Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 2:52 pm

Salam koi dahulukan...koi ni bru jek kawen 2 minggu sudah...wat mase ni koi ngikut laki koi tinggal ngn mok die...koi xksah tapi koi nak tau la jgk kebaikan ngan keburukan tinggal sebumbung ngn mertua ni...maklum la koi ni setahun jagung lg..byk ngat bende hak xretinye...harap wokme seme blh nolong koi bagi petua duk ngn mok mentua ni yekkkk.....
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  MD on Tue Nov 10, 2009 2:56 pm

Selamat Pengantin Baru....tak ngajok pon kome makan kenduri yek....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 2:58 pm

koi wat kecik-kecik jek...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:01 pm

sakur@86 wrote:Salam koi dahulukan...koi ni bru jek kawen 2 minggu sudah...wat mase ni koi ngikut laki koi tinggal ngn mok die...koi xksah tapi koi nak tau la jgk kebaikan ngan keburukan tinggal sebumbung ngn mertua ni...maklum la koi ni setahun jagung lg..byk ngat bende hak xretinye...harap wokme seme blh nolong koi bagi petua duk ngn mok mentua ni yekkkk.....

nok kata tak baik tak blh...nok kata baiik pun tok blh...sbb terpulang pada diri sendiri mcmana nak menyesuaikan diri dgan mak mertua nih...(bg kwn lah kan ..)
tp doh byak gak lah member2 kwn hok mana duduk ngan mertua nih tak blh nak tahan lama...ade je mende yg tak kena...(tp kalau pandai bawak diri dan dapat menyesuaikan diri dgn mak mertua ..no problem )
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:01 pm

SELAMAT PENGANTIN BARU......

Baru 2 minggu ...errrkkkk..pesan koi berhati-hati dijalanraya..tengok kiri-kanan masa melintas..jangan redah jek takut xcident..hehe
Pendapat ikhlas dari koi (x semestinya betul)..kebiasaannya laki dok dgn mertua x byk masalah..tapi kalau pompuan dok dgn mertua..bangat sikit sehhh..apapun pepandai la sesuaikan diri tu.. Rolling Eyes


Last edited by fourzy on Tue Nov 10, 2009 3:05 pm; edited 1 time in total
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 3:05 pm

time kasih... Laughing.. goner citenye ni...koi nak tau petua duk ngn mok mentue...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:07 pm

Kak Jeck takde nak bagi komen ape ape...sbb tak der panglaman duk ngan mertua.. Cuma Satu Jer Lah "Jaga Diri Hiasi Peribadi"
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:07 pm

sakur@86 wrote:time kasih... .. goner citenye ni...koi nak tau petua duk ngn mok mentue...

sebenornya tak ande petuanya ...yg penting skrg nih pandai lah menjaga tatasusila berumahtangga...jgn lah main pakai langgor aje ..weh...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Yassin on Tue Nov 10, 2009 3:09 pm

sakur@86 wrote:Salam koi dahulukan...koi ni bru jek kawen 2 minggu sudah...wat mase ni koi ngikut laki koi tinggal ngn mok die...koi xksah tapi koi nak tau la jgk kebaikan ngan keburukan tinggal sebumbung ngn mertua ni...maklum la koi ni setahun jagung lg..byk ngat bende hak xretinye...harap wokme seme blh nolong koi bagi petua duk ngn mok mentua ni yekkkk.....

kawan rasa goner-goner pun awk tinggal rumah sendiri lagi bagus susah senang tanggung sendiri.....sebab pandai aok nok buat bender...duk umah org kena ikut rentak org juge...bila rentak tak lawa kita ker dia ker mudah amat mengundang susasana tidak sedap rasa...silap2 terbertegur sape apa makne duk sebumbung yaa dok?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:10 pm

Yassin wrote:
sakur@86 wrote:Salam koi dahulukan...koi ni bru jek kawen 2 minggu sudah...wat mase ni koi ngikut laki koi tinggal ngn mok die...koi xksah tapi koi nak tau la jgk kebaikan ngan keburukan tinggal sebumbung ngn mertua ni...maklum la koi ni setahun jagung lg..byk ngat bende hak xretinye...harap wokme seme blh nolong koi bagi petua duk ngn mok mentua ni yekkkk.....

kawan rasa goner-goner pun awk tinggal rumah sendiri lagi bagus susah senang tanggung sendiri.....sebab pandai aok nok buat bender...duk umah org kena ikut rentak org juge...bila rentak tak lawa kita ker dia ker mudah amat mengundang susasana tidak sedap rasa...silap2 terbertegur sape apa makne duk sebumbung yaa dok?


Koi sokong...tapi apa apa pun berbincang lah ngan suami dan your mother in law dulu


Last edited by Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:11 pm; edited 1 time in total
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:11 pm

sakur@86 wrote:time kasih... Laughing.. goner citenye ni...koi nak tau petua duk ngn mok mentue...

terlebih dulu koi nak tanya aok asal dari mana...suami/mertua pulok dari mana ?? suami anak ke berapa??..adik beradik hok tingge dgn mertua bape org lagi.. boleh..


Last edited by fourzy on Tue Nov 10, 2009 3:11 pm; edited 1 time in total
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:11 pm

Yassin wrote:
sakur@86 wrote:Salam koi dahulukan...koi ni bru jek kawen 2 minggu sudah...wat mase ni koi ngikut laki koi tinggal ngn mok die...koi xksah tapi koi nak tau la jgk kebaikan ngan keburukan tinggal sebumbung ngn mertua ni...maklum la koi ni setahun jagung lg..byk ngat bende hak xretinye...harap wokme seme blh nolong koi bagi petua duk ngn mok mentua ni yekkkk.....

kawan rasa goner-goner pun awk tinggal rumah sendiri lagi bagus susah senang tanggung sendiri.....sebab pandai aok nok buat bender...duk umah org kena ikut rentak org juge...bila rentak tak lawa kita ker dia ker mudah amat mengundang susasana tidak sedap rasa...silap2 terbertegur sape apa makne duk sebumbung yaa dok?

kwn sokong ngan abg yassin ...bkn ape dah byak sgat kes bercerai nih berlaku bila ada campurtangan dari belah mertua nih... tak kira lah blh hok laki2 atau blh hok perempuan...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:14 pm

jasnoraizan wrote:

kwn sokong ngan abg yassin ...bkn ape dah byak sgat kes bercerai nih berlaku bila ada campurtangan dari belah mertua nih... tak kira lah blh hok laki2 atau blh hok perempuan...

Jgn kabo gitu Jas..takut pulok dia nnti..aok ni gelojoh amat terus terkam aje...mungkin dia/suami dia ada sbb mrk sendiri..dan dia pula isteri kena la ikut ckp suami dia.. Cool
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:23 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:

kwn sokong ngan abg yassin ...bkn ape dah byak sgat kes bercerai nih berlaku bila ada campurtangan dari belah mertua nih... tak kira lah blh hok laki2 atau blh hok perempuan...

Jgn kabo gitu Jas..takut pulok dia nnti..aok ni gelojoh amat terus terkam aje...mungkin dia/suami dia ada sbb mrk sendiri..dan dia pula isteri kena la ikut ckp suami dia..

n\bknya ape..sebagai pedoman...sebelum terjadi apa2 yg tak diingini...(tp kalau ada perangcangan ngan suami tu bagus lah...rangcanglah dgn berhati2 dan berhemah...semoga berjaya mengharungi kehidupan bersama kerluarga mertua..insyaallah....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  iseymiyaki on Tue Nov 10, 2009 3:52 pm

huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:55 pm

iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

MESTI ADA SEBAB ..KENAPA ANDA INGIN PINDAH RUMAH...?SALAH SATU SBB...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 3:57 pm

bukan xdek perancangan nak duk sendiri tapi 2 lah sian plak kat mok mentue 2 tgal sorang2..sape weh yang xdek impian nak bina mahligai rumahtangga sendiri...hehehe I love you
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:57 pm

iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

Keh dah kabo..mekala hok laki tu x byk masalah...sbb keh pung sama gok dolu lebih kurang gitu juge..hehe
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:59 pm

sakur@86 wrote:bukan xdek perancangan nak duk sendiri tapi 2 lah sian plak kat mok mentue 2 tgal sorang2..sape weh yang xdek impian nak bina mahligai rumahtangga sendiri...hehehe I love you

Nak kena tgk byk sudut sebenarnya sakura..adik beradik dia hok lain cntohnya..mungkin x de masalah pada mak mertua..tapi adik beradik dia hok lain goner al maklumla le ni byk bnor penyakit PHD nihhh...
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:00 pm

sakur@86 wrote:bukan xdek perancangan nak duk sendiri tapi 2 lah sian plak kat mok mentue 2 tgal sorang2..sape weh yang xdek impian nak bina mahligai rumahtangga sendiri...hehehe I love you

takpelah..duduk jela dgn mertua..kalo takda buat salah,kenapa harus takut?
sbaiknya skrglah masa utk mengenali family mertua dgn lebih dekat..dulu lain..skrg lain..
title sbg menantu pun berat..cuba2 la amik hati mertua..tp jgn sampai myiksa diri..bpada2 la..
apepun,byk2la berdoa mtk petunjuk dri Allah..sbb apa yg berlaku,adalah kehendakNya
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 4:07 pm

time kasih la kat wokme seme atas nasihat2 yg membina ni...insyaALLAH koi akan cube jadi menantu yg mithali...(bukan anok antu k....)hehehe Twisted Evil
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:10 pm

sakur@86 wrote:time kasih la kat wokme seme atas nasihat2 yg membina ni...insyaALLAH koi akan cube jadi menantu yg mithali...(bukan anok antu k....)hehehe Twisted Evil

umo sakura 23thn yek? bagusnya...elokla jd ibu masa muda2 nih..byk faedah..hehe.. What a Face
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Abang Jem on Tue Nov 10, 2009 4:13 pm

hai sakura....apa khabar?comel lah awk arini....siap pakai tudung ekin lagi...ohh..sungguh cantik... Laughing
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:15 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:time kasih la kat wokme seme atas nasihat2 yg membina ni...insyaALLAH koi akan cube jadi menantu yg mithali...(bukan anok antu k....)hehehe Twisted Evil

umo sakura 23thn yek? bagusnya...elokla jd ibu masa muda2 nih..byk faedah..hehe.. What a Face


Tapi Rasanyer kalau belum bersedia berstatus Ibu dan belum bersedia memegang tangungjawab sebagai seorang (Ibu, Umi , Mama , Mamummy,,) baik la dipikir pikirkan dulu...tapi kalau dah rezeki tuhan nak bagi terima sajerla..
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Deto_8 on Tue Nov 10, 2009 4:15 pm

Abang Jem wrote:hai sakura....apa khabar?comel lah awk arini....siap pakai tudung ekin lagi...ohh..sungguh cantik... Laughing

Laughing Laughing

ada2 je abang jem ni....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum