Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

Latest topics
» salam perkenalan kepada rodong2 seluruh pahang
by jai bentong Mon Dec 23, 2013 4:40 pm

» Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
by Manga2 Mon Oct 21, 2013 3:50 pm

» Artis,Pelakon dan Penggiat Seni Berasal dari Pahang
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 6:05 pm

» Kemana hilangnya ilmu Pawang2 dan bomoh2 handal DiNegeri Pahang ini?
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 5:45 pm

» org pahang
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 5:29 pm

» Malam 25 Chenor
by wan azuar Fri Aug 02, 2013 8:58 am

» nak cari kerja di bentong
by eddiebentong Tue May 21, 2013 8:24 pm

» BioZone Food Purifier Hai-O Termurah di Malaysia
by anjang Mon Apr 22, 2013 11:15 pm

» Salam Perkenalan Ahli Baru- Vol 2
by zulkbo Thu Feb 14, 2013 4:12 am

» Imam perang Gendut. Siapakah beliau.?
by Pahlawan Hilir Fri Dec 07, 2012 2:20 am

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 4:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 12:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

My "OFF-ROAD" Way

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 11:02 am

Ok.... Tread nih bukan nak nunjuk nunjuk ker hapa.... apatah lagi nak mengembangkan lubang idung aku sendiri..... tp sekadar berkongsi cerita dan pengalaman.

Tread nih yg bebenornya, aku post dlm forum www.kembara.net, utk nerangkan kat sumer members bahawasanya keta kembara dema pun boleh masuk wat gi off-road.
Aku maleh nak uboh ayat dier dah... jadinyer korang akan nampak kebanyakkan pekara aku dasarkan kepada keta kembara.

Mekala ader yg nak nambah... atau membetulkan aper yg aku tulis.... sila lah... 'No hard feeling'. Ilmu xleh kedekut..... Yg aku ada ilmu dunia jer...

Jadinyer.....
Kala korang sumer rasa-rasa nak tau camner nak wat off-road nih.....
"Pleasa Enjoy The Reading

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:03 pm

Aku bukak tread nih, bukan pasai nak nunjuk... aku pun bukan la 'true off-roader'. Cuma nak mencatitkan pengalaman aku, cara pemanduan aku selama 13 taun duk bawak hilux single / double cab, SJ413, Pick-up, Pajero, Trooper, Kembara stendet masuk utan merata semenanjung, sorang-sorang.

Aku xblajor 4x4 nih secara formal... tetapi berdasarkan pengalaman, pergaulan ngan drebor hilux kat kongsi balak, pengalaman dr org yg main 4x4...... dan mengunakan akal fikiran.

Mungkin aper yg aku tuliskan nanti, bercanggah ngan cara org lain... mungkin ader yg pada pikiran korang tidak logik.. atau ader teknik dan teknik org lain yg lebih baik....

Apa-apa pun... this is my way.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:04 pm

Untuk yg belum pernah g masuk utan pakai 4x4 nih....
seblom masuk dan biler korang tgk keta 4x4 yg fully modified tuh.... grenti ngeri nyer. Terkenangkan lak si KEMBARA yg comel lote tuh, yg selama nih dibelai dijaga dan ditatang dgn kasih sayang... dilanyak habis-habisan... dipenuhi lumpur...

Kena lak yg asyik kuar kat tv duk tayang 4x4 tgh masuk lubang la,... menyelam kat sungai laa... kena tarik laa... lalu batang balak la... mmg aku pun ngeri gak....

Tapi tu sumer utk hardcore, kita nih takat suker suker jer...

Untuk sesiapa yg lum pernah merasa camner 4x4 dlm off-road nih... trik dier mudah jer....
( Nota : Kembara dah mmg full-time 4x4, korang xyah gatal nak ejas apa-apa dah... cumer pastikan kembara korang dalam keadaan tip-top )

1. Bila korang nampak kawasan pembinaan jer.. yg lapang ngan tanah merah tuh... try ler masuk. Memula try bawak waktu area tuh kering dulu... dapatkan pra-rasa dier... omputih kat 'feel'. Main kat area dekat jalan dulu... jgnler trus masuk redah jer.... kut kang, lain jadinyer...

2. Bila dah dpt 'feel' dier, korang baru main kat keseluruhan area... kut kalu ader kawasan cam berbukit.. try naik.... Dlm masa yg sama, teliti kembara korang... peratikan tebiat dier... kenal tul-tul keta korang tuh... jgn takat tau nak isi minyak jer....

3. Bila dah biasa dan kompiden ngan keta korang... kira cam dah bersatu jiwa laa... hahaha... korang try lak waktu lepas ujan... Ingat, memula main dkt jalan jer dulu... dah selesa.. hah... redah trus satu kawasan... Lagi elok kalu ader keta lain bersama....

4. Dah rasa cam off-roader??? hah! peringkat seterusnyer... bila ujan stat turun jer... g balik kat tmpt tuh.... lg bagus kalu ujan mmg lebat giler... korang try main tgh ujan lak... aku grenti lepas nih... korang mmg dah tak pandang blakang dah... bahkan berbangga ngan lumpur yg menempek kat KEMBARA korang.....

NOTA: Semasa main 4x4 nih... gunakan gear rendah shj. Jgn gunakan gear tinggi... Kelajuan maksima hanya 60km jer... lg baik 40km.j sahaja.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:05 pm

Kalu nak tgk camner asas 4x4 dlm tv, tgk time dokumentri LANUN DARAT - Ford... atau rajin-rajin ler search gambo dlm K.Net nih... sia-sia jer Ferum susun....


Dah praktis kat kawasan pembinaan???? Dah dpt 'feel' dier???
Ok... skrg g praktik lagi... kali nih lak... cuba elakkan dr kerap menggunakan brek utk memperlahankan keta tuh... cuba pakai minyak ngan 'clutch' jer... tp kalu keta korang AUTO, hehehe... xdapek ler.... mmg kena brek la... hahahaha... tp cuba belajor tekan brek tuh ngan perlahan.... cukup hanya untuk memperlahankan keta korang tp jgn sampai berenti....
( tu sbb aku suka manual gear... hehehe... ). Memula mmg lain macam ckit.... pasai korang dah biasa ngan pemanduan atas jalan raya...

xper... omputih cakap... practice make perfect

Kenapa nak kena biasakan diri dgn xpakai brek nih...???
Sebab... adakalanya korang akan terpaksa menuruni bukit waktu ujan atau lepas ujan....
Sekiranya.. waktu tgh turun tuh.... korang tetiba ter tekan brek ngan kuat... sehingga menyebabkan tayar terkunci... maka korang mungkin akan merasai satu pengalaman yg tidak mungkin dpt dilupakan.
Ini kerana... kalau tayar terkunci secara tiba-tiba... sewaktu tengah menuruni bukit yg licin... kembara korang akan mengelunsur ( sliding ) kat atas jalan licin tuh... dan korang akan ilang kawalan... langsung...
dan ini adalah pekara yg kita paling ingin elakkan. SAMA SKALI.

Kaedah ini juga digunakan waktu nak melintas sungai.
Kalau ler waktu kat tgh sungai tuh... kembara korang dah separuh tenggelam... tetiba korang g gatal tekan brek... dapat fikir aper yg akan berlaku???

Kita menggunakan kaki kanan utk menekan pedal brek dan minyak bergilir-gilir. Kut giler kalu korang tekan brek guna kaki kiri.
Jadi, sewaktu korang tekan pedal brek, ia juga bermakna yg korang g lepaskan pedal minyak. Seandainya, korang g wat cam nih.. waktu kat tgh sungai... air sungai tuh akan start masuk ke dalam enjin melalui ekzos.. sbb pressure dlm ekzos dah ilang.... dan korang akan terpaksa mengantor kembara korang kat bengkel yet di USJ 16 nuu.. utk diperbaiki.

Ingat!!! Main off-road bukan pakai hati... tapi pakai akal pikiran.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:05 pm

Dah biasa ngan Kembara korang??? Dah tau peel ( perangai ) dier??? Bagus... sekarang kita betulkan lak peel korang...

Memula lepas dpt lesen dulu... waktu kali pertama korang bawak keta sendiri kat atas jalan raya... mesti gabra gak kan... kecuali ler kalu korang ati kering... Tp bila dah lama... dah biasa bawak... korang dah start main cilok kat depan lori....

Ngape???
Sebab korang dah terbiasa ngan corak pemanduan, power keta korang... dah dpt agak org lain nyer gak...

Kaedah yg sama, bila korang nak biasakan ngan off-road nih... tu sbb biler korang tanya camner nak bawak... org slalu suoh / ajak korang masuk join skali....
Korang TAK AKAN DAPAT biasakan diri ngan off-road kut duk atas jalan tar @ duk baca jer aper yg aku tulis... kena praktik gak...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:05 pm

CARA DUDUK

Aku tau yg korang asal masuk keta jer... mesti ejas kerusi tuh ke kedudukan yg korang selesa... pada korang la...

Ada yg suka rapatkan kerusi ke depan... kalu boleh nak pusing stering tuh pakai dagu jer... xpun pakai perut... hehehe.....

Ader gak yg ke-belakang-kan kerusi tuh sampai abis... kunun nak bg selesa ckit kaki....

Tp yg paling aku xpaham, ader yg suka turunkan penyandar ke blakang... dah sampai nak berbaring dah... kalu boleh... mata ngan stering dah sama aras...

Tp, utk masuk 'off-road' nih... korang kena la lupakan jap cara duduk tu... sbb dlm 'off-road', yg paling penting ialah keselamatan diri....

Kut dah sampai xnampak depan.... atau nak pusing badan pun dah xdpt,.... mmg dah xselamat dah la....

Bila aku tulis cam nih... jgn lak korang tiru cara duduk aku.... tu cara aku... aku selesa ngan cara aku.... korang dapatkan ler... cara duduk korang sendiri....

Yg penting....

1. Pastikan korang dapat tgk depan dengan sepenuhnya... pastikan dpt tgk bonet depan secara penuh... Jadi anggaran jarak korang jadi lebih bagus lagi... ader penanda.
( biasakan dengan jarak salah satu hujung bonet depan.. tu penanda jarak korang )

2. Pastikan kaki korang tidak terlalu lurus... bengkok kan sikit... tp jgn sampai ngangkang lak... huduh benor nengoknyer...

Kaki yg terlalu lurus... bermakna korang tekan pedal hanya menggunakan buku lali jer... bahaya oiii.... kalu kut keta terlambung ckit... trus terlepas pedal tuh...

Kaki yg ngangkang lak... bermakna korang tekan pedal pakai lutut.. mesti korang angkat kaki tuh waktu nak tekan / lepas pedal.... nih pun bahaya gak.... kut keta terlambung ke kiri ke kanan.... mau tercabut lutut tu nanti....

Korang memerlukan keadaan di mana korang dapat menggunakan kedua-dua kaedah menekan pedal dengan cepat dan tanpa halangan.

3. Sandar ke blakang sambil tekan salah satu pedal rapat ke lantai. Pegang bahagian atas stering ngan kedua-dua tangan rapat. Selaraskan ( ejas ) kedudukan penyandar sampai kedua-dua lengan lurus. Sbb stering kembara tetap... xleh nak ubah dah....

Jadi ini ler kedudukan normal korang semasa memandu 'off-road' nih... mmg kurang selesa ckit... tp cara nih akan menyebabkan tangan korang sedikit bengkok waktu pegang stering kiri dan kanan. Juga akan ader jarak antara dada korang ngan stering...


AMARAN : JANGAN NGADE NAK IKUT KEMPEN PAKAI TALI PINGGANG KALEDAR YG GOMEN DUK BUAT TUH.... WAKTU NAK MAIN OFF-ROAD.
Kut kang tercabut bahu ngan pecah pundi kencing.... Kalu gatal nak pakai gak... g tuko dulu tali pingang keledar tuh ngan yg jenis X nyer... Tali pinggang yg ader tuh hanya utk kegunaan atas jalan raya jer...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:06 pm

AMARAN : UNTUK YANG SUKA PANDU LAJU....

Sebaik sahaja korang tekan suis LOW ( ni aku panggil la.. kut Wak panggil LSD, ader yg panggil suis 4x4 )... pastikan korang lupakan peel bawak rally tuh...

4X4 LOW ( Keadaan di mana ke empat-empat tayar mendapat kuasa yg sama banyak dr enjin ) TIDAK BOLEH DI GUNAKAN UNTUK / SEMASA KELAJUAN TINGGI. KELAJUAN YANG IDEAL IALAH TIDAK MELEBIHI 20KM/J.

Tp utk kembara.... mungkin 40km/j adalah keadaan ideal dier... Utk keta aku la... Ex DVVT manual

KECUALI KORANG NAK NGANTOR KEMBARA KORANG KE BENGKEL YET KAT USJ 16 NUU.... JANGAN SESEKALI MELEBIHI HAD KELAJUAN INI

Sila rujuk manual kembara korang, atau baca label pada pelindung cahaya kat ATAS DEPAN korang.

Ini juga bermaksud, gear tertinggi korang ialah 3 sahaja. Jgn gatal nak pakai gear 4 dan 5. Kut kalu auto, aku rasa mmg gear korang lock kat 3 nih jer.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:06 pm

AMBIL KEDUDUKAK ( TAKING SIDE )

Waktu korang blajor bawak keta dulu... mesti instructor korang ader cakap... amik side belah kiri.. ikut line putih kiri jalan... kan...

Biler dah lulus.... korang stat bawak ikut stail memasing... ader yg suka side kiri... ader yg suka side tgh... bahkan ader gak yg suka amik side line putih belah kanan skali... hehehehe.... ( tu sebab dier suka motong keta org lain... atau makan jalan... kena slalu amik side belah kanan )

Biler nak 'off'road' nih, korang cumer ader satu side jer.. Ingat, hafal dan praktikkan.

Semasa duk kat seat tuh, cer perhatikan di mana tayar belah kanan berada. Sengetkan badan korang supaya badan korang betul-betul satu garisan ( line ) dgn tayar depan dan belakang. OK... Ini side korang... Kalu xboleh gak... bukak tingkap tuh... jengok kepala keluar ckit.... korang mesti dapat tengok tayar depan.

Kenapa ini side korang??
Masa kita wat 'off-road', kekadang laluan kita melalui jalan yg sempit, gaung disebelah... tebing disebelah...
Kut gaung duk belah kanan, mmg ok ler... pasai korang nampak... pas tuh mesti ngimpit tebing nyer...

Tapi, kalu gaung belah kiri??? Ramai yg akan bawak cam atas jalan raya nyer... duk sibuk amik side kiri... Soklannya... korang nampak ker tayar belah kiri kat mana??? Mekalau ler ader batu atau kayu terjonggol kat atas jalan tuh... xker haru....

Sebab tuh, side korang mesti belah kanan, setentang ngan tayor. Himpit ler paling rapat kat belah kanan... yg korang boleh... baik tebing atau gaung... xkisah ler kut org sebelah duk cakap... 'Bang, belah kiri luas lagi.... "
sbb korang bukan nampak pun side kiri tuh.... Ingat, yg pegang stering dan tekan pedal ialah korang... bukan org sebelah...

Tugas org sebelah ( kalu ader ) ialah utk perhatikan dan beritahu jarak belah kiri, arah jalan nak g, tgk keta kat depan ( jgn gatal nak ngejor keta kat depan... tugas korang bawak kembara dengan selamat... tgk jalan ), dan memberitahu kekalau ader nampak aper-aper yg bahaya... Memerhati dan memberitahu.... Ingat! Memerhati dan memberitahu jer....
Keputusan kat tangan korang..... errr.. pemandu.

( Ni ader satu praktikal, kena biasakan utk tidak wat respon mengejut bila org seblah menjerit.... )

Ini juga penting waktu korang nak melintas jambatan.. Korang cumer leh ukur skali jer... pas tuh xkan stiap 1 meter nak brenti.. turun .. tgk tayar...

Seblom naik jambatan tuh... berenti tul-tul depan jambatan. Turun.. Tengok kat mana tayor kiri kanan letak... boleh lepas ke idak... biler dah kompiden... baru jalan...

Amik side kanan.. pastikan kedua-dua tayor depan dan blakang setentang ngan jambatan tuh... kut ader org 'pilot' korang... pilot tuh akan jaga belah kiri.... sbb dier pun tau, korang xnampak.....

Buat latihan praktikal.. kut nanti biler kluar tgh malam, waktu jalan sepi... ikut line putih jalan tuh... pastikan tayor depan dan blakang korang setentang / sentiasa duk atas line putih tersebut....

Tp, sebab cara dan gaya pemanduan korang dah biasa ngan jalan raya... ni dah jadi tabiat dah... susah nak tukor cam tu jer... Tu sebab, korang kena masuk 'off-road' kerap ckit... Kena jadikan tabiat baru lak... org kata refleks...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:06 pm

NOTA : SEMASA MAIN OFF-ROAD, JANGAN MALU UTK SENTIASA BERHENTI, TURUN DAN CHECK JALAN KALAU XKOMPIDEN NAMPAK CAMNER ROPE JALAN TUH. XDER ORG NAK GELAK KAT KORANG NYER...

'BETTER BE SAFE THEN SORRY

G je turun.. jalan kaki... tgk samada korang leh lepas ker idak...

Errr... tp kalu korang ikut konvoy... pulak tuh duk kat tengah-tengah... xyah ler gatai nak check jalan nih... Dah 5 6 biji kembara kat depan korang lepas, mmg ngarut la kalu nak berenti check jalan lagi.... Mao kena langgor dek org kat blakang....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:07 pm

third wrote:
Selamat Pagi Cikgu...
Aku bukan cikgu... aku keje dlm utan jer.....

Mau tanya?...
mana-mana yg aku leh jawab ler... kut xleh... nanti tanya org yg lebih arif

1)Tayar apa untuk permukaan/situasi apa?
HT - Hiway Terrain - utk permukaan jalan biasa / tar
AT - All Terrain - 70% permukaan jalan biasa / tar, 30% permukaan lumpur/pasir/ off-road
MT - Mud Terrain - 1. 70% permukaan off-road, 30% permukaan tar
2. 100% permukaan off-road

2)Malam dan siang drive....apa beza?..
Untuk aku xder beza, sama jer... cumer kena lebih prihatin tentang simpang jalan hahhaha....
Secara asas, siang lebih elok kalu nak masuk off-road, sebab :
1. Kita bukan makhluk noktural, yg ader mata leh tengok dalam gelap ( errr... kecuali Matteo kut )
2. Kecuali ngko buta warna, siang lebih memberikan perspektif sekeliling utk ngko... ala.. kira ngko nampak ler kiri-kanan
3. Siang, kira ngko nampak segala.. kut malam kang, gaung ker.. lubang ker... sumer nampak samer jer... hitam ... hehehehe....
4. Aku akan cuba jelaskan nanti ttg perbezaan bergerak waktu malam ngan waktu siang nih...

3)Lampu spot light extra...penting atau tidak?...yg macam mana sesuai?
Lampu sedia ader pun dah cukup dah... kecuali ngko ader cadang nak wat disko kat dlm utan tuh....
Kita gunakan lampu spot light tuh nak kasi lebih terang lagi jalan biler kita bergerak malam... soklannya... biler ngko nak bergerak malam??? Biler kita masuk konvoy, hanya marsyall jer yg duk tunjuk jalan... kut ngko pasang gak lampu spotlight tuh 3 meter blakang aku, mmg sah aku turun hentak lampu tuh... wat buta mata aku jer....
Jenis yg sesuai...??? hmmm.... nih kena tanya poket ngan bini ngko....

4)Kat mana tempat selamat parking kereta dalam hutan?..
Tempat lapang... elakkan park keta kat bawah pokok atau dekat gigi air

5)kalau sliding kebawah semasa mendaki nak control macam mana?
nanti aku tulis... panjang ngat..

6)kalau sliding masa kebawah masa menurun macam mana nak control?
ni pun sama, kemudian. Panjang ngat jawapan nanti

8)Kereta kembara dengan kembara...macam mana nak rescue?..kalau ada lagi sangkut?..
Ni pun dlm topik lain gak. Tp utk sementara, ngko leh baca manual Kembara. Ader tulis camner ngko nak towing keta tuh...
Nota: Kembara no hal kalu takat nak tarik kembara gak... cumer jgn gatal nak tarik hilux aku

9)berapa muatan yang sesuai untuk kembara bawa?..
Ntah! tak pernah lak aku terpikir nak timbang kat JPJ.
Basic rules - bawak hanya aper yg perlu jer... kut tv, tilam, peti ais, mesin basuh tuh... xyah bawak ler...

10)apa peralatan yg patut ada pada off road punya kereta?..kalau nak hard core apa perlu buat?..
Tayar spare ngan tools kit. Lampu suluh jgn lupa lak....
Hard-core... nanti ngko try tanya Pak Mid. Aku stendet jer.... hehehe..

11)sebelum dan selepas off road apa yg perlu check atau buat kat kereta?...HC?DVVT atau yg lain?..
Anto basuh la... brape lama ngko nak berangan ngan keta kotor tuh... haiyaaa....
Kut kita main geli-geli jer... kecuali tayar ngko pancit atau ngko ader langgor b@b@ masa dlm utan tuh...
Check keta cam biasa la... minyak itam, air dan yg paling penting petrol...

12)cara selamat..pemanduan sungai..malam..jalan berbatu..jalan licin..jalan / jambatan berkayu...pasir...apa beza?..
banyak beza dier.... tp susah ckit nak citer.... kena rasa sendiri... hehehehe....
nanti nanti ler aku post

13)kalau ader kenderaan lain break down...apa patut buat...yg rosak..dan member yang tak rosak?..
Ngko nak wat hapa lagi??? ngko reti repair ker????
Kalu boleh tarik, kita tarik la... kalu xleh tarik.. kena mintak tolong ngan bog boys.... xpun tinggal jer la... hehehe....
Memula skali seblom masuk, SILA PERIKSA KERETA ANDA DALAM KEADAAN BAIK. Jgn gatal nak tunggu kuar utan dolu baru nak anto service / repair.

14)ader binatang buas atau entiti tengah jalan nak buat apa?
Tengok jer laa... Ngko nak wat hapa lagi.. Adalah menyalahi undang-undang PERHUTANAN dan PERHILITAN kalu nak tangkap, buru, makan dll benda dalam utan nih. Denda sehingga RM50,000 dan penjara

15)Kalau tayar 1,2,3,4 sangkut nak buat macam mana?..tips..sangkut dalam selut,sungai,batu..dan lain2
kemudian nanti ler aku citer... nih macam soklan kat atas nuuu...

16)Kalau nak elak sesat...atau dah tersesat..apa nak buat ( handy takdo)
Xmao sesat - jangan nak ikut kepala batu ngko jer.... Dengor cakap org tua / berpengalaman ckit...
Dah tersesat gak - Lantak ngko ler... sapa suoh merayau sorang-sorang... org tua cakap xmao dengor ...

17)Tekanan tayar yang sesuai..untuk jalan macam mana?...
Kut atas jalan raya.. ikut selesa ngan poket ngko...
Kalu nak masuk off-road... tekanan angin tayor kena kurang. Tayor kena kempis cikt... sbb nak menambahkan kawasan cengkaman.... xder value tertentu... nak kena wat demo... hahaha.....

18)enjin kembara...paling jauh / lama boleh bawa?...
Selagi xgugur enjin tuh.. bawak jer laa.... haiyaaa....
kasi tgk temperature la bro.. ngko ingat enjin tuh leh set kejap on-road kejap off-road ker....

19)Kestabilan kembara...jalan di lereng..sebelah kira..atau kanan apa beza?...(kira senget la.)berapa darjah boleh?..tak terbalik ke?..
Tengok jenis dan saiz tayor yg ngko pakai. Suspension pun main peranan gak nih....
Basic rules - Elakkan keta 'tilt' melebihi 30*

20)Ader baca2 ker sebelum masuk hutan hehehe ( soalan ni bagi pihak Asri)..hehehe
Baca slalu xder.... tp ikut ngko ler kalu nak baca akhbar dolu ker... novel cinta ker... citer entiti aku ker... tp pasang telinga dengor taklimat dari Konvoy Leader seblom memulakan perjalanan

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:08 pm

AMBIL SELEKOH / BELOKAN ( TAKING TURN )

Seblom aper-aper, aku cumer nak ingatkan korang, KEMBARA adalah FULL TIME 4WD. Dengan pusat graviti ( center of Gravity ) yg tinggi. Jangan sesekali layan kembara korang cam korang layan kancil atau RX7.

Dalam keadaan biasa, KEMBARA berada dalam kedudukan nisbah 7.5 : 2.5
bermaksud :
1. Dua tayar belakang mendapat 75% dari kuasa enjin.
2. Dua tayar depan mendapat 25% dari kuasa enjin.

Ketika suis LOW ditekan ( lampu hijau 4 tayar nyala ), nisbah ratio ini bertukar ker 5:5..
bermaksud : keempat-empat tayar mendapat kuasa yg sama dari enjin.

sehingga sekarang ini, aku masih lum pasti kut aku nyer Ex DVVT nih ader slip diffrential... tp memandangkan saiz KEMBARA nih, dan sepanjang bawak kat dlm utan nih.. aku mengandaikan ia tidak dilengkapkan dengan Limited Slip Differential nih.... Tetapi ader gak dlm forum yg mengatakan bahawa KEMBARA dilengkapi dengan LSD ( KTC ).

Limited Slip Differential ( LSD ) adalah satu peralatan yg akan mengubah ratio kuasa yg dihantar kepada ke empat-empat tayar. LSD akan mengurangkan kuasa yg dihantar kepada tayar yg mempunyai kurang cengkaman dan menghantarkan kuasa tadi kepada tayar yg mempunyai lebih cengkaman.

Contoh : Sekiranya korang melintasi lubang... salah satu tayar akan tergantung. Bagi kenderaan yg tidak mempunyai LSD, tayar yg tergantung ini akan tetap berpusing dengan kuasa yg sama dengan tayar yg melekap kat atas jalan.
Bagi kenderaan yg memiliki LSD, tayar yg tergantung ini, tidak akan berpusing kerana kuasa dari enjin akan dibahagikan kepada tiga tayar lain yg melekap kat atas jalan. Ini sepatutnya akan membantu korang utk keluar dari lubang tersebut.

Oleh kerana 'FULL TIME 4WD' inilah, (walau dalam keadaan suis LOW on atau off, atau dilengkapi LSD atau tidak ), korang tidak boleh mengambil selekoh melebihi 30* pada kelajuan tinggi. Mungkin ader yg perasan, KEMBARA mempunyai kecenderungan utk melakukan 'drift' ketika mengambil selekoh begini. ( Boleh dibuktikan sendiri dengan melalui Jalan Raub - Bkt Fraser ).
Keadaan 'drift' ini terjadi kerana tayar hadapan yg disebelah dalam sewaktu mengambil selekoh mengalami tekanan yg terlalu tinggi. Sekiranya dilakukan terlalu kerap, maka kerosakan pada 'dry shaft' akan dan boleh berlaku. 'Drift' yg tidak dirancang ini juga, akan boleh menyebabkan kemalangan.

Selain dari masalah 'FULL TIME 4WD', pusat graviti ( center of gravity ) KEMBARA boleh dikatakan tinggi.
Rules of Thumb : Lagi tinggi 'center of graviy', maka lagi kurang kestabilan kenderaan anda. ( Aplikasi utk semua kenderaan darat ).

Apabila kedua-dua keadaan ini ( FULL TIME 4WD dan pusat graviti tinggi ) digabungkan dalam satu masa, korang boleh faham mengapa KEMBARA selalu mengalami keadaan terlebih belokan 'Over Steer'.

JANGAN BIMBANG!! INI BUKAN KEKURANGAN. BOLEH DIKATAKAN HAMPIR SEMUA KENDERAAN 4X4 MENGALAMI KEADAAN INI

Semua kenderaan 4x4 dibentuk tidak untuk kelajuan, tetapi untuk kelasakan.

Satu kelebihan 'FULL TIME 4WD + Center of Gravity High' ini ialah, dalam keadaan perlahan atau tidak bergerak, tayar hadapan boleh dipusing menghampiri 45*. Ini membolehkan KEMBARA korang melakukan '3 pointer' dengan mudah sewaktu berada di jalan yg sempit. Ia juga membenarkan korang melalui jalan 'OFF-ROAD'

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:10 pm

Ok... kita sambung balik....

TAYAR

Sebelom nih.... ader 3rd duk tanya tang jenis tayar dan kesesuaian tayar tuh....
Secara asasnyer.... tayar kenderaan dibahagi kepada 3 kategori utama...

1. HT ( Highway Terrain )
- Tayar jenis nih kalau nak dikira... 100% utk jalan raya, xkira la.. jalan bandor ker.. jalan negeri ker... jalan persekutuan ker.... kecuali jalan kat litar F1 Sepang. Direka bentuk utk melekap kat atas jalan waktu kering dan mengalirkan air keluar dr permukaan jalan waktu hujan.
Keberkesanan dari bentuk bunga tayar dan meterial yg digunakan.
Untuk kegunaan off-road, tayar nih kurang ckit la dari segi keupayaan. Kurang bukan dari segi kualiti... cumer dari bentuk bunga tayar tuh....
Kalu takat nak guna masa masuk jalan denai... no hal nyer... cumer kalu jalan lumpur lebih jer, susah ckit..
Tayar jenis nih datang dlm pelbagai saiz... dari kecik tayo kancil... sampai ler besor utk rim 18"

2. AT ( All Terrain )
-Tayar jenis nih, diklasifikasi utk dua kegunaan. Utk atas jalan raya dan jalan off-road. Slalunyer komposisi dier pada 70% jalanraya 30%off-road. Slalu digunakan utk utk org yg keje kat tapak pembinaan. Kenapa?? Sebab kebanyakkan masa, kenderaan duk main kat atas jalan raya jer.... hanya biler masuk site waktu ujan jer baru nak kena off-road.
Tayar jenis nih, dtg dlm pelbagai saiz gak tp besor... maksud besor tuh... tinggi ngan lebor dier... so, kena tgk gak ngan rim..... dan 'clearence' KEMBARA korang.... taku xmuat lak...

3. MT ( Mud Terrain )
- Tayar jenis nih... mmg digunakan sepenuhnyer utk off-road. Slalu pada 2 komposisi... @70% off-road 30% jalanraya... @100% off-road. Perbezaan dgn tayor lain ialah dari segi bunga tayar tuh, selain saiz dan lebor.
Tayar jenis nih, mempunyai bunga tayor besor, yg sebutir sebutir... cam spike. hahaha..... NAk bezakan AT ngan MT... hehehe... MT bunga tayar sampai kat tepi birai tayar... Ok... tayar jenis nih kalu korang pakai nak masuk utan... mmg mantap... superb...
Keknyer... kalu korang pakai tayar MT nih, memula skali... KEMBARA korang akan jd tinggi ckit...
Dan sekiranya korang g bawak atas jalan raya... korang akan dapat satu sistem amaran awal... hehehe... sebatu lg dah dengor bunyi tayar tuh..... dan bunga dier capat abis... hahaha...
Tayar jenis MT tidak direka bentuk utk kegunaan atas jalan raya langsung..... oleh itu... kalu ari ujan ler... kat atas jalan... mmg boleh tergelincir la.... kut dlm utan.. melekat.


Jangan tanya aku tang tulisan kat tayor tuh... yg aku tau R15/ lebor / tebal@tinggi.... tp aku leh kenal dr rupa bunga tayor tuh... hahaha.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:10 pm

AMARAN : JANGAN DOK GATAL NAK PAKAI TAYAR NO:4 NIH.

Ader sebab aku xmasukkan jenis tayar nih dlm ketegori tayor.

1. Ingat, selagi rim korang duk kat 15' jer... lg besor tayor korang pakai, lagi kurang tork keta korang... ilang trus pick-up. Cer tanya yet, brapa kilo berat tayor nih??? tgk kalu korang leh angkat sorang sorang tak....

2. Tapi yg lebih penting, jenis tayor nih langsung xgrip ngan aspalt @ jalan raya kita.. atau hiway. Kut korang jenis ada mak bapak cop duit utk beli insurans atau xsayang nyawa... lebih baik tok sah pikir pasai tayar nih. Jenis Extreme Trekker nih hanya utk dilihat dan dikagumi, bukan utk dimiliki kat KEMBARA korang.

3. Extreme Trekker hanya digunakan utk org yg masuk pertandingan jer.... kut saja-saja nak main off-road, rentikan ler... Tayar nih hanya utk bajak jalan, grip ngan permukaan tanah/lumpur shj. Pasir pun xleh pakai. Kut hari ujan... lg best tayar nih.... dalm off-road ler...

4. Aku nih pun lum mampu nak pakai Extreme Trekker nih, korang lak yg lebih-lebih.... mana boleh.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:12 pm

Biler bercerita bab tayaor nih.....

Mmg biler korang tgk keta OFF-ROAD yg besor-besro tuh ( big boys ), dema sumer duk pakai tayor MT, kut Hilux aku pun aku duk pakai MT gak..... jadi ramai yg beranggapan bahawa kalu nak main off-road, kena pakai tayar jenis nih jer... kalu idak haru....

Ok... memula kita kena pahamkan dolu istilah OFF-ROAD nih...

Waktu keta mula-mula dibina, sumer keta nih duk pakai tayor kecik cam tayor basikal tuh.... jd kena la lalu ikut jalan keta kuda... lelama, bila teknologi tayor bertambah baik... jadi teknologi jalan pun turut berkembang... Hasilnya... terbina ler jalinan jalan raya kat merata tempat. Jadi iniler yg dikatakan ON-ROAD usage ( errr... bukan on the road aaaa.... tu duit yg korang bayor sumer skali utk dpt keta ).

Teknologi 4x4 pun dah lama dah, sejak engineer duk pikir camner nak up-grade performanca keta nih... tp teknologi lama.. masalah utama... over-steer... Oleh itu, penggunaan 4x4 nih terhenti gitu jer...

Tapi masa perang dunia ker-1, askar perlukan kenderaan utk bergerak kat mana-mana jer.... ada jalan ker.. xder jalan ker... lalu semak.. lalu utan.. lalu paya... kira sumer tempat ler... waktu nih... yg boleh bergerak cumer keta kebal ngan motor jer...

Utk itu, ( aku amik ikut US spec aaa... sbb kalu Jerman nyer... aku xreti baca buku sejarah dema ) AS menawarkan tender kat memana sykt keta yg leh buat satu kenderaan yg leh g memana jer... ikut suka ati jeneral suoh g...

Dlm banyak-banyak sykt tuh... Jeep Company terpikir nak guna balik teknologi 4x4 yg dah lupa dek org. Hasilnyer... tercipta ler satu kenderaan 4 tayar yg boleh ler dikatakan mampu g ke mana saja di arahkan... Asal usul kata Jip, datang dari keta sykt nih, JEEP.

Pada masa perang dunia ker2, kenderaan 4x4 ( jeep ) nih telah menunjukkan 'performance' yg cemerlang... dan menjadi pooojaaann ramai. di mana satu kenderaan yg boleh dikatakan mampu pergi ke mana sahaja... walaupun xder jalan. Dan sejak dr itu, teknologi 4x4 trus berkembang sehingga skrg, Ferrari pun duk guna 4x4 kat keta lumba dierorg...

Aper yg aku nak bgtau korang ialah... perkataan OFF-ROAD bukan merujuk hanya kepada jalan kat dalam utan... semata-mata.

OFF-ROAD ialah rujukan di mana ketiadaan jalan yg dikhususkan ukt kenderaan.

Jadi, jalan kat kebun, jalan tanah merah masuk kmpg, jln pantai, batas sawah... bahkan kat gurun pasir skalipun tuh sumer dikira sebagai OFF-ROAD.
Manakala 4x4 / 4WD ( 4 wheel drive ) adalah merujuk kepada teknologi 'power-train' kenderaan. Jgn salah faham kat sini...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Wed Dec 02, 2009 6:12 pm

Memang tidak dinafikan langsung, penggunaan tayor MT nih, mampu buat korang tersenyum lebor bila korang g wat Off-Road, tp.....

Seblom korang berangan nak pakai tayor MT nih, sila jawab soklan aku dolu...

1. Korang dah pernah ker ikut xtvt OFF-ROAD nih??? atau baru berangan nak ikut yet masuk utan?

2. Braper kerap korang masuk / wat OFF-ROAD?? ari-ari? Seminggu skali?? sebulan skali?? atau setaun skali???

3. Korang dah reti ker camner nak handle kenderaan 4x4 waktu wat OFF-ROAD?? atau baru nak blajor??

Kenapa aku tanya soklan kat atas??

1. Tayor MT nih mahal weh... dan setakat nih yg aku faham, kalu KEMBARA nak masuk tayor MT nih, kena wat pengubahsuaian ckit... Kena jek tinggi KEMBARA tuh, kena pakai rim off-set dll. Jadi blanjer bukan takat nak beli tayor, tp termasuk kos pengubahsuaian skali.

Kalu korang xpernah ikut xtvt OFF-ROAD nih, mana kotang tau yg korang akan suker ngan xtvt nih?? kut kalu xsuker... pengubahsuai dah wat.... duit dah kuar... kut murah xper...

2. Kalu setakat korang nak masuk utan ntah biler-biler... silap-silap.. setaun skali baru ader masa ngikut si Yet, kebanyakkan masa KEMBARA korang duk atas jalan raya jer...
Ingat!!! TAYAR MT TIDAK DIREKA BENTUK UTK PENGGUNAAN ATAS JALAN RAYA.Dari segi penggunaan, tayar MT nih akan lebih cepat haus kut kalu duk main atas jalan raya. Aku lain la... tukar tayar claim kat sykt.
Dan yg lebih penting, keselamatan korang. Tayor MT nih akan jadi bahaya biler jalan basah. Sebab bunga dier bkn utk mengeluarkan air dr bawah tayar tp lebih kepada memaut kat tanah.

3. Biler korang pakai tayar MT nih... peel KEMBARA korang dah jadi lain dah.... xsama ngan tayar HT yg korang slalu guna tuh... silap pusing steering, trus masuk gaung.

Bila aku tulis cam kat atas, bukan aku cakap yg korang xyah gatal nak ikut xtvt OFF-ROAD nih... BUKAN SAMA SKALI. Aku nih kalu boleh biar sumer KEMBARA kepunyaan member Kembara.Net nih ikut bila kelab wat xtvt OFF-ROAD, sbb banyak manaafat dier ( nih... aku citer lain masa. Kut waktu TT, korang leh tanya kat OTAI OFF-ROAD... asal bukan ngan aku ).

Aku bgtau benda kat atas, supaya korang xterpikir macam-macam.... nak ikut tp duit xder nak tuko MT, keta aku stendet jer... tayor HT / atas jalan nyer...

Utk makluman, JEEP pertama yg duk main kat perang dunia ker-2 tuh... cuma ader teknologi lama 4x4 nih.... ngan tayor teknologi lama nih.. mana ader AT, MT ker jadah nih.... elok jer leh redah ke mana ajer...

Korang nyer KEMBARA guna teknologi 4x4 terkini.. lagi advance / maju dr dulu... bahkan tayor HT korang juga guna teknologi terkini.... takat jalan tanah merah... eleh....

BAHKAN, SETIAP TEMPAT YG DIPILIH UTK XTVT OFF-ROAD KEMBARA.NET DIPERAKUI OLEH OTAI OFF-ROADER, PAK MID SENDIRI, MMG TIADA MASALAH UTK KEMBARA STENDET STOK KILANG.

JAdi... amacam??? Boleh aku jumpa korang pada xtvt OFF-ROAD lain kali....????

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts: 1084
Points: 1132
Join date: 16/09/2009
Age: 40
Location: Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum