Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

View previous topic View next topic Go down

Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  Jeck Sparow on Sun Nov 29, 2009 1:41 pm

Asssalamualaikum.. kebetulan hari cuti ni kawan kena tolang adik kawan ngasuh anok dia yang tak sampai lagi setahun duk tidokan dia dlm buai terkeluar lagu lagu lama zaman kawan kenit kenit dulu tu yang teringin nak berkongsi dgn forumer sekalian kot kot la ader lagu kenangan..kawan tak dan nk tgk kalau kalau topic ni dh keluar kalau dah abaikan jer la..


Antara lagu yang kawan nyanyikan pada anok buah kawan:-

1) Cak Cekor Udang Gamit
Mak Mintak Cekor Adik Bagi Kunyit

2) Tepuk Amai Amai Belalang Kupu Kupu
Tepuk Adik Pandai
Emak Upah Susu
Susu Lemak Manis
Santan Kelapa Muda
Adik Jangan Nangis
Emak Buat Keja

3) Anak Rusa Nani
Baru Kembang Ekor
Apa Salah Kami
Lalu Tidak Tegur
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  punaitanah on Sun Nov 29, 2009 5:06 pm

1)Can can can caluk itik Caluk Ayam
Berapa Lubang Kancil seratus Lima Puluh
Panggil Cik Dayang Makan Sireh
Mulut Kuning Merah

2) Buai Laju Laju
Sampai Pucuk Sena
Apa Dalam Baju
Sekuntum Bunga Cina

Itu Sajer setakat ni..
avatar
punaitanah

Posts : 5
Points : 11
Join date : 02/08/2009

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  Jeck Sparow on Sun Nov 29, 2009 6:35 pm

Sebenornyer banyok lagu kenangan kawan masa kecik kecik ni tapi dah tak berapa nak ingat..

kalau tak silap la lagu ni yerkk....
1) Enjit enjit Semut
2) Lagu Polis Sentri
3) Ram Ram Pisang
4) Under The RainBow (cehh wah lagu omputih la pulok hehe)
5) Twinkle Twinkle Litle Star

Lagu yang kawan syokk sgt dengor tapi slang utara dinyanyikan oleh mak mertua kawan masa tu kawan baru anok sorang liriknyer

Cok cok Pin Pinang Secupak
Mana Tikus Mati Duk Bawah Ketiak


Lain Lain Deme list down la kalau boleh dengan liriknyer sekali hehe

avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  lepat_ubi on Sun Nov 29, 2009 8:36 pm

Jeck Sparow wrote:Sebenornyer banyok lagu kenangan kawan masa kecik kecik ni tapi dah tak berapa nak ingat..

kalau tak silap la lagu ni yerkk....
1) Enjit enjit Semut
2) Lagu Polis Sentri
3) Ram Ram Pisang
4) Under The RainBow (cehh wah lagu omputih la pulok hehe)
5) Twinkle Twinkle Litle Star

Lagu yang kawan syokk sgt dengor tapi slang utara dinyanyikan oleh mak mertua kawan masa tu kawan baru anok sorang liriknyer

Cok cok Pin Pinang Secupak
Mana Tikus Mati Duk Bawah Ketiak


Lain Lain Deme list down la kalau boleh dengan liriknyer sekali hehe


kak jeck...lagu hak yg mak mertua kak jeck ckp tu....koi tau...kek nye tak konfiden nok tulis lirik dia
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  zulkbo on Mon Nov 30, 2009 1:04 am

لا إله إلا الله محمد رسول الله

koi bukan apa..dari tok nenek koi
turun ke mak koi..sekarang koi
turun ke anak jantan koi..lagu ni jerlah...
#abang nyanyikan lagu ni buat adik kecik dia
hu hu hu...
Very Happy
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  labu sayong on Mon Nov 30, 2009 11:49 am

zulkbo wrote: لا إله إلا الله محمد رسول الله

koi bukan apa..dari tok nenek koi
turun ke mak koi..sekarang koi
turun ke anak jantan koi..lagu ni jerlah...
#abang nyanyikan lagu ni buat adik kecik dia
hu hu hu...
Very Happy

lagu paling bes...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Lagu kenangan masa kita kecik kecik dulu

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum