Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:22 am

TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA ....

Koi ni bukanlah kaki melancong tapi juz nak tau mane tempat kat Malaysia ni korang rase bez untuk dilawati...

Pulau Pangkor
Pulau Langkawi
Pulau Tioman
Melaka
Port Dickson
Cameron Highland
Genting Highland
Bukit Tinggi
Janda Baik Resort

lain2 tempat korang plak yang bagi....

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 11:26 am

hehe bab berjalan ni memang favorate kawan rasanyer dalam malaysia ni Pulau Pulau jerk yang kawan blom Khatam ...dulu suka gak la tempat tempat yang cik Sakur@ list down ni.. tapi rasanyer sekarang ni teringin nak menjelajah pulau pulau dalam malaysia ni dulu..

antaranya

1) Pulau Kapas
2) Pulau Tioman
3) Pulau Redang

dan yang seangkatan dengannyer.....

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  along on Tue Dec 01, 2009 11:28 am

taman negara...

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:31 am

along wrote:taman negara...

pe yang bez kat taman negara 2 alOng?

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 11:32 am

kwn nak plan utk honeymoon..dimanakah tempat yg plg sesuai & agk romantik suasananya? hehehe..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  along on Tue Dec 01, 2009 11:32 am

sakur@86 wrote:
along wrote:taman negara...

pe yang bez kat taman negara 2 alOng?

ada hutan...
Very Happy Very Happy Very Happy

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:40 am

along wrote:
sakur@86 wrote:
along wrote:taman negara...

pe yang bez kat taman negara 2 alOng?

ada hutan...
Very Happy Very Happy Very Happy

Ohhh cukup menarik jawapan oak..tepat,padat,ringkas!
scratch

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  jasnoraizan on Tue Dec 01, 2009 11:42 am

sakur@86 wrote:
along wrote:
sakur@86 wrote:
along wrote:taman negara...

pe yang bez kat taman negara 2 alOng?

ada hutan...

Ohhh cukup menarik jawapan oak..tepat,padat,ringkas!

kwn cuma sempat melawat hutan dara je le nih....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:44 am

jasnoraizan wrote:
sakur@86 wrote:
along wrote:
sakur@86 wrote:
along wrote:taman negara...

pe yang bez kat taman negara 2 alOng?

ada hutan...

Ohhh cukup menarik jawapan oak..tepat,padat,ringkas!

kwn cuma sempat melawat hutan dara je le nih....

hutan dara kat mane?

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Cik_N on Tue Dec 01, 2009 11:45 am

Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 11:49 am

Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Kuala Gandah kat negeri mana? bgitu juga dgn Lanchang..elmaklumla Subjek geografi dulu xbrpa score..huhuhh..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:52 am

Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

strikerbuncit wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Kuala Gandah kat negeri mana? bgitu juga dgn Lanchang..elmaklumla Subjek geografi dulu xbrpa score..huhuhh..

haiyaaa Bro...Pahang la..Lanchang ni jalan lame nak k KL.. No No Evil or Very Mad

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  jasnoraizan on Tue Dec 01, 2009 11:54 am

sakur@86 wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

strikerbuncit wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Kuala Gandah kat negeri mana? bgitu juga dgn Lanchang..elmaklumla Subjek geografi dulu xbrpa score..huhuhh..

haiyaaa Bro...Pahang la..Lanchang ni jalan lame nak k KL..

jgn marah beb....yg menaya pun bkn org pahang tu...maka kena lah tanya...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 11:58 am

jasnoraizan wrote:
sakur@86 wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

strikerbuncit wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Kuala Gandah kat negeri mana? bgitu juga dgn Lanchang..elmaklumla Subjek geografi dulu xbrpa score..huhuhh..

haiyaaa Bro...Pahang la..Lanchang ni jalan lame nak k KL..

jgn marah beb....yg menaya pun bkn org pahang tu...maka kena lah tanya...

emmm patut lah...xpe datang Pahang nnti koi bawak tunjukkn jalan...huhuhu
What a Face

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  jasnoraizan on Tue Dec 01, 2009 11:59 am

sakur@86 wrote:
jasnoraizan wrote:
sakur@86 wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

strikerbuncit wrote:
Cik_N wrote:Kat Taman negara boleh naik bot, jalan atas jambatan gantung, tengok binatang, memancing dll...

my suggestion is.. Kuala Gandah, Lanchang..

Kuala Gandah kat negeri mana? bgitu juga dgn Lanchang..elmaklumla Subjek geografi dulu xbrpa score..huhuhh..

haiyaaa Bro...Pahang la..Lanchang ni jalan lame nak k KL..

jgn marah beb....yg menaya pun bkn org pahang tu...maka kena lah tanya...

emmm patut lah...xpe datang Pahang nnti koi bawak tunjukkn jalan...huhuhu

jgn cepat melenting...sabor....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Cik_N on Tue Dec 01, 2009 12:33 pm

Tempat yang menarik yang saya maksudkan tadi di Kuala Gandah tu ialah Pusat Konservasi Gajah Kuala Gandah, Lanchang Pahang, perjalanan memakan masa satu jam setengah dr KL (LPT)..

ok.. saya detailkan skit kat sini k...

Aktiviti
2.15 petang -MENUNGGANG GAJAH:
Pelawat berpeluang menunggang gajah disekitar pusat ini.

2.30 petang -MANDI GAJAH:
Pelawat boleh berenang dan mandi bersama gajah di sungai di bawah pengawasan petugas.


3.30 petang -MEMBERI MAKANAN:
Pelawat boleh membantu memberi makanan kepada gajah seperti pisang, betik dll.

3.45 petang-VIDEO:
Pelawat digalakkan menonton dokumentari mengenai proses pemindahan semula gajah liar.
--------------
waktu operasi:

Hari Masa
Isnin – Ahad 8.00 pagi - 1.00 tengahari
2.30 petang - 4.30 petang
Jumaat 8.00 pagi - 12.30 tengahari
2.30 petang - 4.30 petang
---------------
Hubungi @ Pertanyaan:

Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah
Jabatan PERHILITAN
Kuala Gandah, 28500 Lanchang
Pahang Darul Makmur, Malaysia
Tel: 09-279 0391
Faks: 03-279 0398

Anyway.. memang seronok.. free je x perlu bayar... kemudian bila dh tgk tempat konservasi ni boleh pergi ke DEERLAND, x jauh lebih kurang 4 KM dr pusat gajah ni...
Dekat Deerland ni lagi seronok.. sbb boleh bg makan rusa sendrik, kemudian bg beruang minum susu(peluk2 pun bley), bg burung kasawari makan, pastu byk lagilah binatang yang boleh kita tgk: ular sawa batik, tupai terbang, monyet... pastuu apa ek..hmm... tgk senrdrikla....hehehe.. so welcome...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 12:38 pm

Anyway.. memang seronok.. free je x perlu bayar... kemudian bila dh tgk tempat konservasi ni boleh pergi ke DEERLAND, x jauh lebih kurang 4 KM dr pusat gajah ni...
Dekat Deerland ni lagi seronok.. sbb boleh bg makan rusa sendrik, kemudian bg beruang minum susu(peluk2 pun bley), bg burung kasawari makan, pastu byk lagilah binatang yang boleh kita tgk: ular sawa batik, tupai terbang, monyet... pastuu apa ek..hmm... tgk senrdrikla....hehehe.. so welcome...[/quote]

thanks 4 your info...tapi koi xpernah ader peluang ke DEERLAND tu...bila koi g asyik tutup jek.xtau la kalau koi salah pintu masuk k.... Razz Embarassed

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 12:45 pm

thanks 4 your info...tapi koi xpernah ader peluang ke DEERLAND tu...bila koi g asyik tutup jek.xtau la kalau koi salah pintu masuk k.... Razz Embarassed [/quote]

bior betul??..takkan ikut pintu blkg kot? kang rimau terkam baru tau...ekeke

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 12:48 pm

strikerbuncit wrote:thanks 4 your info...tapi koi xpernah ader peluang ke DEERLAND tu...bila koi g asyik tutup jek.xtau la kalau koi salah pintu masuk k.... Razz Embarassed

bior betul??..takkan ikut pintu blkg kot? kang rimau terkam baru tau...ekeke[/quote]

rimau mane boleh terkam koi,,koi kan pOwer Rangers...huhuhu...Bro SB pernah g bercuti ke mane?xkisah la luar dari Pahang pun...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  iseymiyaki on Tue Dec 01, 2009 12:48 pm

ada tak email yang koi boleh hubungi pihak tersebut koi ingat nak wat family day kat situ hehehe Smile

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 12:50 pm

iseymiyaki wrote:ada tak email yang koi boleh hubungi pihak tersebut koi ingat nak wat family day kat situ hehehe Smile

setahu koi xdek plak chalet kat situ...xpun oak try la kol..2 Cik_N ade sertakan sekali..
Laughing Laughing

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 12:52 pm

sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:thanks 4 your info...tapi koi xpernah ader peluang ke DEERLAND tu...bila koi g asyik tutup jek.xtau la kalau koi salah pintu masuk k.... Razz Embarassed

bior betul??..takkan ikut pintu blkg kot? kang rimau terkam baru tau...ekeke

rimau mane boleh terkam koi,,koi kan pOwer Rangers...huhuhu...Bro SB pernah g bercuti ke mane?xkisah la luar dari Pahang pun...[/quote]

tak pernah btul2 bcuti pn..kbykan ikut rombongan reramai..kalo KL ni,adalh bkelah di Air Terjun Kanching,Ulu Yam,Sg.Gabai..huhu

tp utk melancong jauh2 tu tak lg..teringin jgk nk g sabah..sbb kwn suka panorama laut..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 12:58 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:thanks 4 your info...tapi koi xpernah ader peluang ke DEERLAND tu...bila koi g asyik tutup jek.xtau la kalau koi salah pintu masuk k.... Razz Embarassed

bior betul??..takkan ikut pintu blkg kot? kang rimau terkam baru tau...ekeke

rimau mane boleh terkam koi,,koi kan pOwer Rangers...huhuhu...Bro SB pernah g bercuti ke mane?xkisah la luar dari Pahang pun...

tak pernah btul2 bcuti pn..kbykan ikut rombongan reramai..kalo KL ni,adalh bkelah di Air Terjun Kanching,Ulu Yam,Sg.Gabai..huhu

tp utk melancong jauh2 tu tak lg..teringin jgk nk g sabah..sbb kwn suka panorama laut..
[/quote]

kalau nak kan panorama laut xyah tunggu ge sabah..kat semenanjung ni pun banyak...kite ade Pulau Pinang, Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Pulau Tioman banyak lagi lah...melainkan oak nak g Pulau Sipadan.....
Very Happy

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  SHARK on Tue Dec 01, 2009 3:36 pm

strikerbuncit wrote:kwn nak plan utk honeymoon..dimanakah tempat yg plg sesuai & agk romantik suasananya? hehehe..

1) Maldives
2) Bora Bora

memang romantik abisss...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 3:39 pm

sharkrun wrote:
strikerbuncit wrote:kwn nak plan utk honeymoon..dimanakah tempat yg plg sesuai & agk romantik suasananya? hehehe..

1) Maldives
2) Bora Bora

memang romantik abisss...

adushh...kena jual keta ler jwbnyer kalo nk honeymon kt oversea.. Mad Laughing Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Sponsored content Today at 11:27 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum