Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Perempuan bertindik hidung.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Sat Nov 14, 2009 11:28 am

Saya pun tak faham bender ini utk apa kenapa dan mengapa? Orang perempuan bertindik hidung. Jadi jom kita membicarakan soal ini.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  edi on Sat Nov 14, 2009 11:31 am

Sebagai hiasan, tak cukup dileher, tgn ngan kaki....tmbah plak kt hidung... Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  acey on Sat Nov 14, 2009 11:59 am

ada yg bertindik pasei minat kat citer hindustan or tamil la tu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Sat Nov 14, 2009 12:51 pm

Budaya ini bukan budaya melayu kita...budaya bangsa lain dan apabila perkara ini diserapkan kedalam budaya bangsa kita melayu yang paksikan islamnya disana timbul pula persoalan hukumnya.Pun bergitu kita amat ditegah untuk menyerupai sesuatu bangsa yang lain mungkin maksudnya umum sahaja tetapi kita kena faham maksud "menyerupai" itu.

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud:
“Barangsiapa menyerupai sesuatu kaum maka dia termasuk daripada golongan mereka.” (Riwayat Abu Daud dan Imam Ahmad daripada Ibnu Umar)

“Tidak termasuk golonganku orang-orang yang menyerupai selain golongan umatku (umat Islam).” (Riwayat Tirmidzi daripada Amru bin Syu’aib).

Maka, sangat jelas kita tidak dibolehkan ‘tashabuh’, menyerupai, meniru-niru cara hidup orang kafir yang lahir dari pandangan hidupnya, sudah seharusnya kita tinggalkan semua budaya kufur tersebut jauh-jauh.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  zulkbo on Sat Nov 14, 2009 1:11 pm

bertindik bagi pompuan kalau kat telinga
kalau tak silap koi ikut cara siti hajar isteri nabi ibrahim as
hukumnya koi tak jelas..nanti koi refer ustaz..
kalau kat idung tu koi tau mmg cara hindu scratch
tapi yang haru bila trend budak muda jantan betina skrg
tindik kat pusat dan mulut... Evil or Very Mad



GAMBAR HANYA HIASAN

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Sat Nov 14, 2009 1:13 pm

zulkbo wrote:bertindik bagi pompuan kalau kat telinga
kalau tak silap koi ikut cara siti hajar isteri nabi ibrahim as
hukumnya koi tak jelas..nanti koi refer ustaz..
kalau kat idung tu koi tau mmg cara hindu scratch
tapi yang haru bila trend budak muda jantan betina skrg
tindik kat pusat dan mulut... Evil or Very Mad


Kawan malas sampai situ sebab kebawah lagi pun ada kata dik org tapi kawan x penah nengok hehehe Razz maruuuu..

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  zulkbo on Sat Nov 14, 2009 1:17 pm

[quote="Yassin"]
zulkbo wrote:bertindik bagi pompuan kalau kat telinga
kalau tak silap koi ikut cara siti hajar isteri nabi ibrahim as
hukumnya koi tak jelas..nanti koi refer ustaz..
kalau kat idung tu koi tau mmg cara hindu scratch
tapi yang haru bila trend budak muda jantan betina skrg
tindik kat pusat dan mulut... Evil or Very Mad



Kawan malas sampai situ sebab kebawah lagi pun ada kata dik org tapi kawan x penah nengok hehehe Razz

kalau hat "tu"
merana orang umah
kerja gilerrr... scratch Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Sat Nov 14, 2009 1:37 pm

Kawan harap juge topik ini mendapat maklum balas drp mak we kat PCC ini. Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  ikha on Sat Nov 14, 2009 1:39 pm

ikha ade gak membe yg tindik kat hdung..
d0rg kta sbb nk nmpk lwa..
tp laki de gak yg tindik..
ikha pling bnc tg0k laki tindik..
lg2 kat tlinga..
d0rg x pkr ke nti msa nk jd wali ank..
Mad

ikha
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 69
Points : 83
Join date : 05/11/2009
Age : 27
Location : Jelatek

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  zulkbo on Sat Nov 14, 2009 1:46 pm

ikha wrote:ikha ade gak membe yg tindik kat hdung..
d0rg kta sbb nk nmpk lwa..
tp laki de gak yg tindik..
ikha pling bnc tg0k laki tindik..
lg2 kat tlinga..
d0rg x pkr ke nti msa nk jd wali ank..
Mad

nasihat bebaiklah..
kalau ada kawan yang buat gitu
"tarik rambut dalam tepung
tak berserak rambut tak putus" Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  ikha on Sat Nov 14, 2009 1:48 pm

zulkbo wrote:
ikha wrote:ikha ade gak membe yg tindik kat hdung..
d0rg kta sbb nk nmpk lwa..
tp laki de gak yg tindik..
ikha pling bnc tg0k laki tindik..
lg2 kat tlinga..
d0rg x pkr ke nti msa nk jd wali ank..
Mad

nasihat bebaiklah..
kalau ada kawan yang buat gitu
"tarik rambut dalam tepung
tak berserak rambut tak putus" Very Happy

ikha stay kwn gn d0rg..
tp ikha x ikt la ape yg d0rg wat..
Very Happy

ikha
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 69
Points : 83
Join date : 05/11/2009
Age : 27
Location : Jelatek

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Mon Nov 16, 2009 10:59 am

ikha wrote:
zulkbo wrote:
ikha wrote:ikha ade gak membe yg tindik kat hdung..
d0rg kta sbb nk nmpk lwa..
tp laki de gak yg tindik..
ikha pling bnc tg0k laki tindik..
lg2 kat tlinga..
d0rg x pkr ke nti msa nk jd wali ank..

nasihat bebaiklah..
kalau ada kawan yang buat gitu
"tarik rambut dalam tepung
tak berserak rambut tak putus"

ikha stay kwn gn d0rg..
tp ikha x ikt la ape yg d0rg wat..


Molek ngat tu ikha bender x elok usoh di ikut ngat maru...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 11:48 am

ALASAN DIA: Trendy..
ULASAN KITA: Err,ok dah tu tindik.cuma kalau boleh ikatkan dgn tali panjang..pastu senangla kita kurung dia dalam kandang..jgn lupa bg rumput stp petang ye..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Jeck Sparow on Mon Nov 16, 2009 12:22 pm

Atas Nawaitu masing masing cuma tak cantik mata yang memandang tak elok dikata orang...Wallahuallam

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Qaisara on Mon Nov 16, 2009 12:51 pm

kt ofis ni pn ada staf yg tindik kt hidung... pengurus lagi... tp sbb dia muda dn br balik dr oversea... so dorg no komen...

jgn tk caya... yg tindik kt pusat pn ada... siap tunjuk kt koi lg...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  ozzy on Mon Nov 16, 2009 12:54 pm

Qaisara wrote:kt ofis ni pn ada staf yg tindik kt hidung... pengurus lagi... tp sbb dia muda dn br balik dr oversea... so dorg no komen...

jgn tk caya... yg tindik kt pusat pn ada... siap tunjuk kt koi lg...

Cer aok ajok dia joint PCC nihhh..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Yassin on Mon Nov 16, 2009 12:55 pm

Qaisara wrote:kt ofis ni pn ada staf yg tindik kt hidung... pengurus lagi... tp sbb dia muda dn br balik dr oversea... so dorg no komen...

jgn tk caya... yg tindik kt pusat pn ada... siap tunjuk kt koi lg...

Jangan macam2 ngat weh...payoh nok mandi berjampi.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 1:03 pm

Yassin wrote:
Qaisara wrote:kt ofis ni pn ada staf yg tindik kt hidung... pengurus lagi... tp sbb dia muda dn br balik dr oversea... so dorg no komen...

jgn tk caya... yg tindik kt pusat pn ada... siap tunjuk kt koi lg...

Jangan macam2 ngat weh...payoh nok mandi berjampi.

paroh
orng kite..
ler nih Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  labu sayong on Mon Nov 16, 2009 1:04 pm

koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 30
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 1:52 pm

labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 1:58 pm

edi wrote:
labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

kalau lawo tak pe gak
ni makin ke huduh
mata memasing la yek
hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Qaisara on Mon Nov 16, 2009 2:01 pm

edi wrote:
labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

jgn tk caya... opismate yg bertindik kt pusat tu budak kelate...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 2:04 pm

Qaisara wrote:
edi wrote:
labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

jgn tk caya... opismate yg bertindik kt pusat tu budak kelate...

tempat lain dio ado tindik dok....?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 2:06 pm

jasnoraizan wrote:
Qaisara wrote:
edi wrote:
labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

jgn tk caya... opismate yg bertindik kt pusat tu budak kelate...

tempat lain dio ado tindik dok....?

nape tanya jas? nk cuba pakai gak ke? balerr..cer aok pakai kt kaki,sure sepak bola mcm meriam..hehehe

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 2:07 pm

strikerbuncit wrote:
jasnoraizan wrote:
Qaisara wrote:
edi wrote:
labu sayong wrote:koi ni jgn kate hdg..telinge pun xtindik..hehe..rasenye yg bertindik ni golongan muda yg suka berfesyen.ikut trend la konon...atau lebih kejam lg..nak menunjuk-nunjuk..

Biase nyer cam tu, nak menunjuk jer, buat ape nak mnyakit kan diri...

jgn tk caya... opismate yg bertindik kt pusat tu budak kelate...

tempat lain dio ado tindik dok....?

nape tanya jas? nk cuba pakai gak ke? balerr..cer aok pakai kt kaki,sure sepak bola mcm meriam..hehehe

bkn apa kalau dia ade buat kat tempat lain nok jugekkk kwn negoknye....mane lah tahu blh buat cth....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Perempuan bertindik hidung.

Post  Sponsored content Today at 12:20 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum