Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

time kacih

View previous topic View next topic Go down

time kacih

Post  pendz on Thu Nov 12, 2009 6:26 pm

aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

pendz

Posts : 10
Points : 17
Join date : 11/11/2009
Age : 31
Location : bangiq

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  RoyKay33 on Thu Nov 12, 2009 6:29 pm

uihh..d0h pandei cakak phg yakk..syabass lol!

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  Deto_8 on Thu Nov 12, 2009 8:37 pm

hahaha...bagus ko ni pendz...lidah orang kedah payoh sket nak belajor bahsa pahang ni..nanti aku bawak ko makan patin paling mahal kat KL ni...baru lembut lidah tu

kalau nak ikutkan ada 2-3 orang luar dah fasih cakap pahang bila selalu berforum kat sini...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  zulkbo on Thu Nov 12, 2009 9:03 pm

pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase


awat cek
mekala mai sini nak makan
ikan patin pulak
roplaa la hang..
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  Yassin on Fri Nov 13, 2009 9:19 am

Kelebihan org Pahang yang nyata dia boleh berbahasa loghat negeri lain.
sayo kalu setakat nok kecek klate bilo maso jaa....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  Qaisara on Fri Nov 13, 2009 9:31 am

pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

koi tk pnh makan ikan patin.sedap ke?
hari tu makan tengahari kt gambang... tekak teringin sgt nk makan masak lemak cili padi... tgk2 yg ada cuma masak lemak cili padi ikan patin... langsung tk jd...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  jasnoraizan on Fri Nov 13, 2009 9:33 am

Qaisara wrote:
pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

koi tk pnh makan ikan patin.sedap ke?
hari tu makan tengahari kt gambang... tekak teringin sgt nk makan masak lemak cili padi... tgk2 yg ada cuma masak lemak cili padi ikan patin... langsung tk jd...

aok kena mkn masak tempoyok ikan patin ,baru lah piorrr...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  Yassin on Fri Nov 13, 2009 9:34 am

Qaisara wrote:
pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

koi tk pnh makan ikan patin.sedap ke?
hari tu makan tengahari kt gambang... tekak teringin sgt nk makan masak lemak cili padi... tgk2 yg ada cuma masak lemak cili padi ikan patin... langsung tk jd...

Jarang dibuat dik org pahang, tapi ada gulai patin masak lemak cili api....
ikan patin tu kala tahu dia bakal dimasok dgn santan emboh menlompat keluar hehehe

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 12:14 pm

kawan nak ucap terima kasih bebanyok pada Pendz yang sudi berforum kesini...nak belajar loghat Pahang rasenya tak susah mana...kalau dah makan ikan patin lagi la cepatnya...

semoga Pendz terhibur dan dapat menambahkan lagi rakan forum disini....

p/s - pendz,MD pun tau cakap kedah,sbb mother in law pun orang sana hehehehe

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  jasnoraizan on Fri Nov 13, 2009 12:19 pm

MD wrote:kawan nak ucap terima kasih bebanyok pada Pendz yang sudi berforum kesini...nak belajar loghat Pahang rasenya tak susah mana...kalau dah makan ikan patin lagi la cepatnya...

semoga Pendz terhibur dan dapat menambahkan lagi rakan forum disini....

p/s - pendz,MD pun tau cakap kedah,sbb mother in law pun orang sana hehehehe

loohhh awat hang tak habaqqqq...kalu cek tauuu hang adoo mok metuaoo..org utarraa..leh laaa..cek...ajok hang pii aloq staqqq...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  strikerbuncit on Fri Nov 13, 2009 12:22 pm

MD wrote:kawan nak ucap terima kasih bebanyok pada Pendz yang sudi berforum kesini...nak belajar loghat Pahang rasenya tak susah mana...kalau dah makan ikan patin lagi la cepatnya...

semoga Pendz terhibur dan dapat menambahkan lagi rakan forum disini....

p/s - pendz,MD pun tau cakap kedah,sbb mother in law pun orang sana hehehehe

MD,pesal tak cakap je bini aok tu org Kedah jugak?..kan sng...ke MD risau KDN baca posting aok nih? hehehe..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 12:37 pm

Jaga hangpa.... Laughing

Harap Pendz juga melawati topik topik lain yang ada,terutamanya topik loghat Pahang tu....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  jasnoraizan on Fri Nov 13, 2009 12:41 pm

MD wrote:Jaga hangpa....

Harap Pendz juga melawati topik topik lain yang ada,terutamanya topik loghat Pahang tu....

looohhh awat hang...ketegaqq nohhh... piat telingaa..bauuu tauuu...(KDN...yg katooo...cek hanyaoou taip ajooo...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  pendz on Fri Nov 13, 2009 9:42 pm

Yassin wrote:
Qaisara wrote:
pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

koi tk pnh makan ikan patin.sedap ke?
hari tu makan tengahari kt gambang... tekak teringin sgt nk makan masak lemak cili padi... tgk2 yg ada cuma masak lemak cili padi ikan patin... langsung tk jd...

Jarang dibuat dik org pahang, tapi ada gulai patin masak lemak cili api....
ikan patin tu kala tahu dia bakal dimasok dgn santan emboh menlompat keluar hehehe


pendz tgh belajaq ckp pahang lah ni....tp pendz mkn sambl hitam kat lipis n raub mmg best....smp mimpi klu ada kenduri tlg ajak pendz ok hihihi

pendz

Posts : 10
Points : 17
Join date : 11/11/2009
Age : 31
Location : bangiq

Back to top Go down

Re: time kacih

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum