Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  iseymiyaki on Tue Nov 10, 2009 4:16 pm

jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

MESTI ADA SEBAB ..KENAPA ANDA INGIN PINDAH RUMAH...?SALAH SATU SBB...

sebabny koi dah kena pindah ke umah baru hehehheeh
duit umah dah kena potong..
kena cepat2 masuk umah baru eheheh

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 4:17 pm

iseymiyaki wrote:
jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

MESTI ADA SEBAB ..KENAPA ANDA INGIN PINDAH RUMAH...?SALAH SATU SBB...

sebabny koi dah kena pindah ke umah baru hehehheeh
duit umah dah kena potong..
kena cepat2 masuk umah baru eheheh

kena potong ngan mak mertua ke..?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  iseymiyaki on Tue Nov 10, 2009 4:22 pm

jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:
jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

MESTI ADA SEBAB ..KENAPA ANDA INGIN PINDAH RUMAH...?SALAH SATU SBB...

sebabny koi dah kena pindah ke umah baru hehehheeh
duit umah dah kena potong..
kena cepat2 masuk umah baru eheheh

kena potong ngan mak mertua ke..?

kena potong ngaan p erbendaharaan msia kekekkeke pirat

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 4:23 pm

koi xdek rancang pun...kalau ALLAH nak bagi koi suami isteri terime seikhlas hati...anak 2 kan rezeki...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:24 pm

Deto_8 wrote:
Abang Jem wrote:hai sakura....apa khabar?comel lah awk arini....siap pakai tudung ekin lagi...ohh..sungguh cantik... Laughing

Laughing Laughing

ada2 je abang jem ni....

abg jem mmg nakal tawww...
bkn ke awek aok yg kwn upload kan aritu?
xminat dia ke?hitam metalik gituuu...awwww!! Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 4:24 pm

iseymiyaki wrote:
jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:
jasnoraizan wrote:
iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

MESTI ADA SEBAB ..KENAPA ANDA INGIN PINDAH RUMAH...?SALAH SATU SBB...

sebabny koi dah kena pindah ke umah baru hehehheeh
duit umah dah kena potong..
kena cepat2 masuk umah baru eheheh

kena potong ngan mak mertua ke..?

kena potong ngaan p erbendaharaan msia kekekkeke

keje ngan kerajaan rupanye aok.../

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  MD on Tue Nov 10, 2009 4:25 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:time kasih la kat wokme seme atas nasihat2 yg membina ni...insyaALLAH koi akan cube jadi menantu yg mithali...(bukan anok antu k....)hehehe Twisted Evil

umo sakura 23thn yek? bagusnya...elokla jd ibu masa muda2 nih..byk faedah..hehe.. What a Face

SB,
aok punya ayat macam orang 15 tahun dah kahwen...mantap beb...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:28 pm

sakur@86 wrote:koi xdek rancang pun...kalau ALLAH nak bagi koi suami isteri terime seikhlas hati...anak 2 kan rezeki...

Alhamdulillah..sejuk mak mertua+kandung dgr.. kalo dh bsedia utk kwen tu maknanye juga dh bersedia mnjadi ibu..
sakura jgn risau..byk pahala tau jd ibu..menambah umat Muhammad.. cheers

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:29 pm

Hanya satu pesananan selagi ader kejujuran dan keikhlasan insyaallah kita dapat mempertahankan apa apa hubungan

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 4:29 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:koi xdek rancang pun...kalau ALLAH nak bagi koi suami isteri terime seikhlas hati...anak 2 kan rezeki...

Alhamdulillah..sejuk mak mertua+kandung dgr.. kalo dh bsedia utk kwen tu maknanye juga dh bersedia mnjadi ibu..
sakura jgn risau..byk pahala tau jd ibu..menambah umat Muhammad..

aok bila lg nok ade ibu bg anak2 aok..weh...?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:34 pm

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:koi xdek rancang pun...kalau ALLAH nak bagi koi suami isteri terime seikhlas hati...anak 2 kan rezeki...

Alhamdulillah..sejuk mak mertua+kandung dgr.. kalo dh bsedia utk kwen tu maknanye juga dh bersedia mnjadi ibu..
sakura jgn risau..byk pahala tau jd ibu..menambah umat Muhammad..

aok bila lg nok ade ibu bg anak2 aok..weh...?

ibunya dah ada..tp anak dlm proses..wakaka Embarassed Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  zulkbo on Tue Nov 10, 2009 4:58 pm

Jeck Sparow wrote:Kak Jeck takde nak bagi komen ape ape...sbb tak der panglaman duk ngan mertua.. Cuma Satu Jer Lah "Jaga Diri Hiasi Peribadi"

dalam maksud aok ni
jeck??
pada koi elok jangan laa
dok la sendiri belaja berdikari
jarang jumpa baru lah rindu kat mak mertua
dah hari hari jumpa mesti nampak keburukan
memasing mak mertua tak suka itu ini
aok pun tak suka kat dia itu ini
lama-lama baler..gaduh masam muka
utk pengetahuan aok orang laki ni
mak dia" tak lepas "sampai mati
aok kena sayang mak dia mcm mak
aok sendiri..jadi utk mengelak masam muka
jangan rapat sangat jangan jauh sangat nagn mak di
maksud hubungan..kalau rapat sikit hal kecik ati ..susah..
itu pengalamn akoi lah yang dah berbini 2
huh huh huh cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 5:03 pm

zulkbo wrote:
Jeck Sparow wrote:Kak Jeck takde nak bagi komen ape ape...sbb tak der panglaman duk ngan mertua.. Cuma Satu Jer Lah "Jaga Diri Hiasi Peribadi"

dalam maksud aok ni
jeck??
pada koi elok jangan laa
dok la sendiri belaja berdikari
jarang jumpa baru lah rindu kat mak mertua
dah hari hari jumpa mesti nampak keburukan
memasing mak mertua tak suka itu ini
aok pun tak suka kat dia itu ini
lama-lama baler..gaduh masam muka
utk pengetahuan aok orang laki ni
mak dia" tak lepas "sampai mati
aok kena sayang mak dia mcm mak
aok sendiri..jadi utk mengelak masam muka
jangan rapat sangat jangan jauh sangat nagn mak di
maksud hubungan..kalau rapat sikit hal kecik ati ..susah..
itu pengalamn akoi lah yang dah berbini 2
huh huh huh cheers

hebat dah tuh..maknanye aok ade 2mak mertua la?ptotla expert semacam..TQ Master! Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  zulkbo on Tue Nov 10, 2009 5:31 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:
Jeck Sparow wrote:Kak Jeck takde nak bagi komen ape ape...sbb tak der panglaman duk ngan mertua.. Cuma Satu Jer Lah "Jaga Diri Hiasi Peribadi"

dalam maksud aok ni
jeck??
pada koi elok jangan laa
dok la sendiri belaja berdikari
jarang jumpa baru lah rindu kat mak mertua
dah hari hari jumpa mesti nampak keburukan
memasing mak mertua tak suka itu ini
aok pun tak suka kat dia itu ini
lama-lama baler..gaduh masam muka
utk pengetahuan aok orang laki ni
mak dia" tak lepas "sampai mati
aok kena sayang mak dia mcm mak
aok sendiri..jadi utk mengelak masam muka
jangan rapat sangat jangan jauh sangat nagn mak di
maksud hubungan..kalau rapat sikit hal kecik ati ..susah..
itu pengalamn akoi lah yang dah berbini 2
huh huh huh cheers

hebat dah tuh..maknanye aok ade 2mak mertua la?ptotla expert semacam..TQ Master! Laughing

koi nak rahsia sebenornye
aok siap besarkan bab bini 2
tu.. Very Happy
hu hu hu

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  edi on Wed Nov 11, 2009 2:21 pm

iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

Senang besar la, sume save....kekekeke
Ada yg best ade yg tak best, tp kwn tak mau duk ngan mak mertua even mak sendiri pun...Tak bape selesa la, kalau duk umah sendiri mcm² bleh buat...tak gitu

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  iseymiyaki on Wed Nov 18, 2009 4:55 pm

edi wrote:
iseymiyaki wrote:huhu nak tau kebaikan jer ker boh..

nie koi listingkan serba sedikit huhuhu.. tapi jgan tiru ekk

1) balik kerja petang makanan petang disediakan... savee bajettt
2) makan malam mak mertua masakkan..maklumla menantu kesayangan balk heheh savee bajett...
3) pagi nak pie kej mesti sarapan tersedia... mertua sediakan... - save bajet makan pagi huhuh
4) baju kerjer klu tinggai dalam bilik air kompom balk kerje dah basuh n lipat... savee bajett...
5) dah ada anak klu kecik anak mertua jaga... selamat duit taska... hehehehhehe

Senang besar la, sume save....kekekeke
Ada yg best ade yg tak best, tp kwn tak mau duk ngan mak mertua even mak sendiri pun...Tak bape selesa la, kalau duk umah sendiri mcm² bleh buat...tak gitu

* so moral of da story jgan tiru aksi nie..
koi pun numpang umah mertua sebab dalam proses nak pindah umah so tgh2 kemas umah berhabuk so letak la anak kat umah mertua japp seminggu dua nie...

kekekekke

huhuhuh sele je koi duduk kekekke
dalam masa terdekat la..
lama2 parah gak pale dok mikir hehehehehheheheheh

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  mepoh on Fri Nov 20, 2009 12:33 pm

mmmm.....byk gak kebaikannye...
tp hati2....kene ikut angin mak mertua...
kalu x....mmmmm....paham2 jelah....

mepoh

Posts : 31
Points : 36
Join date : 09/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  edi on Sat Nov 21, 2009 12:12 pm

mepoh wrote:mmmm.....byk gak kebaikannye...
tp hati2....kene ikut angin mak mertua...
kalu x....mmmmm....paham2 jelah....

Untung la spe² yg dpt mak mertua tak brangin...ekekekeke

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: ape kebaikan dan keburukan tinggal serumag dgn MERTUA...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum