Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  SHARK on Wed Jun 02, 2010 5:21 pm

masa naik kete kabel ke gunung MatCincang, ramai giler pelancong dari India naik sama... (mungkin kesan positif shooting filem kat Langkawi hehe..cthnya citer Don lakonan SRK yg ada aksi kejar mengejar sampai ke atas gunung, pastu jatuh dari jambatan gantung ekeke....)



sedikit info Geology (hehe sambil bercuti kena la ambik pengajaran jugak kan) dah namanya Geoscientist...ekeke..

Formasi Mat Cincang adalah antara formasi tertua rantau ini..dan tertua di Malaysia) kalau tak silap, zaman Cambrian...mula terbentuk sekitar 450-550 juta tahun lampau. Langkawi Geopark pula disahkan dan digazetkan oleh Unesco, merangkumi hampir keseluruhan kepulauan Langkawi (ada 99buah pulau). Langkawi Geopark ini adalah antar yang terbaik dan paling sempurna dari segi pendedahan batuan sedimen zaman Paleo,yg memungkinkan kita menghayati keindahan alam batu...walaupun bagi org yg taktau apa2 pasal geologi,pastinya tertarik dengan formasi dan jujukan batuan yg membentuk pulau2 di langkawi... kalau sempat gi sana, sewa la bot island hopping..sekadar menikmati keindahan ciptaan Tuhan... (ala..tak mahal pun...pakej 4jam ronda pulau semurah RM20 sorang...hehe)

sekian, saya melaporkan dari lokasi kejadian... Very Happy

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  SHARK on Wed Jun 02, 2010 5:25 pm

RAFtegang wrote:Mmg ...aku last pegi kat Cenang mmg happeningkan...sampai tgh malam tu byk jual2...
Eh aku pun pegi Bangkok tapi bulan 8......6/8 sampai 9/8. Aisey...ko tak cakap awal2 nak gi...kalau tak leh gi sama. Aku gi berdua je jugak...anak2 semua aku hantar susahkan aki wan dia kat Bentong....wakakakakakaka

oo..makna kata, ko pegi seminggu kemudian lepas aku pegi lah ekeke..

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Wed Jun 02, 2010 5:27 pm

SHARK wrote:
RAFtegang wrote:Mmg ...aku last pegi kat Cenang mmg happeningkan...sampai tgh malam tu byk jual2...
Eh aku pun pegi Bangkok tapi bulan 8......6/8 sampai 9/8. Aisey...ko tak cakap awal2 nak gi...kalau tak leh gi sama. Aku gi berdua je jugak...anak2 semua aku hantar susahkan aki wan dia kat Bentong....wakakakakakaka

oo..makna kata, ko pegi seminggu kemudian lepas aku pegi lah ekeke..
Tu la pasal....ko book taknak bgtau aku....

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  SHARK on Wed Jun 02, 2010 5:32 pm

RAFtegang wrote:
SHARK wrote:
RAFtegang wrote:Mmg ...aku last pegi kat Cenang mmg happeningkan...sampai tgh malam tu byk jual2...
Eh aku pun pegi Bangkok tapi bulan 8......6/8 sampai 9/8. Aisey...ko tak cakap awal2 nak gi...kalau tak leh gi sama. Aku gi berdua je jugak...anak2 semua aku hantar susahkan aki wan dia kat Bentong....wakakakakakaka

oo..makna kata, ko pegi seminggu kemudian lepas aku pegi lah ekeke..
Tu la pasal....ko book taknak bgtau aku....

ko tak ngajak pengantin baru sekali ker? ekeke

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Wed Jun 02, 2010 5:37 pm

SHARK wrote:
RAFtegang wrote:
SHARK wrote:
RAFtegang wrote:Mmg ...aku last pegi kat Cenang mmg happeningkan...sampai tgh malam tu byk jual2...
Eh aku pun pegi Bangkok tapi bulan 8......6/8 sampai 9/8. Aisey...ko tak cakap awal2 nak gi...kalau tak leh gi sama. Aku gi berdua je jugak...anak2 semua aku hantar susahkan aki wan dia kat Bentong....wakakakakakaka

oo..makna kata, ko pegi seminggu kemudian lepas aku pegi lah ekeke..
Tu la pasal....ko book taknak bgtau aku....

ko tak ngajak pengantin baru sekali ker? ekeke

Pengantin baru takyah ajak laaa.....ajak gi Jeram pun tatau.....pada hal Klang dgn Jeram 30km je... apa punya orang daaaa

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 6:35 pm

5-8 june 2010
ni koi bercuti ke utara
sesambil balik jengok
mertua..2 in one
almaklum sibuk..
susah nak apply
tak approved

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  ozzy on Wed Jun 02, 2010 7:06 pm

zulkbo wrote:5-8 june 2010
ni koi bercuti ke utara
sesambil balik jengok
mertua..2 in one
almaklum sibuk..
susah nak apply
tak approved

Selamat bercuti Zul..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Thu Jun 03, 2010 9:42 am

ozzy wrote:
zulkbo wrote:5-8 june 2010
ni koi bercuti ke utara
sesambil balik jengok
mertua..2 in one
almaklum sibuk..
susah nak apply
tak approved

Selamat bercuti Zul..
Zul...kat utara kat mana? Sure selalu masuk Siam ni tak?

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  CT Gurlz on Thu Jun 10, 2010 7:48 pm

ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 10:22 am

CT Gurlz wrote:ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RoyKay33 on Fri Jun 11, 2010 11:03 am

RAFtegang wrote:Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

port yg terbaekk utk bermlm kt JB nie apekenamenye raf..? Like a Star @ heaven

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 11:34 am

RoyKay33 wrote:
RAFtegang wrote:Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

port yg terbaekk utk bermlm kt JB nie apekenamenye raf..? Like a Star @ heaven

Sekarang ni De Ark la dekat Pulau Santap. 2nd Seri Pengantin. Hotel 4 star tu belum siap sepenuhnya lagi....ada few lagi yg bagus aku lupa nama dia...

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Deto_8 on Fri Jun 11, 2010 12:09 pm

RAFtegang wrote:
Sekarang ni De Ark la dekat Pulau Santap. 2nd Seri Pengantin. Hotel 4 star tu belum siap sepenuhnya lagi....ada few lagi yg bagus aku lupa nama dia...

kat atas banyak lagi yang menarik....cuba cari kat area Pusat Latihan UMNO tu....Samrah Resort

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 12:38 pm

Deto_8 wrote:
RAFtegang wrote:
Sekarang ni De Ark la dekat Pulau Santap. 2nd Seri Pengantin. Hotel 4 star tu belum siap sepenuhnya lagi....ada few lagi yg bagus aku lupa nama dia...

kat atas banyak lagi yang menarik....cuba cari kat area Pusat Latihan UMNO tu....Samrah Resort
betul2 tu...ko penah gi ke Deto? Lagi satu yg baru Saufiville...hui cantik aku tgk...swimming pool dia ngadap gunung. Nampak cantik giler view.

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Deto_8 on Fri Jun 11, 2010 12:41 pm

Samrah tu aku dah tahap bosan....

ada satu lagi resort tak ingat pulak nama dia...jasnoraizan ingat kot

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  CT Gurlz on Fri Jun 11, 2010 12:49 pm

RAFtegang wrote:
CT Gurlz wrote:ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

ada chalet ka kat sana..? kalo g sorang2 selamat tak..? Rolling Eyes

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 12:53 pm

CT Gurlz wrote:
RAFtegang wrote:
CT Gurlz wrote:ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

ada chalet ka kat sana..? kalo g sorang2 selamat tak..? Rolling Eyes
Owh chalet ada banyak...no worries...kat depan De Ark tu pun ada. Aik bercuti sorang2? Ish mesti la selamat...ingat orang Janda Baik ni makan orang ke? Semua kuat ugama woooo....awak ni dari mana?

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 1:01 pm

call dis numbers...



1. D'Ark Training & Resort Sdn Bhd
Ashida Villa, Lot 5303
Pulau Santap
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +609-233 0031
Fax: +609-235 1282

2. Seri Dinar Training Services Sdn Bhd
8299 Sungai Panjang
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +609-235 1223/1293
Fax: +609-235 1267
E-mail : sdretreat@po.jaring.my @ ]seridinar@po.jaring.my



3. Pulau Santap Chalet Enterprise
Lot 2575 Kg Pulau Santap
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +6019-988 9830

4. Latto Charok Chalet
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +6019-347 0772

5. Tanarimba
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +609-233 0655
e-mail: sitrac@po.jaring.my

6. Seri Pengantin Resort
Lot 686 Kg Sum Sum Hilir
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +6019-615 2150 0r
KL Tel: +603-4297 0400
E-mail : rsvp@seripengantinresort.com.my
www.seripengantinresort.com.my

7. Pondok Impian => photo on the right (when it was not ready yet)
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +6012-313 3224

8. Sailor's Rest
Janda Baik
28750 Bentong
Pahang Darul Makmur
Tel: +6019-217 0152 or +6019-218 0152
e-mail: sailorest@gmail.com
www.sailorest.com

9. Seri Aman Chalet
Sum-sum Hilir
28750 Janda Baik
Pahang Darul Makmur
Tel: +609-

10. Chalet Tuk Tuk
Tel: +6012-625 3440 (Idris)

11. KLCC (??/ It's Kuala Lurau Camping Centre!) => camping site on this right photo
Tel: +6019-933 7380 Cik Gu Saad

I'll try to get all the correct contact numbers. Or you may also contact me at: norliajaafar3@gmail.com. The photos on the map above are the property of Idayu, Norlia and Ita. We have done this work for our t-shirts sold under our [color:68bc=blue !important][color:68bc=blue !important]office
sports club - KSSE. We still have some stocks left - black and maroon color only.


RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  ozzy on Fri Jun 11, 2010 1:06 pm

CT Gurlz wrote:
RAFtegang wrote:
CT Gurlz wrote:ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

ada chalet ka kat sana..? kalo g sorang2 selamat tak..? Rolling Eyes

kalau tak beritau kat RafTegang..rasanya selamat kot.... Razz

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Fri Jun 11, 2010 1:09 pm

ozzy wrote:
CT Gurlz wrote:
RAFtegang wrote:
CT Gurlz wrote:ada sesiapa tahu kat mana tmpt yg best tuk bercuti sambil merahatkan diri kepala minda dan mata ni dr asap kota..??
kalo boleh nak tmpt yg dingin...nyaman...ada sungai...ada air terjun....ada chalet...

Paling dekat dgn KL, Janda Baik la....Hulu Langat pun dekat tapi tak berapa best...... Janda Baik the best place to visit....

ada chalet ka kat sana..? kalo g sorang2 selamat tak..? Rolling Eyes

kalau tak beritau kat RafTegang..rasanya selamat kot.... Razz
siot je...ingat aku ni perogol upahan ke?

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  CT Gurlz on Fri Jun 11, 2010 1:11 pm

uittssss...... Shocked Shocked oppsssssss...... Smile Smile

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Tue Jun 15, 2010 5:32 pm



Hotel Sultan Brunei yg bertaraf 7 Bintang.
Empire Hotel

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Tue Jun 15, 2010 5:34 pm


sunset at Brunei

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  RAFtegang on Tue Jun 15, 2010 5:38 pm


Bandar Seri Begawan


shopping complex

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  SailorMoon on Tue Jun 15, 2010 5:43 pm

RAFtegang wrote:

Hotel Sultan Brunei yg bertaraf 7 Bintang.
Empire Hotel

mane tak 7 star nye, paip air pun emas...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: TEMPAT PERCUTIAN PILIHAN ANDA

Post  Sponsored content Today at 3:49 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum