Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 2:58 pm

edi wrote:
jasnoraizan wrote:
edi wrote:Smalam ade dalam brite, baru² nie kt taman sepakat.
Budak² skarang dh makin teruk, dah tau tp buat jugak. Apa nak jadi tak tau, muda² dah rosak.

umur plsssssss.......

Aiseh...ngape bro?

jgn la gabra...nok pastikan aok tak termasuk dalam group yg melakukanye...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  edi on Wed Nov 11, 2009 3:04 pm

jasnoraizan wrote:
edi wrote:
jasnoraizan wrote:
edi wrote:Smalam ade dalam brite, baru² nie kt taman sepakat.
Budak² skarang dh makin teruk, dah tau tp buat jugak. Apa nak jadi tak tau, muda² dah rosak.

umur plsssssss.......

Aiseh...ngape bro?

jgn la gabra...nok pastikan aok tak termasuk dalam group yg melakukanye...

Eh mne der, kwn tak termasuk dlm golongan tu... Very Happy
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Fri Nov 13, 2009 10:51 am





#bila manusia sudah tidak mempunyai persaan lagi
binatang pun tidak akan melakukan begini pada zuriat mereka Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Qaisara on Fri Nov 13, 2009 10:55 am

nauzubillah... ngeri koi nengok...
avatar
Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Fri Nov 13, 2009 10:57 am

Qaisara wrote:nauzubillah... ngeri koi nengok...

jagailah zuriat anda..
sayangi mereka Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 8:37 am

Remaja zmn skarang, nak sedap jer...
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 10:08 am

edi wrote:Remaja zmn skarang, nak sedap jer...

nikahkan cepat bila nengok
dah merenyam tu
hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 2:55 pm

zulkbo wrote:
edi wrote:Remaja zmn skarang, nak sedap jer...

nikahkan cepat bila nengok
dah merenyam tu
hu hu hu Very Happy

Tu la, klau nikah awl susah juge, ilmu didada tu penuh ker nak menempuh hidup bekeluarga. Kang muda² dh duda janda. Entah la risau tgk bebudak zaman skarang...Rosak²...
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Wed Nov 18, 2009 9:42 pm

saja koi up citer lama
wat pengajaran sema....





KUALA TERENGGANU: Seorang tukang sapu terkejut besar apabila menjumpai satu mayat bayi yang separuh terbakar di tempat pembuangan sampah di kawasan asrama Universiti Teknologi Mara (UiTM) Chendering, dekat sini.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah II Negeri, Supt K. Manoharan berkata berdasarkan keadaan fizikalnya, bayi itu dipercayai baru dilahirkan.

Tukang sampah berkenaan katanya, menjumpai bayi itu ketika sedang membakar sampah di kawasan tersebut.

Katanya jantina bayi itu belum dipastikan dan tali pusatnya masih melekat di badan.

“Setelah mendapati sampah di kawasan itu tidak terbakar sepenuhnya, tukang sapu terbabit telah menguis sampah di situ dan terkejut apabila menemui mayat seorang bayi di celah timbunan sampah itu,” katanya.

Tukang sapu lelaki itu kemudian membuat laporan polis dan siasatan awal mendapati bayi itu lahir cukup bulan dan sempurna.

Manoharan berkata bayi itu dipercayai terbakar semasa tukang sapu itu membakar timbunan sampah sejak petang semalam.

Mayat bayi berkenaan dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk dibedah siasat.

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  acey on Wed Nov 18, 2009 9:51 pm

ramai yang dah hilang pertimbangan waras akal, koi pun jadi gentar

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  nordin ahmad on Wed Nov 18, 2009 9:58 pm

acey wrote:ramai yang dah hilang pertimbangan waras akal, koi pun jadi gentar

ni lah dia tanda2 akhir zaman...
ni nak share skit info pg tadi aku dapat email
berkenaan tahun 2012 pada bln ramadan hari jumaat
akan berlaku satu bencana besar siap ngan
fakta ayat al-quran lagi...

nordin ahmad
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 69
Points : 76
Join date : 10/11/2009
Location : Bandar Jengka.

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 12:06 am

nordin ahmad wrote:
acey wrote:ramai yang dah hilang pertimbangan waras akal, koi pun jadi gentar

ni lah dia tanda2 akhir zaman...
ni nak share skit info pg tadi aku dapat email
berkenaan tahun 2012 pada bln ramadan hari jumaat
akan berlaku satu bencana besar siap ngan
fakta ayat al-quran lagi...

aku pun ada gak..
kadang nak caya pun ada
tapi tawakallah.... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zaki on Thu Nov 19, 2009 1:56 am

nordin ahmad wrote:
acey wrote:ramai yang dah hilang pertimbangan waras akal, koi pun jadi gentar

ni lah dia tanda2 akhir zaman...
ni nak share skit info pg tadi aku dapat email
berkenaan tahun 2012 pada bln ramadan hari jumaat
akan berlaku satu bencana besar siap ngan
fakta ayat al-quran lagi...

ni topic yg ak pling suke....xperlu belaku...kalu dah belaku taubat la cepat,,..
masih ader mase lagi...ag satu jangn duk pkir mase ader ag gak...ag lambat lak nk buleh taubat nyer...
yg pnting jdkan la al-quran itu panduan idup...
sekian terima kaseh...(die pom same...)

zaki

Posts : 23
Points : 23
Join date : 18/11/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 2:09 am

zaki wrote:
ni topic yg ak pling suke....xperlu belaku...kalu dah belaku taubat la cepat,,..
masih ader mase lagi...ag satu jangn duk pkir mase ader ag gak...ag lambat lak nk buleh taubat nyer...
yg pnting jdkan la al-quran itu panduan idup...
sekian terima kaseh...(die pom same...)[/b]


terima kasih bro kerana menyokong
koi sekarang dok kempen kesedaran
kat anak muda kita yang belum kawin nih Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  nordin ahmad on Sat Nov 21, 2009 12:19 pm

Deto_8 wrote:
zulkbo wrote:kalau katakan kita simpati la pulok kat adik kita ni
maka siapa nak membela masa dia mengandung tu
mau jiran kita tanya mana laki budok ni??
nak temberang aper..kena adik beradik hat lain datang umah pulok kena
pulok adik beradik hat lain ni jenis angin dia pulok nak bagitau orang tua kita
ayah kita contoh:ada sakit jantung..mau pengsan org tua tu lain cerita la pulok..
koi dok memikir nak buat goner yek..?? Rolling Eyes

serba salah kan....

mesti ibu tu tekanan perasaan yang amat sangat....

mana SIS?
Laughing

skrang ni membesarkan anak memang mencabar
zaman cyber lak katakan....aksi di hujung jari.

Untuk ibu bapa tu kalu anak dah nampak
gaya mcam dah ada psangan cepat2
lah bertanya kabor.... Cool

nordin ahmad
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 69
Points : 76
Join date : 10/11/2009
Location : Bandar Jengka.

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  edi on Sat Nov 21, 2009 12:26 pm

Kwn kesian betoi nengok gmbor bayi tu, sedih amat ase. Ngape dbuang mcm tu, klau tak ndak skali pun bg la kt org lain. Jgn dbiar mati cam tu...
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Sat Nov 21, 2009 12:49 pm

nordin ahmad wrote:
mana SIS? [/color] Laughing

skrang ni membesarkan anak memang mencabar
zaman cyber lak katakan....aksi di hujung jari.

Untuk ibu bapa tu kalu anak dah nampak
gaya mcam dah ada psangan cepat2
lah bertanya kabor.... Cool[/quote]

betul Din..
ko pun dah ada anak besar
jadi ko pun risau..cam aku gak scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  sam on Sat Nov 21, 2009 5:55 pm

sex pistols
avatar
sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Jeck Sparow on Mon Nov 30, 2009 11:25 am

Zina Akan Berterusan Walaupun telah Diijabkabul

BACA UNTUK PENGETAHUAN SENDIRI DAN PEDOMAN SEMUA… HIDUP SEBAGAI SEORG BERNAMA ISLAM JGN TERUSAN DLM KEJAHILAN.

Sesungguhnya, permasalahan ini berat. Perhatikan soalan 1 hingga 9.

Perkahwinan seumpama ini pada hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan ini untuk menutup malu. Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat-cepat mereka kahwinkan.

Berdasarkan kenyataan ini, nikah itu TIDAK SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila….

Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersama anda di sini kerana ianya amat penting:

Soalan 1 : Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah?

Jawapan 1 : Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 2 : Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah?

Jawapan 2 : Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 3 : Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin?

Jawapan 3 : Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakana ayah kepada bayi yang dikandung itu.

Soalan 4 : Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan?

Jawapan 4 : Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi, secara sah.

Soalan 5 : Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan?

Jawapan 5 : Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah

Soalan 6 : Apakah hak seorang anak luar nikah?

Jawapan 6 : Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya.

Soalan 7 : Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah kepada anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri?

Jawapan 7 : Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram.

Soalan 8 : Sekiranya seorang lelaki Muslim dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya?

Jawapan 8 : Mereka mesti tinggal berasingan segera dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah.

Soalan 9 : Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri?

Jawapan 9 : Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidak semua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf.

Kesimpulannya: Ibubapa, saudara mara, org2 kampung, tok2 imam, tok2 kadi Dan saksi-saksi yang tahu akan keadaan tersebut tetapi mendiamkan, membiarkan atau membenarkan pernikahan tersebut diteruskan maka mereka juga tidak terlepas daripada menanggung azab Dan seksaan samada didunia atau pun diakhirat….

Tolong jangan abaikan email ini. Ini merupakan satu perkara yang serious, jadi fahami dan dalami betul-betul dan bincanglah dengan Imam/ustaz sekiranya perlu.

Mafhumnya:

Katakanlah: “Sesungguhnya sembahyangku Dan ibadatku, hidupku Dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara Dan mentadbirkan sekalian alam”.

WAHAI PARA SAHABATKU… .INSAFI LAH DIRI.

USTAZ ROSLI AL HAFIZ.


Last edited by Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 12:46 pm; edited 3 times in total
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Nov 30, 2009 4:03 pm

Jeck Sparow wrote:


Katakanlah: “Sesungguhnya sembahyangku Dan ibadatku, hidupku Dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara Dan mentadbirkan sekalian alam”.


USTAZ ROSLI AL HAFIZ.

good info jeck
thanks... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  labu sayong on Mon Nov 30, 2009 4:12 pm

Thanks kak jeck..sy xtau pun..sbb selalu dengo cite..bile dh termengandung tu nikah kan je psngn tu...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 10:51 am

jeck sparow, koi agak confuse ngan post awak pasal lelaki tidak boleh berkahwin dengan wanita mengandung tu.

koi bukan apa, dari apa yg koi diajar n koi faham ( tapi koi bukan ustaz, jauh sekali la ustazah tu ) bukan kah kalu wanita yg mengandung tu kurang dari tempoh tertentu dikahwini oleh lelaki yg telah membuatkannya mengandung, anak yg lahir tu boleh dibinkan pada ayahnya tadi. maksudnya, boleh lah kawin.

setahu koi, benda ni telah ada perbincangan dikalangan alim ulamak yg cerdik pandai n ada keputusannya, n tak de la keputusan yg ustaz rosli tu diwarwarkan diterima. malaysia ni kan menerima pakai pandangan ahli sunnah wal jamaah. koi rasa koi nak berjumpa la ngan ustaz rosli ni, bukan apa kadang2 ada ustaz ni semangat berkobar2, esp ustaz muda

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:12 am

acey wrote:jeck sparow, koi agak confuse ngan post awak pasal lelaki tidak boleh berkahwin dengan wanita mengandung tu.

koi bukan apa, dari apa yg koi diajar n koi faham ( tapi koi bukan ustaz, jauh sekali la ustazah tu ) bukan kah kalu wanita yg mengandung tu kurang dari tempoh tertentu dikahwini oleh lelaki yg telah membuatkannya mengandung, anak yg lahir tu boleh dibinkan pada ayahnya tadi. maksudnya, boleh lah kawin.

setahu koi, benda ni telah ada perbincangan dikalangan alim ulamak yg cerdik pandai n ada keputusannya, n tak de la keputusan yg ustaz rosli tu diwarwarkan diterima. malaysia ni kan menerima pakai pandangan ahli sunnah wal jamaah. koi rasa koi nak berjumpa la ngan ustaz rosli ni, bukan apa kadang2 ada ustaz ni semangat berkobar2, esp ustaz muda

thanks k.jeck 4 your info...koi pun confius jgk pasal topik yang k.jeck bkak ngn pandangan acey ni tapi pada pendapat koi la masyarakat islam di dunia ni hidup bukan berpandu pada mazhab yang sama tu lah mgkin timbulnye pelbagai pandangan mengenai isu yang sensitif ni..koi pun xnak cakap banyak coz isu ni mmg terlalu sensitif utk dibahaskan lebih2 koi yang xpandai ilmu agama ni...
Embarassed Embarassed Crying or Very sad
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 31
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 11:19 am

[quote="acey"]jeck sparow, koi agak confuse ngan post awak pasal lelaki tidak boleh berkahwin dengan wanita mengandung tu.

koi bukan apa, dari apa yg koi diajar n koi faham ( tapi koi bukan ustaz, jauh sekali la ustazah tu ) bukan kah kalu wanita yg mengandung tu kurang dari tempoh tertentu dikahwini oleh lelaki yg telah membuatkannya mengandung, anak yg lahir tu boleh dibinkan pada ayahnya tadi. maksudnya, boleh lah kawin.


kawan ni bukan la member hujah dari mulut kawan tapi terbaca dari pandangan seorang ustaz sblom ni pun kawan memang tertanya tanya ngan permasaalahan di atas ader gak kawan menanya ustaz dan ustazah yang kiranya boleh dibuat rujukan jawapannyer lebih kurang nagn hujah yang diberi oleh ustaz tersebut..tapi wallahualllam tuhan lebih berkuasa dan maha mengetahui...so saper saper yang kiranyer ader info atau maklumat yang lebih lanjut boleh kita berkongsi di sini...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 11:26 am

[quote="Jeck Sparow"]
acey wrote:jeck sparow, koi agak confuse ngan post awak pasal lelaki tidak boleh berkahwin dengan wanita mengandung tu.

koi bukan apa, dari apa yg koi diajar n koi faham ( tapi koi bukan ustaz, jauh sekali la ustazah tu ) bukan kah kalu wanita yg mengandung tu kurang dari tempoh tertentu dikahwini oleh lelaki yg telah membuatkannya mengandung, anak yg lahir tu boleh dibinkan pada ayahnya tadi. maksudnya, boleh lah kawin.


kawan ni bukan la member hujah dari mulut kawan tapi terbaca dari pandangan seorang ustaz sblom ni pun kawan memang tertanya tanya ngan permasaalahan di atas ader gak kawan menanya ustaz dan ustazah yang kiranya boleh dibuat rujukan jawapannyer lebih kurang nagn hujah yang diberi oleh ustaz tersebut..tapi wallahualllam tuhan lebih berkuasa dan maha mengetahui...so saper saper yang kiranyer ader info atau maklumat yang lebih lanjut boleh kita berkongsi di sini...

kalu begitu, awok bagi no tel ustaz r ustazah awok yg memberi pandangan tadi, bior koi mendengor dari deme sendiri. sekali sekala jadi nakal bertanya adalah dialu2kan juga kot

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum