Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Keburukan & Kebaikan Facebook

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  jasnoraizan on Tue May 04, 2010 12:59 pm

masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Tue May 04, 2010 1:02 pm

jasnoraizan wrote:masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....

kalau nak hurai panjang....kawan setuju hal ni...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Tue May 04, 2010 1:03 pm

jasnoraizan wrote:masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....

bergantung pada apa tujuan dia guna facebook....kalau photog memang ramai model jadi kawan

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Jeck Sparow on Tue May 04, 2010 1:06 pm

MD wrote:
jasnoraizan wrote:masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....

kalau nak hurai panjang....kawan setuju hal ni...

Memang Betul... Kawan pun da jauh amat tersasar...sib baik boleh brekk lagi huhuhu...
sebelum ni tak ambik kisah pun mende mende gini sbb tak der niat lain just untuk koleksi peribadi maklumla kawan nie cetek IT....hehe da tau ni kawn cuba la perbaiki...INsyaallah
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Tue May 04, 2010 1:14 pm

Jeck Sparow wrote:
MD wrote:
jasnoraizan wrote:masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....

kalau nak hurai panjang....kawan setuju hal ni...

Memang Betul... Kawan pun da jauh amat tersasar...sib baik boleh brekk lagi huhuhu...
sebelum ni tak ambik kisah pun mende mende gini sbb tak der niat lain just untuk koleksi peribadi maklumla kawan nie cetek IT....hehe da tau ni kawn cuba la perbaiki...INsyaallah

nama pun lama sosial...so kena fikirlah...
ada orang suka add seberapa kawan,so jangan letak gambar2 terlalu peribadi atau duk cerita pasal2 hal peribadi...kekadang kita tak kenal pun friends tu...
orang putih sosial dia lain...kita lainnnnn!!!
FB masih ada kebaikkan...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Tue May 04, 2010 1:23 pm

jasnoraizan wrote:masing2 punya penggunaan yg mcm mana...guna untuk kebaikan ..baik jd nya...guna untuk kejahatan..jahat lah jd nya...jd berfikirlah dgn sebaik2 mungkin kemana arah dan tujuan melayari fb ini.....

setuju kata aok ni Jas..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Tue May 04, 2010 1:37 pm

jasnoraizan wrote:
Deto_8 wrote:
MD wrote:
Bini kawan record,keknya ada error...puas cari dalam sony erricsson tu...hishhh!!!!

dah kawen ke?...dalam FB kata single...larikkkkk

pecoh temelang wehhh......goner gaye nyeee....?

hahahahhaa...... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Tue May 04, 2010 1:42 pm

MD wrote:
jasnoraizan wrote:

pecoh temelang wehhh......goner gaye nyeee....?

hahahahhaa...... Laughing

MD jujur....kawan tau Very Happy

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Tue May 04, 2010 2:15 pm

Deto_8 wrote:

MD jujur....kawan tau Very Happy

Nurul ada FB ke [ saje nak ucap terima kasih... Very Happy ],walaupon aok dah ucap 23 kali hehehee

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Tue May 04, 2010 2:18 pm

MD wrote:
Deto_8 wrote:

MD jujur....kawan tau Very Happy

Nurul ada FB ke [ saje nak ucap terima kasih... Very Happy ],walaupon aok dah ucap 23 kali hehehee

ada..dia ada dua akaun..satu personal, satu lagi fan page

faruk pun ada...cer aok check gambor kawan...kawan ada tag dia

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  RAFtegang on Tue May 04, 2010 2:47 pm

Amboi ensem pakcik MD punye avatar kat PCC nih...muda belia lagihhh....kat Facebook pun pakai gambor tu ke MD? hehehehe...ensem siot...siap sebelah Awie lagi...dah la nampak cam adik beradik je...wakakakakaka
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Tue May 11, 2010 3:28 pm

Iklan Pasangan Sonsang
11/05/2010

KUALA LUMPUR: Jijik dan menakutkan apabila semakin ramai gay atau golongan homoseksual remaja tempatan tidak segan silu mengiklankan diri masing-masing bagi memperoleh ‘nikmat seks gila’ dengan menyalahgunakan laman web sosial terutama Facebook.

Difahamkan golongan songsang terbabit seolah-olah mendapat ruang kebebasan untuk mencari pasangan melalui beberapa alamat termasuk Persatuan Gay Malaysia Kebangsaan, Malaysian Gay dan Gay African In Malaysia. Berdasarkan siasatan, beberapa lelaki homoseksual di kalangan remaja dan lelaki tempatan tidak segan meletakkan nombor telefon bimbit dengan harapan ada individu sejenis lain berminat menghubungi mereka, sekali gus menjalin hubungan cinta terlarang.

Selain mengiklankan percuma nombor telefon menerusi laman Facebook, kebanyakan pelawat laman web berkenaan turut meletakkan wajah masing-masing bagi menarik perhatian ‘pasangan’ lain.

Pada masa sama pelbagai kata-kata berahi dan permintaan tidak senonoh turut dimasukkan ke dalam profil diri dalam laman web berkenaan, antaranya ‘saya mahu yang tua sahaja’, ‘siapa mahukan bonxxx sila hubungi 019******’, ‘saya mahukan hubungan serius...sila hubungi 013*****’

Lebih mengejutkan apabila pihak bertanggungjawab turut menghasilkan logo khas kumpulan Gay Malaysia terbabit dengan menyalahgunakan lambang jata negara yang disertakan pelbagai warna menyamai bendera.

Mengulas perkara itu, Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Sahabat Insan Malaysia (Sidim), Mohamed Hanafiah Abdul Malek, meminta golongan bernafsu songsang itu supaya bertaubat segera kerana apa yang dilakukan mereka itu lebih teruk daripada haiwan.

“Kita manusia ciptaan Allah, malah haiwan pun tidak melakukan hubungan sejenis, kenapa mahu jadi lebih teruk daripada binatang?” katanya yang dihubungi, semalam.

sumber - http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Iklanpasangansongsang/Article
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  RAFtegang on Tue May 11, 2010 3:43 pm

hahahahaha...Persatuan Gay kat Facebook yea....hahahahaha...MD tak berminat ke masuk? hahahahahaha!!!!!
Kelab Buang Anak takde ke kat Facebook? hahahahahah!!!
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Tue May 11, 2010 3:46 pm

RAFtegang wrote:hahahahaha...Persatuan Gay kat Facebook yea....hahahahaha...MD tak berminat ke masuk? hahahahahaha!!!!!
Kelab Buang Anak takde ke kat Facebook? hahahahahah!!!

tu pasal koi merahkan text tu..utk golongan berusia mcm aok berdua..saham tinggi..ekekeke Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  RAFtegang on Tue May 11, 2010 3:49 pm

ozzy wrote:
RAFtegang wrote:hahahahaha...Persatuan Gay kat Facebook yea....hahahahaha...MD tak berminat ke masuk? hahahahahaha!!!!!
Kelab Buang Anak takde ke kat Facebook? hahahahahah!!!

tu pasal koi merahkan text tu..utk golongan berusia mcm aok berdua..saham tinggi..ekekeke Very Happy
heh...bukan berdua.....MD sorang je....aku tak masuk campur hal2 duniawi ni.....hahahahah
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  jalaludin on Fri May 14, 2010 5:19 pm

aperrrrrrrrrrrr!!!melampau fb skarang ni xD


link

jalaludin

Posts : 5
Points : 23
Join date : 03/05/2010

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Fri May 14, 2010 5:58 pm

RAFtegang wrote:
heh...bukan berdua.....MD sorang je....aku tak masuk campur hal2 duniawi ni.....hahahahah

amboiii Raf,petik nama aku ya... [ pau baju selai karang,baju yg baru sampai ya bukan baju yang dah enkau pakai tu ]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Wed May 19, 2010 3:41 pm

koi tgk FB friend koi yang nama fadzlie.. dia punya friend...pergghhhhhhhhh...ngeri .. Laughing

p/s - harap2 dia tak pass kat Raf
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Wed May 19, 2010 3:46 pm

ozzy wrote:koi tgk FB friend koi yang nama fadzlie.. dia punya friend...pergghhhhhhhhh...ngeri .. Laughing

p/s - harap2 dia tak pass kat Raf

ini kategori Kebaikan..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  RAFtegang on Wed May 19, 2010 3:59 pm

ozzy wrote:koi tgk FB friend koi yang nama fadzlie.. dia punya friend...pergghhhhhhhhh...ngeri .. Laughing

p/s - harap2 dia tak pass kat Raf
eh..eh...ada pulak nama aku....kecik je..
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Wed May 19, 2010 4:29 pm

RAFtegang wrote:
ozzy wrote:koi tgk FB friend koi yang nama fadzlie.. dia punya friend...pergghhhhhhhhh...ngeri .. Laughing

p/s - harap2 dia tak pass kat Raf
eh..eh...ada pulak nama aku....kecik je..

eh..yeke..x perasan la..kecik sgt.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  penamaya on Thu May 20, 2010 1:23 am

assalamualaikum semua
koi ni budok baru kat sini
bab fb ni
koi ada tulis dalam blog koi
kat link ni ha
http://baikiminda.blogspot.com/2010/05/realiti-semasa-kita-umat-islam-di.html

aok'me sume cube baca artikel ni
aokme tau hak kita orang malaysia ni lah yang menyumbang traffic no 1 kat fb??

ish2
harap ada kebaikan dari artikel yang koi tulis tu
koi just nak share je.

assalamualaikum
dah lame tak ckaap pahang sejak duduk luar ni
haha
best2

penamaya

Posts : 1
Points : 1
Join date : 20/05/2010

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  faisalmik on Tue Jun 01, 2010 1:42 pm

30,000 ahli Facebook tarik diri tanda protes

2010/06/01

SAN FRANCISCO: Satu kumpulan yang memprotes polisi peribadi keahlian Facefook mendakwa lebih 30,000 orang sudah menarik diri daripada menganggotai rangkaian sosial internet gergasi itu.

“Bagi kami, dua perkara memjadi persoalan, iaitu pilihan lebih bebas dan memperoleh lebih tumpuan. "Pada pandangan kami, Facebook tidak melakukan yang terbaik kerana dari segi jabatan atau organisasinya, mereka tidak memperkenalkan diri mereka," kata kumpulan itu dalam satu laman web yang dikenali "Hari Keluar Daripada Facebook (Quit Facebook Day). “Facebook memberi kita pilihan bagaimana untuk menguruskan data peribadi kita, tetapi ia bukan pilihan yang adil," katanya.

Beliau berkata, menjelang tengah malam semalam, 32,749 sudah keluar daripada Facebook di seluruh dunia.

Facebook.com dilayari lebih 540 juta orang ramai di seluruh dunia, iaitu 35 peratus daripada populasi internet, menurut data dikeluarkan Google.

Facebook kini melakukan pindaaan terhadap kawalan data peribadi ahlinya selepas dikritik hebat kerana melanggari kepercayaan ahli dengan mengeluarkan maklumat peribadi pelanggan. - AFP
avatar
faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Tue Jun 01, 2010 9:14 pm

puloks scratch
so goner kita?

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Abang Jem on Wed Jun 02, 2010 11:50 am

keburukan....ramai yg jadi gatai dan mula curang....(keruntuhan rumahtangga)

kebaikan...nama boleh tukar..dari abg jem ke Lin Dan...dan mcm-mcm nama lagi....hehe..
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum