Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 12:58 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..


hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 2:07 pm

jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..


hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa

Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 2:11 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..


hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa

Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

tahniah buat aok...pozi....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 2:15 pm

jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..

hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa

Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

tahniah buat aok...pozi....

Oiiiittt..koi blm habis nulis lagi....
Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................BERHENTI MEMBACA TOPIC INI...ekekekekekekeke


Last edited by fourzy on Tue Nov 10, 2009 2:23 pm; edited 2 times in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 2:19 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..


hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa

Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

tahniah buat aok...pozi....

Oiiiittt..koi blm habis nulis lagi....
Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................BERHENTI MEMBACA TOPIC INI...ekekekekekekeke

tahniah buat aok pozi selepas aok berhenti membaca topik ini dan meneruskan tabiat merokok aoktu..mudah2an cepat lah mendapat berbagai2 penyakit yg tak blh nok dililai dari mata kasar...hi..hi..ihhh.hhhi..... haa,...ahha...haaa..haa.......ahaaaaaaahaaaaaa

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Tue Nov 10, 2009 2:37 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..

hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa


Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

tahniah buat aok...pozi....

Oiiiittt..koi blm habis nulis lagi....
Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................BERHENTI MEMBACA TOPIC INI...ekekekekekekeke

puhhhh ! nasib baik awok decide tak berhenti, kalu tidok payoh la koi nak pow sebatang......wahwahwah

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 2:42 pm

acey wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

tak pe lah ...diorang sebagai perokok tegar nih diaorang rasa diaorang blh maintain tak dapat penyakit ..agok2nye....(mudah2an diaorng nih sedor lah itu aje yg kita blh bgtau....

Hanya perokok saja yg tau..nasibnya menjadi seorang perokok tegar..

hanya perokok saja yg tau...nasibnya blh dapat penyakit kronik.....ha..ha...haaa.ha..aaaahhaaaaaa


Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................

tahniah buat aok...pozi....

Oiiiittt..koi blm habis nulis lagi....
Jas..telah timbul keinsafan dan kesedaran dalam diri koi ..with immediately effect koi seorg perokok tegar telah membuat keputusan dengan berat hati untuk berhenti.................BERHENTI MEMBACA TOPIC INI...ekekekekekekeke

puhhhh ! nasib baik awok decide tak berhenti, kalu tidok payoh la koi nak pow sebatang......wahwahwah

pow lah antara aokme sume ....sementara aokme suma blh mengepow...besok kalau dah tak blh nak mengepow lg...sendiri mau ingat....hi..hi..hi...hi...haa.haaa.ahhhaaa

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Tue Nov 10, 2009 2:44 pm

yang merokok kira ambil hukum makruh je la

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Tue Nov 10, 2009 2:51 pm

InsyaAllah, kalau kita ikhlas membantu kawan2 yang kesuntukan dan nak pow, ALLAH akan bantu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 2:52 pm

acey wrote:yang merokok kira ambil hukum makruh je la

1. Kerajaan Arab Saudi mengeluarkan fatwa bahawa merokok, menanam tembakau dan memperniagakannya hukumnya adalah haram kerana daripadanya terdapat kemudaratan.
2. Ulama-ulama semasa seperti Dr Abdul Jalil Shalabi mengatakan merokok adalah haram kerana ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan masyarakat.
3. Dr Zakaria Al Bari (anggota Akademi Kajian Islam dan Anggota Lujnah Fatwa Al-Azhar) menyatakan merokok hukumnya haram atau makruh adalah pendapat yang kuat.
4. Al Imam Abdul Halim Mahmud dalam kitabnya telah memberi fatwa merokok hukumnya makruh jika ia tidak mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan. Sebaliknya adalah haram jika ia mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan.
5. Syeikh Hasanain Makhluf iaitu bekas Mufti Kerajaan Mesir telah menetapkan merokok adalah haram jika mendatangkan mafsadat kesihatan dan mengurangkan hak keluarga dari segi pengurangan nafkah kepada keluarganya. Makruh jika mafsadat itu tidak ketara atau tidak mengurangkan hak nafkah keluarga.
6. Di Malaysia, Muzakarah Jawatankuasa Fatwa, Majlis Kebangsaan Hal Ehwal Islam Malaysia Kali Ke-37 yang berlangsung pada 23 Mac 1995 telah memutuskan bahawa amalan merokok itu hukumnya adalah haram menurut pandangan Islam.
7. Fatwa Negeri Selangor Darul Ehsan yang telah diwartakan pada 7 Disember 1995 di bawah Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam 1989 telah menyebutkan bahawa amalan menghisap apa jua jenis rokok adalah haram bagi mana-mana orang Islam.
8. Fatwa Negeri Perlis memutuskan bahawa menanam tembakau atau merokok dan memanfaatkan hasil tembakau adalah haram.
9. Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah berpegang kepada fatwa merokok adalah haram walaupun sehingga kini belum ada penguatkuasaan berhubung perkara itu kerana berdasarkan pendapat pengamal perubatan bahawa perbuatan merokok boleh mendatangkan mudarat.
10. Jawatankuasa Fatwa Negeri Melaka juga telah bersetuju menerima pakai keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa, Majlis Kebangsaan Hal Ehwal Islam Malaysia Kali Ke-37 bahawa amalan merokok itu hukumnya adalah haram.
Sehubungan itu saya berharap, penghisap rokok menghentikan tabiat buruk itu terutama di beranda serta tangga surau dan masjid. Kepada penanam tembakau, marilah kita bersama-sama menukar kepada tanaman lain untuk mendapat keberkatan Ilahi. Sekian, harap dimaaf teguran saya dan terima kasih.

(bkn kwn hok kata...kwn copy dari web haram merokok(harakahdaily ) aje...)
hi...hi...hi...hi.....ha..haaaa.haaa.haaa.. ingat2 lah kepada perokok2 tegar...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  edi on Wed Nov 11, 2009 5:01 pm

Seb baik kwn tak mrokok, kire ok lg la otak kwn nie....kuikuikuikui Razz

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  strikerbuncit on Wed Nov 11, 2009 5:29 pm

edi wrote:Seb baik kwn tak mrokok, kire ok lg la otak kwn nie....kuikuikuikui Razz

kita serupa... cheers

"Kita terpaksa bersusah payah hendak berhenti rokok..sedangkan betapa mudahnya jika dulu kita tak memulakan.."
-Prof SB ,Universitinurhaliza

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 5:38 pm

strikerbuncit wrote:
edi wrote:Seb baik kwn tak mrokok, kire ok lg la otak kwn nie....kuikuikuikui

kita serupa...

"Kita terpaksa bersusah payah hendak berhenti rokok..sedangkan betapa mudahnya jika dulu kita tak memulakan.."
-Prof SB ,Universitinurhaliza

alhamdullillah..kwn ikut prof SB..."DARI DULU TAK MEMULAKAN'......

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  zulkbo on Wed Nov 11, 2009 6:01 pm



sedap toi mengepam
hu hu hu Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 3:10 pm

jasnoraizan wrote:
acey wrote:yang merokok kira ambil hukum makruh je la

1. Kerajaan Arab Saudi mengeluarkan fatwa bahawa merokok, menanam tembakau dan memperniagakannya hukumnya adalah haram kerana daripadanya terdapat kemudaratan.
2. Ulama-ulama semasa seperti Dr Abdul Jalil Shalabi mengatakan merokok adalah haram kerana ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan masyarakat.
3. Dr Zakaria Al Bari (anggota Akademi Kajian Islam dan Anggota Lujnah Fatwa Al-Azhar) menyatakan merokok hukumnya haram atau makruh adalah pendapat yang kuat.
4. Al Imam Abdul Halim Mahmud dalam kitabnya telah memberi fatwa merokok hukumnya makruh jika ia tidak mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan. Sebaliknya adalah haram jika ia mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan.
5. Syeikh Hasanain Makhluf iaitu bekas Mufti Kerajaan Mesir telah menetapkan merokok adalah haram jika mendatangkan mafsadat kesihatan dan mengurangkan hak keluarga dari segi pengurangan nafkah kepada keluarganya. Makruh jika mafsadat itu tidak ketara atau tidak mengurangkan hak nafkah keluarga.
6. Di Malaysia, Muzakarah Jawatankuasa Fatwa, Majlis Kebangsaan Hal Ehwal Islam Malaysia Kali Ke-37 yang berlangsung pada 23 Mac 1995 telah memutuskan bahawa amalan merokok itu hukumnya adalah haram menurut pandangan Islam.
7. Fatwa Negeri Selangor Darul Ehsan yang telah diwartakan pada 7 Disember 1995 di bawah Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam 1989 telah menyebutkan bahawa amalan menghisap apa jua jenis rokok adalah haram bagi mana-mana orang Islam.
8. Fatwa Negeri Perlis memutuskan bahawa menanam tembakau atau merokok dan memanfaatkan hasil tembakau adalah haram.
9. Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah berpegang kepada fatwa merokok adalah haram walaupun sehingga kini belum ada penguatkuasaan berhubung perkara itu kerana berdasarkan pendapat pengamal perubatan bahawa perbuatan merokok boleh mendatangkan mudarat.
10. Jawatankuasa Fatwa Negeri Melaka juga telah bersetuju menerima pakai keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa, Majlis Kebangsaan Hal Ehwal Islam Malaysia Kali Ke-37 bahawa amalan merokok itu hukumnya adalah haram.
Sehubungan itu saya berharap, penghisap rokok menghentikan tabiat buruk itu terutama di beranda serta tangga surau dan masjid. Kepada penanam tembakau, marilah kita bersama-sama menukar kepada tanaman lain untuk mendapat keberkatan Ilahi. Sekian, harap dimaaf teguran saya dan terima kasih.

(bkn kwn hok kata...kwn copy dari web haram merokok(harakahdaily ) aje...)
hi...hi...hi...hi.....ha..haaaa.haaa.haaa.. ingat2 lah kepada perokok2 tegar...

yang tu kalu awok copy hukum yg haram, koi ambil hukum makruh je

yg ni koi copy yg makruh punya

Al Imam Abdul Halim Mahmud dalam kitabnya telah memberi fatwa merokok hukumnya makruh jika ia tidak mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan.

Makruh jika mafsadat itu tidak ketara atau tidak mengurangkan hak nafkah keluarga.

Alhamdulillah, masih ada hukum makruhnya

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  Qaisara on Thu Nov 12, 2009 3:27 pm

zulkbo wrote:cik adik..
yang pasti otak koi
mmg dah rosak la gitur
koi perokok tegar..
scratch scratch hai..
bilalah nak berenti nih drunken

berhenti lh merokok... kerana sesungguhnya merokok itu memendekkan usia... Very Happy

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 3:34 pm

jangan bagi fatwa sendiri, bahaya tu adik manis

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  strikerbuncit on Thu Nov 12, 2009 4:23 pm

Biorla sesape nk merokok..tak dihalang sama sekali..segala nasihat itu merupakan tanda kasih kami kepada insan sebangsa&seagama supaya menghentikan perkara yg telahpun diakui memberi mudarat..namun,kemahuan orang,kita tak mampu utk menghalang..semoga mereka panjang umur utk menikmati hari-hari tua nanti... Rolling Eyes

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 4:26 pm

strikerbuncit wrote:Biorla sesape nk merokok..tak dihalang sama sekali..segala nasihat itu merupakan tanda kasih kami kepada insan sebangsa&seagama supaya menghentikan perkara yg telahpun diakui memberi mudarat..namun,kemahuan orang,kita tak mampu utk menghalang..semoga mereka panjang umur utk menikmati hari-hari tua nanti...

ya allah kau panjangkanlah umur2 bg orang2 yg menghisap rokok ini....(itu aje lah yg mampu kwn buat...dah tak mampu nok menghalang kemahuan deme suma...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  sam on Thu Nov 12, 2009 4:27 pm

koi ni tak merokok.. walaupun dulu selalu gak ngisap asap bukan tembakau...wuahahaha
alhamdulillah otok kurniaan ni masih molek, cme akhlak aje yg rosok skg ni.. Laughing kekekeke (gelak mcm popeye)

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  Qaisara on Thu Nov 12, 2009 4:40 pm

acey wrote:jangan bagi fatwa sendiri, bahaya tu adik manis

sorry...
koi nk berkongsi citer... dn citer ni adalah kisah benar semata2...
mak koi call pg ni.... katanya 2 hari lepas sepupu koi [umur 30] rebah masa balik keja... bawak pegi hospital terus masuk icu... doktor cakap puncanya ROKOK... tar dh terlalu banyak d sekeliling jantungnya dn telah menyumbat saluran... bla... bla... bla...
mak koi pn tk bper reti nk explain...
dipendekkan citer skrg ni sepupu koi baru je keluar dr icu dn berada di wad biasa...
insya allah ada masa koi nk pegi melawat dia...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 4:42 pm

Qaisara wrote:
acey wrote:jangan bagi fatwa sendiri, bahaya tu adik manis

sorry...
koi nk berkongsi citer... dn citer ni adalah kisah benar semata2...
mak koi call pg ni.... katanya 2 hari lepas sepupu koi [umur 30] rebah masa balik keja... bawak pegi hospital terus masuk icu... doktor cakap puncanya ROKOK... tar dh terlalu banyak d sekeliling jantungnya dn telah menyumbat saluran... bla... bla... bla...
mak koi pn tk bper reti nk explain...
dipendekkan citer skrg ni sepupu koi baru je keluar dr icu dn berada di wad biasa...
insya allah ada masa koi nk pegi melawat dia...

aok citer lah ..citer sedih mcmana pun...hok2 yg perokok tegar nih hanya akan memandang enteng aje dgn apayg diberitahu....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  sam on Thu Nov 12, 2009 4:42 pm

jgn lupe bawok buoh tangan ke dia... malboro ke, dunhill ke..suria ke.. dji sam su pun bolley..isk isk isk jahat nye koi

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 4:43 pm

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:Biorla sesape nk merokok..tak dihalang sama sekali..segala nasihat itu merupakan tanda kasih kami kepada insan sebangsa&seagama supaya menghentikan perkara yg telahpun diakui memberi mudarat..namun,kemahuan orang,kita tak mampu utk menghalang..semoga mereka panjang umur utk menikmati hari-hari tua nanti...

ya allah kau panjangkanlah umur2 bg orang2 yg menghisap rokok ini....(itu aje lah yg mampu kwn buat...dah tak mampu nok menghalang kemahuan deme suma...)

amin, moga2 doa kita seme utk kesihatan memember lain dimakbulkanNya

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 4:45 pm

samdol wrote:jgn lupe bawok buoh tangan ke dia... malboro ke, dunhill ke..suria ke.. dji sam su pun bolley..isk isk isk jahat nye koi

kat hospital tak leh hisap rokok, dilarang. nak bagi rokok bila dia balik umoh nanti la lagi bagus, tak yah la dia gi kedei nak beli, cian dia takut semput

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: 10 Tabiat Yang Mungkin Akan Menyebabkan kerosakkan Otak

Post  Sponsored content Today at 4:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum