Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 11:39 am

Setiap dari kita ada hari sedih atau perkara yang boleh mendatang kesedihannya tidak kira sudah berlalu, tengah di lalui dan sebagainya. Namun ada pendapat mengatakan meluahkan sedikit rasa drp kesedihan itu mampu meredakan sedikit situasi kesedihan tersebut. Bagi saya juga ada kesedihannya bila di imbau kembali kepergiaan Ayahanda tercinta walaupun perkara ini sudah lama berlalu namun jika dikenangkan kembali pasti menimbulkan kesedihaan jua. Utk makluman Ayahanda saya meninggal di Kota suci Mekah pada 12.07.1990

Jom lah kita kongsikan sedikit kesedihan itu bersama agar sedikit luahan rasa itu kelak dapat menceriakan kembali kehidupan kita.


Last edited by Yassin on Thu Nov 19, 2009 12:06 pm; edited 1 time in total
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  ozzy on Thu Nov 19, 2009 11:45 am

Arwah bapa koi meninggal awal tahun ni betul2 di harijadi koi (jam 10 pagi) Sad Sad Sad akibat darah tinggi ..so lepas ni koi sambut harijadi bersamaan dgn hari pemergiaannya juge..sedih pulok rasa hari ni... Crying or Very sad

* paste sini la baru kena..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  MD on Thu Nov 19, 2009 11:46 am

banyak....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 11:58 am

ozzy wrote:Arwah bapa koi meninggal awal tahun ni betul2 di harijadi koi (jam 10 pagi) akibat darah tinggi ..so lepas ni koi sambut harijadi bersamaan dgn hari pemergiaannya juge..sedih pulok rasa hari ni...

* paste sini la baru kena..


Kawan sedih juge bila mikirkan arwah ayah kawan x sempat nengok kawan dpt kerje, apa toh lagi nok merasa gaji sulong kawan walaupun gajinya tidak seberapa. Dan se lagi dia tak sempat nengok anok menantu dia hok comel jelita huhuhuhu
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 12:12 pm

Yassin wrote:
ozzy wrote:Arwah bapa koi meninggal awal tahun ni betul2 di harijadi koi (jam 10 pagi) akibat darah tinggi ..so lepas ni koi sambut harijadi bersamaan dgn hari pemergiaannya juge..sedih pulok rasa hari ni...

* paste sini la baru kena..


Kawan sedih juge bila mikirkan arwah ayah kawan x sempat nengok kawan dpt kerje, apa toh lagi nok merasa gaji sulong kawan walaupun gajinya tidak seberapa. Dan se lagi dia tak sempat nengok anok menantu dia hok comel jelita huhuhuhu

jangan lah bersedih
my friend..bawak la berdoa kat
arwah tu..simpati dari koi..

Al-Fatihah..
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ


Aminnn...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:14 pm

koi terkilan sbb arwah xsempat nak jadi wali untuk koi kawen... patut la bile koi suh arwah t.t borang nikah koi untuk bhgian wali arwah asyik tangguhkan jek...untuk pengetahuan arwah ayah koi kembali ke rahmahtullah pada 7 September 2009 bersamaan 17 Ramadhan 1430....al-fatihah...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:16 pm

Setiap Insan Yang ader kat muka Bumi Tuhan ni sentiasa mengalami kesedihan dalam langkah sebagai khalifah. Segala kesedihan keperitan dalam hidup adalah lumrah kehidupan. Tuhan yang maha mengetahui dan maha mengasihani mentakdirkan sesuatu kejadian mempunyai sebab dan musababnyer..anggaplah itu satu ujian yang pergi tetap pergi namun perjuangan yang masih hidup ni haruslah diteruskan...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:18 pm

Al Fatihah Untuk semua yang menyambut panggilan Ilahi Amin
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:22 pm

Jeck Sparow wrote:
Setiap Insan Yang ader kat muka Bumi Tuhan ni sentiasa mengalami kesedihan dalam langkah sebagai khalifah. Segala kesedihan keperitan dalam hidup adalah lumrah kehidupan. Tuhan yang maha mengetahui dan maha mengasihani mentakdirkan sesuatu kejadian mempunyai sebab dan musababnyer..anggaplah itu satu ujian yang pergi tetap pergi namun perjuangan yang masih hidup ni haruslah diteruskan...

Betul sangat lah 2 k.jeck cuma kadang2 bila kite imbas kenangan bersama org yg telah pergi ni boleh mengubat rase rindu 2...lagi2 kalau ade kawan2 yang sudi berkongsi kisah ngn kite...thanks forumer sekalian..
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 12:23 pm

Hari tu kawan terjumpa ada org tu, kucing dia mati dia nangis bagai nok rok juge... mungkin itu juga tanda kesedihannya
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:27 pm

Betul sangat lah 2 k.jeck cuma kadang2 bila kite imbas kenangan bersama org yg telah pergi ni boleh mengubat rase rindu 2...lagi2 kalau ade kawan2 yang sudi berkongsi kisah ngn kite...thanks forumer sekalian.. [/quote]

Memang yer u all semua kira beruntung juga la dapat rasa kasih sayang seorang ayah sehingga dah dewasa lah kiranya bak kata orang tu sampai dah paham la rasa kasih sayang seorang ayah dan ibu..Alhamdulillah.....
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:28 pm

MD wrote:banyak....

Salah satu...takkan tak nak kongsi kott hehehehe
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:31 pm

Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:37 pm

strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:38 pm

sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:44 pm

Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

hak ni koi xberani la k.jeck...coz Bro.strikerbuncit pun x bagi respon hak koi lg...huhuhu
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:45 pm

Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 12:47 pm

strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

awok gi save palestin la dulu ye

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 12:49 pm

strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 12:49 pm

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke[/quote]


Mana jadi gini patutnyer taiko la yang dahulukan operasi kikkskikis
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:50 pm

acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:52 pm

Jeck Sparow wrote:Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke


Mana jadi gini patutnyer taiko la yang dahulukan operasi kikkskikis[/quote]

macam charlie angle la..yg perempuan di anggap pakar bab serang2 nih..hehehe Laughing
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 12:55 pm

strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 12:57 pm

[quote="strikerbuncit"]
Jeck Sparow wrote:Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

Ranger Pink bukan xnak g musnahkan mereka yang makan rasuah ni...tapi watnye kang Raksasa dari segala rasuah kuar x k maru Ranger Pink nak lawan sorang2...huhuhu
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:58 pm

acey wrote:
strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

huhuhu..ape peranan aok pulak?
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum