Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

FORMULA 1 (F1)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 11:29 am

MOHH KITE RACING PLOKKK WEHH...






avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 11:39 am

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 11:40 am

Theissen: BMW Sauber are back in business

BMW Sauber may have only scored two points in Sunday’s Spanish Grand Prix, but team principal Mario Theissen is convinced that the team have made significant progress with the revised car they introduced in Barcelona.

“We know one thing for definite: the modifications have improved the BMW Sauber F1.09,” he told the team’s website following Nick Heidfeld’s seventh-place finish. “We have a taken a big step forwards, and are back in business.”

Rather than introducing incremental changes at previous races, BMW Sauber chose to concentrate on a major upgrade package for Spain, including a new nose, sidepods and rear wing, plus revisions to the front wing, engine cover and diffuser.

The changes lifted BMW Sauber back into Q3 for the first time since the Malaysian Grand Prix at the start of April, and Robert Kubica might well have qualified far higher than tenth had it not been for a tyre-fitting error. A clutch problem at the start hampered the Pole’s race, but excellent strategy helped lift team mate Heidfeld from 13th on the grid and into the points on his 32nd birthday.

“The measures are taking effect and the foundation has been laid,” insisted Theissen. “We have something we can build on. The result has, of course, lightened the mood in the camp, as there is now a recognisable upward trend. That gives me confidence for the races ahead.”

That confidence is based not just on faith, but on more updates that are already scheduled for the F1.09. After dropping KERS for the Spanish race - and most likely the next round in Monaco - BMW expect to have a new version of the system ready for next month’s Turkish Grand Prix.

“Our goal is to use both a modified KERS and a multi-level diffuser in Istanbul,” confirmed Theissen. “More development packages are in the pipeline for 2009.”

After Barcelona, BMW Sauber lie sixth in the constructors’ table, level with Ferrari on six points. However, the middle-order standings are very close, with fourth-placed McLaren only seven points ahead
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 11:42 am

Barrichello tidak mahu jadi No. 2



BARRICHELLO (kanan) meraikan kemenangan pasukan Brawn GP bersama rakan sepasukan, Button pada GP Sepanyol di Litar Catalunya kelmarin.

--------------------------------------------------------------------------------


BARCELONA - Pemandu Brazil, Rubens Barrichello mengugut untuk menarik diri daripada perlumbaan Formula Satu (F1) sekiranya rakan sepasukannya, Jenson Button diberi layanan yang lebih daripada pasukan Brawn GP.

Barrichello menduduki tempat kedua pada Grand Prix (GP) Sepanyol kelmarin selepas Button secara tiba-tiba menukar strategi dengan hanya memasuki pit sebanyak dua kali.

Menurut Barrichello, dia akan meletak jawatan jika merasakan pasukannya tidak memberi layanan sama rata seperti yang dialami ketika menjadi pemandu kedua Ferrari di belakang Michael Schumacher lima tahun lalu.

"Saya mempunyai peluang terbaik untuk menjuarai perlumbaan ini tetapi saya terkejut apabila mereka memberitahu saya mereka menukar strategi dengan membenarkan Button memasuki pit sebanyak dua kali sahaja," kata Barrichello yang memintas Button pada selekoh pertama perlumbaan.

"Saya memang berpengalaman dalam menentukan sama ada pasukan memberi layanan sama rata atau tidak.

"Jika perkara ini terjadi, saya tidak akan mengikut arahan pasukan selepas ini.

"Saya sudah menjelaskan pendirian saya dan saya harap, semua orang faham bahawa saya tidak ingin terus diletakkan sebagai No. 2."

Sementara itu, pemilik Brawn GP, Ross Brawn menafikan sengaja memihak kepada Button dan membiarkan Barrichello menduduki tempat kedua.

"Saya memang ingin menyaksikan Rubens dan krew- krew yang bekerjasama dengannya memenangi perlumbaan kerana ia merupakan sesuatu yang bagus untuk pasukan," kata Brawn.

Selepas berakhirnya lima perlumbaan musim ini, Barri- chello sekadar menduduki tempat kedua kategori pemandu dengan 27 mata, 14 mata di belakang Button. - Reuters
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 11:51 am

FIA Formula One World Championship Race Calendar01 2009
FORMULA 1 ING


01 AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne) 27 - 29 Mar
02 2009 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIAN GRAND PRIX (Kuala Lumpur) 03 - 05 Apr
03 2009 FORMULA 1 CHINESE GRAND PRIX (Shanghai) 17 - 19 Apr
04 2009 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX (Sakhir) 24 - 26 Apr
05 FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPANA TELEFONICA 2009 (Catalunya) 08 - 10 May
06 FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2009 (Monte Carlo) 21 - 24 May
07 2009 FORMULA 1 ING TURKISH GRAND PRIX (Istanbul) 05 - 07 Jun
08 2009 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone) 19 - 21 Jun
09 FORMULA 1 GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2009 (Nürburgring) 10 - 12 jul
10 FORMULA 1 ING MAGYAR NAGYDIJ 2009 (Budapest) 24 - 26 Jul
11 2009 FORMULA 1 TELEFONICA GRAND PRIX OF EUROPE (Valencia) 21 - 23 Aug
12 2009 FORMULA 1 ING BELGIAN GRAND PRIX (Spa-Francorchamps) 28 - 30 Aug
13 FORMULA 1 GRAN PREMIO SANTANDER D'ITALIA 2009 (Monza) 11 - 13 Sep
14 2009 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX (Singapore) 25 - 27 Sep
15 2009 FORMULA 1 FUJI TELEVISION JAPANESE GRAND PRIX (Suzuka) 02 - 04 Oct
16 FORMULA 1 GRANDE PREMIO DO BRASIL 2009 (Sao Paulo) 16 - 18 Oct
17 2009 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX (Yas Marina Circuit) 30 Oct - 01 Nov
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 4:40 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 4:46 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 5:05 pm

FERRARI DULU2....

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 5:27 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 5:28 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Fri May 22, 2009 11:28 am

'Sukan F1 akan berkubur'
MONACO - Juara dunia sebanyak dua kali, Fernando Alonso melahirkan rasa bimbang mengenai masa depan perlumbaan Formula Satu (F1).

Menurut pemandu Renault itu, sukan berprestij tersebut akan berkubur sekiranya pasukan-pasukan utama menarik diri akibat peraturan baru yang diperkenalkan tahun hadapan.

Kelmarin, mahkamah di Perancis memutuskan untuk menolak permohonan Ferrari bagi menghalang Persekutuan Automobil Antarabangsa (FIA) daripada terus memperkenalkan had bajet maksimum bermula musim 2010.

Sebelum itu, Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull dan Toro Rosso mengugut untuk menarik diri tahun hadapan jika peraturan baru tersebut tidak diubah.

"Saya bimbang F1 mungkin akan berkubur suatu hari nanti," kata pemandu Sepanyol itu kelmarin.

"Jika lima pasukan menarik diri, F1 pasti akan hilang seri kerana kita kehilangan 10 pemandu terbaik di dunia.

"Jika hanya pemandu-pemandu yang tidak ternama sahaja yang berlumba, ia tidak bermakna kepada penonton."

Alonso juga mengakui, F1 menjadi mangsa akibat pertikaian yang berlaku antara FIA dan pasukan-pasukan bertanding.

"Saya tidak tahu sama ada ini merupakan kali terakhir saya berlumba di Monaco," tambah Alonso mengenai perlumbaan Grand Prix (GP) Monaco minggu ini.

"Saya tidak ingin berlumba untuk pasukan-pasukan yang kecil. Jika Renault menarik diri, saya tidak tahu bagaimana masa depan saya dalam F1.

"Pertikaian ini benar-benar merosakkan keseronokan dan kemeriahan F1." - AP
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:13 pm

Kuasa Button sukar dicabar



--------------------------------------------------------------------------------
MONTE CARLO - Pemandu Britain, Jenson Button terus melebarkan penguasaannya selaku pendahulu keseluruhan selepas merekodkan kemenangan kelimanya musim ini.

Semalam dia ditabalkan selaku juara pada perlumbaan Grand Prix (GP) Monaco di Litar Monte Carlo.

Bermula dari petak pertama, Button jelas sukar digugat apabila dia mudah menamatkan perlumbaan 78 pusingan itu dengan catatan keseluruhan satu jam 40 minit 44.282 saat.

Lebih membanggakan lagi, kemenangan itu membolehkan Brawn GP menguasai kedudukan 1-2 selepas pemandu Brazil, Rubens Barrichello berada di tempat kedua dengan ketinggalan 07.666s di belakang Button.

Bagi Button, dia kini unggul dengan lima kemenangan daripada enam perlumbaan dan kejayaan pada GP Monaco semalam membolehkannya merekodkan kemenangan ketiga berturut-turut selepas GP Bahrain dan Sepanyol.

Dua lagi kemenangan yang berjaya direkodkan bekas pemandu Honda itu ialah pada aksi pembuka musim di Australia dan seterusnya di Malaysia.

"Ya, akhirnya saya berjaya merealisasikan impian untuk meraih kemenangan kelima musim ini," jelas Button yang meraih kemenangan pertamanya di Monaco dalam karier.



BUTTON mengangkat tangannya selepas muncul juara GP Monaco di Litar Monte Carlo semalam.
--------------------------------------------------------------------------------
"Terima kasih kepada semua krew dan terima kasih juga kepada penyokong kami. Ini adalah musim penuh gemilang buat saya dan semua individu yang berada dalam pasukan Brawn GP."

Dengan kemenangan semalam, Button kini selesa selaku pendahulu dengan 51 mata, 16 mata di hadapan Barrichello yang berada di tangga kedua keseluruhan.

Pasukan Brawn GP turut melebarkan jurang selaku pendahulu kategori pengeluar apabila mengumpul 86 mata, 44 mata di hadapan pencabar utamanya, Red Bull.

Sementara itu, prestasi mendadak dipamerkan pasangan Ferrari, Kimi Raikkonen dan Felipe Massa yang masing-masing menamatkan perlumbaan di tempat ketiga dan keempat.

Kejayaan Raikkonen menduduki tempat ketiga semalam membolehkan Ferrari meraih kedudukan podium pertamanya musim ini selepas pasukan itu melalui musim penuh malang dalam lima perlumbaan awal.

Ferrari yang juga juara bertahan kategori pengeluar kini berada di tangga keempat keseluruhan dengan 17 mata.

Dalam pada itu, pemandu veteran Red Bull, Mark Webber sekadar menamatkan perlumbaan di tempat kelima ketika rakan sepasukannya, Sebastian Vettel gagal menamatkan saingan ekoran terlibat dalam kemalangan.

Pemandu muda Williams, Nico Rosberg yang cemerlang pada sesi latihan Khamis lalu berada di tempat keenam dengan juara dunia sebanyak dua kali, Fernando Alonso di tempat ketujuh.

Sebastien Bourdais daripada pasukan Toro Rosso pula meraih mata keduanya musim ini selepas menduduki tempat kelapan. - AFP
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:15 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:19 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:21 pm


McLaren Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car in front of the Hotel de Paris during the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:29 pm



British driver Jenson Button steers his Brawn GP car on his way to win the Monaco Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack, in Monaco, Sunday
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:31 pm



Ferrari Formula One driver Kimi Raikkonen of Finland drives past Montecarlo Casino on his way to take the third place during the Monaco Formula One Grand prix.
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:34 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:37 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon May 25, 2009 1:46 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon Jun 29, 2009 11:09 am

Ferrari sudah mengaku kalah


PASUKAN Ferrari melalui musim penuh malang pada perlumbaan F1 tahun ini.

--------------------------------------------------------------------------------

LONDON - Presiden Ferrari, Luca di Montezemolo menjelaskan bahawa pasukannya sudah bersedia untuk melupakan cabaran pada perlumbaan Formula Satu (F1) musim ini.

Menurut Montezemolo, pasukan dari Itali itu juga akan mula menumpukan kepada perlumbaan musim 2010 selepas berakhirnya aksi Grand Prix (GP) Jerman minggu ini.

Sejak dua tahun lalu, Ferrari berjaya mempamerkan aksi tersendiri apabila muncul juara dunia kategori pemandu pada tahun 2007 menerusi Kimi Raikkonen.

Tahun lalu, mereka berjaya muncul juara kategori pengeluar selain menyaksikan pemandunya, Felipe Massa menduduki tempat kedua kategori pemandu.

Begitupun, prestasi pasukan itu tiba-tiba menjunam musim ini apabila mereka hanya mengumpul 26 mata dan sekadar meraih satu kedudukan podium daripada lapan perlumbaan yang dilalui.

Montezemolo mengakui pasukannya itu akan menamatkan terus pembangunan mereka selepas berakhirnya GP Jerman dan akan memberi tumpuan kepada cabaran tahun depan.

"Saya yakin kami boleh meningkatkan prestasi pasukan pada perlumbaan selepas ini tetapi ia pastinya satu tugas yang sukar," jelas Montezemolo.

"Amat mustahil untuk menyaksikan jentera kami melalui perubahan besar musim ini tanpa mengadakan sebarang sesi ujian.

"Jadi, lebih baik kami menumpukan kepada pembangunan untuk perlumbaan tahun depan dan melihat perkara-perkara penting yang memberi faedah kepada kami.

"Kami juga akan faham dengan peraturan baru yang bakal diperkenalkan tahun depan selepas mencapai perjanjian dengan FIA minggu lalu." - Agensi
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  Deto_8 on Mon Jun 29, 2009 11:18 am

taun ni satu perlumbaan pun kawan tak tengok...ntahlah, cam boring je taun ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon Jun 29, 2009 11:28 am

koi pun layan hok mula2 nak stat ngan 3 lap lagi nak abes,..
bosan la sejak gp brown jer...
team2 peberet ferrari , mclaren , bmw , renault engine dok leh blah taun ni...
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon Jun 29, 2009 12:06 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  J.Milan22 on Mon Jun 29, 2009 12:20 pm

avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: FORMULA 1 (F1)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum