Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

View previous topic View next topic Go down

Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Deto_8 on Sun Nov 15, 2009 11:50 pm

ingat nak masuk tido dah...jumpa pulak video menarik ni



Macam semua lelaki hebat sekalian, ada berani? Huhu.. Wan nengok je video tu dah tau bukan senang nak buat senaman yang abang power tu buat lagi-lagi untuk pergerakan 1 dan pergerakan 3. Tabik spring la kat abang tu. Mesti power yang teramat sangat kan? Hehehe.. Lepas ni, gerenti Wan akan buat senaman ni tiap hari. Ye la, demi masa depan katakan. LOL
Oleh itu, jom pakat ramai-ramai amalkan senaman ni selalu kerana ianya bukan hanya untuk menguatkan tenaga batin malah baik juga untuk kesihatan. Dan lepas dah amalkan senaman ni, dijamin 100% anda tidak lagi perlu mengambil viagra, ubat kuat whatever yang entah kuat atau tidak malah boleh menjejaskan kesihatan juga. Akhir kata, selamat mencuba dan nikmatilah hasilnya

sumber : azizwan.com

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 8:35 am

Kwn nie lme dh tak brsenam, kalau buat yg mcm nie mau trputus urat wehhh... Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 9:53 am

kena burn dlm cd nih..lehla buat senaman kt rmh hjg mggu dpn tv...hihihihi... Embarassed Embarassed Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 10:06 am

Memang sesuai nak kempeskan perut.... ekekekekek Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 10:10 am

hat yang pinggang melebihi
32in ..sakit gak nak membuat nih Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 10:34 am

zulkbo wrote:hat yang pinggang melebihi
32in ..sakit gak nak membuat nih Very Happy

alamak,betul ke camtu zul?

kwn yg 33in ni kira jd payahler..takpe,kwn try dulu yek...hehehe

err,ada warranty ke dok buat menda ni?takut tsalah ejas,berbelit urat pinggang nanti.. Mad

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 1:47 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:hat yang pinggang melebihi
32in ..sakit gak nak membuat nih Very Happy

alamak,betul ke camtu zul?

kwn yg 33in ni kira jd payahler..takpe,kwn try dulu yek...hehehe

err,ada warranty ke dok buat menda ni?takut tsalah ejas,berbelit urat pinggang nanti.. Mad

Itu yg riso tu, kang kejang kt situ spe nak tolong wehh....

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 1:49 pm

edi wrote:
strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:hat yang pinggang melebihi
32in ..sakit gak nak membuat nih

alamak,betul ke camtu zul?

kwn yg 33in ni kira jd payahler..takpe,kwn try dulu yek...hehehe

err,ada warranty ke dok buat menda ni?takut tsalah ejas,berbelit urat pinggang nanti..

Itu yg riso tu, kang kejang kt situ spe nak tolong wehh....

kena check blk nih weh...hok mana satu kejang....?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 2:56 pm

jasnoraizan wrote:
edi wrote:
strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:hat yang pinggang melebihi
32in ..sakit gak nak membuat nih

alamak,betul ke camtu zul?

kwn yg 33in ni kira jd payahler..takpe,kwn try dulu yek...hehehe

err,ada warranty ke dok buat menda ni?takut tsalah ejas,berbelit urat pinggang nanti..

Itu yg riso tu, kang kejang kt situ spe nak tolong wehh....

kena check blk nih weh...hok mana satu kejang....?

Aok ase bhgn mne tu? ekekekekeke

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Yassin on Mon Nov 16, 2009 3:17 pm

Diatas sedikit pengetahuan saya, bahawa senaman ini ada dua bahagian satu senaman khas utk lelaki dan satu lagi khas utk perempuan jika tertukar diantara senaman ini pasti mengakibatkan perkara yang tidak baik utk jangka panjang.

Secara jelasnya senaman utk lelaki mengeluarkan urat sarat di bahagian tertentu sedang senaman perempuan lebih mengutamakan pengucupan di bahagian tertentu.

Larang yang amat sangat yang penah saya dinasihat oleh org tua dahulu iaitu senaman dgn cara duduk lalu membangkokan badan kebahagian hadapan tambah parah jika tangan di dipegangkan dihujung kaki. Sambil membongkokan badan.
senaman ini khas utk perempuan sahaja kerana lebih mengucup bahagian dalaman mereka, jika lelaki yang membuatkannya bagaimana kejadiannya fikirlah sendiri!

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  koy101 on Mon Nov 16, 2009 3:23 pm

Yassin wrote:Diatas sedikit pengetahuan saya, bahawa senaman ini ada dua bahagian satu senaman khas utk lelaki dan satu lagi khas utk perempuan jika tertukar diantara senaman ini pasti mengakibatkan perkara yang tidak baik utk jangka panjang.

Secara jelasnya senaman utk lelaki mengeluarkan urat sarat di bahagian tertentu sedang senaman perempuan lebih mengutamakan pengucupan di bahagian tertentu.

Larang yang amat sangat yang penah saya dinasihat oleh org tua dahulu iaitu senaman dgn cara duduk lalu membangkokan badan kebahagian hadapan tambah parah jika tangan di dipegangkan dihujung kaki. Sambil membongkokan badan.
senaman ini khas utk perempuan sahaja kerana lebih mengucup bahagian dalaman mereka, jika lelaki yang membuatkannya bagaimana kejadiannya fikirlah sendiri!

memang tidak dinafikan, bro. Senaman melayu terbahagi kepada dua... mengikut jantina. Hok dlm VClip kat atas, tu utk org lelaki.... tu pasai gerakan yang sentuh ujung kaki tuh... macam org tiup seruling, bukan terus capai....

Untuk lebih lengkap lagi, bolehler cari buku bertajuk 'Permata Yang Hilang' karangan Ibnu Yusuf, Penerbitan Al-Kafilah, Kota Bahru.
NOTA : Buku nih tidak dibenarkan jual secara dipamerkan terbuka. Korang kena tanya pekedai.... Boleh tanya kat Mall blakang teruntum, Ktn ( aku lupa nama mall ngan nama kedai tuh ), tingkat Ground.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Yassin on Mon Nov 16, 2009 3:30 pm

koy101 wrote:

memang tidak dinafikan, bro. Senaman melayu terbahagi kepada dua... mengikut jantina. Hok dlm VClip kat atas, tu utk org lelaki.... tu pasai gerakan yang sentuh ujung kaki tuh... macam org tiup seruling, bukan terus capai....

Untuk lebih lengkap lagi, bolehler cari buku bertajuk 'Permata Yang Hilang' karangan Ibnu Yusuf, Penerbitan Al-Kafilah, Kota Bahru.
NOTA : Buku nih tidak dibenarkan jual secara dipamerkan terbuka. Korang kena tanya pekedai.... Boleh tanya kat Mall blakang teruntum, Ktn ( aku lupa nama mall ngan nama kedai tuh ), tingkat Ground.[/quote]

dulu2 kawan ande buku tu keknya sokmo main sorok2 last kena sorok dik hantu bebek heheheh

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  koy101 on Mon Nov 16, 2009 3:37 pm

Yassin wrote:
koy101 wrote:

memang tidak dinafikan, bro. Senaman melayu terbahagi kepada dua... mengikut jantina. Hok dlm VClip kat atas, tu utk org lelaki.... tu pasai gerakan yang sentuh ujung kaki tuh... macam org tiup seruling, bukan terus capai....

Untuk lebih lengkap lagi, bolehler cari buku bertajuk 'Permata Yang Hilang' karangan Ibnu Yusuf, Penerbitan Al-Kafilah, Kota Bahru.
NOTA : Buku nih tidak dibenarkan jual secara dipamerkan terbuka. Korang kena tanya pekedai.... Boleh tanya kat Mall blakang teruntum, Ktn ( aku lupa nama mall ngan nama kedai tuh ), tingkat Ground.

dulu2 kawan ande buku tu keknya sokmo main sorok2 last kena sorok dik hantu bebek heheheh [/quote]

hahahaha... ramai hok nak pinjam... jantan betina... keknyer... sori aaa...
'For Your Eyes Only' hahahaha... pinjam baca boleh... pinjam bawak balik umah... sori.... Dah pernah ilang skali ( hok yg pinjam tuh bg pinjam lak kat org lain dan begitulah seterusnya..... sampai dah xtau kat sapa ntah), letih aku nak cari balik....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Deto_8 on Mon Jan 25, 2010 11:04 am

diharapkan SB dapat mengamalkan senaman ni selalu I love you

barulah lelaki perkasa kalau tak karam di tengah lautan Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Yassin on Mon Jan 25, 2010 11:05 am

Deto_8 wrote:diharapkan SB dapat mengamalkan senaman ni selalu I love you

barulah lelaki perkasa kalau tak karam di tengah lautan Laughing


Kadang kala angin kuat ngat nakhoda tak tahan juge heheheheheh Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Khas untuk Lelaki :: Video Senaman

Post  Sponsored content Today at 10:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum