Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

My "OFF-ROAD" Way

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  zulkbo on Thu Jan 21, 2010 4:26 pm

koy101 wrote:
zulkbo wrote:layan gak thread ni yek
tunggu koi beli lenloba la
baru join sini..he he..

**cam koy101 cakap lah..

uih! bro... mekala ngko pakai lenloba...
tu dah kuar dr league aku dah tuh....
tu dah masuk pingkat 'big boys' dah tuh.....
aku nyer kembara jer.... geli-geli jer... Embarassed Embarassed Embarassed

avanza koi kalau join ingat mau
patoh riuk absoba nye..he he Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Thu Jan 21, 2010 4:35 pm

zulkbo wrote:
koy101 wrote:
zulkbo wrote:layan gak thread ni yek
tunggu koi beli lenloba la
baru join sini..he he..

**cam koy101 cakap lah..

uih! bro... mekala ngko pakai lenloba...
tu dah kuar dr league aku dah tuh....
tu dah masuk pingkat 'big boys' dah tuh.....
aku nyer kembara jer.... geli-geli jer... Embarassed Embarassed Embarassed

avanza koi kalau join ingat mau
patoh riuk absoba nye..he he Razz

nanti ikut aku masuk ulu slim... avanza tuh...
jgn bimbang.... grenti dek SIRIM
siap ader tanda HALAL lagi...
target akhir bulan dua...
amacam???

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  zulkbo on Thu Jan 21, 2010 4:37 pm

koy101 wrote:
nanti ikut aku masuk ulu slim... avanza tuh...
jgn bimbang.... grenti dek SIRIM
siap ader tanda HALAL lagi...
target akhir bulan dua...
amacam???

tak mboh janji dulu
nanti aok bagi update
koi confirm la yek
he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Thu Jan 21, 2010 4:40 pm

zulkbo wrote:
koy101 wrote:
nanti ikut aku masuk ulu slim... avanza tuh...
jgn bimbang.... grenti dek SIRIM
siap ader tanda HALAL lagi...
target akhir bulan dua...
amacam???

tak mboh janji dulu
nanti aok bagi update
koi confirm la yek
he he Very Happy
k. no problem.... bro.. kala ulu slim..
better bawak anak bini skali... hehehe...
nanti depa la cakap..
"my father, my hero"

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  zulkbo on Thu Jan 21, 2010 4:44 pm

koy101 wrote:

k. no problem.... bro.. kala ulu slim..
better bawak anak bini skali... hehehe...
nanti depa la cakap..
"my father, my hero"


tak mboh nye
ikut orang umah koi ni
suka dok umah..layan anok
dgn makan jer...he he
larikkkk........


**mau tido luo koi malam nih

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Thu Jan 21, 2010 5:41 pm

zulkbo wrote:
koy101 wrote:

k. no problem.... bro.. kala ulu slim..
better bawak anak bini skali... hehehe...
nanti depa la cakap..
"my father, my hero"


tak mboh nye
ikut orang umah koi ni
suka dok umah..layan anok
dgn makan jer...he he
larikkkk........


**mau tido luo koi malam nih

hehehe.... no komen aaaa...... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  Midi on Thu Jan 21, 2010 10:06 pm

seronok main 4x4 ni.. Tiga kali kawan terlibat dgn aktiviti off road. Pertama xpdc ke sg lembing.. masa 2 bwk suzuki 413j jer. tapi bes.. sebab dia ringan.. pas tu gi air terjun jerangkang... masa ni bawak ford ranjer.. time ni jalan agak mencabar.. tapi seronok.. last sekali pergi overland ke kg hulu tembeling.. ikut felda lepar utara.. yang ni paling mencabar.. perjalanan saja mengambil masa 8 jam.. selisih ngan "sentey wong" yang amat mengerikan.. dulu masa keje ngan LKPP Corporation byk aktiviti cam ni.. bila keje ngan felda dah tak ada dah.. nak beli kenderaan 4x4 pun tak mampu lg.. dlm perancangan nak cr daihatsu rocky.. pastu masuk nadi 1jz atau rb20.. Pearhh....
Sape kat sini penah tgk Rally 4x4.. tak silap bulan lepas di buat kat temerloh..

Midi

Posts : 26
Points : 29
Join date : 21/01/2010
Age : 38
Location : Gemencheh, Negeri Sembilan

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Thu Jan 21, 2010 10:57 pm

Midi wrote:seronok main 4x4 ni.. Tiga kali kawan terlibat dgn aktiviti off road. Pertama xpdc ke sg lembing.. masa 2 bwk suzuki 413j jer. tapi bes.. sebab dia ringan.. pas tu gi air terjun jerangkang... masa ni bawak ford ranjer.. time ni jalan agak mencabar.. tapi seronok.. last sekali pergi overland ke kg hulu tembeling.. ikut felda lepar utara.. yang ni paling mencabar.. perjalanan saja mengambil masa 8 jam.. selisih ngan "sentey wong" yang amat mengerikan.. dulu masa keje ngan LKPP Corporation byk aktiviti cam ni.. bila keje ngan felda dah tak ada dah.. nak beli kenderaan 4x4 pun tak mampu lg.. dlm perancangan nak cr daihatsu rocky.. pastu masuk nadi 1jz atau rb20.. Pearhh....
Sape kat sini penah tgk Rally 4x4.. tak silap bulan lepas di buat kat temerloh..

pergh!!! tu dah 'big boys' dah tu, bro. Aku main geli-geli jer....
xder duit nak mod giler-giler....
cukup la ngan kembara 1.3DVVT nih....
asal leh masuk utan... jumpa sungai...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  ann on Sat Aug 14, 2010 4:22 pm

Midi wrote:seronok main 4x4 ni.. Tiga kali kawan terlibat dgn aktiviti off road. Pertama xpdc ke sg lembing.. masa 2 bwk suzuki 413j jer. tapi bes.. sebab dia ringan.. pas tu gi air terjun jerangkang... masa ni bawak ford ranjer.. time ni jalan agak mencabar.. tapi seronok.. last sekali pergi overland ke kg hulu tembeling.. ikut felda lepar utara.. yang ni paling mencabar.. perjalanan saja mengambil masa 8 jam.. selisih ngan "sentey wong" yang amat mengerikan.. dulu masa keje ngan LKPP Corporation byk aktiviti cam ni.. bila keje ngan felda dah tak ada dah.. nak beli kenderaan 4x4 pun tak mampu lg.. dlm perancangan nak cr daihatsu rocky.. pastu masuk nadi 1jz atau rb20.. Pearhh....
Sape kat sini penah tgk Rally 4x4.. tak silap bulan lepas di buat kat temerloh..



Midi: oak nakacari Rocky .... Ini kawan punya nak jual mati harga RM14,000.00 dengan winch 900lb. custom made bull bar sekali. hingga ari ni 14/8/10 masih ada lagi. Kalau nak 'rasing' masuklah '1J ' ke '2J' 'RB20' ke 'RB25' ke .. kalau nak ronda ronda tahap 'hard core' ke.... padan dgn engine '3Y' ori engine jer... kalau nak kasi nyawa dgn 1J, 2J, RB25 kener tukar gearbox dan axle sekali, Kalau RB20 tak kener gaya 'buah nenas' axel rocky hancur, tidak punya tidak kener tukar axel juga.





p/s - Lepas ni nak racun Koy101

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

tolong saya

Post  bugisinside on Sun Aug 15, 2010 10:59 pm

saya menggunakan hilux vigo 2.5 g auto, bagaimana caranya menggunakan auto matik gear apabila menuruni bukit yang curam, adakah menggunakan brek saja dan gear D atau ada petua lain

bugisinside

Posts : 1
Points : 1
Join date : 15/08/2010

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Mon Aug 16, 2010 2:40 am

bugisinside wrote:saya menggunakan hilux vigo 2.5 g auto, bagaimana caranya menggunakan auto matik gear apabila menuruni bukit yang curam, adakah menggunakan brek saja dan gear D atau ada petua lain

errrr..... aku cuba jawab aaaa........ takat yg aku mampu laa...
Bang 'bugisinside', saya andaikan bahawa bro maksudkan bukit curam bebetul nih... dalam keadaan 'off-road'.

K.... pekara pertama kena wat... masukkan dulu gear 4Wheel tuh ( kekadang org panggil double gear ), g ker tanda 4L. Tp pastikan dulu, hilux tuh betul-betul dah berenti ( stand-still ), baru bro masukkan gear nih..... Masa ubah gear tuh dr 2H ker 4H kemudian N dan seterusnyer ke 4L, jangan lupa tekan brek waktu tuh.... dan gear tengah duk kat N atau P. ( Ni utk mengelakkan masalah kemasukan gear 4WD tuh.. atau keta g gerak sendiri.... hehehehe... )

Bila bro dah masukkan gear kecik/depan/double tuh ker 4H atau 4L, satu lampu kaler ijou kuar lambang 4tayar....... Maknanyer... bro dah duk dlm mode 4WD.

Pas tuh letak/tarik gear tengah... ke L. Tu gear paling rendah ( kira gear 1 laaa.... ). Turun bukit guna gear tuh jer... xyah nak tuko-tuko gear dah.... Dan xyah nak tekan pedal minyak tuh banyak-banyak.... pelan jer..... Hilux tuh akan menuruni bukit dgn perlahan ya amat.... kira kalo berlumba ngan kura-kura... mmg bro menang la.... hehehehe......

Brek hanya digunakan utk memperlahankan hilux tuh... tp, jgn sampai tayar tuh terkunci.... sbb.. kalo tayor tuh terkunci... hilux bro akan meluncur laju ke bawah ( nih yg kita xmao wat... )

Rasenyer itu jer dr saya..... hehehehe.... takat yg saya mampu jawab laa... mungkin org len ader idea lain lak camner nak wat..... INGAT! men off-road nih, ikut akal... bukan ikut perasaan......
Embarassed Embarassed Embarassed

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  ann on Mon Aug 16, 2010 9:15 am

koy101 wrote:
bugisinside wrote:saya menggunakan hilux vigo 2.5 g auto, bagaimana caranya menggunakan auto matik gear apabila menuruni bukit yang curam, adakah menggunakan brek saja dan gear D atau ada petua lain

errrr..... aku cuba jawab aaaa........ takat yg aku mampu laa...
Bang 'bugisinside', saya andaikan bahawa bro maksudkan bukit curam bebetul nih... dalam keadaan 'off-road'.

K.... pekara pertama kena wat... masukkan dulu gear 4Wheel tuh ( kekadang org panggil double gear ), g ker tanda 4L. Tp pastikan dulu, hilux tuh betul-betul dah berenti ( stand-still ), baru bro masukkan gear nih..... Masa ubah gear tuh dr 2H ker 4H kemudian N dan seterusnyer ke 4L, jangan lupa tekan brek waktu tuh.... dan gear tengah duk kat N atau P. ( Ni utk mengelakkan masalah kemasukan gear 4WD tuh.. atau keta g gerak sendiri.... hehehehe... )

Bila bro dah masukkan gear kecik/depan/double tuh ker 4H atau 4L, satu lampu kaler ijou kuar lambang 4tayar....... Maknanyer... bro dah duk dlm mode 4WD.

Pas tuh letak/tarik gear tengah... ke L. Tu gear paling rendah ( kira gear 1 laaa.... ). Turun bukit guna gear tuh jer... xyah nak tuko-tuko gear dah.... Dan xyah nak tekan pedal minyak tuh banyak-banyak.... pelan jer..... Hilux tuh akan menuruni bukit dgn perlahan ya amat.... kira kalo berlumba ngan kura-kura... mmg bro menang la.... hehehehe......

Brek hanya digunakan utk memperlahankan hilux tuh... tp, jgn sampai tayar tuh terkunci.... sbb.. kalo tayor tuh terkunci... hilux bro akan meluncur laju ke bawah ( nih yg kita xmao wat... )


Rasenyer itu jer dr saya..... hehehehe.... takat yg saya mampu jawab laa... mungkin org len ader idea lain lak camner nak wat..... INGAT! men off-road nih, ikut akal... bukan ikut perasaan......
Embarassed Embarassed Embarassed


Kebiasaannya macam koy101 kata tu la selalu dibuat oleh off-road 'hard core' dan cara lain lagi turun menggunakan kuasa 'winch' dan satu lagi tebang pokok tambat kat belakang dan heret pokok bawak turun (kereta guna cara koy101 katakan diatas)... (jgn guna pokok besar betis... agak agak patut)...

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  ann on Wed Aug 18, 2010 9:49 am

Koy101 camaner.... hahaha....

Sungai Liang Part 1:-





p/s - Midi : nyawa RB20....

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  ann on Mon Aug 23, 2010 5:36 pm

Sungai Liang Part II:


ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  koy101 on Mon Sep 06, 2010 2:01 am

Uiiiii.... ann....

idakler aku nak memunahkan keta aku weh.... tu ler keta aku nak wat g keje, balik kmpg... bawok mok jejalan..... usha awek/s.....

Aku KEMBARA jer..... geli-geli off-road..... janji dpt g cari sungai hok jernih dan tidak tercemar... ( paling penting..... org xramai... hehehehe..... )

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  ann on Wed Oct 06, 2010 5:42 pm

ann wrote:
Midi wrote:seronok main 4x4 ni.. Tiga kali kawan terlibat dgn aktiviti off road. Pertama xpdc ke sg lembing.. masa 2 bwk suzuki 413j jer. tapi bes.. sebab dia ringan.. pas tu gi air terjun jerangkang... masa ni bawak ford ranjer.. time ni jalan agak mencabar.. tapi seronok.. last sekali pergi overland ke kg hulu tembeling.. ikut felda lepar utara.. yang ni paling mencabar.. perjalanan saja mengambil masa 8 jam.. selisih ngan "sentey wong" yang amat mengerikan.. dulu masa keje ngan LKPP Corporation byk aktiviti cam ni.. bila keje ngan felda dah tak ada dah.. nak beli kenderaan 4x4 pun tak mampu lg.. dlm perancangan nak cr daihatsu rocky.. pastu masuk nadi 1jz atau rb20.. Pearhh....
Sape kat sini penah tgk Rally 4x4.. tak silap bulan lepas di buat kat temerloh..



Midi: oak nakacari Rocky .... Ini kawan punya nak jual mati harga RM14,000.00 dengan winch 900lb. custom made bull bar sekali. hingga ari ni 14/8/10 masih ada lagi. Kalau nak 'rasing' masuklah '1J ' ke '2J' 'RB20' ke 'RB25' ke .. kalau nak ronda ronda tahap 'hard core' ke.... padan dgn engine '3Y' ori engine jer... kalau nak kasi nyawa dgn 1J, 2J, RB25 kener tukar gearbox dan axle sekali, Kalau RB20 tak kener gaya 'buah nenas' axel rocky hancur, tidak punya tidak kener tukar axel juga.





p/s - Lepas ni nak racun Koy101


Dah jual dah.........

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: My "OFF-ROAD" Way

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum