Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Page 12 of 15 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  qaharpm on Thu Nov 12, 2009 10:25 am

MD wrote:1.Patut Pengadil dah blow wisel bilamana SB dah 3 kali dijatuhkan dengan nyata- sekurang kurangnya bagi amaran...

kwn setuju sesgt sbb sepak menyepak tak sengaja ni berlaku tul2 depan pengadil... kalau pengadil tiup time tu, mungkin tidak belarutan sbb kwn yg duduk jarak hampir 100m(lebih kurang 9.7asaat berlari) boleh nampok kejadian ni, takkan pengadil tok nampok( sakrun tok nampok sbb tok pakai spec serta menahan penat nok pitam)... dan bunyi 'pelempang' pun jelas kendengaran... pengadil kena pandai kawal keadaan..TAPIIIIIIIII gol PCC memang class A ... tergamam team lwn..
avatar
qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 33
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  jbfc on Thu Nov 12, 2009 10:27 am

fakta perlawanan ini..

1) Fakta MD sokmo sampai 4 je...mana yg lain lagi..gali gali....
2) Abg Jem mmg control tgh...( control pernafasan) hahahahaha
3) PCC punya game lagi tersusun...walaupun kurang laju keseluruhanya...dan tak terikut gaya game lawan...
4) TRIO star..sibuk citer pasal tembak ayam,goner nak dpt lesen senapang dll...

[p/s sampai empat je...follow idola}

jbfc
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 70
Points : 71
Join date : 23/04/2009
Location : Temerloh Darul Naim

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 10:27 am

MD wrote:
Deto_8 wrote:
MD wrote:
2.Kawan juga respek pada Coach diorang yang datang bersalam dengan semua dari PCC - player PJH mana?????

kawan rasa kedu bila tengok betapa kecewanya abang OtaiKutai bila game ni berakhir begini

separuh masa kedua memang PCC control game...tapi takpelah benda ni mematangkan team PCC sebenarnya....

tu la ..pada separuih masa kedua tu ...kwn rasa dah sedap dah main..PCC dah mula dapat rentak permainan ..tup2 ..lain plak yg jd ..tu yg menghampakan tuh....(kwn dah dapat rasai kemenangan dad mlm tuh tp meleset...)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:28 am

jbfc wrote:fakta perlawanan ini..

1) Fakta MD sokmo sampai 4 je...mana yg lain lagi..gali gali....
2) Abg Jem mmg control tgh...( control pernafasan) hahahahaha
3) PCC punya game lagi tersusun...walaupun kurang laju keseluruhanya...dan tak terikut gaya game lawan...
4) TRIO star..sibuk citer pasal tembak ayam,goner nak dpt lesen senapang dll...

[p/s sampai empat je...follow idola}

kwn nak ulas yg no 4 tu... sib baik sorang lg duk jd keeper... kalu tak samerrr gak.. ekekekek...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  MD on Thu Nov 12, 2009 10:29 am

'' saya rasa keciwa,dengan semangat membara yang menyala nyala datang nak main...tetapi insiden tersebut,permainan dihentikan.saya baru balik dari out station tau....'' ujar seorang pemain PCC yang enggan namanya disiarkan
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:29 am

kiciwa xdpt tgk aksi apis11...
kalu tidak pasti mcm drogba... ekekekek

faisalampard pun xdpt tgk.. kiciwa...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  SHARK on Thu Nov 12, 2009 10:30 am

qaharpm wrote:kwn setuju sesgt sbb sepak menyepak tak sengaja ni berlaku tul2 depan pengadil... kalau pengadil tiup time tu, mungkin tidak belarutan sbb kwn yg duduk jarak hampir 100m(lebih kurang 9.7asaat berlari) boleh nampok kejadian ni, takkan pengadil tok nampok( sakrun tok nampok sbb tok pakai spec serta menahan penat nok pitam)... dan bunyi 'pelempang' pun jelas kendengaran... pengadil kena pandai kawal keadaan..

oii..oii..sila betulkan fakta anda:
1) Pertama, kwn pakai contact lens warna biru. Aok tok nampok ke mata kwn macam mat salleh semalam?
2) Kedua, kwn masih belum nak pitam masa tuh, cuma rasa-rasa nak muntoh ijo ada la..( tu pun sikit jer)
3) 100m? 9.7 second? Kwn tak yakin dengan kata-kata ini kalo aok yg berlari. Kalau yer, kawan cadangkan aok tukor nama jadi Asafa Qaharpowell.
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  MD on Thu Nov 12, 2009 10:31 am

jbfc wrote:fakta perlawanan ini..

1) Fakta MD sokmo sampai 4 je...mana yg lain lagi..gali gali....
2) Abg Jem mmg control tgh...( control pernafasan) hahahahaha
3) PCC punya game lagi tersusun...walaupun kurang laju keseluruhanya...dan tak terikut gaya game lawan...
4) TRIO star..sibuk citer pasal tembak ayam,goner nak dpt lesen senapang dll...

[p/s sampai empat je...follow idola}

kawan suka no 4... Very Happy
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:31 am

no 18 nmpknya sengaja duk jauh2 sbb mengelak dipanggil utk ditukarkan.. ekekekek..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  jbfc on Thu Nov 12, 2009 10:31 am

Deto_8 wrote:
jbfc wrote:koi pun marah pada insiden nih...
harapan penonton utk melihat gandingan Apis11,JBFC dan QAHAR tidak dpt diterjemahkan....!! sorry ye fans yg menunggu...!!

kawan minta maaf jugak yang tak dapat main semalam...ingatkan 3rd half tu nak masukkan player yang tak main lagi...

sorry banyak2...

Saya personally takde masalah deto...main tak main...janji support aktibiti apatah lgi game diadakan berhampiran kawasan umah...!..InsyaALLAH selagi ada kederat!

jbfc
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 70
Points : 71
Join date : 23/04/2009
Location : Temerloh Darul Naim

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:33 am

jbfc wrote:
Saya personally takde masalah deto...main tak main...janji support aktibiti apatah lgi game diadakan berhampiran kawasan umah...!..InsyaALLAH selagi ada kederat!

kita ni team sosial...apa yang kawan amal sejak dulu saper yang datang kawan bagi cuba merasa main...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  SHARK on Thu Nov 12, 2009 10:35 am

Mrcipizs wrote:no 18 nmpknya sengaja duk jauh2 sbb mengelak dipanggil utk ditukarkan.. ekekekek..
Mana adaaaa...tengah usha kat hujung belah sinun...kot2 ada port baeekkk untuk pasang racik...
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  apens7 on Thu Nov 12, 2009 10:37 am

berkat dr pengalaman game2 friendly yg lepas2.. player2 YEFC berjaya control emosi walau di tackle berkali2... hehehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:38 am

apens7 wrote:berkat dr pengalaman game2 friendly yg lepas2.. player2 YEFC berjaya control emosi walau di tackle berkali2... hehehehe

walaupun kepala berdarah..

*xperasan samada ada dak lembaga timbg2 bola kt stadium semlm.
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  apens7 on Thu Nov 12, 2009 10:44 am

lembaga tu muncul time kwn takde jerk.. hehehehe...

deto, barang2 for poor people dr Saeed ada ngn kwn...

MD, bakul buah aok time potluck saeed pun ada ngn kwn.....

Cipis, nanti leh la merasa WTE aok.. hehehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:45 am

apens7 wrote:lembaga tu muncul time kwn takde jerk.. hehehehe...

deto, barang2 for poor people dr Saeed ada ngn kwn...

MD, bakul buah aok time potluck saeed pun ada ngn kwn.....

Cipis, nanti leh la merasa WTE aok.. hehehehe

semlm ajok juei mahal... ekekeke...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  MD on Thu Nov 12, 2009 10:46 am

apens7 wrote:lembaga tu muncul time kwn takde jerk.. hehehehe...

deto, barang2 for poor people dr Saeed ada ngn kwn...

MD, bakul buah aok time potluck saeed pun ada ngn kwn.....

Cipis, nanti leh la merasa WTE aok.. hehehehe

TQ aPENS - aok simpan jelah kat umah bakul tu,takpenya...

p/s smlm Cipis bawak round2 Putrajaya...ewahhhhh,heheheee,sampai kete belakang bg high beam
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:48 am

saje suh dia tgk pueh2.. heheheh..

high beam.. pastu bila dh tau jalan.. laju je..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  apens7 on Thu Nov 12, 2009 10:48 am

MD wrote:
apens7 wrote:lembaga tu muncul time kwn takde jerk.. hehehehe...

deto, barang2 for poor people dr Saeed ada ngn kwn...

MD, bakul buah aok time potluck saeed pun ada ngn kwn.....

Cipis, nanti leh la merasa WTE aok.. hehehehe

TQ aPENS - aok simpan jelah kat umah bakul tu,takpenya...

p/s smlm Cipis bawak round2 Putrajaya...ewahhhhh,heheheee,sampai kete belakang bg high beam

ada rodong kwn cakak, nama jer kete mahey, pelet key el baru, tapi memusing-musing kat putrajaya.. ekekekeke...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Abang Jem on Thu Nov 12, 2009 10:49 am

jika sy jumpa mamat pakai baju merah tue..sy akan tangkap dia...sy akan hantar dia ke sekolah pondok belajar agama....mudah-mudahan dia menjadi manusia yg berguna pada bangsa dan negara....pastu sy akan ikat dia...isi dlm kotak..pos ke africa...biar rimau,singa,kucing hutan,burung unta makan dia...eee..geram!!!
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:49 am

plet key ell.. putrajaya bkn key ell.

nie dh OT nie kang pengawas dtg...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  strikerbuncit on Thu Nov 12, 2009 10:50 am

Fakta Perlawanan:

1-SB masih belum reda kemarahannya berikutan kejadian semalam(kisah aneh tp benar)
2-SB dibentes dikotak penalti,mgerang ksakitan,lalu pengadil dtg & bertanya,"Awak boleh main lg ke x?"-tak panas ke hati?
3-SB lgsg tak dapat 'bergerak' bukan krn di marking,tp di 'ganggu' secara halus&kejam-tarik baju,sepak kaki,julur kaki,kaki bangku,,tolak badan,&byk lg....
4-SB lihat pengadil mmg berat sebelah wlpn berat sebenar pgadil hanya 60kg...mgkin mereka adalah ref kegemaran pasukan lawan,itu sbb dia slalu djemput utk mengadili plawanan mereka..
5-SB dapat merasakan petanda kemenangan bdasarkan possession pd 2nd half tp takdir mengubah segalanya(ada gangguan anjing liar menyerang pemain kita).
6-SB bangga dgn pasukannya krn matang&bijak mengawal diri berbanding pasukan lawan yg hanya tahu menyepak orang,bukan bola..
7-SB juga merasa terkilan kerana ada teammate tak dapt beraksi pd 3rd half kerana kjadian tsebut.Mohon maaf kpd mereka.Smoga plawanan akn dtg,mereka akn dapat menebus 'kekecewaan' utk bermain dahulu..
8-SB masih rindukan aksi Saeed namun hidup dia&SB sendiri perlu diteruskan.Ini kerana Saeed dah pulg ke kg halamannya utk tanam jagung bersatu smula dgn keluarga setelah mghabeskan pgajiannya di UTM
9-SB love you all...
Cool
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Abang Jem on Thu Nov 12, 2009 10:54 am

saudari apens dan cik cipis.....anda sedang diperhatikan...-pengawas-
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:54 am

strikerbuncit wrote:Fakta Perlawanan:

1-SB masih belum reda kemarahannya berikutan kejadian semalam(kisah aneh tp benar)
2-SB dibentes dikotak penalti,mgerang ksakitan,lalu pengadil dtg & bertanya,"Awak boleh main lg ke x?"-tak panas ke hati?
3-SB lgsg tak dapat 'bergerak' bukan krn di marking,tp di 'ganggu' secara halus&kejam-tarik baju,sepak kaki,julur kaki,kaki bangku,,tolak badan,&byk lg....
4-SB lihat pengadil mmg berat sebelah wlpn berat sebenar pgadil hanya 60kg...mgkin mereka adalah ref kegemaran pasukan lawan,itu sbb dia slalu djemput utk mengadili plawanan mereka..
5-SB dapat merasakan petanda kemenangan bdasarkan possession pd 2nd half tp takdir mengubah segalanya(ada gangguan anjing liar menyerang pemain kita).
6-SB bangga dgn pasukannya krn matang&bijak mengawal diri berbanding pasukan lawan yg hanya tahu menyepak orang,bukan bola..
7-SB juga merasa terkilan kerana ada teammate tak dapt beraksi pd 3rd half kerana kjadian tsebut.Mohon maaf kpd mereka.Smoga plawanan akn dtg,mereka akn dapat menebus 'kekecewaan' utk bermain dahulu..
8-SB masih rindukan aksi Saeed namun hidup dia&SB sendiri perlu diteruskan.Ini kerana Saeed dah pulg ke kg halamannya utk tanam jagung bersatu smula dgn keluarga setelah mghabeskan pgajiannya di UTM
9-SB love you all...
Cool

saya sungguh tersentuh mendengar luahan (tapi SB kata fakta) saudara SB ini....terasa diri ini ingin kembali kepada malam semalam untuk mengubah keadaan...tapi apakan daya...aku hanya serangga (bukan anjing liar yang dimaksudkan)

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  jbfc on Thu Nov 12, 2009 10:59 am

luper...
SB player paling stailo diatas berikutan skaf rambut yg dipakainya...sekali tgk mcm Fasha Sandal...hahahah

jbfc
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 70
Points : 71
Join date : 23/04/2009
Location : Temerloh Darul Naim

Back to top Go down

Re: Young Elephants vs Perbadanan Putrajaya, Std Pancarona, Putrajaya, 11/11/2009, 8.00pm

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 12 of 15 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum