Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Apa hadiah bagus nak bagi?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 3:26 pm

Saya hujung bulan nei ada le 2-3 org member nak bernikah jadi saya abis mikir apa bender hadiah nak bagi kat dia org nei.....bajet tidak le besar agak-agak la kan.
Mungkin anda boleh kongsi idea atau pandangan... barang yang sesuai utk di hadiahkan.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Qaisara on Thu Nov 12, 2009 3:31 pm

hadiah org kawin lh senang nk cari...
barangan elektrik boleh... set pinggan mangkuk pn boleh... set cadar pn boleh...
avatar
Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 12, 2009 3:32 pm

Yassin wrote:Saya hujung bulan nei ada le 2-3 org member nak bernikah jadi saya abis mikir apa bender hadiah nak bagi kat dia org nei.....bajet tidak le besar agak-agak la kan.
Mungkin anda boleh kongsi idea atau pandangan... barang yang sesuai utk di hadiahkan.


Lesung Batu ...( Cukup berguna kalau baru pindah kekadang tu teringin nak makan sambal belacan lesung tak der nak tumbuk sambal klau guna blender tak trilll ler.. hehe hanya satu cadangan...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 3:33 pm

Yassin wrote:Saya hujung bulan nei ada le 2-3 org member nak bernikah jadi saya abis mikir apa bender hadiah nak bagi kat dia org nei.....bajet tidak le besar agak-agak la kan.
Mungkin anda boleh kongsi idea atau pandangan... barang yang sesuai utk di hadiahkan.

Kalau member aok tu laki aok hadiahkan je borang poligami bebanyok..ekekekeke...
mekala member tu pompuan aok hadiahkan jek tali lembu..suruh tambat laki dia..miahahahaha
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 3:35 pm

standard orang bagi cawan@ gelas
atau pinggan ler..bagi hat yang elok lah
jangan bagi yang plastik jer..arcopal ker..
satu lagi kalau koi.. koi suka bagi kuali masak,
batu lesong tumbuk sambal belacan dan
periuk cap buaya set..aok tau lah mende ni mmg
keperluan dalam berumahtangga

Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 3:36 pm

awok hadiahkan tuala, mmg cepat nak berganti tu nanti....wahwahwah

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 3:37 pm

Jeck Sparow wrote:
Yassin wrote:Saya hujung bulan nei ada le 2-3 org member nak bernikah jadi saya abis mikir apa bender hadiah nak bagi kat dia org nei.....bajet tidak le besar agak-agak la kan.
Mungkin anda boleh kongsi idea atau pandangan... barang yang sesuai utk di hadiahkan.


Lesung Batu ...( Cukup berguna kalau baru pindah kekadang tu teringin nak makan sambal belacan lesung tak der nak tumbuk sambal klau guna blender tak trilll ler.. hehe hanya satu cadangan...

Barangan ini cukup simbolik dan bermakne hel..hel...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 3:39 pm

fourzy wrote:
Kalau member aok tu laki aok hadiahkan je borang poligami bebanyok..ekekekeke...
mekala member tu pompuan aok hadiahkan jek tali lembu..suruh tambat laki dia..miahahahaha

Maru oji jgn buat gitu nangis tak berlagu isteri dia.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 3:40 pm

zulkbo wrote:standard orang bagi cawan@ gelas
atau pinggan ler..bagi hat yang elok lah
jangan bagi yang plastik jer..arcopal ker..
satu lagi kalau koi.. koi suka bagi kuali masak,
batu lesong tumbuk sambal belacan dan
periuk cap buaya set..aok tau lah mende ni mmg
keperluan dalam berumahtangga


Boleh difikir2 kan nei....
lesung batu juge aok zul hehehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 3:42 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:standard orang bagi cawan@ gelas
atau pinggan ler..bagi hat yang elok lah
jangan bagi yang plastik jer..arcopal ker..
satu lagi kalau koi.. koi suka bagi kuali masak,
batu lesong tumbuk sambal belacan dan
periuk cap buaya set..aok tau lah mende ni mmg
keperluan dalam berumahtangga


Boleh difikir2 kan nei....
lesung batu juge aok zul hehehehe

dah ramai orang dah koi bagi
rahsianya dulu koi kawin pun orang bagi
sampai ke hari ni dok pakai lagi Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 4:03 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:standard orang bagi cawan@ gelas
atau pinggan ler..bagi hat yang elok lah
jangan bagi yang plastik jer..arcopal ker..
satu lagi kalau koi.. koi suka bagi kuali masak,
batu lesong tumbuk sambal belacan dan
periuk cap buaya set..aok tau lah mende ni mmg
keperluan dalam berumahtangga


Boleh difikir2 kan nei....
lesung batu juge aok zul hehehehe

dah ramai orang dah koi bagi
rahsianya dulu koi kawin pun orang bagi
sampai ke hari ni dok pakai lagi

kwn blh bg hadiah seyuman aje lah...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 4:08 pm

Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 4:12 pm

Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 4:14 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  sam on Thu Nov 12, 2009 4:15 pm

Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??
hoooooooo... ni skill ramboo ni kat vietnam tuh.. part no bape koi dah lupe dah..tp koi sokong besi... melantun lebih sikit...kekekkeke
avatar
sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 4:16 pm

samdol wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??
hoooooooo... ni skill ramboo ni kat vietnam tuh.. part no bape koi dah lupe dah..tp koi sokong besi... melantun lebih sikit...kekekkeke

suka ati aok me lah
hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 4:17 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...

nok tahan lama ke weh....(cari minyak lintah tapa la weh...)hikk.hik.hi..hi..
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 4:21 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...

nok tahan lama ke weh....(cari minyak lintah tapa la weh...)hikk.hik.hi..hi..

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  sam on Thu Nov 12, 2009 4:32 pm

mslh koi ni plok..bukan masalah tahan lame ke kejap..
tp lansung tak tahan ni.. kecor amat..
avatar
sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  jasnoraizan on Thu Nov 12, 2009 4:34 pm

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...

nok tahan lama ke weh....(cari minyak lintah tapa la weh...)hikk.hik.hi..hi..

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang

kwn nih bg cadangan aje lahweh....tp bab nok mencari nih kwn tak berapa nok pandai..sbb mende2 kwn tok pakai...kena lah tanya2 otai hok penoh mempuyai pengalaman menggunakanya...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 4:43 pm

samdol wrote:mslh koi ni plok..bukan masalah tahan lame ke kejap..
tp lansung tak tahan ni.. kecor amat..

Weh..kawan cari barang bukan bender hok tahan lame.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 4:49 pm

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...

nok tahan lama ke weh....(cari minyak lintah tapa la weh...)hikk.hik.hi..hi..

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang

kwn nih bg cadangan aje lahweh....tp bab nok mencari nih kwn tak berapa nok pandai..sbb mende2 kwn tok pakai...kena lah tanya2 otai hok penoh mempuyai pengalaman menggunakanya...

aii, lain benor rasanya citer awokme ni jantan

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  acey on Thu Nov 12, 2009 4:50 pm

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:Hadiah tu kadang bagus jugak kala lama boleh pakai, tak pecah dan sebagainya...kala takat beli bender jenis gelas bila pecah abis kena buang.

Goner kala kawan hadiahkan katil besi??

malam bunyi kuat katil besi ni
beli hat kayu ler

Masalahnya nak "tahan lama" kala katil kayu tahan kejap aje...

nok tahan lama ke weh....(cari minyak lintah tapa la weh...)hikk.hik.hi..hi..

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang Very Happy

lain macam je soalan awok ni

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Yassin on Thu Nov 12, 2009 4:53 pm

acey wrote:
zulkbo wrote:

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang

lain macam je soalan awok ni[/quote]

Was-was laa pulok drp bender tahan lama lepas ker lubang err...

** ada juga kena kunci deme dalam nei karang...**
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  ozzy on Thu Nov 12, 2009 5:28 pm

Yassin wrote:
acey wrote:
zulkbo wrote:

mana nak carik hat ori kat
kl ni jasno..aok ada lubang

lain macam je soalan awok ni

Was-was laa pulok drp bender tahan lama lepas ker lubang err...

** ada juga kena kunci deme dalam nei karang...**[/quote]

Uiiikkk... scratch goner jadi gini cerita hadiah niii...maru
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Apa hadiah bagus nak bagi?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum