Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 03, 2009 10:32 am

Assalamualaikumm dan selamat pagi kepada warga PCC

Filem,Drama,sketsa atau yang seangkatan dengannyer...bukan la nak condem drama n filem melayu ni steriotype..tapi ader gak la yang kawan layannyer...jadi sikit sebanyak ader yang boleh dibuat pengajaran. Tak dinafikan ader juga yang mencuit hati..ader gak yang tanggkap lelehnyer..antara drama yang kawan layan dan dah abis pun nak laynnyer Nur Kasih...sungguh shahdu kawan menengok citernyer..betapa cekalnya jiwa seorang isteri.... rasanyer sukar untuk mencari seorang isrteri yang setabah Nur Amina pada zaman ni.. wallah huallam
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  zulkbo on Thu Dec 03, 2009 10:35 am

maaflah yek koi ni kurang sket citer melayu nih
kalu citer omputeh pun smlam baru layan 2012
movie..pinjam cd kawan jer..teori kiamat omputeh
dah kiamat pun nak lawan tuhan lagi puok nih Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 03, 2009 10:37 am

zulkbo wrote:maaflah yek koi ni kurang sket citer melayu nih
kalu citer omputeh pun smlam baru layan 2012
movie..pinjam cd kawan jer..teori kiamat omputeh
dah kiamat pun nak lawan tuhan lagi puok nih Evil or Very Mad Evil or Very Mad

No hal nyer janji ianye sebuah filem ..drama or yang senagkatan dengan nyer tak kira la melayu ker omputih ker tamil ker cite cine ke Arab ker janji yang ader sikit kesan pada jiwa anda..hehehe
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  zulkbo on Thu Dec 03, 2009 10:44 am

tapi koi suka citer tamil
dari cite cina..
contoh cite PADAYAPA
hero dia jangan citer byk lah
power-power belaka..
hu hu hu

**Rajnikanth


_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 03, 2009 10:45 am

zulkbo wrote:tapi koi suka citer tamil
dari cite cina..
contoh cite PADAYAPA
hero dia jangan citer byk lah
power-power belaka..
hu hu hu

**Rajnikanth



Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing bounce bounce
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  MD on Thu Dec 03, 2009 10:51 am

sebagai rakyat Malaysia kita kena menyokong filem yang diterbit/dibuat disini...soal mahu menonton atau tidak terpulang kepada minat masing masing.
-Pengeluar/penerbit ada tujuan mereka sendiri spt keuntungan,memperkenalkan pelakon baru dll
-Peminat/penonton pula bergantung pada niat dan penerimaan.ada orang suka tengok sebagai hiburan mengisi masa lapang dan ada pula ambik pengajaran dari jalan cerita..
-apa pun jati dalam diri penting..kalau tengok dan tiru memang ada kesan
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  zulkbo on Thu Dec 03, 2009 11:13 am


_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  sakur@86 on Thu Dec 03, 2009 11:34 am

kalo yang terbaru drama NUR KASIH la yang banyak bagi kesan kat koi skang ni..koi xpernah miss pun drama ni...menceritekan kisah seorang anak remaja yang solehah tapi dipaksa kawen oleh keluarganya...redha,tabah,sabar,beriman,penyayang ibaratkan perfect la NUR AMINA ni sebagai seorang isteri yang ditinggal suami,anak yang taat pada ibu bapa dan wanita yang redha sebagai hambaNya...banyak pengajaran daripada drama ni...contohnya kite boleh ambil dari sikap NUR AMINA 2 sendiri,abang iparnyer,,AIDIL yang sanggup berkorban untuk adiknye dan keinsafan ADAM iaitu suami NUR AMINA yang akhirnya pulang ke pangkal jalan walau di uji 1001 cabaran....WALLLAHUALAM.....
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 03, 2009 11:38 am

sakur@86 wrote:kalo yang terbaru drama NUR KASIH la yang banyak bagi kesan kat koi skang ni..koi xpernah miss pun drama ni...menceritekan kisah seorang anak remaja yang solehah tapi dipaksa kawen oleh keluarganya...redha,tabah,sabar,beriman,penyayang ibaratkan perfect la NUR AMINA ni sebagai seorang isteri yang ditinggal suami,anak yang taat pada ibu bapa dan wanita yang redha sebagai hambaNya...banyak pengajaran daripada drama ni...contohnya kite boleh ambil dari sikap NUR AMINA 2 sendiri,abang iparnyer,,AIDIL yang sanggup berkorban untuk adiknye dan keinsafan ADAM iaitu suami NUR AMINA yang akhirnya pulang ke pangkal jalan walau di uji 1001 cabaran....WALLLAHUALAM.....


Itulah dikatakan ketentuan dan perjalan kita yang hidup di dunia ni sebagai Khalifah yang penuh dengan tanggungjawab citer ni memang banyok amat unsur unsur pengajarannyer...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  sakur@86 on Thu Dec 03, 2009 11:43 am

Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:kalo yang terbaru drama NUR KASIH la yang banyak bagi kesan kat koi skang ni..koi xpernah miss pun drama ni...menceritekan kisah seorang anak remaja yang solehah tapi dipaksa kawen oleh keluarganya...redha,tabah,sabar,beriman,penyayang ibaratkan perfect la NUR AMINA ni sebagai seorang isteri yang ditinggal suami,anak yang taat pada ibu bapa dan wanita yang redha sebagai hambaNya...banyak pengajaran daripada drama ni...contohnya kite boleh ambil dari sikap NUR AMINA 2 sendiri,abang iparnyer,,AIDIL yang sanggup berkorban untuk adiknye dan keinsafan ADAM iaitu suami NUR AMINA yang akhirnya pulang ke pangkal jalan walau di uji 1001 cabaran....WALLLAHUALAM.....


Itulah dikatakan ketentuan dan perjalan kita yang hidup di dunia ni sebagai Khalifah yang penuh dengan tanggungjawab citer ni memang banyok amat unsur unsur pengajarannyer...

sesape yang terlepas tgk drama ni boleh la dapatkan DVD die dipasaran skang ni... tu pun kalo wokme suke drama melayu la.....
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Deto_8 on Thu Dec 03, 2009 12:04 pm

Day After Tomorrow.....mengingatkan kawan betapa perlunya bumi ini perlu dijaga....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  acey on Thu Dec 03, 2009 12:12 pm

cause koi minat citer action, koi dulu buat collection vcd jean claude van damme n steven seagel. tak de pengajaran apa pun, tapi suka je nengok cara deme tu berentap, ye la org keje kelapa sawit kena la lasak sikit

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  sakur@86 on Thu Dec 03, 2009 12:18 pm

Filem terbaru yang koi tengok 2012...citer die mmg superrbbbb tapi xleh la nak cakap hari kiamat dah muncul coz kalo kiamat mane ade yang terselamat dah..habih hancur belaka..2012 tu boleh dikire sebagai filem yang mengisahkan tentang bencana alam yang dahsyat la....
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Sat Jan 16, 2010 2:10 am

Skrg ni dah penghujung drama bersiri Balqis,,,apa lakesudahan cite ni agaknyer bnyk tul ??????
tulah slh stu repsetsi kehidupan Very Happy
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Deto_8 on Sat Jan 16, 2010 10:17 am

Jeck Sparow wrote:Skrg ni dah penghujung drama bersiri Balqis,,,apa lakesudahan cite ni agaknyer bnyk tul ??????
tulah slh stu repsetsi kehidupan Very Happy

kebetulan hari khamis tu balik awal...sempatlah layan citer ni...time Qis ngan Mar tak dapat buat keputusan...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  zulkbo on Sat Jan 16, 2010 10:22 am

member koi (bukan ahli PCC) penyanyi dan pencipta
lagu indie dan underground berubah jadi alim sket
sejak nengok drama indon kat astro tajuknya
"SAKARATULMAUT"..alhamdulillah...tapi koi sendiri
tak pernah tengok..umah tak de astro(saja nak limit orang
umah ank-anak nengok tv nih
) he he.......

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Jeck Sparow on Sat Jan 16, 2010 6:55 pm

zulkbo wrote:member koi (bukan ahli PCC) penyanyi dan pencipta
lagu indie dan underground berubah jadi alim sket
sejak nengok drama indon kat astro tajuknya
"SAKARATULMAUT"..alhamdulillah...tapi koi sendiri
tak pernah tengok..umah tak de astro(saja nak limit orang
umah ank-anak nengok tv nih
) he he.......

tuh la manusia ni tak semestinya buruk buruk selama lamanya..baik confirm selama lamanya baik wallah huallam
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  koy101 on Sun Jan 17, 2010 8:11 am

sakur@86 wrote:kalo yang terbaru drama NUR KASIH la yang banyak bagi kesan kat koi skang ni..koi xpernah miss pun drama ni...menceritekan kisah seorang anak remaja yang solehah tapi dipaksa kawen oleh keluarganya...redha,tabah,sabar,beriman,penyayang ibaratkan perfect la NUR AMINA ni sebagai seorang isteri yang ditinggal suami,anak yang taat pada ibu bapa dan wanita yang redha sebagai hambaNya...banyak pengajaran daripada drama ni...contohnya kite boleh ambil dari sikap NUR AMINA 2 sendiri,abang iparnyer,,AIDIL yang sanggup berkorban untuk adiknye dan keinsafan ADAM iaitu suami NUR AMINA yang akhirnya pulang ke pangkal jalan walau di uji 1001 cabaran....WALLLAHUALAM.....

Ader ker hok pompuan cam Nur ni kat M'sia????
Atau Adil nih???
hehehe..... citer tangkap leleh....
kekadang meluat pun ader bila tgk jantan dayus... hahaha...

p/s: aku terpaksa nengok pasai nak wat modal borak ngan mak aku.... hehehe.. Embarassed Embarassed Embarassed
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  koy101 on Sun Jan 17, 2010 8:12 am

Errr...... kala filem Naruto ( The Movie ) ngan Bleach ( The Movie) masuk tak kategori ni, Jeck????

Best woooo..... ngajor aku ilmu bunuh org nih.... hehehe...
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  ozzy on Mon Jan 18, 2010 11:29 am

Filem bohsia memang best lakonan adik zizie apa nama tu shahizie ke?.. mmg selamba..barisan pelakon pelapis yg akan meletop..skrg dah keluar filem baru dia kisah mat rempit juga..layannnn..hehe
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  jasnoraizan on Mon Jan 18, 2010 11:33 am

ozzy wrote:Filem bohsia memang best lakonan adik zizie apa nama tu shahizie ke?.. mmg selamba..barisan pelakon pelapis yg akan meletop..skrg dah keluar filem baru dia kisah mat rempit juga..layannnn..hehe

citer "dyesebell" kisah ikan duyung weh...hi..hi..hi...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  strikerbuncit on Mon Jan 18, 2010 11:34 am

koy101 wrote:Errr...... kala filem Naruto ( The Movie ) ngan Bleach ( The Movie) masuk tak kategori ni, Jeck????

Best woooo..... ngajor aku ilmu bunuh org nih.... hehehe...

aok layan naruto??..mesti pandai guna ilmu 'KAge BUshin NO Jutsu'...haiitt!!.. Laughing
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  strikerbuncit on Mon Jan 18, 2010 11:35 am

ozzy wrote:Filem bohsia memang best lakonan adik zizie apa nama tu shahizie ke?.. mmg selamba..barisan pelakon pelapis yg akan meletop..skrg dah keluar filem baru dia kisah mat rempit juga..layannnn..hehe

ozzy ni suka bt kontroversi..suka ngat tgok cite2 panas-panas camtu..xdpt tgok zizie,adik dia pun jadi..(same patern kot)..ekeke
Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  zulkbo on Mon Jan 18, 2010 11:37 am

strikerbuncit wrote:
ozzy wrote:Filem bohsia memang best lakonan adik zizie apa nama tu shahizie ke?.. mmg selamba..barisan pelakon pelapis yg akan meletop..skrg dah keluar filem baru dia kisah mat rempit juga..layannnn..hehe

ozzy ni suka bt kontroversi..suka ngat tgok cite2 panas-panas camtu..xdpt tgok zizie,adik dia pun jadi..(same patern kot)..ekeke
Razz

koi suka layan NATIONAL GEOGRAFIC jer
nengok betapa canggihnya ciptaan Allah ni.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  MD on Mon Jan 18, 2010 11:38 am

jasnoraizan wrote:
ozzy wrote:Filem bohsia memang best lakonan adik zizie apa nama tu shahizie ke?.. mmg selamba..barisan pelakon pelapis yg akan meletop..skrg dah keluar filem baru dia kisah mat rempit juga..layannnn..hehe

citer "dyesebell" kisah ikan duyung weh...hi..hi..hi...

hehehehee...berjangkit jugak ni...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Filem,Drama,sketsa...yang sikit sebanyak mempengaruhi Anda..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum