Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Sun Dec 06, 2009 4:28 pm

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah..

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2
Maka kotak pertama adalah 2..

Kemudian campurkan kesemua nombor..
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
2 + 6 = 8
Maka kotak kedua adalah 8..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10
Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1
Maka kotak ketiga ialah 1..

hasilnya..
2 : Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..


selamt mencuba



« Last Edit: 04 April, 2009, 10:08:09 AM oleh Munaliza Ismail »

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  Cik_N on Sun Dec 06, 2009 5:00 pm

pimimpinn..

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zulkbo on Mon Dec 07, 2009 1:51 am

koi dapat no;

1=pemimpin
4=rajin


sukenye..beh la aok nih.
hu hu hu bounce cheers sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zulkbo on Mon Dec 07, 2009 1:55 am

3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin

**tapi ada orang dapat no ni
patut punn..cer teka sapa erkk Rolling Eyes Basketball geek

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Mon Dec 07, 2009 11:36 am

4.Rajin
3.kemas (cerewet)
7.patuh

weh..abg zul..aok ngate ke koi ke? Sad

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zulkbo on Mon Dec 07, 2009 11:51 am

labu sayong wrote:4.Rajin
3.kemas (cerewet)
7.patuh

weh..abg zul..aok ngate ke koi ke? Sad

ada yang terasa la pulok
hu hu hu..betul doh..
he he he Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zila on Mon Dec 07, 2009 1:01 pm

Salam...

Nok tanye weh..ngaper orang pompuan tak der masuk forum nih..forum nih utk kaum Adam jer ker wehh??? koi saloh parking ler nampok nyer...

zila

Posts : 35
Points : 35
Join date : 07/12/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  Jeck Sparow on Mon Dec 07, 2009 1:02 pm

zila wrote:Salam...

Nok tanye weh..ngaper orang pompuan tak der masuk forum nih..forum nih utk kaum Adam jer ker wehh??? koi saloh parking ler nampok nyer...

Ader tapi kadang tu namer jerk super ngan kaum adam ni just keep in touch cik zila..kawan ni popmpuan gak hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  sam on Mon Dec 07, 2009 1:05 pm

jgn maroh2 ye rodong...teringin nak tau aje.. takpe ke ilmu mcm datuk ni... ni ilmu falak ke ape ni.. ke ilmu raja namrud. hehehe
pepun, sekadar utk memotivasikan diri takde salahnye...

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zila on Mon Dec 07, 2009 3:21 pm

Tak der lah koi maroh2... cuma tanye..he..he..

Koi nie tingge kat area2 wangsa maju+gombak+sentul... wok me sume nak tau...kat belakang area 'Wangsa Walk Mall' yang baru bukak kat Taman Sri Rampai tuh dah ade 'Restoren Rodong2 dalam kurungan 'Bandar Ikan Patin'... teruje sungguh koi... letih nok balik Temerloh sokmo if nok makan ikan patin... ini jam...koi ker Restoren Rodong2 jer lah if teringin sangat nak makan ikan patin masok tempoyok...

Ader ker rodong2 kat sini yang tau masak Ikan Patin Masak Tempoyak??

zila

Posts : 35
Points : 35
Join date : 07/12/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  strikerbuncit on Mon Dec 07, 2009 3:47 pm

Pemilihan Huruf Pertama Nama
Adakah ia benar-benar related dengan sikap dan peribadi anda?
Pemilihan huruf pertama pada nama juga adalah penting.
Berikut sebagai sedikit panduan.


A Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

B Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.

C Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

D Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

E Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

F Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

G Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

H Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

I Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

J Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

K Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.

L Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja.
Kelemahannya, tidak menepati masa.

M Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros dan keras kepala.

N Baik hati dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri
.
O Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

P Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kretif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam dan boros.

Q Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

R Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

S Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

T Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

U Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

V Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

W Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

X Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.

Y Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

Z Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  sakur@86 on Mon Dec 07, 2009 3:53 pm

macam xberape kene jek....huhuhuhu

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  ozzy on Mon Dec 07, 2009 3:55 pm

sakur@86 wrote:macam xberape kene jek....huhuhuhu

kwn kena belaka rasanya..hmm..apa2 jela
no kwn - 4

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zulkbo on Mon Dec 07, 2009 5:08 pm

zila wrote:Tak der lah koi maroh2... cuma tanye..he..he..

Koi nie tingge kat area2 wangsa maju+gombak+sentul... wok me sume nak tau...kat belakang area 'Wangsa Walk Mall' yang baru bukak kat Taman Sri Rampai tuh dah ade 'Restoren Rodong2 dalam kurungan 'Bandar Ikan Patin'... teruje sungguh koi... letih nok balik Temerloh sokmo if nok makan ikan patin... ini jam...koi ker Restoren Rodong2 jer lah if teringin sangat nak makan ikan patin masok tempoyok...

Ader ker rodong2 kat sini yang tau masak Ikan Patin Masak Tempoyak??

nama kedai please?
hu hu

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  zulkbo on Mon Dec 07, 2009 5:14 pm

N Baik hati dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri


selalu nya nama pangkal
N ni kalau pompuan cantek
belaka..hu hu

Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Mon Dec 07, 2009 5:42 pm

Jeck Sparow wrote:
zila wrote:Salam...

Nok tanye weh..ngaper orang pompuan tak der masuk forum nih..forum nih utk kaum Adam jer ker wehh??? koi saloh parking ler nampok nyer...

Ader tapi kadang tu namer jerk super ngan kaum adam ni just keep in touch cik zila..kawan ni popmpuan gak hehehe

tu la aok kak jeck..tgk koi ni xde pun org pertikai kan gender gn nickname ni.. Very Happy ..bete dah tmpt parking aok tuh zila..

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  apens7 on Mon Dec 07, 2009 6:38 pm

Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Mon Dec 07, 2009 6:49 pm

apens7 wrote:Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

same lah kite.. Laughing

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  apens7 on Mon Dec 07, 2009 8:22 pm

labu sayong wrote:
apens7 wrote:Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

same lah kite.. Laughing

apa yg sama LS? hehehe..

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Mon Dec 07, 2009 8:47 pm

apens7 wrote:
labu sayong wrote:
apens7 wrote:Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

same lah kite.. Laughing

apa yg sama LS? hehehe..

no dgn huruf pangkal nm tu laa...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  apens7 on Mon Dec 07, 2009 9:01 pm

labu sayong wrote:
apens7 wrote:
labu sayong wrote:
apens7 wrote:Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

same lah kite.. Laughing

apa yg sama LS? hehehe..



no dgn huruf pangkal nm tu laa...
ooooooo... yela.. sama.... emosional LS ni rupenyer.. ekekekekeke

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  labu sayong on Mon Dec 07, 2009 9:23 pm

apens7 wrote:
labu sayong wrote:
apens7 wrote:
labu sayong wrote:
apens7 wrote:Apens = A = Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

7 = patuh...

itulah dia apens7.. ekekekeke

same lah kite.. Laughing

apa yg sama LS? hehehe..



no dgn huruf pangkal nm tu laa...
ooooooo... yela.. sama.... emosional LS ni rupenyer.. ekekekekeke

emo tu kene ade sket2... Cool

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  Deto_8 on Mon Dec 07, 2009 10:02 pm

DETO:

3. Kemas (Cerewet)

2. Lembut

5. Boleh berbincang

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  lepat_ubi on Tue Dec 08, 2009 12:11 am

strikerbuncit wrote:Pemilihan Huruf Pertama Nama
Adakah ia benar-benar related dengan sikap dan peribadi anda?
Pemilihan huruf pertama pada nama juga adalah penting.
Berikut sebagai sedikit panduan.


A Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

B Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.

C Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

D Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

E Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

F Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

G Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

H Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

I Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

J Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

K Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.

L Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja.
Kelemahannya, tidak menepati masa.

M Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros dan keras kepala.

N Baik hati dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri
.
O Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

P Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kretif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam dan boros.

Q Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

R Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

S Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

T Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

U Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

V Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

W Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

X Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.

Y Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

Z Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.


SB...ni name dlm PCC @ name betul @ name timangan??? Wink

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  acey on Tue Dec 08, 2009 8:48 am

koi pilih A jugok lah, dan koi harap awokme jangan la maroh bila koi

" mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah "

nak buat goner, doh deme tetapkan koi macam tu, kang tidok bertepatan pulok teori deme tu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: KENALI DIRI MELALUI TARIKH LAHIR...

Post  Sponsored content Today at 4:23 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum