Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

TARIAN POCO-POCO..

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: TARIAN POCO-POCO..

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 1:33 pm

Bukankah Nabi SAW dah pesan melalui sabdaan nya ;

Man tasyabbaha bi qaumin fahua minhum”.

Bermaksud : Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka) (iaitu kaum berkenaan).

p/s:jauhi syubhah(keraguan)..insyaallah hidup kita selamat
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TARIAN POCO-POCO..

Post  labu sayong on Mon Nov 16, 2009 1:34 pm

jasnoraizan wrote:
labu sayong wrote:kat tmpt koi neh ade gak buat dulu..tp sejak isu ni dikuarkan xnampak dah diorang buat,
skang neh dirg bt senam seni plak..senaman dgn irgn lagu..lain kot dgn poco2

senaman dgn iringan muzik nih memang lah baik untuk kesihatan kita....tp kena jaga lah adap dap..bersenam yg btl....cara pakain/cara pergerakan tarian (jangan melampaui batas)..pengunaan lagu(jgn lagu2 yg memuja2 mende2 yg khurafat dah la..),pergaulan dan sebagai nya...kalau kena pada tempatnya..insyaallah...baik lah jdnya extvt tersebut...

rasenye xde plak yg berlebihn pd senaman tu..msh dlm kwln..
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 32
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: TARIAN POCO-POCO..

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 1:45 pm

labu sayong wrote:
jasnoraizan wrote:
labu sayong wrote:kat tmpt koi neh ade gak buat dulu..tp sejak isu ni dikuarkan xnampak dah diorang buat,
skang neh dirg bt senam seni plak..senaman dgn irgn lagu..lain kot dgn poco2

senaman dgn iringan muzik nih memang lah baik untuk kesihatan kita....tp kena jaga lah adap dap..bersenam yg btl....cara pakain/cara pergerakan tarian (jangan melampaui batas)..pengunaan lagu(jgn lagu2 yg memuja2 mende2 yg khurafat dah la..),pergaulan dan sebagai nya...kalau kena pada tempatnya..insyaallah...baik lah jdnya extvt tersebut...

rasenye xde plak yg berlebihn pd senaman tu..msh dlm kwln..

masalah poco2 ni ialah:

1-tak nampak ia sbg satu senaman krn hanya ada 1rutin tarian yg diulang2..tak kuar peluh pun spt senamrobik
2-lagu yg dinyanyikannya sudah tentu kita tak faham maknanya.entah2 ia memuji2 tuhan deme,kita tak tau..
3-ia lebih kpd berseronok2..spt bjoget pun ada..-sudah tentu melalaikan.
4-pergerakan yg meragukan spt salib..
5-kalau sesuatu amalan itu kita ragui,eloklah ditinggalkan..jgn biarkan diri dlm kejahilan
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TARIAN POCO-POCO..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum