Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:05 pm

Dapatlah kiranya ahli forum di sini memberi sepatah dua kata kepada topik yang hamba utarakan ini..sekadar untuk menjadi panduan jerk.. bukan ader kaitan samaada yang masih hidup ataupun yang telah tiada.
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:05 pm

Jeck Sparow wrote:Dapatlah kiranya ahli forum di sini memberi sepatah du akata kepada topik yang hamba utarakan ini..sekadar untuk menjadi panduan jerk.. bukan ader kaitan samaada yang masih hidu ataupun yang telah tiada.

aok janda ke weh...?
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 3:08 pm

Bab ni abg Yassin kite,abg Jas atau abg Zulkbo mmg expert.......Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:08 pm

Idok ler gitu...kawan still berstatus isteri sajer nak tau pandangan dan pendapat..sbb bnyak sgt dah yang kawan dengor ..itu ..ini ..begitu dan begini
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Yassin on Tue Nov 10, 2009 3:18 pm

Jeck Sparow wrote:Dapatlah kiranya ahli forum di sini memberi sepatah dua kata kepada topik yang hamba utarakan ini..sekadar untuk menjadi panduan jerk.. bukan ader kaitan samaada yang masih hidup ataupun yang telah tiada.

1. Status janda ini mmg org lelaki suka umpama kerbau tak bertali.
nok pulok bergetah lagi...peh mmg maru....

2. Bila janda aje ramai yang suka tumpang tui...kut dapat janda berhias sapa nolok.

Ulusan dan pandangan kawan terhadap janda..selagi dia berniat molek , tak buat kerje tak elok...dan jangan buat bender yang boleh mendatang fitnah, menjaga adab sopan kawan ttp hormat ker dia nok pulok janda berstatus mati suami (bercerai mati) kawan mmg simpati...habis (cerai hidup) lain pulok kisohnya..kadang mmg perangai janda tu tak elok...tu pasal kena cerai dik laki. (bab nei kawan malas komen)

Hok lain nanti kawan komen kemudian mekala masih ada ruangnya.


Last edited by Yassin on Tue Nov 10, 2009 3:22 pm; edited 2 times in total
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:18 pm

Jeck Sparow wrote:Idok ler gitu...kawan still berstatus isteri sajer nak tau pandangan dan pendapat..sbb bnyak sgt dah yang kawan dengor ..itu ..ini ..begitu dan begini

bila dah berlaku penceraian, tak kira lah bercerai mati atau bercerai hidup..bila dah memegang status janda nih.kena lah kuatkan semangat untuk meneruskan kehidupan yg mendatang...dampingilah orng2 yg blh memberi kata semangat untuk kita..jgn mudah terpedaya dgn kata2 dusta dari orng sekeliling..tabahkan hati,kuatkan semangat dan bertekad walaupun status seorang janda tp dapat meneruskan perjuangan untuk membesar anak2(kpd janda2 hok ada anak la..) kalau janda berhias nih...kena tanya abg yassin lah....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:21 pm

Ermmm Okay Good Info...Thanks every one
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:25 pm

Jeck Sparow wrote:Ermmm Okay Good Info...Thanks every one

kenapa weh aok dah begegor dah ke tiang aras aoak...nih..?
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:27 pm

Ish..Ish..Ish.. mintok Simpang La... Alahamdulillah Bahagia lagi setakat ni...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Yassin on Tue Nov 10, 2009 3:29 pm

jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:Ermmm Okay Good Info...Thanks every one

kenapa weh aok dah begegor dah ke tiang aras aoak...nih..?

Goner kawan baru nok panas...hehehehehe haru tuan puan Jeck Sparow neh
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:29 pm

jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:Ermmm Okay Good Info...Thanks every one

kenapa weh aok dah begegor dah ke tiang aras aoak...nih..?


Bukan mende Kawan kawan disekeliling ni dah ramai yang menjandenyer... mana tau ader petua yang boleh dikira pakai..
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:30 pm

Jeck Sparow wrote:Ish..Ish..Ish.. mintok Simpang La... Alahamdulillah Bahagia lagi setakat ni...

alhamdullillah....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:35 pm

jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:Ish..Ish..Ish.. mintok Simpang La... Alahamdulillah Bahagia lagi setakat ni...

alhamdullillah....



[size=18]Mudahan Mudahan Berkekalan Hingga Ke Akhir Hayat[/size]
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 3:38 pm

Jeck Sparow wrote:
jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:Ermmm Okay Good Info...Thanks every one

kenapa weh aok dah begegor dah ke tiang aras aoak...nih..?


Bukan mende Kawan kawan disekeliling ni dah ramai yang menjandenyer... mana tau ader petua yang boleh dikira pakai..

Petua?

jagalah hati suami sebaiknya..
dan berdoa pd Allah byk2..
smoga cik separuh bahagie lelama hendaknya..
aminnnn.... Wink
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 3:39 pm

strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:Ermmm Okay Good Info...Thanks every one

kenapa weh aok dah begegor dah ke tiang aras aoak...nih..?


Bukan mende Kawan kawan disekeliling ni dah ramai yang menjandenyer... mana tau ader petua yang boleh dikira pakai..

Petua?

jagalah hati suami dan hati mertua sebaiknya.. (kwn tamboh skit)
dan berdoa pd Allah byk2..
smoga cik separuh bahagie lelama hendaknya..
aminnnn....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 3:42 pm

Insyaallah Kawan sedang memperbaiki maner yang tak baik memperbetulkan mana yang tak betul.. Menampal mana yang koyak dan yang senagkatan dengannyerrrr
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 4:01 pm

Jeck Sparow wrote:Ish..Ish..Ish.. mintok Simpang La... Alahamdulillah Bahagia lagi setakat ni...

Suami keje mende JS ?..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:04 pm

Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 4:07 pm

Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  MD on Tue Nov 10, 2009 4:08 pm

post kawan pendek je = Kena Hormat.
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:09 pm

MD wrote:post kawan pendek je = Kena Hormat.


Yup Bro... tak dinafikan
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:11 pm

fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..


Memang selalu keluar negeri tapi negeri negeri dalam malaysia ni jer la..Buat masa ni kawan tak terpikir lagi nak mengikut kehulu kehilir payoh duk tempat orang ni..
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  sakur@86 on Tue Nov 10, 2009 4:17 pm

bagi koi pendapat kaum adam ni xdek pe sangat tapi besenye yg selalu pandang rendah pada "janda-janda" ni adalah sekaum dgn mereka jgk..kaum hawa!...sepatutnye kite kaum hawa kene sama2 membela nasib kaum kite bukan memandang rendah pade dorang...dorang pun mcm kite jgk...insan biasa yg ade kekurangnn dan kelebihannye...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  ozzy on Tue Nov 10, 2009 4:18 pm

Jeck Sparow wrote:
fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..

Memang selalu keluar negeri tapi negeri negeri dalam malaysia ni jer la..Buat masa ni kawan tak terpikir lagi nak mengikut kehulu kehilir payoh duk tempat orang ni..

Koi dah kabo no bertuah aok no 14 (sila rujuk topic makna ciuman)

Miaahahahahaa...jerat x kan lupakan pelanduk..akhirnya terjawab juge soklan koi dulu..jangan maroh jeck sparrow...koi balik dulu..jumpa lagi..la la la.. cheers
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:20 pm

[quote="sakur@86"]bagi koi pendapat kaum adam ni xdek pe sangat tapi besenye yg selalu pandang rendah pada "janda-janda" ni adalah sekaum dgn mereka jgk..kaum hawa!...sepatutnye kite kaum hawa kene sama2 membela nasib kaum kite bukan memandang rendah pade dorang...dorang pun mcm kite jgk...insan biasa yg ade kekurangnn dan kelebihannye...

Ada gak betul nyer ni....mana mana selagi bumi dipijak selagi kita ni hidup bergelar manusia kita ni taraf apa sekalipun hidup memang tak dapat nak puaskan hati insan lain.Event kita ni bertaraf Sultan sekalipun..hehehe
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum