Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Keburukan & Kebaikan Facebook

Page 4 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Fri Nov 20, 2009 11:07 am

strikerbuncit wrote:ozzy dah muncul ye? hehe...

hehe..baru dapat laluan.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Fri Nov 20, 2009 11:13 am

Deto_8 wrote:
ozzy wrote:
wahhh...ada citer panas..gossip..jeng jeng.. affraid

apa pendapat pakar kita ni? Laughing

Pendapat koi..huhu
Bila dah terjumpa awek lama tu..memori lama akan kembali berbunga..sudahnya asyik terbelek dan tertunggu2 la facebook tu..kena pulak awek tu adalah cinta pertama aok..ahhh sudah kije..conform unggas2 dan angau2 berterbangan..isskkk balerrr mekala dua2 pun dah kawin...x nak la kwn komen lebih2 kot bias ke kwn pulok sok..
tu pasal dlm email byk kwn2 invite facebook ni..buat masa ni biorla dulu..layan PCC ni cukupla..byk lagi kwn nak komen sebenarnya tapi takut aokme terasa hati pulok..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  SHARK on Fri Nov 20, 2009 11:15 am

ozzy wrote:
Deto_8 wrote:
ozzy wrote:
wahhh...ada citer panas..gossip..jeng jeng.. affraid

apa pendapat pakar kita ni? Laughing

Pendapat koi..huhu
Bila dah terjumpa awek lama tu..memori lama akan kembali berbunga..sudahnya asyik terbelek dan tertunggu2 la facebook tu..kena pulak awek tu adalah cinta pertama aok..ahhh sudah kije..conform unggas2 dan angau2 berterbangan..isskkk balerrr mekala dua2 pun dah kawin...x nak la kwn komen lebih2 kot bias ke kwn pulok sok..
tu pasal dlm email byk kwn2 invite facebook ni..buat masa ni biorla dulu..layan PCC ni cukupla..byk lagi kwn nak komen sebenarnya tapi takut aokme terasa hati pulok..

kena jelaskan NIAT dan HALATUJU. tu yg penting..dan jgn sorokkan dari KDN. hehe
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 39
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Fri Nov 20, 2009 11:19 am

sharkrun wrote:
Pendapat koi..huhu
Bila dah terjumpa awek lama tu..memori lama akan kembali berbunga..sudahnya asyik terbelek dan tertunggu2 la facebook tu..kena pulak awek tu adalah cinta pertama aok..ahhh sudah kije..conform unggas2 dan angau2 berterbangan..isskkk balerrr mekala dua2 pun dah kawin...x nak la kwn komen lebih2 kot bias ke kwn pulok sok..
tu pasal dlm email byk kwn2 invite facebook ni..buat masa ni biorla dulu..layan PCC ni cukupla..byk lagi kwn nak komen sebenarnya tapi takut aokme terasa hati pulok..

kena jelaskan NIAT dan HALATUJU. tu yg penting..dan jgn sorokkan dari KDN. hehe[/quote]

lengkap citer ozzy...sebijik Laughing

KDN dah lama nak add friend...tapi kawan sampai sekarang tak approve lagi...
Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Fri Nov 20, 2009 11:28 am

ozzy wrote:
Pendapat koi..huhu
Bila dah terjumpa awek lama tu..memori lama akan kembali berbunga..sudahnya asyik terbelek dan tertunggu2 la facebook tu..kena pulak awek tu adalah cinta pertama aok..ahhh sudah kije..conform unggas2 dan angau2 berterbangan..isskkk balerrr mekala dua2 pun dah kawin...x nak la kwn komen lebih2 kot bias ke kwn pulok sok..
tu pasal dlm email byk kwn2 invite facebook ni..buat masa ni biorla dulu..layan PCC ni cukupla..byk lagi kwn nak komen sebenarnya tapi takut aokme terasa hati pulok..

Pendapat kawan semata2 kawan malas mengimbau bender2 gini mmg bender asyik tapi ada kesan jangan panjang, nok pulok mekala dia masih x nikoh... dah jadi jande ker...jadi keje laa weh....kawan bimbang termakan diri...sesal dulu pendapatan sesal kemudian tak berguna hok kelik jatuh ..hok dikejar tak dapat, haru jadi lebai malang.... Razz
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  strikerbuncit on Fri Nov 20, 2009 11:31 am

Jangan bermain api..nanti isteri lari...huhuhu
drunken - Crying or Very sad - Mad
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Fri Nov 20, 2009 2:41 pm

[quote="Deto_8"]
sharkrun wrote:
Pendapat koi..huhu
Bila dah terjumpa awek lama tu..memori lama akan kembali berbunga..sudahnya asyik terbelek dan tertunggu2 la facebook tu..kena pulak awek tu adalah cinta pertama aok..ahhh sudah kije..conform unggas2 dan angau2 berterbangan..isskkk balerrr mekala dua2 pun dah kawin...x nak la kwn komen lebih2 kot bias ke kwn pulok sok..
tu pasal dlm email byk kwn2 invite facebook ni..buat masa ni biorla dulu..layan PCC ni cukupla..byk lagi kwn nak komen sebenarnya tapi takut aokme terasa hati pulok..

kena jelaskan NIAT dan HALATUJU. tu yg penting..dan jgn sorokkan dari KDN. hehe

lengkap citer ozzy...sebijik Laughing

KDN dah lama nak add friend...tapi kawan sampai sekarang tak approve lagi...
Laughing

koi cuma tlg sampaikan amanat dari MD je..hok lebih berpengalaman.. nanti kabo x amanah pulok..miahahahahaha
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Mon Nov 23, 2009 2:08 pm



BROMONT, Quebec – A Canadian woman on long-term sick leave for depression says she lost her benefits because her insurance agent found photos of her on Facebook in which she appeared to be having fun.

Nathalie Blanchard has been on leave from her job at IBM in Bromont, Quebec, for the last year.

The Canadian Broadcasting Corp. reported Saturday she was diagnosed with major depression and was receiving monthly sick-leave benefits from insurance giant Manulife.

But the payments dried up this fall and when Blanchard called Manulife, she says she was told she was available to work because of Facebook.

She said her insurance agent described several pictures Blanchard posted on Facebook, including ones showing her having a good time at a Chippendales bar show, at her birthday party and on a sun holiday.

Blanchard said Manulife told her it's evidence she is no longer depressed. She's fighting to get her benefits reinstated and says her lawyer is exploring what the next step should be.

Blanchard told the CBC that on her doctor's advice, she tried to have fun, including nights out at her local bar with friends and short getaways to sun destinations, as a way to forget her problems.

Manulife wouldn't comment on Blanchard's case, but did say they would not deny or terminate a claim solely based on information published on Web sites such as Facebook.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  MD on Mon Nov 23, 2009 2:42 pm

Deto_8 wrote:

lengkap citer ozzy...sebijik Laughing

KDN dah lama nak add friend...tapi kawan sampai sekarang tak approve lagi...
Laughing

...banyok kali dah kawan baca posting ni...tak berani nak reply... affraid
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  edi on Mon Nov 23, 2009 2:46 pm

Sape dh add PM? Very Happy
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Thu Jan 14, 2010 10:48 pm

Terkulai cinta Internet


Code:
 KUALA LUMPUR: Bermodalkan ayat ‘power’ dan wajah kacak, segelintir lelaki hidung belang bijak menjerat cinta gadis remaja menggunakan laman sosial di Internet untuk menjadi pemuas nafsu mereka.

    Sasaran mereka, gadis remaja yang kemaruk melayari laman sosial untuk mencari kenalan hingga jatuh cinta dan seterusnya menyerahkan kehormatan diri.


    Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Azie, 21, ketika ditemui berkata, dia berkenalan dengan seorang jejaka berumur 20 tahun bernama Muaz melalui sebuah laman sosial popular di Internet.


    “Selepas seminggu berkenalan melalui laman Myspace, saya mula jatuh cinta kepadanya dan kami berjumpa buat kali pertama di sebuah pusat beli-belah,” katanya yang juga penuntut pengajian syariah di sebuah kolej swasta di ibu negara.


    Selepas hampir dua bulan berkenalan, kekasihnya mula menunjukkan belang apabila kerap memujuk gadis berasal dari Sabah itu untuk melakukan hubungan seks.




    “Saya tak menyangka dia akan meminta melakukan perkara terkutuk itu kerana dia berasal daripada keluarga yang warak.


    “Walaupun beberapa kali menolak permintaannya, godaan syaitan lebih dahsyat hingga saya layu di pangkuannya,” katanya yang kini hamil dua bulan hasil hubungan terlarang itu.


    Selepas disahkan mengandung, lelaki itu mula bersikap lepas tangan apabila enggan bertanggungjawab.


    Bimbangkan perkara lebih buruk terhadapnya, Azie menceritakan perbuatan mereka kepada keluarga lelaki terbabit, tetapi kecewa kerana mereka enggan mendedahkan perkara itu kepada pihak berkuasa.


    “Mereka hanya membantu mendapatkan rumah perlindungan sementara menantikan kelahiran bayi saya, manakala lelaki itu bebas meneruskan kehidupan sehariannya,” katanya.


    Dia pula terpaksa menangguhkan pengajiannya bagi mengelak kehamilan luar nikahnya diketahui pihak kolej.


    “Jika perbuatan saya terbongkar, saya akan dibuang kolej dan pasti akan mengecewakan keluarga di Sabah,” katanya.

    Seorang lagi mangsa, Rozie, 20, dari Ampang tidak menyangka perkenalan dengan seorang jejaka melalui laman sosial Facebook bakal menjadi titik hitam dalam hidupnya.


    Katanya, menerusi laman sosial itu, Boy dilihat seolah-olah tidak mempunyai ramai rakan perempuan berikutan tiada kenalan wanita dalam senarai sahabatnya.


    “Ini menyebabkan saya menganggap Boy bukan kaki perempuan dan boleh dipercayai.


    “Kami bertemu buat kali pertama apabila dia mengajak saya ke majlis hari jadi rakannya,” kata Rozie yang jatuh cinta dengan Boy yang bersopan santun dan pandai menjaga hatinya.


    “Di tempat kerja, saya kerap diganggu lelaki, tetapi Boy pula sering mengambil berat dengan menjaga saya daripada diganggu mereka,” katanya yang bertugas sebagai pakar kecantikan di ibu kota.


    Akibat terlalu percayakan lelaki itu, Rozie mengandung hasil hubungan terlarang mereka selepas setahun menjalin cinta. “Boy menyuruh saya menggugurkan kandungan dengan alasan belum bersedia menjadi bapa, tetapi saya enggan menyebabkan dia meninggalkan saya tanpa khabar berita,” katanya yang enggan membuat laporan polis dengan alasan masih terkejut dengan nasib dirinya.


    Turut berkongsi masalah sama, Wani, 25, pelajar kolej swasta di Pahang.


    Perkenalan dengan Zul, jejaka dari Melaka menjadikannya hilang pedoman sehingga terlanjur, tetapi lelaki itu enggan bertanggungjawab.


    “Kami berjumpa selepas tiga minggu berkenalan melalui laman sosial Friendster.


    “Zul sanggup datang dari Melaka ke Pahang semata-mata untuk bertemu saya ketika kami bermadu kasih,” katanya yang terpaksa menangguh pengajian dalam bidang perakaunan kerana kini hamil dua bulan.


    “Mungkin disebabkan tak pernah bercinta sebelum ini menjadikan saya hanyut dibuai janji manis lelaki durjana itu,” katanya yang berharap gadis lain tidak terjebak jerat cinta Internet.


http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/TerkulaicintaInternet/Article

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Thu Jan 14, 2010 11:07 pm

ozzy wrote:berita pasal pompuan kena perdaya gara2 perkenalan dalam facebook kat metro hari ni x upload ke zulkbo..: Shocked

special untuk aok ozzy koi up
citer dan gambo ni..sorry lambat
hari ni big boss datang setahun sekali jer
almaklum time nak kuar bonus kena lah
bersopan sikit koi tak leh nak online hari ni
byk ngat nak dia tanya nya..he he...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Thu Jan 14, 2010 11:53 pm

zulkbo wrote:
ozzy wrote:berita pasal pompuan kena perdaya gara2 perkenalan dalam facebook kat metro hari ni x upload ke zulkbo..:
Shocked

noyie wrote:Bravo Zulkbo...terima kasih atas paparan kisah ini.....
isu panas ni... sekurang2nya jadi iktibar buat semua....
PERHATIANNN..!!! AWASI ANAK ANDA !!!!!! HEHEHE.... lol!

special untuk aok ozzy koi up
citer dan gambo ni..sorry lambat
hari ni big boss datang setahun sekali jer
almaklum time nak kuar bonus kena lah
bersopan sikit koi tak leh nak online hari ni
byk ngat nak dia tanya nya..he he...

thanks la zul..bkn mende utk renungan kita bersama..sama2 ada anak pompuan.. Sad


Last edited by ozzy on Fri Jan 15, 2010 1:33 am; edited 1 time in total
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Thu Jan 14, 2010 11:56 pm

ozzy wrote:

thanks la zul..bkn mende utk renungan kita bersama..sama2 ada anak pompuan.. Sad

koi setuju.. Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Fri Jan 15, 2010 12:00 am

[quote="zulkbo"]

Turut berkongsi masalah sama, Wani, 25, pelajar kolej swasta di Pahang.

Perkenalan dengan Zul, jejaka dari Melaka menjadikannya hilang pedoman sehingga terlanjur, tetapi lelaki itu enggan bertanggungjawab.

“Kami berjumpa selepas tiga minggu berkenalan melalui laman sosial Friendster.
“Zul sanggup datang dari Melaka ke Pahang semata-mata untuk bertemu saya ketika kami bermadu kasih,” katanya yang terpaksa menangguh pengajian dalam bidang perakaunan kerana kini hamil dua bulan.
“Mungkin disebabkan tak pernah bercinta sebelum ini menjadikan saya hanyut dibuai janji manis lelaki durjana itu,” katanya yang berharap gadis lain tidak terjebak jerat cinta Internet.

Alamak ...baru koi perasan nama laki tu mcm sama jek..ekekekeke Laughing
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  strikerbuncit on Fri Jan 15, 2010 12:02 am

ozzy wrote:
Turut berkongsi masalah sama, Wani, 25, pelajar kolej swasta di Pahang.

Perkenalan dengan Zul, jejaka dari Pahang menjadikannya hilang pedoman sehingga terlanjur, tetapi lelaki itu enggan bertanggungjawab.

“Kami berjumpa selepas tiga minggu berkenalan melalui laman sosial Friendster.
“Zul sanggup datang dari Pahang ke Melaka semata-mata untuk bertemu saya ketika kami bermadu kasih,” katanya yang terpaksa menangguh pengajian dalam bidang perakaunan kerana kini hamil dua bulan.
“Mungkin disebabkan tak pernah bercinta sebelum ini menjadikan saya hanyut dibuai janji manis lelaki durjana itu,” katanya yang berharap gadis lain tidak terjebak jerat cinta Internet.

ni baru betul...ekeke...
*gurau2 je zul... Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Fri Jan 15, 2010 12:03 am

ozzy wrote:

Turut berkongsi masalah sama, Wani, 25, pelajar kolej swasta di Pahang.

Perkenalan dengan Zul, jejaka dari Melaka menjadikannya hilang pedoman sehingga terlanjur, tetapi lelaki itu enggan bertanggungjawab.

“Kami berjumpa selepas tiga minggu berkenalan melalui laman sosial Friendster.
Zul sanggup datang dari Melaka ke Pahang semata-mata untuk bertemu saya ketika kami bermadu kasih,” katanya yang terpaksa menangguh pengajian dalam bidang perakaunan kerana kini hamil dua bulan.
“Mungkin disebabkan tak pernah bercinta sebelum ini menjadikan saya hanyut dibuai janji manis lelaki durjana itu,” katanya yang berharap gadis lain tidak terjebak jerat cinta Internet.

Alamak ...baru koi perasan nama laki tu mcm sama jek..ekekekeke Laughing

ASAL playboy jer mesti nama ZUL
he he..jangan lupa ada 2 ZUL di PCC nih
he he Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Fri Jan 15, 2010 12:04 am

strikerbuncit wrote:
ozzy wrote:
Turut berkongsi masalah sama, Wani, 25, pelajar kolej swasta di Pahang.

Perkenalan dengan Zul, jejaka dari Pahang menjadikannya hilang pedoman sehingga terlanjur, tetapi lelaki itu enggan bertanggungjawab.

“Kami berjumpa selepas tiga minggu berkenalan melalui laman sosial Friendster.
“Zul sanggup datang dari Pahang ke Melaka semata-mata untuk bertemu saya ketika kami bermadu kasih,” katanya yang terpaksa menangguh pengajian dalam bidang perakaunan kerana kini hamil dua bulan.
“Mungkin disebabkan tak pernah bercinta sebelum ini menjadikan saya hanyut dibuai janji manis lelaki durjana itu,” katanya yang berharap gadis lain tidak terjebak jerat cinta Internet.

ni baru betul...ekeke...
*gurau2 je zul... Razz

hahahaha...jgn wehhh..kang jadi fitnah ..naya kwn kita tu.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  strikerbuncit on Fri Jan 15, 2010 12:05 am

sowi...sowii...hehe...
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Fri Jan 15, 2010 8:12 pm

Pelajar didakwa kerana beri komen di Facebook
15/01/2010 5:29pm

KUALA LUMPUR 15 Jan. – Seorang pelajar jurusan perfileman di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) didakwa atas tuduhan memberi komen yang mengancam orang lain berkenaan pembalingan bom petrol di gereja, awal bulan ini.

Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, didakwa mengeluarkan komen tersebut di laman Facebook rakannya 10 Januari lalu.

Dia ditawarkan jaminan RM10,000.

Kes akan disebut semula Isnin ini di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Aslam Zainuddin. - Utusan.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0115&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_18.htm


***berhati-hati bagi komen dalam facebook..byk pemantaunya..hai.. scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Fri Jan 15, 2010 8:18 pm

zulkbo wrote:Pelajar didakwa kerana beri komen di Facebook
15/01/2010 5:29pm

KUALA LUMPUR 15 Jan. – Seorang pelajar jurusan perfileman di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) didakwa atas tuduhan memberi komen yang mengancam orang lain berkenaan pembalingan bom petrol di gereja, awal bulan ini.

Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, didakwa mengeluarkan komen tersebut di laman Facebook rakannya 10 Januari lalu.

Dia ditawarkan jaminan RM10,000.

Kes akan disebut semula Isnin ini di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Aslam Zainuddin. - Utusan.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0115&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_18.htm


***berhati-hati bagi komen dalam facebook..byk pemantaunya..hai.. scratch

Komen bukan setakat FB aje kat mana pun atau dimana2 ruang maya ini kena jaga2 kawan sendiri amat bimbang jika tersalah memberi kenyataan.


Last edited by Yassin on Fri Jan 15, 2010 8:30 pm; edited 1 time in total
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Fri Jan 15, 2010 8:28 pm

Yassin wrote:


Komen sebenar bukan kat FB aje kat mana pun atau dimana2 ruang maya ini kena jaga2 kawan sendiri amat bimbang jika tersalah memberi kenyataan.

betul doh..
koi pun rasa gitu Sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Fri Jan 15, 2010 8:39 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:


Komen sebenar bukan kat FB aje kat mana pun atau dimana2 ruang maya ini kena jaga2 kawan sendiri amat bimbang jika tersalah memberi kenyataan.

betul doh..
koi pun rasa gitu Sad

Nasib kawan tak de ID dlm FB Razz
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Sat Jan 16, 2010 6:27 pm

Guna kemudahan Facebook dengan bertanggungjawab: Rais

SEREMBAN: Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata rakyat Malaysia perlu membentengkan diri dengan sikap tanggungjawab dan pegangan agama sebelum menerima bulat-bulat pemakaian budaya internet seperti Facebook dan Twitter.

Beliau berkata ini kerana seseorang itu perlu bertanggungjawab terhadap apa juga komen atau ulasan yang dimuatkan dalam laman sosial Facebook atau Twitter termasuk dikenakan tindakan undang-undang.

"Apabila memakai dan menggunakan alat-alat ini (Facebook dan Twitter), sifat keMalaysiaan, sifat keIslaman, sifat buddhisme, sifat kristian yang ada pada seseorang itu perlu dijadikan benteng," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Kesedaran 1Malaysia di sini hari ini.

Katanya selain itu mereka juga perlu berhati-hati dan menimbangkan kebenaran dan ketepatan maklumat yang dipaparkan dalam internet yang tidak semuanya benar.

"Kita (masyarakat) menerima ini semua (internet) dalam satu keadaan kejutan budaya," katanya sambil mengkritik sesetengah rakyat Malaysia yang suka mencemuh golongan yang tidak mahu mengikuti budaya baru itu.

"Kita jangan lekas sangat `condemn'' atau memandang rendah pada mereka yang tidak menggunakan Facebook. Surat khabar akan tetap relevan, Facebook pun begitu tetapi jangan terima semua isian ini seolah-olah yang lama ini tidak pakai lagi," katanya.

Beliau memuji tindakan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) atas kejayaan mengesan salah laku seorang pelajar dari Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) yang mendakwa bertanggungjawab membakar sebuah gereja berhubung isu kalimah Allah, di laman sosial Facebook, baru-baru ini.

"Tahniah kepada SKMM yang meneliti salah laku rakyat kita dalam pemakaian Facebook, Twitter dan SMS. Jadi, saya suka menerangkan sebagai seorang bekas peneliti perundangan negara, pemakaian (menggunakan internet) bukan bermakna kita (boleh) melepaskan diri dari tanggungjawab."

Mengenai gagasan 1Malaysia, beliau berkata lebih banyak program akan disusun untuk menerapkan kefahaman 1Malaysia di kalangan rakyat terutama kepada masyarakat kampung dan pelajar. - Bernama

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Saturday/Mutakhir/20100116165138/Article

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Jeck Sparow on Mon Jan 18, 2010 2:24 pm

Read first…

A reminder to those who are on facebook not to give too much of your personal details!!

OK this is all in Spanish so I’ll tell the story quick. The girl in the picture posted the nice looking pictures on Facebook and of course she got like a million friend request she accepted all of them. One of the guys started asking her to meet up and I guess to have sex she deny him but since it was Facebook she had put all her info there too so he had her address phone number etc etc so he showed up at her place and then the last 3 pictures tell the story of what happen







avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum