mendirikan rumahtangga dengan suami tercinta, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa kira-kira tiga tahun lalu, soalan tentang cahaya mata tidak pernah lekang ditanya pada empunya badan. Datuk Siti Nurhaliza tidak pula menunjukkan riak bosan, malah penyanyi ini tidak kisah untuk terus 'melayan' soalan-soalan itu yang sering diajukan oleh wartawan mahupun peminat-peminat.

Tatkala bertemu dengannya pada sesi latihan konsert Bagaikan Sakti bersama M.Nasir kelmarin, Siti akui impian untuk bergelar ibu masih tersemat kemas di dalam dirinya. Malah, salah satu harapannya menjelang tahun 2010 ialah agar doa itu dimakbulkan tuhan.

"Bila masuknya tahun baru nanti, umur saya pun akan meningkat. Sudah tentu saya akan sentiasa berdoa agar terus dimurahkan rezeki dalam karier serta dikurniakan anak yang memang amat saya nanti-nantikan.

"Saya tidak nafikan, adakalanya sering terfikir juga tentang anak. Tapi, saya tidak mahu terlalu ambil serius sehingga menjadikan diri saya tertekan. Kalau ada rezeki, adalah. Saya hanya berusaha.

"Daripada stres memikirkan tentang perkara ini, lebih baik saya buat kerja seperti biasa. Lagipun, saya tidaklah 'terasa' sangat kerana suami pun ada anak-anak...anak-anak saudara pun ramai," kata Siti dalam nada ceria.

Sekadar mengimbas perjalanan hidupnya sepanjang tahun 2009 ini, kata Siti, permulaan tahun ini agak mencabar buat dirinya apatah lagi setelah kehilangan bapa tercinta, Taruddin Ismail pada bulan Februari lalu.

"Semangat saya agak berkurangan pada ketika itu. Tapi Alhamdulillah, pada sisi yang lain pula, rezeki saya nampaknya masih tidak putus-putus. Saya memenangi beberapa anugerah lagi pada tahun ini. Konsert-konsert yang saya lakukan juga berjalan dengan baik.

"Untuk tahun baru ini, saya akan meneruskan dengan konsert Bagaikan Sakti pula bersama M.Nasir di Esplanade, Singapura. Selepas itu, saya akan menerbitkan pula Konsert Satu Suara yang akan dijayakan oleh Faizal Tahir dan Aizat di Istana Budaya pada bulan Februari nanti," ujar penyanyi berusia 30 tahun ini.

Dalam pada itu, bercerita lanjut tentang Konsert Bagaikan Sakti M. Nasir & Datuk Siti Nurhaliza yang akan berlangsung malam esok, Siti akui teruja dapat berkongsi pentas dengan M.Nasir dalam sebuah konsert berskala besar seperti itu.

Malah, sambutan 'luar biasa' yang diterima daripada penonton-penonton Singapura apabila semua tiket habis dijual dalam masa seminggu juga menyemarakkan semangat Siti untuk menampilkan persembahan terbaik pada malam itu.

"Ini adalah kali kedua saya berpeluang buat persembahan di Esplanade. Apa yang saya lihat, kebanyakan warga Singapura memang gemarkan persembahan artis-artis Malaysia. Alhamdulillah, setakat ini, sokongan mereka terhadap saya tidak pernah berkurangan.

"Tentang gandingan saya dan M.Nasir dalam satu konsert yang sama, sebenarnya peluang ini memang sudah lama saya nantikan. Kami sering membuat persembahan bersama sebelum ini, tapi tidak pernah dalam sebuah konsert.

"Bagi saya, konsert ini ibarat persembahan '2 dalam 1'. Saya dan M.Nasir mempunyai muzik tersendiri dan ini akan memberi variasi kepada penonton," kata Siti yang baru saja tampil dengan album duet bersama Krisdayanti (KD) berjudul CTKD: Canda, Tangis, Ketawa, Duka.

Menariknya, bagi yang tidak berpeluang menyaksikan konsert itu secara langsung di Esplanade, ia masih boleh disaksikan juga secara langsung di saluran Astro Box Office Events (saluran 955) pada pukul 8 malam.

Pelanggan Astro boleh melanggan Astro Box Office Events (saluran 955) untuk menyaksikan konsert ini hanya dengan harga RM10.00. Siaran ulangan konsert berkenaan pula akan bermula pada 2 hingga 10 Januari 2009 di saluran yang sama.

Untuk melanggan pakej Astro Box Office Events, para pelanggan Astro boleh menghubungi talian khidmat pelanggan di 1300 82 3838 atau menerusi talian SMS dengan menghantar teks ABOMSAKTINo.IC dan hantarkan ke 32888.

Pengaktifan melalui SMS akan mengambil masa 24 jam. Tempoh untuk melanggan akan dibuka bermula 22 Disember 2009 dan akan ditutup pada 10 Januari 2010.

Konsert Bagaikan Sakti M. Nasir & Datuk Siti Nurhaliza bakal menyaksikan gabungan dua figura hebat ini mengalunkan lagu-lagu popular mereka serta lagu-lagu klasik yang pernah didendangkan oleh seniman terkemuka sepanjang zaman seperti P. Ramlee, Saloma dan Sudirman sepanjang persembahan dua jam tanpa henti.

Konsert istimewa ini juga bakal memperlihatkan dua pengarah muzik terkemuka yang akan bekerjasama mengemudikan konsert ini di atas pentas iaitu M. Nasir di bawah pimpinan Aznan Alias dan Datuk Siti Nurhaliza di bawah pimpinan Aubrey Suwito serta diiringi oleh 30 orang pemuzik di bawah pimpinan mereka.

Ditanya tentang kelainan yang akan ditampilkannya di dalam konsert ini, kata Siti, tidak banyak perbezaan yang akan dilakukan seperti mana konsert-konsertnya sebelum ini. Selain menyanyikan kira-kira 14 buah lagu popularnya untuk segmen solo, Siti juga akan menyanyikan sebuah lagu baru ciptaan M.Nasir berjudul Ada Masa Mata.

Siti dan M.Nasir juga akan berduet sebuah lagu baru hasil ciptaan M.Nasir dan lirik oleh Siti sendiri.

http://www.mstar.com.my

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  sakur@86 on Thu Dec 31, 2009 2:24 pm

Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 31, 2009 3:12 pm

sakur@86 wrote:Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

Itu la pasal.. hehe Laughing Laughing

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Thu Dec 31, 2009 4:09 pm

sakur@86 wrote:Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

koi patut dating dia dulu...
sayang Dato K potong jalan koi scratch
Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  edi on Thu Jan 07, 2010 10:06 am

zulkbo wrote:
sakur@86 wrote:Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

koi patut dating dia dulu...
sayang Dato K potong jalan koi scratch
Razz

Aok lambat sgt la tu...Lg satu aok ade umah besar tak? Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Thu Jan 07, 2010 10:17 am

edi wrote:
zulkbo wrote:
sakur@86 wrote:Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

koi patut dating dia dulu...
sayang Dato K potong jalan koi scratch
Razz

Aok lambat sgt la tu...Lg satu aok ade umah besar tak? Very Happy

hati besar..
mulut jer besor..
he he..yang lain
tunggulah koi perbesar
kah kah Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  edi on Thu Jan 07, 2010 10:21 am

zulkbo wrote:
edi wrote:
zulkbo wrote:
sakur@86 wrote:Bro...oak ni mmg minat betoi yek kat kak ct ter...habis belaka oak tau....boleh jadi P.A ni.....huhuhu

koi patut dating dia dulu...
sayang Dato K potong jalan koi scratch
Razz

Aok lambat sgt la tu...Lg satu aok ade umah besar tak? Very Happy

hati besar..
mulut jer besor..
he he..yang lain
tunggulah koi perbesar
kah kah Razz

Mne yg penting tu....harus dprbesarkan. Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Thu Jan 07, 2010 10:26 am

edi wrote:


Mne yg penting tu....harus dprbesarkan. Very Happy

realitinya koi perbesor ape menda pun
umah ..keta..tak mboh nye dia
he he..sayang dia kat laki dia(hensem)
koi pernah jumpa dorang live berdua
mmg loving couple..alhamdulillah.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  edi on Thu Jan 07, 2010 10:37 am

zulkbo wrote:
edi wrote:


Mne yg penting tu....harus dprbesarkan. Very Happy

realitinya koi perbesor ape menda pun
umah ..keta..tak mboh nye dia
he he..sayang dia kat laki dia(hensem)
koi pernah jumpa dorang live berdua
mmg loving couple..alhamdulillah.. Very Happy

DAto k kwn tak pnah tgk live lg, siti penah laa...memang lawoo... Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Siti dapat beg LV RM40,000

Post  Deto_8 on Tue Jan 12, 2010 11:17 am


SITI NURHALIZA memotong kek hari jadi ke-31 sambil ditemani oleh Khalid dan rakan baiknya, Kris Dayanti di Kuala Lumpur malam tadi.

KUALA LUMPUR - Teka-teki hadiah hari jadi ke-31 penyanyi tersohor, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin terungkai malam tadi apabila suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K menghadiahkan tas tangan jenama Louis Vuitton (LV) berharga lebih RM40,000.

Penyanyi kelahiran Kuala Lipis, Pahang yang juga penggemar barangan berjenama LV sudah mendapat 'hadiah pendahuluan' apabila dibawa bercuti oleh Khalid ke Barcelona, Dublin dan London pada bulan lalu.

Pada tahun 2008, Siti Nurhaliza mendapat hadiah kereta Mercedes Benz hitam bernilai RM800,000 diikuti dengan jam tangan Richard Mille berharga RM200,000 tahun lalu.

"Hadiah itu cukup menggembirakan Siti kerana memang Siti berkenan dengan beg tangan edisi terhad itu.

"Namun apa yang lebih penting kepada rumah tangga kami adalah kasih sayang daripada suami,'' katanya pada majlis sambutan hari jadinya itu yang diadakan serentak dengan majlis pelancaran Album CTKD di Hotel JW Marriot di sini malam tadi.

Album CTKD adalah singkatan nama Siti Nurhaliza dan rakan baiknya yang merupakan penyanyi dari Indonesia, Kris Dayanti.

Datuk K ketika ditanya mengenai hadiah tersebut sekadar berkata:

"Banyak suami yang marahkan saya apabila hadiah yang diberikan kepada Siti diketahui umum kerana ia menyebabkan isteri-isteri di luar sana turut mahukan hadiah yang sama."

Hadiah perkara kedua bagi Siti Nurhaliza dan Datuk K kerana apa yang lebih penting ialah mereka terus bahagia dan ingin segera mendapat cahaya mata

- Kosmo

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Wed Jan 20, 2010 4:36 pm



manis nya Dato Siti kita ni
masa remaja dulu.... Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  sayed7 on Wed Jan 20, 2010 6:20 pm

zulkbo wrote:

manis nya Dato Siti kita ni
masa remaja dulu.... Cool

masa remaja je ker?

sayed7
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 211
Points : 212
Join date : 23/10/2009
Age : 29
Location : kuantan+putrajaya

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  Deto_8 on Wed Jan 20, 2010 7:06 pm

zulkbo wrote:

manis nya Dato Siti kita ni
masa remaja dulu.... Cool

comelnya I love you

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  Yassin on Wed Jan 20, 2010 8:13 pm

zulkbo wrote:

manis nya Dato Siti kita ni
masa remaja dulu.... Cool

Kala masa ini istilah hutan di sebut HD
Lepas pada itu jika kawasan sudah ditebas tebang disebut KSK Razz

Tak tau apa HD apa KSK gi tanya geng pejabat hutan hehehehe.. Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  Deto_8 on Wed Jan 20, 2010 8:30 pm

HD
KSK
-----------------
harus kawan tanya pejabat hutan

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Sun Jan 24, 2010 1:17 am


Siti beri laluan kepada artis baru untuk bertanding di ABP pada tahun hadapan. Foto The Star. Oleh MOHD SAHAR MISNI

SETELAH berjaya memenangi gelaran Bintang Paling Popular pada Anugerah Bintang Popular (ABP) selama enam tahun berturut-turut, penyanyi tersohor Datuk Siti Nurhaliza Taruddin akhirnya memutuskan untuk bertanding buat kali terakhir di anugerah berprestij itu pada tahun ini.

http://www.mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2010/1/23/mstar_hiburan/20100122204039&sec=mstar_hiburan

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  syiraz77 on Sun Jan 24, 2010 3:52 pm

sukenya..minat kat CT Very Happy

syiraz77

Posts : 11
Points : 12
Join date : 18/01/2010

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  ozzy on Wed Mar 31, 2010 4:01 pm

zulkbo wrote:
Siti beri laluan kepada artis baru untuk bertanding di ABP pada tahun hadapan. Foto The Star. Oleh MOHD SAHAR MISNI

SETELAH berjaya memenangi gelaran Bintang Paling Popular pada Anugerah Bintang Popular (ABP) selama enam tahun berturut-turut, penyanyi tersohor Datuk Siti Nurhaliza Taruddin akhirnya memutuskan untuk bertanding buat kali terakhir di anugerah berprestij itu pada tahun ini.

http://www.mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2010/1/23/mstar_hiburan/20100122204039&sec=mstar_hiburan

Paper hari ni Dato siti lancarkan produk baru dia..gincu ..tahniah

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  MD on Mon Apr 05, 2010 10:35 am

Tahniah Dato' Siti..memang Anugerah Artes Popular 2009..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  faisalmik on Mon Apr 05, 2010 1:39 pm

bagus le Dato Siti tak nak bertanding lagi next season...
berilah peluang pada org lain....

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  sayed7 on Mon Apr 05, 2010 2:57 pm

faisalmik wrote:bagus le Dato Siti tak nak bertanding lagi next season...
berilah peluang pada org lain....

betul 2, asyik2 dia je... xde org len dah ke....

sayed7
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 211
Points : 212
Join date : 23/10/2009
Age : 29
Location : kuantan+putrajaya

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  ozzy on Mon Jun 28, 2010 11:41 am

Tahniah....plat KCT 1 milik dato' siti & dato' K....dengan harga 65 500...
P/s - boleh dapat rumah sebiji... Smile

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  zulkbo on Mon Jun 28, 2010 2:54 pm

ozzy wrote:Tahniah....plat KCT 1 milik dato' siti & dato' K....dengan harga 65 500...
P/s - boleh dapat rumah sebiji... Smile

bila semua dah ada..
nak jam mahei dah ada..
nak rumah mahei dah ada..
nak keta mahei dah ada..
jadi no plat ni lambang
status..duit ada ,maka
sebagai rasa cinta
suami isteri pada koi
tak de masaalah..
asal deme bahagia
lagipun duit tu boleh
dapat ke kerajaan
boleh guna untuk
perkara kebaikan yang lain
wallahualam..(positif thinking)
TAHNIAH buat CT dan Hubby.
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dato' Siti Nurhaliza

Post  Sponsored content Today at 10:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum