Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Tue Nov 10, 2009 4:20 pm

fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:
fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..

Memang selalu keluar negeri tapi negeri negeri dalam malaysia ni jer la..Buat masa ni kawan tak terpikir lagi nak mengikut kehulu kehilir payoh duk tempat orang ni..

Koi dah kabo no bertuah aok no 14 (sila rujuk topic makna ciuman)

Miaahahahahaa...jerat x kan lupakan pelanduk..akhirnya terjawab juge soklan koi dulu..jangan maroh jeck sparrow...koi balik dulu..jumpa lagi..la la la..

genius aok pozi...hi..hi...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:21 pm

fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:
fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..

Memang selalu keluar negeri tapi negeri negeri dalam malaysia ni jer la..Buat masa ni kawan tak terpikir lagi nak mengikut kehulu kehilir payoh duk tempat orang ni..

Koi dah kabo no bertuah aok no 14 (sila rujuk topic makna ciuman)

Miaahahahahaa...jerat x kan lupakan pelanduk..akhirnya terjawab juge soklan koi dulu..jangan maroh jeck sparrow...koi balik dulu..jumpa lagi..la la la.. cheers

Embarassed Embarassed Embarassed huhuhu
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  strikerbuncit on Tue Nov 10, 2009 4:21 pm

fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:
fourzy wrote:
Jeck Sparow wrote:Kalau Tak salah la yer....Dia Bekerja di bawah Architecht Firm Ass Consultant Cum Clerk Of Work...

Keje architecht atau consultant nih..selalu gi luor negeri keh rasa...best tu..aok x ikut ke..

Memang selalu keluar negeri tapi negeri negeri dalam malaysia ni jer la..Buat masa ni kawan tak terpikir lagi nak mengikut kehulu kehilir payoh duk tempat orang ni..

Koi dah kabo no bertuah aok no 14 (sila rujuk topic makna ciuman)

Miaahahahahaa...jerat x kan lupakan pelanduk..akhirnya terjawab juge soklan koi dulu..jangan maroh jeck sparrow...koi balik dulu..jumpa lagi..la la la.. cheers

hahaha...pandai pozy selidik..dpt jua jwpnnyer..hehehe
ntah2 makna tu smpai 13 je..tp no14 tu khas ciptaan dr jek sparuh..
wakakaka..larikkkkk!!!
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Jeck Sparow on Tue Nov 10, 2009 4:23 pm

Ape pe la deme.... Very Happy
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Tue Nov 10, 2009 4:44 pm

Jeck Sparow wrote:Dapatlah kiranya ahli forum di sini memberi sepatah dua kata kepada topik yang hamba utarakan ini..sekadar untuk menjadi panduan jerk.. bukan ader kaitan samaada yang masih hidup ataupun yang telah tiada.


JANDA atau anak dara....
pada pandangan saya tak der bezanya
yang peting hati mau baik..
janda ini pada saya ada kelebihan sebab dia
berpengalaman dari segi mengurus rumah tangga
dan menguruskan suami..Saya simpati pada yang janda
ramai wanita yang menjanda saya tau..
sebab jadi janda bermcm sebab..
LIDAH MANA YANG TAK TERGIGIT..
inikan suami isteri..bila tak tak sefahaman
elok lah berpisah..bab anak ..mereka ada kehidupan
mereka sendiri..kehidupan kita pun penting
hidup mau bahagia..tak bahagia wat pe nak bersama lagi
bila tengok pun dah benci bergaduh depan anak-anak
lagi tak baik untuk anak-anak....
nanti koi sambung............ scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  edi on Wed Nov 11, 2009 2:39 pm

Janda tak beranak tak per, kalau yg beranak kesian...kalau ramai lg kesian.
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Qaisara on Wed Nov 11, 2009 3:09 pm

janda atau anak dara... yg pasti mereka semua wanita... punya hati dn perasaan...
avatar
Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  strikerbuncit on Wed Nov 11, 2009 3:11 pm

Qaisara wrote:janda atau anak dara... yg pasti mereka semua wanita... punya hati dn perasaan...

oh,benar kata-kata mu itu qaisara..aduhhhh.... Embarassed Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:26 pm

strikerbuncit wrote:
Qaisara wrote:janda atau anak dara - dituju pada aok weh........ yg pasti mereka semua wanita... punya hati dn perasaan...

oh,benar kata-kata mu itu qaisara..aduhhhh....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  cekwa on Fri Jan 29, 2010 9:46 am

koi nak menarik perhatian semua ahli PCC terhadap penggunaan perkataan JANDA dalam artikel-artikel di PCC. Mungkin perkara ini boleh di gunapakai sebagaimana pendapat dari tulisan anaida85_UM ini..


Saya ingin berkongsi perasaan dan buah fikiran dengan semua rakyat Malaysia. Ia berkenaan satu perkataan yang selalu menjadi bahan sinikal terutama untuk kaum Adam kita.Kebelakangan ini ada pula pihak-pihak yang telah mengkomersialkan perkataan ini. Saya ingin menarik perhatian semua kepada pendekatan yang lebih berhemah dalam usaha saya untuk membuatkan semua dari kita menggunakan perkataan yang seerti dengannya dan lebih sedap di dengar oleh halwa telinga. Perkataan yang saya maksudkan adalah JANDA. Perkataan yang sinonim dicadangkan atau sama erti atau lebih berhemah adalah IBU TUNGGAL. Saya mungkin tidak mampu mengubah pemikiran semua supaya menggunakan perkataan IBU TUNGGAL tetapi saya berharap semua pihak cuba menggunakan perkataan ini kerana secara tidak lansung saya percaya besar impaknya kepada semua wanita yang sedia ada telah berstatus ibu tunggal ataupun wanita yang akan bergelar ibu tunggal kerana anda, wanita di luar sana , semua berpotensi bergelar ibu tunggal.

Kajian mengatakan setiap seminit, penceraian berlaku di seluruh dunia. Maka, setiap wanita berpotensi untuk kembali bersendirian sama ada bercerai mati mahupun bercerai hidup. Ia mungkin bergantung kepada takdir, nasib, keadaan dan wajib sebagai Muslim menerimanya sebagai qada’ dan qadar.

Melalui hidup sebagai ibu tunggal bukan mudah andai kita sebelum ini bergantung hidup pada lelaki yang memang sepatutnya menjadi tempat kita berlindung dan mendapat kasih sayang tetapi ia akan menjadi mudah dan indah seandainya kita dikelilingi manusia positif dan memberi sokongan baik dari segi mental, material mahupun fizikal.

Tidak dinafikan, ada segelintir ibu tunggal yang membuat onar, bersikap lepas laku dan terlibat dengan gejala negatif hinggakan masyarakat menghukum dan memandang jijik .Logiknya, di luar sana ramai juga gadis-gadis yang lepas laku, terlibat gejala negatif dan membuat onar. Dikatakan merampas suami orang, menggoda lelaki muda,nah... apa lagi yang seerti dengannya? Tidakkah ramai gadis diluar sana juga melakukan perkara yang sama? Kerana hinanya perkataan JANDA itu telah tertanam di minda masyarakat, makanya hebatlah diperkata orang tatkala sang suami dikatakan dirampas. Pengalaman penulis sendiri tatkala bersendirian kembali setelah 4 tahun pernah bersuami, punyai warna-warni untuk dikongsi kepada semua. Semua wanita mengimpikan “happily ever after” tapi siapa lah kita menidakkan takdir-Nya. Berdepan dengan makian, hamun,kejian, umpatan, cacian. Sinis senyum yang dilemparkan apabila diketahui status sebagai ibu tunggal. Sedihnya semua yang diterima itu kebanyakannya dari kaum sejenis. Kaum lelaki pula mengandaikan sang ibu tunggal ini sepi, terdesak dan mudah dimanipulasi lantaran dikatakan berdepan kesunyian hidup tanpa lelaki di sisi.

Wahai lelaki juga wanita, sepi adalah sebahagian keadaan dialami semua manusia.Bukan hanya kerana seorang janda, dia sepi, tapi kita semua pernah, akan dan sedang merasai sepi. Wanita yang risau suami dirampas janda, nasihat saya kembali mencermin diri mungkin ada sesuatu terkurang sehingga melarikan perhatian suami anda daripada anda. Ia juga mungkin kerana suami anda itu sendiri telah teralih arahnya lantaran dipengaruhi anasir-anasir yang merapuhkan imannya. Lelaki yang sering sinikal kepada ibu tunggal, salah seorang insan terdekat anda baik ibu, anak gadis, kakak, makcik anda berpeluang memegang status ibu tunggal andai ditadir oleh- Nya. Ketika itu, relakah anda membiarkan sahaja mereka dimanipulasi dan diperkotak-katikkan ? Kepada semua ibu tunggal diluar sana, teruskan hidup. Jangan mengalah hanya dengan kata nista orang. Cari rezeki halal dan usah harapkan nafkah dari bekas suami anda. Buktikan pada mereka tanpa mereka kita mampu menyara diri sendiri dan anak-anak. Kegagalan mereka membayar nafkah adalah hutang yang mereka perlu lunaskan dengan menjawab kepada Allah SWT nanti .Bak kata Raja Lawak kita... Fikirlah sendiri.

Anaida85_UM
avatar
cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  qaharpm on Fri Jan 29, 2010 10:12 am

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:
Qaisara wrote:janda atau anak dara - dituju pada aok weh........ yg pasti mereka semua wanita... punya hati dn perasaan...

oh,benar kata-kata mu itu qaisara..aduhhhh....

SAMER JE.....
avatar
qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 33
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Fri Jan 29, 2010 10:42 am

cekwa wrote:koi nak menarik perhatian semua ahli PCC terhadap penggunaan perkataan JANDA dalam artikel-artikel di PCC.


bagaimana yang bercerai tak de anak
atau bekas suami menjaga anak-anak
adakah layak di panggil 'IBU TUNGGAL"??

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  qaharpm on Fri Jan 29, 2010 10:44 am

zulkbo wrote:
cekwa wrote:koi nak menarik perhatian semua ahli PCC terhadap penggunaan perkataan JANDA dalam artikel-artikel di PCC.


bagaimana yang bercerai tak de anak
atau bekas suami menjaga anak-anak
adakah layak di panggil 'IBU TUNGGAL"??

JANDA TUNGGAL..
avatar
qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 33
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Fri Jan 29, 2010 10:48 am

qaharpm wrote:
zulkbo wrote:
cekwa wrote:koi nak menarik perhatian semua ahli PCC terhadap penggunaan perkataan JANDA dalam artikel-artikel di PCC.


bagaimana yang bercerai tak de anak
atau bekas suami menjaga anak-anak
adakah layak di panggil 'IBU TUNGGAL"??

JANDA TUNGGAL..

gitu ker..he he
tak tahu puloks drunken scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  koy101 on Fri Jan 29, 2010 7:01 pm

Alaa.... aper nak kira.....
Janda pun kira ok ler tuh.....
Kurang-kurang nama glamour tuh....
Ader gak org letak nama kampung JANDA BAIK...
ramai lak ke situnyer....

Mana ader org bg nama kampung LAKI BAIK??? huhuhu.....

Lgpun kan dah ader pantun dah.... dr zaman dedulu lagi... elok jer....
****
****
Dari dara, baiklah JANDA
Kerana JANDA banyak taunyer.....

p/s: JANDA dimaksudkan pada org yg bercerai idup... xkisah ler atas sebab hapa...
dan yg paling penting, ia merujuk kepada WANITA dan LELAKI.
Yg cerai mati, org duk panggil BALU
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  labu sayong on Sun Jan 31, 2010 9:49 pm

koy101 wrote:Alaa.... aper nak kira.....
Janda pun kira ok ler tuh.....
Kurang-kurang nama glamour tuh....
Ader gak org letak nama kampung JANDA BAIK...
ramai lak ke situnyer....

Mana ader org bg nama kampung LAKI BAIK??? huhuhu.....

Lgpun kan dah ader pantun dah.... dr zaman dedulu lagi... elok jer....
****
****
Dari dara, baiklah JANDA
Kerana JANDA banyak taunyer.....

p/s: JANDA dimaksudkan pada org yg bercerai idup... xkisah ler atas sebab hapa...
dan yg paling penting, ia merujuk kepada WANITA dan LELAKI.
Yg cerai mati, org duk panggil BALU
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Dari dara, baiklah janda
kerana janda panjang akalnya... Very Happy
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Sun Jan 31, 2010 10:00 pm

labu sayong wrote:


Dari dara, baiklah janda
kerana janda panjang akalnya... Very Happy

dalam maksudnya ni drunken scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Yassin on Sun Jan 31, 2010 10:04 pm

labu sayong wrote:

Dari dara, baiklah janda
kerana janda panjang akalnya... Very Happy

Dari janda baiklah dara
sebab dara pendek akalnya takpe
dia tak meraban ngat...hehehehehe
kala janda panjang akal panjanglah langkahnya. Razz
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Sun Jan 31, 2010 10:08 pm

pergghhhhhh..abang Yassin berfalsafah....
koi setuju bab ni..jangan marah mana yang janda kat sini
apapun jodoh ditangan tuhan......
***koi prefer dara kalau ada chance lagi..he he he cheers sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  labu sayong on Sun Jan 31, 2010 10:12 pm

zulkbo wrote:pergghhhhhh..abang Yassin berfalsafah....
koi setuju bab ni..jangan marah mana yang janda kat sini
apapun jodoh ditangan tuhan......
***koi prefer dara kalau ada chance lagi..he he he cheers sunny

uit..ade ht ye.. Very Happy
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  zulkbo on Sun Jan 31, 2010 10:18 pm

labu sayong wrote:
zulkbo wrote:pergghhhhhh..abang Yassin berfalsafah....
koi setuju bab ni..jangan marah mana yang janda kat sini
apapun jodoh ditangan tuhan......
***koi prefer dara kalau ada chance lagi..he he he cheers sunny

uit..ade ht ye.. Very Happy

lagi tak mati
lagi bernama lelaki
lagi tu lah "ada hati"
he he Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  labu sayong on Sun Jan 31, 2010 10:32 pm

dan selagi bernama perempuan..
tetap ada perasaan..
tak rela diduakan..
walau terkadang redha dalam tangisan...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pendapat kaum lelaki kepada wanita yang berstatus Janda

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum