Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 12:10 pm


1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu cuba “mengorat” dia. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian segak, dia fikir kamu cuba untuk menggoda perempuan lain.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan cari “point” untuk jatuhkan kamu.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang “ewh nak melawan pula”.


5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.

6. Jika kamu share masalah dengan dia, dia akan dengar tapi dalam hati “tu masalah kamu”.
Jika tidak, dia tuduh kamu merahsiakan sesuatu daripadanya.

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang yang tidak memahami.
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai dan di “level” sebagai lelaki penipu.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia akan memberi 1001 alasan untuk “cover”.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu dianggap kejam dan dayus.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukaruntuk dijaga hati.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada mereka yg bernama perempuan, mereka pasti bersumpah kerana semua
ini tidak benar.ahaaakssss….

Sumber :
www.isuhangat.net




Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Qaisara on Wed Nov 18, 2009 12:17 pm

sama je dgn lelaki... lol!

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Mrcipizs on Wed Nov 18, 2009 12:18 pm

memg rumit...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 12:25 pm

Qaisara wrote:sama je dgn lelaki...



Tak kan x tak nok komen lalu heheheh...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  sakur@86 on Wed Nov 18, 2009 12:28 pm

fakta semata jek 2...kesahihannye amat2 diragui...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  strikerbuncit on Wed Nov 18, 2009 12:31 pm

Memangla perempuan itu RUMIT..sbb lelaki dilahirkan dgn sikap penyabar utk menangani KERUMITAN itu..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Jeck Sparow on Wed Nov 18, 2009 12:31 pm

1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu cuba “mengorat” dia. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

Ini mungkin untuk couple yang baru nak berjinak jinak dengan cinta..But bagi huband and wife kalau dilayan dengan baik memang pucuk dicita ulam mendatang la..

2. Jika kamu berpakaian segak, dia fikir kamu cuba untuk menggoda perempuan lain.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

Bukan per selama ni hanya bergaya biasa, tetiba jerkkk berubah indentiti tak ker pelk namanyer

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

Salah tu Bukan cakap tak penah nak dgra cakap tapi tlg pay atention dengan apa yang dipertuturkan..kadang si suami lain yang di cakap lain yang dipahamnyer..



5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.

Hanya untuk menduga not more then that

6. Jika kamu share masalah dengan dia, dia akan dengar tapi dalam hati “tu masalah kamu”.Jika tidak, dia tuduh kamu merahsiakan sesuatu daripadanya.

Tak penah pun terlintas dihati nak cakap macam tu...

10. Jika kamu mengirimkan ini pada mereka yg bernama perempuan, mereka pasti bersumpah kerana semua
ini tidak benar.ahaaakssss….

Menyumpah tu tidak la.. tapi tak semua permpuan ni rumit cuma perlu ader toleransi dalam setiap perhubungan Give And Take Tu jerrrr

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 12:33 pm

sakur@86 wrote:fakta semata jek 2...kesahihannye amat2 diragui...

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 12:39 pm

ozzy wrote:
sakur@86 wrote:fakta semata jek 2...kesahihannye amat2 diragui...

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe


Aok seorg insan yang cukup pandai mencelah pozi....
kala gitu soh laa no 3 itu milik dia hehehehe.......

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 12:41 pm

Yassin wrote:
ozzy wrote:
sakur@86 wrote:fakta semata jek 2...kesahihannye amat2 diragui...

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe


Aok seorg insan yang cukup pandai mencelah pozi....
kala gitu soh laa no 3 itu milik dia hehehehe.......

bab celah2 nihh..amat la koi gemor..ekekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 12:43 pm

Qaisara wrote:sama je dgn lelaki...

tak sama lelaki tiada bender gitu sara weh.....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Qaisara on Wed Nov 18, 2009 12:43 pm

Yassin wrote:
Yassin wrote:
Qaisara wrote:sama je dgn lelaki...



Tak kan x tak nok komen lalu heheheh...

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.


selalunya kn lelaki yg camni... lol!

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 12:46 pm

Qaisara wrote:
Yassin wrote:
Yassin wrote:
Qaisara wrote:sama je dgn lelaki...



Tak kan x tak nok komen lalu heheheh...

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.


selalunya kn lelaki yg camni... lol!

bape org doh buat ke aok gitu sara... Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  strikerbuncit on Wed Nov 18, 2009 12:48 pm

Qaisara wrote:
Yassin wrote:
Yassin wrote:
Qaisara wrote:sama je dgn lelaki...



Tak kan x tak nok komen lalu heheheh...

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.


selalunya kn lelaki yg camni... lol!

betul tu qaisara..kwn dok perati hok ni mmg slalu lelaki buat..

pd yg dah dicintai tu,elokla tinggalkan amalan kayu tiga ni..lebih baik main kayu golf ke..belah kayu buat bahan bakar ke..jgn jadi 'tunggul kayu' udahler... Rolling Eyes sunny

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Qaisara on Wed Nov 18, 2009 12:50 pm

ozzy wrote:
Qaisara wrote:
Yassin wrote:
5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.


selalunya kn lelaki yg camni... lol!

bape org doh buat ke aok gitu sara... Very Happy

tkde lh... berdasarkn pengalaman kwn2 je... rabbit

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 2:09 pm

Qaisara wrote:
ozzy wrote:
Qaisara wrote:
Yassin wrote:
5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba menggoda kamu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk bermain kayu tiga.


selalunya kn lelaki yg camni... lol!

bape org doh buat ke aok gitu sara... Very Happy

tkde lh... berdasarkn pengalaman kwn2 je... rabbit

pengalaman kawan2 ke pengalaman KAWAN... Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  sakur@86 on Wed Nov 18, 2009 2:18 pm

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe Very Happy [/quote]

DOSA hukumnye berase BOSAN ngn suami weh...mane ade bosan cume kengkadang xker tension kite tnye die wat dono jek...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 2:24 pm

sakur@86 wrote:3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe Very Happy

DOSA hukumnye berase BOSAN ngn suami weh...mane ade bosan cume kengkadang xker tension kite tnye die wat dono jek...[/quote]

Yeke sakura..suami aok tu bukan mende tension la tu byk kerje..penat balik outstation aok pulok banyok menanya... Very Happy
* tapi ayat tu kata laki bosan ke bini bukan aok bosan ke laki... scratch

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 2:31 pm

ozzy wrote:
sakur@86 wrote:3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

cer compare hok no 3 tehh..hehe

DOSA hukumnye berase BOSAN ngn suami weh...mane ade bosan cume kengkadang xker tension kite tnye die wat dono jek...

Yeke sakura..suami aok tu bukan mende tension la tu byk kerje..penat balik outstation aok pulok banyok menanya...
* tapi ayat tu kata laki bosan ke bini bukan aok bosan ke laki... [/quote]

carilah sesuatu yang boleh meraliknya!

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Jeck Sparow on Wed Nov 18, 2009 2:34 pm

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

Pada Pendapat kawan la.... Jika Kamu Maksudnyer jika kaum lelaki atau para Suami...
Dia Kata Maksudnya Si Perempuan ni berkata.... Bahawa Si suami yang dah bosan

Kalau Silap harap dimaafkan la...hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Yassin on Wed Nov 18, 2009 2:39 pm

Jeck Sparow wrote:3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.

Pada Pendapat kawan la.... Jika Kamu Maksudnyer jika kaum lelaki atau para Suami...
Dia Kata Maksudnya Si Perempuan ni berkata.... Bahawa Si suami yang dah bosan

Kalau Silap harap dimaafkan la...hehehe

Kita guna bahasa kampung lagi senang...

Jika bertelagoh dgn org pompuan mmg payoh dengor kata org pompuan ni ...jika lelaki berdiam diri nyer kabor kita bosan ker dia ...hehehe ker goner???

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  koy101 on Wed Nov 18, 2009 4:17 pm

hahaha... aku tambah.... pompuan mmg rumit nak paham....
nih aku letak satu citer lak..... dpt dr email ntah zaman bila ntah....


*************************************************************

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami...jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku syurgaku!

BUKU HARIAN ISTERI

Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh. Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe. Aku shopping seharian dengan kawan-kawan, sehingga mungkin dia kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe, tapi dia tak bercakap.

Dia tak bercakap langsung, jadi aku ajak dia pergi ke tempat yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu. Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".

Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal. Dia kata hal ini tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.

Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya, dia cuma tersenyum tipis dan tetap membisu. Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu. Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga".

Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia, dan seolah-olah dia tak menghendaki ku lagi. Dia hanya duduk dan nonton depan TV; dia terlihat jauh dan menghilang.....

Akhirnya aku putuskan untuk tidur. Lebih kurang 10 minit kemudian, dia masuk ke kamar. Aku tak tahan lagi, ku putuskan untuk menghadapinya dan menanyakan soal sebenarnya, tapi dia langsung tertidur. Aku mulai menangis sampai tertidur. Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan. Hidupku terasa bergoncang.....



BUKU HARIAN SUAMI

Hari ini REAL MADRID kalah. SIALLLLL!!!

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Qaisara on Wed Nov 18, 2009 4:35 pm

rupanya si suami tengah frust sbb real madrid kalah lh ye? What a Face

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Jeck Sparow on Wed Nov 18, 2009 4:39 pm

Qaisara wrote:rupanya si suami tengah frust sbb real madrid kalah lh ye? What a Face

Patutla ketungeng jerkkk hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  ozzy on Wed Nov 18, 2009 4:43 pm

Mende mesej aok bagi tu koy..kene ke laki juge gayenya...huhu Evil or Very Mad

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: 10 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT

Post  Sponsored content Today at 12:21 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum