Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 9:02 am



amboi ramai la pulok yang dapat A tahun ni


48,171 gred A

Jurang perbezaan antara calon luar bandar, bandar mengecil

PUTRAJAYA: Seramai 48,171 calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) memperoleh gred A atau cemerlang bagi semua mata pelajaran tahun ini berbanding 46,641 calon tahun lalu, meningkat 0.32 peratus.

Baki 319,336 calon memperoleh minimum gred C atau baik bagi semua mata pelajaran, manakala 3,266 lagi memperoleh gred E atau sangat lemah bagi semua mata pelajaran.

http://www.bharian.com.my


##cer komen sket Laughing


Last edited by zulkbo on Sun Nov 22, 2009 12:35 am; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 9:13 am

budak sekarang makin pandai
tak macm kita dulu..kemudahan banyak
tuition lah..sema ada..janji duit
mak ayah kita dulu 100% harap
sekolah bantuan kerajaan jer
almaklum susah dulu... Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  Deto_8 on Fri Nov 20, 2009 9:19 am

tahniah bagi mereka yang berjaya

sedikit info untuk aok zul....SKJ3 yang dapat 5A lima orang...semua perempuan...lelaki yang terbaik hanya 4A1B...tu pun seorang je...nampak gayanya perempuan lebih bijak daripda lelaki

daerah Maran diberitakan menjadi daerah terbaik di Pahang

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 9:21 am

Deto_8 wrote:tahniah bagi mereka yang berjaya

sedikit info untuk aok zul....SKJ3 yang dapat 5A lima orang...semua perempuan...lelaki yang terbaik hanya 4A1B...tu pun seorang je...nampak gayanya perempuan lebih bijak daripda lelaki

daerah Maran diberitakan menjadi daerah terbaik di Pahang

mak aihh...
anak saper la tu gamok nyer..
terbaik maran..
koi tumpang bangga weh cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 9:23 am

bab pompuan lebih pandai memang koi ngaku
hat jantan nih..memanjang beskal lah
bola lah..cuai sket blajo nih..
hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  edi on Fri Nov 20, 2009 9:31 am

Budak skrang bijak² time kite dulu 4 subjek jer, itu pun satu jer A.... Laughing

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 9:46 am

edi wrote:Budak skrang bijak² time kite dulu 4 subjek jer, itu pun satu jer A.... Laughing

koi dulu tak tau kira goner
sekolah rendah dikira pangkat
keseluruhan..koi dapat pangkat 2 jer
baik sket dari 3..hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  edi on Fri Nov 20, 2009 10:28 am

zulkbo wrote:
edi wrote:Budak skrang bijak² time kite dulu 4 subjek jer, itu pun satu jer A.... Laughing

koi dulu tak tau kira goner
sekolah rendah dikira pangkat
keseluruhan..koi dapat pangkat 2 jer
baik sket dari 3..hu hu hu Very Happy

Kira pangkat, mcm SPM tu, sekolah mne tu? Very Happy
Kwn dulu Sek Ren Keb Pangkalan Tentera, ade spe² kt sini bekas sekolah nie...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 10:31 am

edi wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Budak skrang bijak² time kite dulu 4 subjek jer, itu pun satu jer A.... Laughing

koi dulu tak tau kira goner
sekolah rendah dikira pangkat
keseluruhan..koi dapat pangkat 2 jer
baik sket dari 3..hu hu hu Very Happy

Kira pangkat, mcm SPM tu, sekolah mne tu? Very Happy
Kwn dulu Sek Ren Keb Pangkalan Tentera, ade spe² kt sini bekas sekolah nie...

lama doh.. tahun koi dah lupa
aok kira lah umo koi skrg 37 tahun
Sekolah Kebangsaan Jengka 3 Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  edi on Fri Nov 20, 2009 11:05 am

zulkbo wrote:
edi wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Budak skrang bijak² time kite dulu 4 subjek jer, itu pun satu jer A.... Laughing

koi dulu tak tau kira goner
sekolah rendah dikira pangkat
keseluruhan..koi dapat pangkat 2 jer
baik sket dari 3..hu hu hu Very Happy

Kira pangkat, mcm SPM tu, sekolah mne tu? Very Happy
Kwn dulu Sek Ren Keb Pangkalan Tentera, ade spe² kt sini bekas sekolah nie...

lama doh.. tahun koi dah lupa
aok kira lah umo koi skrg 37 tahun
Sekolah Kebangsaan Jengka 3 Very Happy

Aiseh...lme sgt dh tu... Very Happy

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  acey on Fri Nov 20, 2009 11:10 am

zulkbo wrote:bab pompuan lebih pandai memang koi ngaku
hat jantan nih..memanjang beskal lah
bola lah..cuai sket blajo nih..
hu hu hu Very Happy

budok laki pickup lambat sikit, biasa la tu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  strikerbuncit on Fri Nov 20, 2009 11:27 am

memang pun..kwn dulu masa sek rendah enjoy sesangat..asik lari kelas je..sampai sorok dlm tandas..hehehe..

budak2 laki suka belajar ilmu luar kelas..ilmu kehidupan sebenarla kata orang..bila dh naik menengah,baru la steady ckit..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Sun Nov 22, 2009 12:39 am

Hari ni koi dapat tau la jiran koi
orang indon laki bini lama dah dok sini
dah ada PR..anak 4 sema beranak
sini dapat lah kerakyatan malaysia
tak sangka la pulok anak pompuan dia
baru ambik result PMR dapat 5A
tengok..orang luar bersungguh dorang
belajo walau susah di negara orang
pandai la pulok tu...maruuu koi...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Sun Nov 22, 2009 2:05 am

Kementerian Pelajaran pertahan warga kerja daripada saman

SHAH ALAM: Kementerian Pelajaran akan mempertahankan warga kementerian yang dinamakan sebagai antara defendan dalam saman difailkan bapa kepada tiga pelajar yang mati lemas dalam tragedi jambatan runtuh di Kuala Dipang pada hujung bulan lalu.

Timbalan Menterinya, Dr Mohd Puad Zarkashi, berkata sewaktu program perkhemahan itu dijalankan, ia adalah mengikut peraturan dan ciri-ciri keselamatan yang ditetapkan kementerian.

"Cuma berkenaan dengan jambatan runtuh itu, kita serahkan kepada Jabatan Kerja Raya (JKR) untuk membuat siasatan dan seterusnya ambil tindakan sebab jambatan itu bukan dibina oleh Jabatan Pelajaran Negeri," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Agung Tahunan ke-55 Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) di sini.



http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Saturday/Mutakhir/20091121170546/Article/index_html


##Guaner citer pulok ni asyik nak menyaman jer scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Mon Jan 04, 2010 9:49 am

salam sema..
apa citer belaka weh??
koi baru balik nganto anok masuk pra sekolah
biasala budok tak biasa bersekolah reramai ni
panik la sket..nangis nok ayoh..no mok..
he he..dah ok tu koi lari la..
ada sape lagi sini yang anak masuk sekolah
hari ni?tak kira la derjah satu ke pra atau menengah
cer kongsi sket..hu hu.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  Deto_8 on Mon Jan 04, 2010 10:17 am

zulkbo wrote:
salam sema..
apa citer belaka weh??
koi baru balik nganto anok masuk pra sekolah
biasala budok tak biasa bersekolah reramai ni
panik la sket..nangis nok ayoh..no mok..
he he..dah ok tu koi lari la..
ada sape lagi sini yang anak masuk sekolah
hari ni?tak kira la derjah satu ke pra atau menengah
cer kongsi sket..hu hu.. Very Happy

baru call MD tadi...baru balik dari sekolah katanya...thari nak gi lagi... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Mon Jan 04, 2010 10:23 am

nasib la MD.. mau half day aok hari ni
he he.. Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  RoyKay33 on Mon Jan 04, 2010 10:30 am

k0i pg ni ant0 an0k p0mpuan ke pra..
rilek je dia..c0ol mcm bapaknye..hehe
dlm clas dia ada serg bud0k laki nangis..
clas seblh 2 org laki p0mpuan siap jerit2 dpn pintu..

pastu ade se0rg ibu ni dtg n0k tgk an0k dia..
pg td d0h masuk clas..tup2 dia kata an0k dia xde dlm clas..
parent2 yg lelain ni gelab0h la kejap..tp ibu dia ileks je jln
ku0r dari kawasan sk0l0h..kejap je lps tu smpi laa 2 beran0k
tu ke sk0l0h semula..dia ckp an0k dia d0h lepak kt um0h..haha lol!

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Mon Jan 04, 2010 10:38 am

RoyKay33 wrote:k0i pg ni ant0 an0k p0mpuan ke pra..
rilek je dia..c0ol mcm bapaknye..hehe
dlm clas dia ada serg bud0k laki nangis..
clas seblh 2 org laki p0mpuan siap jerit2 dpn pintu..

pastu ade se0rg ibu ni dtg n0k tgk an0k dia..
pg td d0h masuk clas..tup2 dia kata an0k dia xde dlm clas..
parent2 yg lelain ni gelab0h la kejap..tp ibu dia ileks je jln
ku0r dari kawasan sk0l0h..kejap je lps tu smpi laa 2 beran0k
tu ke sk0l0h semula..dia ckp an0k dia d0h lepak kt um0h..haha lol!

beh la anok aok roy..
koi tak tahu lagi ni..
tengah hari nak jengok lagi
tapi insyaallah..dah bekawan ok lah
nanti tu.. Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  RoyKay33 on Mon Jan 04, 2010 10:44 am

zulkbo wrote:
beh la anok aok roy..
koi tak tahu lagi ni..
tengah hari nak jengok lagi
tapi insyaallah..dah bekawan ok lah
nanti tu.. Cool

0ak dun wury zul..bud0k2 ni bile d0h dpt r0d0ng
balik um0h kang d0h x sab0 n0k tgu aris0k pul0ps..

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  Jeck Sparow on Mon Jan 04, 2010 11:12 am

zulkbo wrote:
salam sema..
apa citer belaka weh??
koi baru balik nganto anok masuk pra sekolah
biasala budok tak biasa bersekolah reramai ni
panik la sket..nangis nok ayoh..no mok..
he he..dah ok tu koi lari la..
ada sape lagi sini yang anak masuk sekolah
hari ni?tak kira la derjah satu ke pra atau menengah
cer kongsi sket..hu hu.. Very Happy

kawan pun baru balik menganto anok yg pumpuan sulung masuk 6 tahun..anto and bayor pendaftaran terus masuk opis so far okay la sebab dah sekolah since 5tahun..

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  strikerbuncit on Mon Jan 04, 2010 11:24 am

anak sulung kwn yg lelaki menangis je bila masuk kelas..dia boikot sbb xda awek comey dlm kelasnya..like father like son la..hehehe... Embarassed

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Mon Jan 04, 2010 11:31 am

strikerbuncit wrote:anak sulung kwn yg lelaki menangis je bila masuk kelas..dia boikot sbb xda awek comey dlm kelasnya..like father like son la..hehehe... Embarassed

bila la pulok aok beranak ni
SB?..cer kabo..he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  strikerbuncit on Mon Jan 04, 2010 11:49 am

zulkbo wrote:
strikerbuncit wrote:anak sulung kwn yg lelaki menangis je bila masuk kelas..dia boikot sbb xda awek comey dlm kelasnya..like father like son la..hehehe... Embarassed

bila la pulok aok beranak ni
SB?..cer kabo..he he Very Happy

Entohler anak sape..kwn pergi jgk skolah td..pastu balik dgn muka merah krna teramat malu..BAHAWA SESUNGGUHNYA KAWAN BELUM KAHWIN DAN BELUM JUGA MEMPUNYAI ANAK..ekeke.. Embarassed Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  zulkbo on Mon Jan 04, 2010 12:14 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:
strikerbuncit wrote:anak sulung kwn yg lelaki menangis je bila masuk kelas..dia boikot sbb xda awek comey dlm kelasnya..like father like son la..hehehe... Embarassed

bila la pulok aok beranak ni
SB?..cer kabo..he he Very Happy

Entohler anak sape..kwn pergi jgk skolah td..pastu balik dgn muka merah krna teramat malu..BAHAWA SESUNGGUHNYA KAWAN BELUM KAHWIN DAN BELUM JUGA MEMPUNYAI ANAK..ekeke.. Embarassed Razz

janji mok di cun
he he..aok ngaku lah ayoh dia
mesti suka mok dia.. Razz


***make sure real father not around..mau bengkak muka..ke ke Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: BORAK Pagi...Di PCC..Hal Ehwal Semasa

Post  Sponsored content Today at 4:23 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum