Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sembang Kosong

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 1:10 pm

Jeck Sparow wrote:kawan tolong oak buat rayuan ngan boss kawan yerkk nanti kita buat black & white agreement roger....

tima kasih lah
he he he
yeaaa..nak jagi GABAN.. cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 1:16 pm

zulkbo wrote:
Jeck Sparow wrote:kawan tolong oak buat rayuan ngan boss kawan yerkk nanti kita buat black & white agreement roger....

tima kasih lah
he he he
yeaaa..nak jagi GABAN.. cheers

Bos....Rangers YellOw nampaknye sudah berpaling tadah...
Mad pe hukuman yang patut kite bagi kat Ranges Yellow ni bOs???? Mad Mad Sad Cool lol! lol! lol!

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 1:17 pm

moh kite ge makan dulu...perut ni dah menyanyi lagu dondang sayang dah pun ni.... Mad Razz Cool Smile Very Happy

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 1:18 pm

drunken waaaaaaaaaa..jgn gitu tak salah kalau raksasa nk berubah kita kena bantu kalau ader yang nak insaf huhuhu bom

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 1:31 pm

Jeck Sparow wrote:drunken waaaaaaaaaa..jgn gitu tak salah kalau raksasa nk berubah kita kena bantu kalau ader yang nak insaf huhuhu bom

emm,betul tu jeck..raksasa yg dah insaf kita patot sokong..ok,nti kita hantar dia ke penjara sg.buloh spya dia bnar2 insaf&dpat blajar ilmu menjahit di sana..kalo nk jadi rangers tu susah skit r..sbb takut kanak2 xminat power ranger lg&jualan merchandise kita susut...ekeke

apa2 ajelah!...
Laughing Laughing Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 1:34 pm

strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:drunken waaaaaaaaaa..jgn gitu tak salah kalau raksasa nk berubah kita kena bantu kalau ader yang nak insaf huhuhu bom

emm,betul tu jeck..raksasa yg dah insaf kita patot sokong..ok,nti kita hantar dia ke penjara sg.buloh spya dia bnar2 insaf&dpat blajar ilmu menjahit di sana..kalo nk jadi rangers tu susah skit r..sbb takut kanak2 xminat power ranger lg&jualan merchandise kita susut...ekeke

apa2 ajelah!...
Laughing Laughing Razz

yess..bestnya nak pergi main sungai
boleh terjun TIRUK dok???

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 1:43 pm

yess..bestnya nak pergi main sungai
boleh terjun TIRUK dok???
[/quote]


aok terjunlah!..nti dapat telor sbiji kat dahi..sbb situ xda sungai dan ada batu&tembok shja..hahaha Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 1:54 pm

strikerbuncit wrote:yess..bestnya nak pergi main sungai
boleh terjun TIRUK dok???


aok terjunlah!..nti dapat telor sbiji kat dahi..sbb situ xda sungai dan ada batu&tembok shja..hahaha Laughing[/quote]

TAK BEH LA GITU..
koi nak jadik GABAN GAK.. Crying or Very sad Twisted Evil

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 4:26 pm

28/11/2009....malam minggu

Setelah sekian lama membuat intipan,maka pada malam 28/11/2009 sebelum berlangsungnya game Chelsea vs Arsenal dengan bantuan beberapa orang jiran kitaorang berjaya menggagal dan menahan seorang pencuri motosikal..
Suspek telah berjaya menghidupkan enjin dan hendak melarikan motosikal tersebut.Tindakannya gagal bilamana kunci pendua yang dipasang pada rantai motosikal tersebut tidak dibuka dan suspek tidak mengetahuinya.
Seorang penduduk terus menahan suspek...dan terus memanggil 3 hingga 4 orang lagi untuk membantu.
Setelah ditanya suspek menyatakan motorsikal tersebut milik kawannya yang diletakkan disitu..Bila tanya siapa nama kawan,dia tak tahu.Rumah kawan tingkat berapa,dia pun tak tahu...Nampaknya jawapan itu mengundang padah.
Suasana panas memang berlaku,masing masing muka macam rimau nak makan kambing.....tapi memangdangkan 3 4 orang ni sudah bekeluarga jadi mereka bertindak matang....Suspek ini cukup bernasib baik...
Polis dihubungi dan dalam masa 10 minit sudah sampai...
Suspek dibawa ke balai....


MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 4:31 pm

MD wrote:28/11/2009....malam minggu

Setelah sekian lama membuat intipan,maka pada malam 28/11/2009 sebelum berlangsungnya game Chelsea vs Arsenal dengan bantuan beberapa orang jiran kitaorang berjaya menggagal dan menahan seorang pencuri motosikal..
Suspek telah berjaya menghidupkan enjin dan hendak melarikan motosikal tersebut.Tindakannya gagal bilamana kunci pendua yang dipasang pada rantai motosikal tersebut tidak dibuka dan suspek tidak mengetahuinya.
Seorang penduduk terus menahan suspek...dan terus memanggil 3 hingga 4 orang lagi untuk membantu.
Setelah ditanya suspek menyatakan motorsikal tersebut milik kawannya yang diletakkan disitu..Bila tanya siapa nama kawan,dia tak tahu.Rumah kawan tingkat berapa,dia pun tak tahu...Nampaknya jawapan itu mengundang padah.
Suasana panas memang berlaku,masing masing muka macam rimau nak makan kambing.....tapi memangdangkan 3 4 orang ni sudah bekeluarga jadi mereka bertindak matang....Suspek ini cukup bernasib baik...
Polis dihubungi dan dalam masa 10 minit sudah sampai...
Suspek dibawa ke balai....


kalo kwn jd saksi,mmg camtu jgk..sabar jek..
tp kalo motor tu kwn punya,hrp aokme yg bhampiran dpt menahan kaki kwn dri mgganas..
huhuhu..lawak jela.. Mad Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 4:33 pm

SB,
cerita tu akan bersambung...malam ni kawan ke balai [ membantu siasatan...hehehee ]

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 4:46 pm

Peragut maut dibelasah

Oleh Rosliza Mohamed
bhnews@bharian.com.my

Suspek dipukul penduduk kampung, sebelum dihantar ke hospital

KOTA BHARU: Selepas bertarung nyawa kira-kira dua jam akibat dibelasah penduduk kampung kerana meragut, seorang lelaki akhirnya menemui ajal, ketika sedang menerima rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), dekat sini, malam kelmarin.

Suspek berusia 30 tahun, dari Tumpat, mengalami patah tangan dan cedera di badan, meninggal dunia kira-kira jam 7.45 malam.


Ketua Polis Kelantan, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, sebelum kejadian, suspek bersama rakannya, cuba meragut rantai leher seorang kanak-kanak di Kampung Belimbing, Pendek, Kedai Mulong, dekat sini, kira-kira jam 5.15 petang kelmarin.

Katanya, rakan mangsa, yang berusia 28 tahun, juga cedera parah akibat dipukul penduduk kampung dan menerima rawatan di hospital sama bagaimanapun keadaannya dilaporkan stabil.

"Dalam kejadian petang kelmarin, dua peragut berjaya ditangkap penduduk kampung ketika cuba meragut rantai leher seorang kanak-kanak yang sedang bermain di halaman rumahnya.
"Seorang daripada peragut ditangkap oleh bapa kanak-kanak itu manakala rakannya ditahan oleh penduduk kampung ketika cuba melarikan diri.

"Sebaik ditahan, kedua-dua suspek dibelasah penduduk kampung sebelum dikejarkan ke HRPZ II untuk mendapatkan rawatan lanjut akibat cedera di badan," katanya, semalam.

Abdul Rahim berkata, polis masih menjalankan siasatan mengenai kejadian itu yang menyebabkan seorang daripada suspek terbabit meninggal dunia.

Katanya, mayat suspek sudah diserahkan kepada keluarganya dan siasatan akan dilakukan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan jika disabitkan kesalahan boleh dihukum sampai mati.
"Sepanjang tahun ini, kes ini adalah yang pertama membabitkan seorang peragut maut selepas dipukul oleh orang ramai," katanya.

Sehubungan itu, beliau mengingatkan orang ramai supaya tidak bertindak di luar batasan ketika menangkap suspek yang terbabit dengan kejadian jenayah.

"Saya meminta orang ramai supaya terus menghubungi polis apabila berjaya menangkap penjenayah dan jangan bertindak di luar batasan sehingga menyebaban kematian. Serahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya," katanya.

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  sakur@86 on Tue Dec 01, 2009 5:12 pm

koi nak balik dah.....byeeeeee flower flower flower flower

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 8:10 pm

kerja..kerja
gini lah kita yek Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Yassin on Tue Dec 01, 2009 8:12 pm

zulkbo wrote:kerja..kerja
gini lah kita yek Very Happy


tu laa kawan kuar kul 8.00 pagi tadi kul 6.00 baru nengok rumah semula... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 8:14 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:kerja..kerja
gini lah kita yek Very Happy


tu laa kawan kuar kul 8.00 pagi tadi kul 6.00 baru nengok rumah semula... Very Happy

Aok dah..
koi kat kedai lagi weh
niaga bagi orang kaya
kita dok kuli jer.... Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Yassin on Tue Dec 01, 2009 8:21 pm

zulkbo wrote:
Aok dah..
koi kat kedai lagi weh
niaga bagi orang kaya
kita dok kuli jer.... Razz

Gitu laa kita nei zul carik rezeki utk anak2...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Wed Dec 02, 2009 9:41 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Aok dah..
koi kat kedai lagi weh
niaga bagi orang kaya
kita dok kuli jer.... Razz

Gitu laa kita nei zul carik rezeki utk anak2...





_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  sakur@86 on Wed Dec 02, 2009 12:07 pm

alah relax la bos....Rangers Pink dak post dah misssion kite 2 kat bos...ishh org courrier service ni lembab betul...xpasal2 bOnus aku kene potong....hmmmmmmm nasib badan... Crying or Very sad Crying or Very sad Mad Mad

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Wed Dec 02, 2009 12:10 pm

sakur@86 wrote:alah relax la bos....Rangers Pink dak post dah misssion kite 2 kat bos...ishh org courrier service ni lembab betul...xpasal2 bOnus aku kene potong....hmmmmmmm nasib badan... Crying or Very sad Crying or Very sad Mad Mad

ok,rayuan diterima..lepas ni potong je courier ni kalo lembab,barulah tak kena potong bonus..potong! potong! potong!...ekekke Laughing Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 02, 2009 12:12 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:alah relax la bos....Rangers Pink dak post dah misssion kite 2 kat bos...ishh org courrier service ni lembab betul...xpasal2 bOnus aku kene potong....hmmmmmmm nasib badan... Crying or Very sad Crying or Very sad Mad Mad

ok,rayuan diterima..lepas ni potong je courier ni kalo lembab,barulah tak kena potong bonus..potong! potong! potong!...ekekke Laughing Laughing

Jap boss ari ni nak mintak cuti rehat blehhh tak daya nak laksanakan mision la..not in a good mood sowie bosss

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  jasnoraizan on Wed Dec 02, 2009 12:13 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:alah relax la bos....Rangers Pink dak post dah misssion kite 2 kat bos...ishh org courrier service ni lembab betul...xpasal2 bOnus aku kene potong....hmmmmmmm nasib badan...

ok,rayuan diterima..lepas ni potong je courier ni kalo lembab,barulah tak kena potong bonus..potong! potong! potong!...ekekke

aok dah potong ke SB...? (of course)


Last edited by jasnoraizan on Wed Dec 02, 2009 12:14 pm; edited 1 time in total

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  sakur@86 on Wed Dec 02, 2009 12:14 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:alah relax la bos....Rangers Pink dak post dah misssion kite 2 kat bos...ishh org courrier service ni lembab betul...xpasal2 bOnus aku kene potong....hmmmmmmm nasib badan... Crying or Very sad Crying or Very sad Mad Mad

ok,rayuan diterima..lepas ni potong je courier ni kalo lembab,barulah tak kena potong bonus..potong! potong! potong!...ekekke Laughing Laughing

tq bOs...sekarang jgk Rangers Pink pegi pOtOng.....!!!!
kirenye bOnus Rangers Pink xjadi potOng la yek....yeaaaaaayiiiihaaaaaaaaa......
bounce bounce

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Wed Dec 02, 2009 12:18 pm

Jack - Xberdaya ye? xpela,bos bukannye kejam sgt pun..apatah lg bhadapan dgn insan lemah lembut spt aok dan sakura..hehee

Jas - kwn highlight kan skit : OF COURSE!! Razz

Sakura - Seronok ye dpt bonus? tp jgn lalai lg dlm misi sterusnya k..i trust you bebeh.. Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 02, 2009 12:22 pm

[quote="strikerbuncit"]Jack - Xberdaya ye? xpela,bos bukannye kejam sgt pun..apatah lg bhadapan dgn insan lemah lembut spt aok dan sakura..hehee

Thank u Boss tapi skit pembetulan yerrkk bukan tak berdaya cuma mood kureng sikit la...

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum