Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  Midi on Sun Apr 18, 2010 11:12 pm

handphone pertama kawan pakai motorola teletac.. masa tu tahun 1996.. harga dia RM350.. Line 018 (mobifon) dulu org kata model ni boleh buat sendal tayar keta..

Midi

Posts : 26
Points : 29
Join date : 21/01/2010
Age : 39
Location : Gemencheh, Negeri Sembilan

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 10:18 am

pehhh...beso gile.....kalo yg rabun tu bleh la pakai yg ni....hehehehe
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  amienski on Wed Apr 21, 2010 10:34 am

ni yg semangat nak selongkor kotak lame2 nie..nak amek gambo Very Happy
avatar
amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 33

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 10:45 am

amienski wrote:ni yg semangat nak selongkor kotak lame2 nie..nak amek gambo Very Happy
selongkor jgn x selongkor
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Wed Apr 21, 2010 11:54 am

Bederun wrote:

Neh gambo hp hok mula2 keh pakei.. NEC Premiro EXe, keh beli di jerantek, rega dia RM750 mase te (1990), pakei line 010, 3 mlm keh tok tido pasai kerayan amat dpt hp neh... hehehe

kawan beli pada 1996 line 010 regenya dah rm600,pakai 5 bulan line kena curi.bila sampai bil ada call merata, ke China,Hong Kong... Very Happy

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 12:35 pm

MD wrote:
Bederun wrote:

Neh gambo hp hok mula2 keh pakei.. NEC Premiro EXe, keh beli di jerantek, rega dia RM750 mase te (1990), pakei line 010, 3 mlm keh tok tido pasai kerayan amat dpt hp neh... hehehe

kawan beli pada 1996 line 010 regenya dah rm600,pakai 5 bulan line kena curi.bila sampai bil ada call merata, ke China,Hong Kong... Very Happy
ish2... kesian....
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  Midi on Wed Apr 21, 2010 12:47 pm

amienski wrote:ni yg semangat nak selongkor kotak lame2 nie..nak amek gambo Very Happy
aok selongkor kat pakcik google jer.. mesti jumpa punya...

Midi

Posts : 26
Points : 29
Join date : 21/01/2010
Age : 39
Location : Gemencheh, Negeri Sembilan

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 12:51 pm

Midi wrote:
amienski wrote:ni yg semangat nak selongkor kotak lame2 nie..nak amek gambo Very Happy
aok selongkor kat pakcik google jer.. mesti jumpa punya...
ermmm...
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  Bederun on Wed Apr 21, 2010 12:54 pm

te la pasei nye.. mase keh pakai hp te, ande 2 line aje kt msia neh, 011(ATUR) & 010. mase te prepaid tknye ande lg, seme2 pkai bil. time smpai bil, te yg jd kerayan tgk bnyok amat 'urusan antarabangsa'..
avatar
Bederun
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 160
Points : 171
Join date : 25/03/2010
Age : 41
Location : Jerantut - Sintok - Damansara - Muar

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 1:01 pm

kalo zaman 90an..org pakai hp ni byk duit....sbb nk pakai hp masa tu mahal....cm skrg kalo standard pun bleh dpt bwh 100..simcard 10 ringgit..topup plak semurah 2 ringgit..
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Wed Apr 21, 2010 1:10 pm

termizi2010 wrote:kalo zaman 90an..org pakai hp ni byk duit....sbb nk pakai hp masa tu mahal....cm skrg kalo standard pun bleh dpt bwh 100..simcard 10 ringgit..topup plak semurah 2 ringgit..

betul termizi...

Bederun wrote:te la pasei nye.. mase keh pakai hp te, ande 2 line aje kt msia neh, 011(ATUR) & 010. mase te prepaid tknye ande lg, seme2 pkai bil. time smpai bil, te yg jd kerayan tgk bnyok amat 'urusan antarabangsa'..

dedulu 010,011 dan 018 Mobikom...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 1:13 pm

MD wrote:
termizi2010 wrote:kalo zaman 90an..org pakai hp ni byk duit....sbb nk pakai hp masa tu mahal....cm skrg kalo standard pun bleh dpt bwh 100..simcard 10 ringgit..topup plak semurah 2 ringgit..

betul termizi...

Bederun wrote:te la pasei nye.. mase keh pakai hp te, ande 2 line aje kt msia neh, 011(ATUR) & 010. mase te prepaid tknye ande lg, seme2 pkai bil. time smpai bil, te yg jd kerayan tgk bnyok amat 'urusan antarabangsa'..

dedulu 010,011 dan 018 Mobikom...
skrg 012(Maxis-Hotlink) ,013(Celcom),014(Maxis-Hotlink,Celcom,Digi),016(Digi),018(U-Mobile),019(Celcom)
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Wed Apr 21, 2010 1:16 pm

dedulu pantang nampok miss called...mesti call balik...,sekarang kalau miss called,main tembak tembak mau kena hamun... Laughing

p/s - kecuali yang tengah bercinta...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 1:18 pm

MD wrote:dedulu pantang nampok miss called...mesti call balik...,sekarang kalau miss called,main tembak tembak mau kena hamun... Laughing

p/s - kecuali yang tengah bercinta...
biasa la....nk save credit tu...
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  zulkbo on Wed Apr 21, 2010 1:59 pm

termizi2010 wrote:
MD wrote:dedulu pantang nampok miss called...mesti call balik...,sekarang kalau miss called,main tembak tembak mau kena hamun... Laughing

p/s - kecuali yang tengah bercinta...
biasa la....nk save credit tu...

koi sampai ker ler ngan orang umah "miss call"
tanda miss you..hu hu hu Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Wed Apr 21, 2010 2:12 pm

zulkbo wrote:
termizi2010 wrote:
MD wrote:dedulu pantang nampok miss called...mesti call balik...,sekarang kalau miss called,main tembak tembak mau kena hamun... Laughing

p/s - kecuali yang tengah bercinta...
biasa la....nk save credit tu...

koi sampai ker ler ngan orang umah "miss call"
tanda miss you..hu hu hu Razz

Zulkbo,
that one special and exclusive kes... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  zulkbo on Wed Apr 21, 2010 2:21 pm

MD>>Koi setuju aok..kalau orang lain memang kena sembur la jawabnya..hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  termizi2010 on Wed Apr 21, 2010 8:57 pm

zulkbo wrote:MD>>Koi setuju aok..kalau orang lain memang kena sembur la jawabnya..hu hu Very Happy
hehehehe
avatar
termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 155
Points : 164
Join date : 15/04/2010
Age : 33
Location : shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  RAFtegang on Wed May 05, 2010 10:39 am

Enpon pertama aku Motorola...tah apa nama dia aku lupa...kaler itam.......aku beli awal tahun 90an...pueh bini aku soh beli enpon tapi aku taknak...bukan apa..aku takut dia dapat track aku mana aku pegi. Buat susah je. Tapi last2 aku terpaksa beli jugak sebab masa tu aku nak beli umah. Setiap umah yg nak jual kan ada tulis kat papan depan umah tu kan...aku kena call...tapi aku rasa leceh bila setiap kali nak tanya aku terpaksa cari public phone...last2 kena beli jugak enpon walaupun dgn rasa berat hati. Masa tu enpon mahal, line pun sama mahal....tapikan enpon yg aku beli tu mak datok....sebijik macam batu bata. Besar betul....kalau baling kat kepala lembu harus pengsan lembu tu. Bila dah setahun aku pakai kuar la enpon yg kecik2 sikit....pastu pueh la aku kena kutuk dgn kawan2 mintak enpon aku tu nak tambah batu bata tak cukup nak buat bangunan...cammmm sialllllll je......
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 45
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  CT Gurlz on Fri Jun 11, 2010 7:15 pm

1. Samsung
2. LG
3. Nokia
4. Sony Ericcson
5. CSL Wifi
6. Blackberry
7. ???
avatar
CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Fri Jun 11, 2010 7:33 pm

CT Gurlz wrote:1. Samsung
2. LG
3. Nokia
4. Sony Ericcson
5. CSL Wifi
6. Blackberry
7. ???

banyaknyer....boleh buat kuiz ni,sapa dapat jawap,dapat hadiah ...yang mana mana masih elok tapi jarang guna tu

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  CT Gurlz on Mon Jun 14, 2010 12:31 pm

skrg ni pakai Blackberry n CSL Wifi tu ja....
yg lain dh xda la sbb tukar2 hp...
avatar
CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Mon Jun 14, 2010 5:21 pm

CT Gurlz wrote:skrg ni pakai Blackberry n CSL Wifi tu ja....
yg lain dh xda la sbb tukar2 hp...

CT,
yang Blackberry tu no phone dia berapa yek? hehehehee.....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  CT Gurlz on Wed Jun 16, 2010 3:59 pm

MD wrote:
CT Gurlz wrote:skrg ni pakai Blackberry n CSL Wifi tu ja....
yg lain dh xda la sbb tukar2 hp...

CT,
yang Blackberry tu no phone dia berapa yek? hehehehee.....

awak guna blackberry juga erk..?? Laughing Laughing
avatar
CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  MD on Wed Jun 16, 2010 4:19 pm

CT Gurlz wrote:
MD wrote:
CT Gurlz wrote:skrg ni pakai Blackberry n CSL Wifi tu ja....
yg lain dh xda la sbb tukar2 hp...

CT,
yang Blackberry tu no phone dia berapa yek? hehehehee.....

awak guna blackberry juga erk..?? Laughing Laughing

Black tapi tak Berry.... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Handphone Pertama Yang Anda Beli...& Bila?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum