Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Bahasa Canggih org dihari ini.

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:28 pm

Poyo - perasan bagus,menunjuk-nunjuk..
Kerek/Gerek seh - berlagak,cakap besar..
Kede - Kedekut
Mangkuk - Bodoh
Sengal - Bodoh
Sesah - Pukul@curi (cth,daun sireh pun kena sesah - KE Sinar.fm)
Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:29 pm

MD wrote:zaman kawan jadi rockers dulu pun cakap guna bahasa biasa je...ekekeke

budak2 skang dah moden sangat...kalau blh bahasa dari hjg dunia pun dorang nak "ciplak"....huhuhu

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  ozzy on Thu Nov 19, 2009 12:35 pm

sakur@86 wrote:
MD wrote:zaman kawan jadi rockers dulu pun cakap guna bahasa biasa je...ekekeke

budak2 skang dah moden sangat...kalau blh bahasa dari hjg dunia pun dorang nak "ciplak"....huhuhu

' CHAIYOKKK ' tu mende?

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:37 pm

ozzy wrote:
sakur@86 wrote:
MD wrote:zaman kawan jadi rockers dulu pun cakap guna bahasa biasa je...ekekeke

budak2 skang dah moden sangat...kalau blh bahasa dari hjg dunia pun dorang nak "ciplak"....huhuhu

' CHAIYOKKK ' tu mende?

Chaiyok - bermaksud 'goodluck' n berasal dr perkataan Korea.mgkin ia pengaruh drama winter sonata pd rakyat m'sia...

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  MD on Thu Nov 19, 2009 12:39 pm

ozzy wrote:
sakur@86 wrote:
MD wrote:zaman kawan jadi rockers dulu pun cakap guna bahasa biasa je...ekekeke

budak2 skang dah moden sangat...kalau blh bahasa dari hjg dunia pun dorang nak "ciplak"....huhuhu

' CHAIYOKKK ' tu mende?

kawan fikir bermaksud '' percaya sama awak...''
dulu abih kuat pu guna ''Wa caya sama lu...'' hak ni pun pinjam ayat pomen Cina Tong Kiat...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 12:42 pm

strikerbuncit wrote:Poyo - perasan bagus,menunjuk-nunjuk..
Kerek/Gerek seh - berlagak,cakap besar..
Kede - Kedekut
Mangkuk - Bodoh
Sengal - Bodoh
Sesah - Pukul@curi (cth,daun sireh pun kena sesah - KE Sinar.fm)

dapat juge kawan tau perkataan berkaler meroh tu heheheh

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:49 pm

ozzy wrote:
sakur@86 wrote:
MD wrote:zaman kawan jadi rockers dulu pun cakap guna bahasa biasa je...ekekeke

budak2 skang dah moden sangat...kalau blh bahasa dari hjg dunia pun dorang nak "ciplak"....huhuhu

' CHAIYOKKK ' tu mende?

"CHAIYOKK" 2 maksud die semoge berjaya la tapi 2 dalam versi korea...
beselah pengaruh tv ni kan kuat gak....

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 12:52 pm

aok me tulis laa byk2 sikit kawan tengah kumpul semenya itu nak buat koleksi heheheheheee

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:55 pm

Sangap =Sesok

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:56 pm

Jeck Sparow wrote:Sangap =Sesok

sangap - dah tak tahan mengkehendaki sesuatu Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Oesandro Jr. on Thu Nov 19, 2009 12:58 pm

degil bin degul...makna nya degil la..hehe..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 1:00 pm

bagi geng2 jengka : balik kg - balik jengka la

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 1:01 pm

Oesandro Jr. wrote:degil bin degul...makna nya degil la..hehe..

oe,aok duk melaka tu,camne,boleh tahan ke x kata-kata pedih org sana? Question Laughing Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Oesandro Jr. on Thu Nov 19, 2009 1:10 pm

aiseyyyyyyyyy..memula rasa pelik ler..
skang ok doh..hehe..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 1:32 pm

Oesandro Jr. wrote:aiseyyyyyyyyy..memula rasa pelik ler..
skang ok doh..hehe..

naseb baik aok kata gitu..kesian jugak kt aok kalo masih tak boleh terima bahasa deme..mmg panas hati jek kalo dgar..tu la..aok kena mkn asam pedas byk2..baru leh lawan cakap...hehehe

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 3:48 pm

Kawan nok nanya aok me KEMUT nei abender maknenya?
dalam fahaman ayat macam kedekut
contoh ayat : aok kemut betul laa nak pijam 10 hinggit pun susah.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Deto_8 on Thu Nov 19, 2009 3:55 pm

Yassin wrote:Kawan nok nanya aok me KEMUT nei abender maknenya?
dalam fahaman ayat macam kedekut
contoh ayat : aok kemut betul laa nak pijam 10 hinggit pun susah.

dia sebenornya ada idram sikit...bukan kemut cam tu aje...kena kemuiit baru betul Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 4:00 pm

Yassin wrote:Kawan nok nanya aok me KEMUT nei abender maknenya?
dalam fahaman ayat macam kedekut
contoh ayat : aok kemut betul laa nak pijam 10 hinggit pun susah.

kemut ada byk makna,cthnya..

1-terkemut-kemut buat kerja (lambat/terhegeh-hegeh)
2-kemut betulla (kedekut)
3-kemut perempuan (aokme tau dah kn? Cool )

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 4:01 pm

Deto_8 wrote:
Yassin wrote:Kawan nok nanya aok me KEMUT nei abender maknenya?
dalam fahaman ayat macam kedekut
contoh ayat : aok kemut betul laa nak pijam 10 hinggit pun susah.

dia sebenornya ada idram sikit...bukan kemut cam tu aje...kena kemuiit baru betul

Payoh juge kawan nok ikut ideram marunah tu, sebab kawan pekat telor pahang neh..

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Deto_8 on Thu Nov 19, 2009 4:07 pm

Yassin wrote:

Payoh juge kawan nok ikut ideram marunah tu, sebab kawan pekat telor pahang neh..

amik je 2 harakat...lebih tak jadi Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 4:10 pm

bagi yg hisap rokok : seteng tu maksudnya share le kita ye rokok tu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 4:11 pm

strikerbuncit wrote:

kemut ada byk makna,cthnya..

1-terkemut-kemut buat kerja (lambat/terhegeh-hegeh)
2-kemut betulla (kedekut)
3-kemut perempuan (aokme tau dah kn? )

Jadi soh laa benar perkataan kemut nei...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 4:21 pm

Blahh = cow dulu ( pergi dulu..rasanyer)

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 4:45 pm

Yassin wrote:
strikerbuncit wrote:

kemut ada byk makna,cthnya..

1-terkemut-kemut buat kerja (lambat/terhegeh-hegeh)
2-kemut betulla (kedekut)
3-kemut perempuan (aokme tau dah kn? )

Jadi soh laa benar perkataan kemut nei...

aok buat koi tergelak sesorang kat opis nih
kemut=berak pun sama gak kut scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 4:50 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
strikerbuncit wrote:

kemut ada byk makna,cthnya..

1-terkemut-kemut buat kerja (lambat/terhegeh-hegeh)
2-kemut betulla (kedekut)
3-kemut perempuan (aokme tau dah kn? )

Jadi soh laa benar perkataan kemut nei...

aok buat koi tergelak sesorang kat opis nih
kemut=berak pun sama gak kut

Hehehe tapi pelik juga goner kemut tu boleh kedekut hehehehe..bagi aje laa...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bahasa Canggih org dihari ini.

Post  Sponsored content Today at 10:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum