Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Siapakah Kita?

View previous topic View next topic Go down

Siapakah Kita?

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 2:40 pm

Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumanya? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil
berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya? Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin? Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi? Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan...

Siapakah orang yang paling cantik? Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas? Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit? Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya. ..

Siapakah orang yang mempunyai akal? Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka..

Siapakah org yg KEDEKUT ? Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang posting ini begitu sahaja, malah dia tidak menyampaikan pula pada org lain.. hehehe just kiding...

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 3:02 pm

Apa apa pun kita adalah kita selagi bepegang dan berlandaskan Islam...Wallahhuallam

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 3:06 pm

Jeck Sparow wrote:Apa apa pun kita adalah kita selagi bepegang dan berlandaskan Islam...Wallahhuallam

kalu begitu, kita masih serupa, cuma berlainan pegangan saja, cause kita bukan muhrim

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  jasnoraizan on Tue Dec 01, 2009 3:11 pm

acey wrote:
Jeck Sparow wrote:Apa apa pun kita adalah kita selagi bepegang dan berlandaskan Islam...Wallahhuallam

kalu begitu, kita masih serupa, cuma berlainan pegangan saja, cause kita bukan muhrim

rasanye kita nih tak kira lelaki atau wanita..kalau sudah beragama islam ,peganganya adalah sama yakni berlandaskan al quran,hadis dan sunah rasullullah...(pendapat kwn lah...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 3:12 pm

acey wrote:

kalu begitu, kita masih serupa, cuma berlainan pegangan saja, cause kita bukan muhrim


Betul.... Betul... Betul..... huhuhu

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 3:14 pm

jasnoraizan wrote:

rasanye kita nih tak kira lelaki atau wanita..kalau sudah beragama islam ,peganganya adalah sama yakni berlandaskan al quran,hadis dan sunah rasullullah...(pendapat kwn lah...)

Yupp Betul..Betul..Betul hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Awangmaseru on Tue Dec 01, 2009 3:25 pm

kita adalah kumpulan aku-aku. aku adalah rohani yang mendiami jasmani dan ditadbir oleh nurani..yeke hah.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 4:31 pm

Awangmaseru wrote:kita adalah kumpulan aku-aku. aku adalah rohani yang mendiami jasmani dan ditadbir oleh nurani..yeke hah.



ERMM....Kenal Diri Kita maka kenallah siapa kita dalam diri ader roh pada roh untuk menyempurnakan jasad..wallahuallam

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 4:38 pm



who am i?
siapakah aku?

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 4:46 pm

zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

yg koi amat pasti, awok bukan jackie chan

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 4:48 pm

Awangmaseru wrote:kita adalah kumpulan aku-aku. aku adalah rohani yang mendiami jasmani dan ditadbir oleh nurani..yeke hah.

koi kalu jenis tasawwuf ni koi surrender la, koi tak pandai betul

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 4:51 pm

acey wrote:
zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

yg koi amat pasti, awok bukan jackie chan

jakie chong pun bukan
wah..wah..wah.. cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  koy101 on Tue Dec 01, 2009 4:52 pm

zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

haha... Aku setan.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 4:54 pm

koy101 wrote:
zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

haha... Aku setan.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koi dah agak aok
koy..hu hu hu Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  acey on Tue Dec 01, 2009 4:54 pm

koy101 wrote:
zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

haha... Aku setan.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ni kalu ngan geng tasawwuf ok la, koi tak pandai la pasal benda ni

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  lepat_ubi on Tue Dec 01, 2009 6:57 pm

zulkbo wrote:

who am i?
siapakah aku?

i am a Pahangite whose name is L.U...
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Twisted Evil Twisted Evil
Twisted Evil
Twisted Evil Twisted Evil
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Yassin on Tue Dec 01, 2009 8:11 pm

Siapa pun kita, sebenarnya kita adalah hamba Allah.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 8:13 pm

Yassin wrote:Siapa pun kita, sebenarnya kita adalah hamba Allah.

betul doh..
jawapan yang terbaik
dari yang terbaik...
siapa la kita nak bermegah
sema hambaNYA jer
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Siapakah Kita?

Post  Sponsored content Today at 10:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum