Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  Deto_8 on Wed Dec 16, 2009 11:49 am


ADA pekerja ladang mengambil kesempatan menadah susu dalam gelas dan meminumnya semasa ia dibuang ke dalam parit di Bandar Muadzam Shah, Pahang.

ROMPIN - Lebih 75,000 liter susu segar keluaran First Dairy Farm (M) Sdn. Bhd. (Fidaf) di sini yang sepatutnya dihantar ke kilang setiap hari sejak sejak bulan lalu terpaksa dibuang begitu sahaja ke dalam parit ladang berkenaan.

Ia jelas satu pembaziran tetapi kepada pengurusan Fidaf, mereka berbuat demikian untuk membuka mata pihak berkuasa selepas tiga syarikat pengilang susu enggan membeli hasil ladang syarikat tenusu terbesar di Semenanjung Malaysia itu atas dakwaan ia mengandungi bakteria selain desakan harganya diturunkan.

Susu keluaran Fidaf pada masa ini dijual RM2.40 seliter dan dikatakan mahal sedikit berbanding produk susu import dari Australia dan New Zealand.

Kesan daripada tindakan itu, Fidaf beroperasi lebih setahun lalu terpaksa menanggung kerugian lebih RM210,000.

Tindakan protes membuang susu ke dalam parit tu mengundang rasa sedih bukan sahaja kepada Pengarah Urusannya, Datuk Syed Muhd. Alwi Abdullah tetapi juga para pekerja yang melihat keringat mereka menjadi sia-sia dan masa depan menjadi samar-samar.

Semalam, Fidaf meneruskan lagi tindakan protes dengan membuang 16,500 liter susu segar ke dalam parit dengan Syed Muhd. Alwi berteriak bahawa mereka bukan sekadar membuang susu tetapi juga punca rezeki.

Beliau mendakwa pihaknya serta pengeluar susu tempatan lain semakin tersepit dan tidak lagi dapat menandingi bekalan susu import yang menguasai 95 peratus pasaran.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  MD on Wed Dec 16, 2009 12:13 pm

berita ni menarik perhatian kawan semalam,ada tengok dalam buletin Utama....

kawan tak paham jugak...susu keluaran FIDAF dijual pada rege rm 2.40 untuk 1 liter...ni harga ke pengilang atau harga jualan runcit...

susu segar Ducth Lady rege rm 5.50 1 liter ni dipasaraya ...tapi kalau rege rm 2.40 di jual di lembah kelang ramai yang suka sbb sudah murah...kawan pun nak beli buat stok minum hari hari...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  zulkbo on Wed Dec 16, 2009 12:29 pm

banyak yang kelaparan di luar sana
membazir la pulak..takut ikan mati jer nanti Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  MD on Wed Dec 16, 2009 1:16 pm

zulkbo wrote:banyak yang kelaparan di luar sana
membazir la pulak..takut ikan mati jer nanti Razz

tu lah pasal....
2 lori kontena beb...banyak tu
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sam on Wed Dec 16, 2009 2:36 pm

drp protes buang gitu sahaja, baik buat sedekah aje open kat org ramai...
lgpun leh buktikan susu die oke... ke ade prosedur nak buat camni???
avatar
sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  MD on Wed Dec 16, 2009 3:46 pm

samdol wrote:drp protes buang gitu sahaja, baik buat sedekah aje open kat org ramai...
lgpun leh buktikan susu die oke... ke ade prosedur nak buat camni???

mungkin saja buat untuk tunjuk protes je kot....rugi weh duk buang gitu je...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 3:51 pm

entohler deme ni..bg kt kwn pon ok..dahla kwn suke benor minum susu..ish..ish..
drunken bounce
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  faris on Wed Dec 16, 2009 4:02 pm

waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing
avatar
faris

Posts : 44
Points : 51
Join date : 20/11/2009
Age : 29
Location : damansara damai

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:07 pm

faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha


Last edited by strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:07 pm; edited 1 time in total
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sakur@86 on Wed Dec 16, 2009 4:07 pm

ha ah kan...hantar kat spa2 yang sediakan pakej mandi susu k kan bagus...xlah terase sgt pembazirannye...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  faris on Wed Dec 16, 2009 4:09 pm

strikerbuncit wrote:
faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha

suke hati aku la nak mndi susu pon...huhhu..dari die mmbzir cmtu kan3..hehehe..
-belia perihatin-
avatar
faris

Posts : 44
Points : 51
Join date : 20/11/2009
Age : 29
Location : damansara damai

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sakur@86 on Wed Dec 16, 2009 4:10 pm

strikerbuncit wrote:
faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha

ayat orang dengki......kiehkehkeh...larikkkkkkkkkk jgn maroh yek......
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:11 pm

faris wrote:
strikerbuncit wrote:
faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha

suke hati aku la nak mndi susu pon...huhhu..dari die mmbzir cmtu kan3..hehehe..
-belia perihatin-

baik ko jgn mandi susu..nti bulu kaki ko gugur..sudahnyer,awek lari nti tgok ko..hehehe
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sakur@86 on Wed Dec 16, 2009 4:11 pm

faris wrote:
strikerbuncit wrote:
faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha

suke hati aku la nak mndi susu pon...huhhu..dari die mmbzir cmtu kan3..hehehe..
-belia perihatin-

yeeee....hidup faris 3x....
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 16, 2009 4:11 pm

faris wrote:
suke hati aku la nak mndi susu pon...huhhu..dari die mmbzir cmtu kan3..hehehe..
-belia perihatin-

Yer laa. yang dia kisah tu apa pasal..dari membazir baik la mcm faris ni merelakan diri nak mandi susu Laughing Laughing Laughing
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:13 pm

sakur@86 wrote:
yeeee....hidup faris 3x....

nampaknya sakura dah membenci bossnya sendiri..raksasa manakah yg meracuni pemikiranmu wahai rangers pink? adakah kamu sdh lupa prinsip kita? hiihihi...
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  faris on Wed Dec 16, 2009 4:14 pm

strikerbuncit wrote:
faris wrote:
strikerbuncit wrote:
faris wrote:waduh waduh knp membzir mcm ni...baik bg aku mndi susu lg bgus...eheheh Laughing

mandi susu? bapok ke ko! udahla faris...ko mandi kat loji indah water lg baekkk...haahaha

suke hati aku la nak mndi susu pon...huhhu..dari die mmbzir cmtu kan3..hehehe..
-belia perihatin-

baik ko jgn mandi susu..nti bulu kaki ko gugur..sudahnyer,awek lari nti tgok ko..hehehe

ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..
avatar
faris

Posts : 44
Points : 51
Join date : 20/11/2009
Age : 29
Location : damansara damai

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sakur@86 on Wed Dec 16, 2009 4:16 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:
yeeee....hidup faris 3x....

nampaknya sakura dah membenci bossnya sendiri..raksasa manakah yg meracuni pemikiranmu wahai rangers pink? adakah kamu sdh lupa prinsip kita? hiihihi...

mane ade benci cume nak betulkan mane yang xbetul jek...hikhikhik....relax la BosS...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:18 pm

faris wrote:ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..

oklah..aku mengaku la ni..
jom faris,kita cari spa mggu ni..layan mandi susu besh jgk..
ble dapat badan gebu nti..woW!!...hehee...
Embarassed Embarassed Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  faris on Wed Dec 16, 2009 4:20 pm

strikerbuncit wrote:
faris wrote:ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..

oklah..aku mengaku la ni..
jom faris,kita cari spa mggu ni..layan mandi susu besh jgk..
ble dapat badan gebu nti..woW!!...hehee...
Embarassed Embarassed Razz

haaa cmtu la...ko ade port baik ke nak mndi spa...????tetapkan tarikh dan masa...huhuhu
avatar
faris

Posts : 44
Points : 51
Join date : 20/11/2009
Age : 29
Location : damansara damai

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  sakur@86 on Wed Dec 16, 2009 4:22 pm

strikerbuncit wrote:
faris wrote:ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..

oklah..aku mengaku la ni..
jom faris,kita cari spa mggu ni..layan mandi susu besh jgk..
ble dapat badan gebu nti..woW!!...hehee...
Embarassed Embarassed Razz

ajok la bakal sekali nnti same2 menggebu....hahahahaha
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:22 pm

faris wrote:
strikerbuncit wrote:
faris wrote:ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..

oklah..aku mengaku la ni..
jom faris,kita cari spa mggu ni..layan mandi susu besh jgk..
ble dapat badan gebu nti..woW!!...hehee...
Embarassed Embarassed Razz

haaa cmtu la...ko ade port baik ke nak mndi spa...????tetapkan tarikh dan masa...huhuhu

jap la...aku nak cari 10 ekor lembu dulu..besh woo mandi terus dari 'paip' nya...wakaka
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  faris on Wed Dec 16, 2009 4:25 pm

sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:
faris wrote:ko tngok man ramai yg support aku tau...jgn jelous la ek...huhuhu..ckp je la man ko nak join skli ngn aku mndi susu..hehehejgn malu2..

oklah..aku mengaku la ni..
jom faris,kita cari spa mggu ni..layan mandi susu besh jgk..
ble dapat badan gebu nti..woW!!...hehee...
Embarassed Embarassed Razz

ajok la bakal sekali nnti same2 menggebu....hahahahaha

btol gak tu...jgn lupe bakal skli man..hehehe..nnti kalu x ajak mjuk plak die..sush kau nnti...hahaha
avatar
faris

Posts : 44
Points : 51
Join date : 20/11/2009
Age : 29
Location : damansara damai

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:27 pm

faris wrote:btol gak tu...jgn lupe bakal skli man..hehehe..nnti kalu x ajak mjuk plak die..sush kau nnti...hahaha

ahh..tak payah...dia dah ada sendiri pnya..nti aku sambung mandi kt rmh dgn dia...muahahaha... elephant drunken
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 16, 2009 4:29 pm

strikerbuncit wrote:

ahh..tak payah...dia dah ada sendiri pnya..nti aku sambung mandi kt rmh dgn dia...muahahaha... elephant drunken

amboiiiiiiiiiii.....tang maner yang gate amat tu...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Rompin :: Buang susu segar ke dalam parit

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum