Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

View previous topic View next topic Go down

Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Nov 16, 2009 12:02 pm

Assalamualaikum semua warga PCC....

Sebut saja Aziz Satar sudah terbayang kita akan kehebatan filem filem Komedi sezaman dengan Allahyarham Tan Sri P Ramlee...Memang tiada tandingan.

15/11/2009
Pertemuan Ringkas MD bersama Datuk Aziz Satar


Dibawakan esklusif untuk tatapan semua PCCian's

Petang semalam dalam keadaan kurang sihat,Kawan pergi juga ke pasaraya untuk beli sedikit barang keperluan rumah dan dalam perjalanan balik kerumah dimaklumkan oleh family Coach yang Aziz Satar [Datuk] ada shooting di kawasan rumah beliau...
Maka Kawan juga merasakan ini kesempatan terbaik untuk jumpa beliau...

Sampai dilokasi crew production sedang take satu since untuk Kumpulan Sepah dan kelihatan DAS sedang duk rehat rehat je atas kerusi..terfikir jugak kalau jumpa dia takut mengganggu pula.

Satu ketika DAS menuju ke kereta beliau mengambil sesuatu...dan dengan niat yang baik serta yakin kawan terus je ke kereta beliau..maka mula sesi tegur menegur sebelum tu juga kawan mintak orang rumah ambik gambar...

MD :Assalamualaikum Pak Aziz? Apa Khabar sekarang?
DAS : Berhenti dan senyum terus bersalam ''Alhamdulillah baik,sihat.Anak apa khabar?'' sambut DAS dengan mesra.Dia membahasakan kawan sebagai ''anak'' orang dulu dulu punya stail...
MD :''Pak Aziz,boleh Saya ambil masa sedikit untuk tanya beberapa soalan?,Soalan dari Saya sendiri dan akan dikongsikan juga di forum PCC''...seterusnya sempat juga kawan jelaskan pasal forum komuniti PCC ini pada dia...
DAS :'' Oooo.....bolehhh,apa salahnya....silakan nak....'' dengan senyum dia jawab
Disini kawan mula selesa dengan DAS.sbb diawalnya kita tak pasti samada dia bagi ruang atau masa di masa shooting ini...

Masa mula bertemu.

MD : Pak Aziz,boleh Saya tahu dimana lokasi sebenar babak pergaduhan di bot penambang dalam filem Pendekar Bujang Lapok tu?...
DAS : Dengan senyum dia jawab....'''Itu di sebuah kawasan muara di sempadan Malaysia[Johor] dan Singapura, dahulunya tempat tu sebegitu cantik..'',Dia senyum lagi...mungkin juga mengingati semula kenangan tu.


Masa berbual pasal filem Pendekar Bujang Lapok....Kawan tunjukkan aksi lawan hehehee

MD : Pak Aziz,untuk filem Bujang Lapok...Mase Aziz terjun sungai nak selamatkan Safiah tu dimana pula?
DAS : sekali lagi dengan senyum dia jawab...''Itu disatu Taman yang ada kolam,dan itu pun di Singapura juga Nak....''
MD :Ooooo juga di Singapura.
DAS :'' Tapi sekarang tempat tu dah tiada lagi...dah dibangunkan jadi kawasan bandar rasanya....''


Menceritakan pasal filem Bujang Lapok dan Seniman Bujang Lapok

MD : ''Pak Aziz,dalam filem Senima Bujang Lapok dialog skripnya memang luar biasa,idea siapa sebenarnya?''
DAS : ''Itu lah kehebatan P.Ramlee...pada masa yang sama banyak skrip spontan yang keluar dan terus digunakan,tanpa di ''cut''.ianya komedi yang asli,betul betul asli...''

DAS, juga sempat menceritakan berkaitan P.Ramlee..''hatinya baik dan bersih,moga moga Allah juga menempatkan dia didalam keadaan baik'' katanya.Cukup mendalam ayat ini.
Kawan pun tak ambil masa yang panjang dan di akhirnya dengan rasa rendah diri minta no phone Pak Aziz sbb mungkin juga untuk kegunaan dilain masa,lagi pun ada banyak bende yang nak ditanya tapi masa tak mengizinkan...Terus dia keluarkan kad dan beri pada Kawan.''Ada apa apa call saya,kalau saya takde hal lain shooting apa apa ke,takde masalah...kita boleh sembang sembang....''katanya dengan lemah lembut.
Kawan pun bersalam ucap terima kasih dan mendoakan agar Pak Aziz dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki...
dan untuk sebagai kenangan ini gambar bersama Pak Aziz...


Datuk Aziz Satar bersama MD

p/s-terima kasih pada Coach RR and family atas info....Kumpulan Sepah tengah shoot,sib baik..kalau tak kawan terjah jugak hehehee...sempat angkat tangan je diaorang pun spoorting abis...
[/b]


Last edited by MD on Mon Nov 16, 2009 4:56 pm; edited 1 time in total

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 12:10 pm

Bravo MD!!..jelesnya aok dpt bergambar dgn lagenda sepanjang zaman..huhuhu... Crying or Very sad Crying or Very sad

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Nov 16, 2009 12:37 pm

strikerbuncit wrote:Bravo MD!!..jelesnya aok dpt bergambar dgn lagenda sepanjang zaman..huhuhu... Crying or Very sad Crying or Very sad

tq SB,
apa yang pasti pelakon baru baru kena mencontohi DAS...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 12:56 pm

MD wrote:
strikerbuncit wrote:Bravo MD!!..jelesnya aok dpt bergambar dgn lagenda sepanjang zaman..huhuhu... Crying or Very sad Crying or Very sad

tq SB,
apa yang pasti pelakon baru baru kena mencontohi DAS...

ur welcome MD,
yep,betul tu..yg lama xda,mana mungkin ada yg baru..dorg ni bgaikan benchmark pd sesape artis yg nk berjaya..artis spt DAS ni taklah kaya spt artis baru tp pernghargaan org pdnya ttp utuh hgga akhir hayat..kaya tp dilupai @ sederhana tp diingati? so,MD ingat2kanlah artis yg baru2 tu spy jaga akhlak,kelakuan&prestasi.maklumla aok tu pun artis jgk sbb dh kuar TV3 aritu..hehehe...

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Nov 16, 2009 1:03 pm

Nama DAS sebenar mengikut ejaan dalam ic ialah - ABDOL AZEZ BIN SATAR

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  WADY on Mon Nov 16, 2009 4:49 pm

menarik dan amat menarik...kwn mmg peminat setia DAS... mungkin satu hari nanti kita semua leh wat satu sesi lawatan ke rumah atau pejabat beliau... kwn terigin sgt nak jumpa lagenda nih... kalau dpt jumpa Sudin sekali kan bagus.... Smile

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 4:50 pm

WADY wrote:menarik dan amat menarik...kwn mmg peminat setia DAS... mungkin satu hari nanti kita semua leh wat satu sesi lawatan ke rumah atau pejabat beliau... kwn terigin sgt nak jumpa lagenda nih... kalau dpt jumpa Sudin sekali kan bagus....

kwn pulok peminat kat DSAI....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  WADY on Mon Nov 16, 2009 4:53 pm

jasnoraizan wrote:
WADY wrote:menarik dan amat menarik...kwn mmg peminat setia DAS... mungkin satu hari nanti kita semua leh wat satu sesi lawatan ke rumah atau pejabat beliau... kwn terigin sgt nak jumpa lagenda nih... kalau dpt jumpa Sudin sekali kan bagus....

kwn pulok peminat kat DSAI....

heheheheh.........minat jgn tak minat... Smile
kwn minat semua....hahahahah

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Nov 16, 2009 4:54 pm

WADY wrote:menarik dan amat menarik...kwn mmg peminat setia DAS... mungkin satu hari nanti kita semua leh wat satu sesi lawatan ke rumah atau pejabat beliau... kwn terigin sgt nak jumpa lagenda nih... kalau dpt jumpa Sudin sekali kan bagus.... Smile

harap peminat Datuk Aziz Satar gembira...Pak Sudin di Singapura..

p/s - Wady,kawan datang on the spot,kalau sempat rancang banyak lagi yang kawan nak tanya..

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 5:34 pm



macam P.Ramlee pun ader
aok ni MD bila dok sebelah
Dato Aziz tu.... sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Nov 16, 2009 5:44 pm

lain Zul ...

tambah sikit lagi...

P.Ramlee suka dengan angka 3 [ mungkin kebetulan ]
- 3 Abdul, Madu 3
- 3 siri Bujang Lapok,Seniman Bujang Lapok,Pendekar Bujang Lapok
- 3 siri Do Re Mi,Nasib Do Re Mi,Laksamana Do Re Mi Laughing
Laughing

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  Deto_8 on Mon Nov 16, 2009 11:05 pm

terbaeeekkk dari ladang lah MD....teruskan usaha aok...pasni kita try interview artis2 lama dari Pahang pulak...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Tue Nov 17, 2009 10:44 am

Deto_8 wrote:terbaeeekkk dari ladang lah MD....teruskan usaha aok...pasni kita try interview artis2 lama dari Pahang pulak...


Demi Pembangunan..... Laughing
sudah tentu...mase jumpa DAS tu juga,ada kawan nyebut pada dia pasal Datuk Sarimah..dan dia kata ''memang elok,kalau ada orang orang sekarang yang nak dapatkan kisah2 lama lama dengan bertanya sendiri dengan pelakon/artis lama yang masih hidup...''
Insya Allah kita mencari ruang...untuk tatapan semua disini... flower
TQ Deto.

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  labu sayong on Sun Nov 22, 2009 5:24 pm

Elehh...gambo MD dgn koi xde plak die letak cni..(ayt jeles............)

p/s : mesti koi blk ni MD cite lg...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 30
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Mon Jan 25, 2010 11:18 am

dalam minggu ni Astro 105 ada paparan Di Sebalik Tabir untuk Drama Bujang Sepah - Lalalitamlom...
dan untuk malam semalam, ada jugak ditujukkan mas Datuk Aziz Satar shooting di Kg Subang Tambahan ni [ masa dan hari temubual DAS ]..
Umah Coach nampak jugak beberapa kali...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  MD on Tue Nov 02, 2010 11:41 am

31/10/2010, sempat menonton rancangan di saluran History berkaitan P Ramlee...
sememangnya tiada penganti.antara yang saya minati ialah temubual P Ramlee yang menyatakan perihal lagu Melayu dan tradisi yang perlu dijaga dan dinaikkan selalu..
dan lagi sedih bila Pak Aziz mengisahkan P Ramlee dipulaukan oleh wartawan ketika itu...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Datuk Aziz Satar - Sutradara/Pelakun/Penulis/Pelawak

Post  Sponsored content Today at 12:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum