Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Peneroka diperdaya peniaga periuk

View previous topic View next topic Go down

Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  zulkbo on Sat Oct 31, 2009 5:03 pm



FELDA SUNGAI TEKAM UTARA – Penduduk di sini memohon pihak bertanggungjawab membantu mengekang aktiviti penjualan secara langsung rumah ke rumah yang dilakukan segelintir peniaga dari negara jiran yang dilihat mempunyai unsur penipuan.

Seorang mangsa, Rohaya Abdul Rahman, 65, berkata, kehadiran terbaru kumpulan peniaga dari negara luar memasuki kampung ini dan menjalankan aktiviti perniagaan dengan cara menipu dan memukau.

Menurutnya, ketika didatangi peniaga berkenaan dia telah mengatakan tidak mahu membeli set periuk yang dijual tetapi tidak tahu mengapa peniaga tersebut meluru masuk ke rumahnya dan enggan keluar.

“Ketika ditanya peniaga itu mengatakan mereka datang dari Pattani, Thailand, menjual pelbagai barangan, dan peniaga berkenaan tidak henti menangis dan menceritakan kesusahan dialami keluarganya di negara asal yang susah mendapatkan rezeki.

“Dia menangis dan merayu-rayu kepada saya dan suami supaya membantunya membeli set periuk yang dijual pada harga RM550, sedangkan set yang sama dijual di bandar tidak sampai harga berkenaan,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.
Lagi berita:
http://www.sinarharian.com.my/pahang/content/story5389283.asp

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  Yassin on Sat Oct 31, 2009 5:55 pm

Apa pun rasanya jika ada org bergini tolong jangan dilayan diperingkat awal lagi..tolaklah dgn berhemah jgn benarkan memasuki kawasan rumah walaupun dalam pagar..jika perlu kuncikan pintu pagar terlebih dahulu dan jadikan amalan menguncikan pagar, bagi menjamin keselamatan kita lebih2 lagi jika bersendirian.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  zulkbo on Sat Oct 31, 2009 8:54 pm

koi balik jengka hari tu
pun ada gak yang myanmar
datang ke rumah orang tua koi..koi kata tak mau
beli ,di tunggunyee .....wat muka kesian
koi ckp bebaik pun buat bodo dok tunggu....last hilang sabar
koi.....jerkahh....dialah kuat-kuat baru nak lari..
mak koi ckp selalu gitu orang ni.....selagi tak beli
ditunggulah sampai org tua ulur
sepuluh dua ckp tak mau beli baru dia pegi..
nanya kat org-org tua kat kampung koi
betul orang gini... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  Yassin on Sat Oct 31, 2009 9:42 pm

zulkbo wrote:koi balik jengka hari tu
pun ada gak yang myanmar
datang ke rumah orang tua koi..koi kata tak mau
beli ,di tunggunyee .....wat muka kesian
koi ckp bebaik pun buat bodo dok tunggu....last hilang sabar
koi.....jerkahh....dialah kuat-kuat baru nak lari..
mak koi ckp selalu gitu orang ni.....selagi tak beli
ditunggulah sampai org tua ulur
sepuluh dua ckp tak mau beli baru dia pegi..
nanya kat org-org tua kat kampung koi
betul orang gini... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

org niaga nei kadang tu zul suka membobok je..
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  zulkbo on Sun Nov 01, 2009 12:16 am

Hampuras tul orang tu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  weark on Sun Nov 01, 2009 12:29 am

zulkbo wrote:

FELDA SUNGAI TEKAM UTARA – Penduduk di sini memohon pihak bertanggungjawab membantu mengekang aktiviti penjualan secara langsung rumah ke rumah yang dilakukan segelintir peniaga dari negara jiran yang dilihat mempunyai unsur penipuan.

Seorang mangsa, Rohaya Abdul Rahman, 65, berkata, kehadiran terbaru kumpulan peniaga dari negara luar memasuki kampung ini dan menjalankan aktiviti perniagaan dengan cara menipu dan memukau.

Menurutnya, ketika didatangi peniaga berkenaan dia telah mengatakan tidak mahu membeli set periuk yang dijual tetapi tidak tahu mengapa peniaga tersebut meluru masuk ke rumahnya dan enggan keluar.

“Ketika ditanya peniaga itu mengatakan mereka datang dari Pattani, Thailand, menjual pelbagai barangan, dan peniaga berkenaan tidak henti menangis dan menceritakan kesusahan dialami keluarganya di negara asal yang susah mendapatkan rezeki.

“Dia menangis dan merayu-rayu kepada saya dan suami supaya membantunya membeli set periuk yang dijual pada harga RM550, sedangkan set yang sama dijual di bandar tidak sampai harga berkenaan,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.
Lagi berita:
http://www.sinarharian.com.my/pahang/content/story5389283.asp

lepas ni cuba try asah parang kat tangga rumah.....
dia lari tak Twisted Evil
avatar
weark

Posts : 42
Points : 50
Join date : 29/09/2009
Age : 46
Location : Rantau Panjang,Pasir Mas,Ulu Jempol,Kota Bharu

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  labu sayong on Sun Nov 01, 2009 7:04 pm

zulkbo wrote:koi balik jengka hari tu
pun ada gak yang myanmar
datang ke rumah orang tua koi..koi kata tak mau
beli ,di tunggunyee .....wat muka kesian
koi ckp bebaik pun buat bodo dok tunggu....last hilang sabar
koi.....jerkahh....dialah kuat-kuat baru nak lari..
mak koi ckp selalu gitu orang ni.....selagi tak beli
ditunggulah sampai org tua ulur
sepuluh dua ckp tak mau beli baru dia pegi..
nanya kat org-org tua kat kampung koi
betul orang gini... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

hahaha...terkejut bace aok jerkoh ke org tuh...grg jugek aok ye...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  Yassin on Sun Nov 01, 2009 7:50 pm

zulkbo wrote:Hampuras tul orang tu Very Happy

Heheheh mmg hampuras...hampuras tahap jingge Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  zulkbo on Sun Nov 01, 2009 9:55 pm

labu sayong wrote:
zulkbo wrote:koi balik jengka hari tu
pun ada gak yang myanmar
datang ke rumah orang tua koi..koi kata tak mau
beli ,di tunggunyee .....wat muka kesian
koi ckp bebaik pun buat bodo dok tunggu....last hilang sabar
koi.....jerkahh....dialah kuat-kuat baru nak lari..
mak koi ckp selalu gitu orang ni.....selagi tak beli
ditunggulah sampai org tua ulur
sepuluh dua ckp tak mau beli baru dia pegi..
nanya kat org-org tua kat kampung koi
betul orang gini... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

hahaha...terkejut bace aok jerkoh ke org tuh...grg jugek aok ye...

garang aok baru tau ke
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Peneroka diperdaya peniaga periuk

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum