Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Page 1 of 23 1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

View previous topic View next topic Go down

Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 1:04 am



Suka hati aok me lah nak lepas perasaan
dalam ruangan ni tapi ada syaratnya...

1-JANGAN MENCARUT KATA-KATA LUCAH
2-JANGAN MENYAKITI HATI ANTARA FORUMER
3-JANGAN GADUH-GADUH
4-JANGAN MENYUMPAH SERANAH


#Selamat melepaskan perasaan aok me Very Happy


Last edited by zulkbo on Thu Nov 12, 2009 3:19 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 8:32 am

Topik gini sebenar ada implikasinya kesan langsung dan tidak langsung, jangka pendek mahu pun panjang...bila disebut menlepaskan geram serupa juga menlepaskan marah apa itu geram dan apa itu marah... pasti perkara itu merujuk pada sesuatu yang datang drp sifat-sifat diri yang buruk. Pun bergitu sejauh mana dan sebaik mana kita mengawal sifat buruk ini terserah pada kita, tidak semua perkara menlepaskan geram dan marah itu tidak baik. Disini ada juga pendapat mengatakan menluahkan perasaan marah itu dalam ertikata (bercakap/ menulis) sebahagian drp kemarahan itu telah pun dikeluarkan (diluahkan) dan sebahagiannya lagi hasil daripada tindakan yang diambil oleh yang kena marah itu. Namun bergitu keadaannya mungkin berubah atau bertambah teruk sekiranya tindakan langsung yang akan diambil kelak oleh mereka atau sesiapa sahaja yang kena marah itu. Apa tindakannya... jika sekiranya dia menerima dan cuba utk memperbaiki kira ok lah atau disebaliknya perkara ini bagaikan tiada kesudahanya.

Perkara lain yang perlu juga diberi perhataian bila kita nak melepaskan marah kita jangan lagi menimbulkan kemarahannya fokus pada sesuatu sudut sahaja kerana bila kita tersasar pada perkara sebenar pasti menimbulkan kemarahan pada perkara yang lain pula, disini kita cuba utk menyelesaikan masalah tidak bermaksud menimbulkan masalah lain. Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 9:40 am

biar kwn start dulu..

kita dh nasihat... kita dh tegur... supaya jd lebih harmoni... supaya suma rasa selesa..
tp duk nganjing lg... ai... manusia mcm nie pun ada ke..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 9:43 am

Mrcipizs wrote:biar kwn start dulu..

kita dh nasihat... kita dh tegur... supaya jd lebih harmoni... supaya suma rasa selesa..
tp duk nganjing lg... ai... manusia mcm nie pun ada ke..

aok mula kan...dulu kawan ada di berlakang aok...hehehe... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 9:48 am

Kawan sebenarnya tak setuju langsung dengan topik ni (sorry la zul..aku cakap ikhlas je)..sebab nampak seperti akan mengeruhkan lagi suasana di dalam PCC ni..(terutama sekali bila melibatkan luahan perasaan sesama forumer nanti apa pula anggapan forumer baru)..dan lebih teruk lagi bila ianya berpanjangan sampai ke luar sana..."mencegah lebih baik dari mengubati".. Rolling Eyes

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 9:51 am

xpe fouzy... topik nie bkn utk lepas geram ke dlm warga PCC sebenrnya..
tp lebih pada kalu kita geram kepada org len.. mana tau dgn luahan bole jd lega... hehehe...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  SHARK on Thu Nov 12, 2009 9:57 am

bagus nih...boleh release stress. segala benda boleh luah, tapi jaga la batas...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 9:58 am

Mrcipizs wrote:xpe fouzy... topik nie bkn utk lepas geram ke dlm warga PCC sebenrnya..
tp lebih pada kalu kita geram kepada org len.. mana tau dgn luahan bole jd lega... hehehe...

Harap2 gitu la..bergantung pada diri dan pandangan memasing..
Hah...Koi pun nak lepas geram juge ni mekala gitu...Ni ha kat flet kawan ..kwn ni dok tkt 1..pastu org bwh ni pulok bela anjing (aokme tau la sape hok bela anjing nih..)siap letak dalam sangkar..bila nyalak punyala riuh..pastu hok lebih geram lagi parking kete pulok dia letok kon (sampai 4 lot seme dia)..hari tu ada org komplen pastu datang MPPJ..ek eleh dia wat muka selambe je..hampehhhh..sampai skrg gitu juge..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 9:59 am

fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:xpe fouzy... topik nie bkn utk lepas geram ke dlm warga PCC sebenrnya..
tp lebih pada kalu kita geram kepada org len.. mana tau dgn luahan bole jd lega... hehehe...

Harap2 gitu la..bergantung pada diri dan pandangan memasing..
Hah...Koi pun nak lepas geram juge ni mekala gitu...Ni ha kat flet kawan ..kwn ni dok tkt 1..pastu org bwh ni pulok bela anjing (aokme tau la sape hok bela anjing nih..)siap letak dalam sangkar..bila nyalak punyala riuh..pastu hok lebih geram lagi parking kete pulok dia letok kon (sampai 4 lot seme dia)..hari tu ada org komplen pastu datang MPPJ..ek eleh dia wat muka selambe je..hampehhhh..sampai skrg gitu juge..

aok kena bwk tibi... baru jd.. hehehe...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 10:05 am

Mrcipizs wrote:
fourzy wrote:
Mrcipizs wrote:xpe fouzy... topik nie bkn utk lepas geram ke dlm warga PCC sebenrnya..
tp lebih pada kalu kita geram kepada org len.. mana tau dgn luahan bole jd lega... hehehe...

Harap2 gitu la..bergantung pada diri dan pandangan memasing..
Hah...Koi pun nak lepas geram juge ni mekala gitu...Ni ha kat flet kawan ..kwn ni dok tkt 1..pastu org bwh ni pulok bela anjing (aokme tau la sape hok bela anjing nih..)siap letak dalam sangkar..bila nyalak punyala riuh..pastu hok lebih geram lagi parking kete pulok dia letok kon (sampai 4 lot seme dia)..hari tu ada org komplen pastu datang MPPJ..ek eleh dia wat muka selambe je..hampehhhh..sampai skrg gitu juge..

aok kena bwk tibi... baru jd.. hehehe...

Nak bawa kram sing sekali ke tak pun wan kamarudin ??

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 10:07 am

kwn nok lps kan lah jugekk....kwn rasa geram amat ..bila semalam dalam game bola semalam..dimana peraasan geram nih timbul bila pihak lwn menimbulkan provokasi tujuan untuk melemahkan pihak yg satu lg..tetapi billa di balas balik ..mereka2 nih dah jd tak tentu arah sehinggakan menimbulkan ketegangan ...(mentality yg amat lemah kwn lihat dalam bab ini....(bukan didalam bola sahaja tetapi kwn lihat di sekeliling kita pun berlaku jugek mende2 nih..dimana bila timbulnya provokasi dari satu pihak kpd pihak yg lain....mentality lah yg paling utama memainkan perananya...ada sesetengah yg tak mampu untuk menahan kemarahan dan kurang sabar sehingga kan menimbulkan situasi yg kurang menyenangkan ..tetapi ada jugek yg mempunyai mentality yg mantap..walaupun di provok kan sehingga boleh terkeluar tahi telingga kalu mendengornya..tp dgn mentality yg mantap dan mempuyai kesabaran..allhamdulillah...dapat diatasi....)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:10 am

fourzy wrote:
Harap2 gitu la..bergantung pada diri dan pandangan memasing..
Hah...Koi pun nak lepas geram juge ni mekala gitu...Ni ha kat flet kawan ..kwn ni dok tkt 1..pastu org bwh ni pulok bela anjing (aokme tau la sape hok bela anjing nih..)siap letak dalam sangkar..bila nyalak punyala riuh..pastu hok lebih geram lagi parking kete pulok dia letok kon (sampai 4 lot seme dia)..hari tu ada org komplen pastu datang MPPJ..ek eleh dia wat muka selambe je..hampehhhh..sampai skrg gitu juge..

pasal anjing pun kawan nok lepas geram jugak...

sebelah rumah kawan ni cina...atas sebab 1Malaysia kawan pun sain lah borang bela anjing tu...yang tak bestnya anjing tu petang2 dia bagi lepas untuk main...kengkadang tu siap gigit2 pagar dawai tu...paling shilakak tengah2 bersih kereta muncul binatang ni kat belakang kawan...seb baik ada pagar...dahlah besar giler...mau tak terkejut...

anak kawan sekarang ni pun dah mesra anjing...payoh nak mengajor budak kecik ni Razz

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  SHARK on Thu Nov 12, 2009 10:13 am

jasnoraizan wrote:kwn nok lps kan lah jugekk....kwn rasa geram amat ..bila semalam dalam game bola semalam..dimana peraasan geram nih timbul bila pihak lwn menimbulkan provokasi tujuan untuk melemahkan pihak yg satu lg..tetapi billa di balas balik ..mereka2 nih dah jd tak tentu arah sehinggakan menimbulkan ketegangan ...(mentality yg amat lemah kwn lihat dalam bab ini....(bukan didalam bola sahaja tetapi kwn lihat di sekeliling kita pun berlaku jugek mende2 nih..dimana bila timbulnya provokasi dari satu pihak kpd pihak yg lain....mentality lah yg paling utama memainkan perananya...ada sesetengah yg tak mampu untuk menahan kemarahan dan kurang sabar sehingga kan menimbulkan situasi yg kurang menyenangkan ..tetapi ada jugek yg mempunyai mentality yg mantap..walaupun di provok kan sehingga boleh terkeluar tahi telingga kalu mendengornya..tp dgn mentality yg mantap dan mempuyai kesabaran..allhamdulillah...dapat diatasi....)

rambut sama itam Jas...hati lain-lain..ada bentuk love..ada bentuk hati ayam hutan... kita tak boleh anggap semua orang boleh terima provokasi kita..tu yang kita kena beringat.. bila dah ingat dan sedar, kita cepat2 la retreat balik... jangan le ditambah lagi provokasi..tu yg bleh meletup tu... sekadar pandangan...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  qaharpm on Thu Nov 12, 2009 10:16 am

Deto_8 wrote:
fourzy wrote:
Harap2 gitu la..bergantung pada diri dan pandangan memasing..
Hah...Koi pun nak lepas geram juge ni mekala gitu...Ni ha kat flet kawan ..kwn ni dok tkt 1..pastu org bwh ni pulok bela anjing (aokme tau la sape hok bela anjing nih..)siap letak dalam sangkar..bila nyalak punyala riuh..pastu hok lebih geram lagi parking kete pulok dia letok kon (sampai 4 lot seme dia)..hari tu ada org komplen pastu datang MPPJ..ek eleh dia wat muka selambe je..hampehhhh..sampai skrg gitu juge..

pasal anjing pun kawan nok lepas geram jugak...

sebelah rumah kawan ni cina...atas sebab 1Malaysia kawan pun sain lah borang bela anjing tu...yang tak bestnya anjing tu petang2 dia bagi lepas untuk main...kengkadang tu siap gigit2 pagar dawai tu...paling shilakak tengah2 bersih kereta muncul binatang ni kat belakang kawan...seb baik ada pagar...dahlah besar giler...mau tak terkejut...

anak kawan sekarang ni pun dah mesra anjing...payoh nak mengajor budak kecik ni Razz

harap TAK MARAH kan jiran ada AYAM ... hiii..
... aok racun tikus(tok pun beli anok tikus then korbankan), pastu tikus tu aok letok tepi pagor( konon2 tikus tu mati makan racun).. anjing tu makan tikus tu, INNALILLAH LAH anjing tu....

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:16 am

ada provokasi melampau..ada provokasi biasa....

ada provokasi terhadap lawan...ada provokasi terhadap kawan...

kalau boleh janganlah diprovoke sesama kita....macam kawan cakap kita ni komuniti...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  edi on Thu Nov 12, 2009 10:18 am

Kwn tumpang simpati, abes tu blakang aok tu tak ape² ker?

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  SHARK on Thu Nov 12, 2009 10:20 am

qaharpm wrote:
harap TAK MARAH kan jiran ada AYAM ... hiii..
... aok racun tikus(tok pun beli anok tikus then korbankan), pastu tikus tu aok letok tepi pagor( konon2 tikus tu mati makan racun).. anjing tu makan tikus tu, INNALILLAH LAH anjing tu....

yang ni memang kawan marah ni...nak nak kalu dia bela ayam hutan..lagi le kawan jaki..dapat ke kawan, memang dalam kuali la nasib ayam hutan tuh..dengki punya pasal hihihi..

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 10:22 am

sharkrun wrote:
qaharpm wrote:
harap TAK MARAH kan jiran ada AYAM ... hiii..
... aok racun tikus(tok pun beli anok tikus then korbankan), pastu tikus tu aok letok tepi pagor( konon2 tikus tu mati makan racun).. anjing tu makan tikus tu, INNALILLAH LAH anjing tu....

yang ni memang kawan marah ni...nak nak kalu dia bela ayam hutan..lagi le kawan jaki..dapat ke kawan, memang dalam kuali la nasib ayam hutan tuh..dengki punya pasal hihihi..

Laaa..kawan ingat dia maksudkan ayam 'amoi' tadi..erkk..salah faham pulok pasal setahu kwn kat KL ni x bleh bela ayam betul.. Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:23 am

edi wrote:Kwn tumpang simpati, abes tu blakang aok tu tak ape² ker?

seb baik ada pagor tu...yang kawan tak puas hatinya sebab binatang tu menyebabkan jantung saya hampir gugur menyembah bumi....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:24 am

Deto_8 wrote:
edi wrote:Kwn tumpang simpati, abes tu blakang aok tu tak ape² ker?

seb baik ada pagor tu...yang kawan tak puas hatinya sebab binatang tu menyebabkan jantung saya hampir gugur menyembah bumi....

slow talk la...

lama xg rumh deto.. bila nak bt BBQ ek.. heheheh..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 10:25 am

Mrcipizs wrote:

lama xg rumh deto.. bila nak bt BBQ ek.. heheheh..[/b][/color]

yang ni saya nak lepas geram jugak...asyik ke Arafah je...sekali sekala mehlah datang SU

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Mrcipizs on Thu Nov 12, 2009 10:26 am

situ xdak arafah.. heheheh...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 10:38 am

Deto_8 wrote:
Mrcipizs wrote:

lama xg rumh deto.. bila nak bt BBQ ek.. heheheh..[/b][/color]

yang ni saya nak lepas geram jugak...asyik ke Arafah je...sekali sekala mehlah datang SU

tak pe ..hok yg akan datang nih kita ramai2 pegi ke SU PULOK... (kwn pun bkn selalu sgt dapat pg SU nuh...ni lah peluang kalau dapat pg)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  MD on Thu Nov 12, 2009 10:42 am

semalam Samdol dah tunjukkan port terbaru...boleh masuk dalam list tu...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 10:43 am

topik lepas geram nih jugek...kwn nok lps lah lg satu perasaan geram kwn nih....
"kwn rasa pelik dan heran kepada orng yg bila diorang yg buat kesalahan ..mcm tak de apa pun..tp bila orang lain yg buat kesalahan ..timbul lah mcm tomahan dan teguran dibuat..(tak de kena mengena dgn yg hidup atau yg mati...cuma lps kan geram kwn ajeee.)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Mari Lepaskan Emosi Aokme..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 23 1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum