Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

KEMPEN DERMA DARAH

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

KEMPEN DERMA DARAH

Post  ozzy on Fri Oct 30, 2009 10:45 pm

Mungkin suatu hari nanti pihak PCC berminat untuk menjalankan kempen derma darah ni.Mungkin ramai diantara kita tidak pernah menderma darah.Kawan boleh dikategorikan penderma tegar (setahun sekali je) setakat ni dah pun menderma sebanyak 15 kali dan kebanyakannya di Pusat Derma Darah Negara (PDN).Namun sejak akhir-akhir ini apa yang kawan perhatikan majoriti penderma darah sekarang telah bertukar jika dulunya dipenuhi kaum melayu kini kaum cina mendominasi carta sebagai penderma..sebabnya kerana mereka sedar akan kebaikan menderma darah.Bila kita menderma darah (biasanya 1 pain) tubuh kita akan memproses darah baru bermakna darah lama kita akan dikeluarkan.Namun pastikan ubat yang disediakan (vitamin) dimakan jika tidak anda terasa seperti nak pengsan (penah kena sekali lupa bawa balik vitamin tu)..dengan itu saya menyeru rakan2 semua marilah sama2 menderma darah dan perolehi manfaatnya disamping membantu orang lain lebih2 lagi jika anda berdarah 'O' seperti saya Very Happy yang amat2 diperlukan.

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Yassin on Fri Oct 30, 2009 10:51 pm

Kawan kadang tu rasa jugak nak berderma darah tapi kawan nei sedia mengidap pening kawan bimbang amat nyer pening tak kebah baru haru kawan....kekenya kawan fobia juge ngan jarum hehehehe...... nanti laa esok2 me kawan cuba try test....Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Deto_8 on Fri Oct 30, 2009 10:54 pm

shaye suke menderma darah...pantang ada orang buat je...tapi tokleh lawan fourzy lagi...kawan baru 10 kali

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  ozzy on Fri Oct 30, 2009 10:58 pm

Yassin wrote:Kawan kadang tu rasa jugak nak berderma darah tapi kawan nei sedia mengidap pening kawan bimbang amat nyer pening tak kebah baru haru kawan....kekenya kawan fobia juge ngan jarum hehehehe...... nanti laa esok2 me kawan cuba try test....Very Happy

Sebelum menderma mereka akan periksa terlebih dahulu..tekanan darah terutamanya,berat badan dan rekod penyakit yg kita ada (kena isi borang)..jika tidak layak maka kita tidak akan diterima..o
Orang laki x de masalah yassin sbb tgn berurat senang cari ..pompuan la susah skit tapi keh tgk ramai je pompuan ..aok ni..cer pegi cuba try test dolu.. Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  ozzy on Fri Oct 30, 2009 11:09 pm

Deto_8 wrote:shaye suke menderma darah...pantang ada orang buat je...tapi tokleh lawan fourzy lagi...kawan baru 10 kali

Last kwn derma lepas raya baru ni..balik KL ni..sebab nok cuci darah byk bnor makan lemang..ketupat..lembu..kambing etc. la...hehe
Antara manfaat lain yg kita akan perolehi adalah rawatan percuma dihospital kerajaan (rasanya semua org tau)..pengalaman kwn ketika melakukan pembedahan dahulu (major surgeri di HKL) mula2 masuk wad kwn diletakkan diwad kelas 3 (sgt sesak) tapi bila ditunjukkan buku derma darah ketika itu juga kwn dipindahkan ke wad kelas 2 yg lebih selesa..dan apabila discharge tiada bayaran dikenakan termasuk wang deposit rm40 juga dikembalikan (kwn dok sana sebulan)

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  zulkbo on Sat Oct 31, 2009 12:35 am

koi dulu masa bujang kuat menderma
lebih kurang 10 kali gak..
ada cerita nye yang giler menderma tu
bukan aper syok kat nurse PDN tu
apakan daya cinta tak berbalas
koi terus merajuk la konon
tak moh derma dah.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Mrcipizs on Sat Oct 31, 2009 8:08 am

kwn mmg selalu derma dara darah... byk kali la gak.. tp itupun kalu PDN dtg tmpt keje kwn...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  T.O.K.A.N on Sat Oct 31, 2009 9:28 am

bagus kempen nie..tapi bukan sumer orang yang berani.

T.O.K.A.N
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 157
Points : 156
Join date : 03/07/2009

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  jasnoraizan on Sat Oct 31, 2009 1:05 pm

kwn pun dah pernah menderma sebanyak 15 kali jugak dah.....kalau ada esok blh lah nok join sekali....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  labu sayong on Sat Oct 31, 2009 3:06 pm

Derme darahhh?????...waa..nakotnyer.kalu low blood pressure xleh derma drh kan?

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  zulkbo on Sat Oct 31, 2009 4:06 pm

labu sayong wrote:Derme darahhh?????...waa..nakotnyer.kalu low blood pressure xleh derma drh kan?

hat pompuan selalunye low pressure
rasanya boleh jika tak terlalu low
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Mrcipizs on Tue Nov 03, 2009 8:50 am

tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  ozzy on Tue Nov 03, 2009 8:51 am

Mrcipizs wrote:tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Darah seorang pejuang..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  labu sayong on Tue Nov 03, 2009 9:33 pm

fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Darah seorang pejuang..hehe

Wah..mesti paneh darah apens7 kan.. Very Happy

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  zulkbo on Wed Nov 04, 2009 12:09 am

labu sayong wrote:
fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Darah seorang pejuang..hehe

Wah..mesti paneh darah apens7 kan.. Very Happy


mamalia sema panas rasenye...
tahu kot darah katak atau ular mesti sejuk...
huh huh huh Very Happy
jangan maree...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Mrcipizs on Wed Nov 04, 2009 8:50 am

koi nak ty sesiapa yg penah derma darah kt PDN... mudoh dan cepat dak?

atau yg Hospital swasta.. dgr citer sapa yg derma kt situ dpt duit..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Deto_8 on Wed Nov 04, 2009 8:52 am

kalau yang gomen ni free aje...kalau yang private adalah dapat free gift...kawan kalau nak menderma pun tengok free gift...kalau ada kawan derma...ingat free ke darah kawan ni...dahlah manis lagi...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  jasnoraizan on Wed Nov 04, 2009 8:53 am

Mrcipizs wrote:koi nak ty sesiapa yg penah derma darah kt PDN... mudoh dan cepat dak?

atau yg Hospital swasta.. dgr citer sapa yg derma kt situ dpt duit..

kwn tak tahu lah pulok hok nih...kwn biasa menderma darah nih dgn hospital kerajaan je....tak pernah lah lg menderma dgn hospital swsta....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Mrcipizs on Wed Nov 04, 2009 8:53 am

manis la sgt... apen yalah manis...

tu la.. ada gak yg bg free gift.. ada kasi duit.. tp kalu kwn derma ngan PDN ada gak free gift...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  jasnoraizan on Wed Nov 04, 2009 9:15 am

Mrcipizs wrote:manis la sgt... apen yalah manis...

tu la.. ada gak yg bg free gift.. ada kasi duit.. tp kalu kwn derma ngan PDN ada gak free gift...

kwn yg dah menderma 15 kali nih ada la jugek pihak hospital hantor surat bg penghargaan suruh datang hospital blh buat pemeriksaan percuma dan dapatkan rawatan ataupun treatment percuma....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Yassin on Wed Nov 04, 2009 9:18 am

jasnoraizan wrote:
Mrcipizs wrote:manis la sgt... apen yalah manis...

tu la.. ada gak yg bg free gift.. ada kasi duit.. tp kalu kwn derma ngan PDN ada gak free gift...

kwn yg dah menderma 15 kali nih ada la jugek pihak hospital hantor surat bg penghargaan suruh datang hospital blh buat pemeriksaan percuma dan dapatkan rawatan ataupun treatment percuma....

oit hebat la ok jas!!! kawan tak mampu buat gitu...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  jasnoraizan on Wed Nov 04, 2009 9:24 am

Yassin wrote:
jasnoraizan wrote:
Mrcipizs wrote:manis la sgt... apen yalah manis...

tu la.. ada gak yg bg free gift.. ada kasi duit.. tp kalu kwn derma ngan PDN ada gak free gift...

kwn yg dah menderma 15 kali nih ada la jugek pihak hospital hantor surat bg penghargaan suruh datang hospital blh buat pemeriksaan percuma dan dapatkan rawatan ataupun treatment percuma....

oit hebat la ok jas!!! kawan tak mampu buat gitu...

kwn bkn apa sin yg blh jd 15 kali tuh sbb mana ada kempen menderma darah yg tgh buat ..kalau kebetulan kwn lalu ke..atau kwn pg pusat belibelah ke... kwn singaoh la...buku menderma tu sentiasa ada dlm dompet kwn...tp syarat nok menderma mestilah 3 bulan sekali..kalau tak lebih tiga bln dari tempoh menderma yg terdahulu ..tak blh nok derma...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  labu sayong on Wed Nov 04, 2009 11:18 am

zulkbo wrote:
labu sayong wrote:
fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Darah seorang pejuang..hehe

Wah..mesti paneh darah apens7 kan.. Very Happy


mamalia sema panas rasenye...
tahu kot darah katak atau ular mesti sejuk...
huh huh huh Very Happy
jangan maree...

Xdelah abg zul..paneh die msti lain mcm,mklumlah darah pejuang...(marohlah apens ke koi ni karang..lariiikkkk...)

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  jasnoraizan on Wed Nov 04, 2009 11:21 am

labu sayong wrote:
zulkbo wrote:
labu sayong wrote:
fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:tahniah pd apens kerana menderma dara darah ahad baru2 nie... ekekekeke...

Darah seorang pejuang..hehe

Wah..mesti paneh darah apens7 kan..


mamalia sema panas rasenye...
tahu kot darah katak atau ular mesti sejuk...
huh huh huh
jangan maree...

Xdelah abg zul..paneh die msti lain mcm,mklumlah darah pejuang...(marohlah apens ke koi ni karang..lariiikkkk...)

kalau aok nengok apen pd masa kejadian tuh...hemmm mcm pahlawan sejati..yg sedang berjuang disaat2 getir....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  labu sayong on Wed Nov 04, 2009 11:24 am

gitu ke abg jas?koi nengok muke apens pun koi pcy...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KEMPEN DERMA DARAH

Post  Sponsored content Today at 11:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum