Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

GPS Dan yang Berkenaan

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  Deto_8 on Tue Feb 02, 2010 7:38 pm

http://www.naviandmap.com/carnavi/index.html

zulj3, minta aok cerita sket produk ni...ramai berminat ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  zulkbo on Tue Feb 02, 2010 8:46 pm

Deto_8 wrote:http://www.naviandmap.com/carnavi/index.html

zulj3, minta aok cerita sket produk ni...ramai berminat ni

sesuai amat doh thread ni diwujudkan
kita puloks ada pako gps sekarang
he he..cer kongsi pengalaman aok
tu zul... Rolling Eyes Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  ZulJ3 on Wed Feb 03, 2010 9:08 am

zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:http://www.naviandmap.com/carnavi/index.html

zulj3, minta aok cerita sket produk ni...ramai berminat ni

sesuai amat doh thread ni diwujudkan
kita puloks ada pako gps sekarang
he he..cer kongsi pengalaman aok
tu zul... Rolling Eyes Cool

Produk Carnavi ni sebelum di bawa masuk ke Malaysia sudah berada di pasaran Jepun dalam 5 tahun. Produk ini memang popular di sana siap dengan 3D view. Tapi di Malaysia masih dalam r&d untuk mencapai ke tahap tersebut. Di Jepun mereka memasukkan sekali TV channel tapi di sini cuma radio sahajalah.

Walau bagaimana pun ianya masih mengekalkan 6 fungsi utama
1. Car Navigation System (GPS)
2. DVD player
3. Mp3 (3000 lagu)
4. Camera belakang (optional)
5. Hand free (untuk mereka yang ada blue tooth kat H/phone
6. Radio

Produk dari brand Sanyo (device dia) GPS Map (Navi and Map Sdn. Bhd.) dengan kerjasama Zenrin (Japan).

CEO- Datuk Abd. Rashid Rahim-pernah mengetuai USPD (Usahasama Proton-DRB), a distribution channel for Proton cars.

kekuatan dari segi map accuracy- Navi and Map membeli bisnes (2005) daripada RIMMAN INTERNATIONAL SDN. BHD. (Land Information System Department-Mapping) yang ketika itu telahpun menjalankan bisnes pemetaan lebih daripada 15 tahun (pengeluar produk Kuala Lumpur & Klang Valley Street Directory) dan menjalankan kerjasama perniagaan dengan Sojiz Corporation daripada Jepun dan DRB HICOM. Konsultant produk dengan Zenrin Japan (berpengalaman menghasilkan Car Navi, 3D amination dan semua berkaitan graphic dan databases dengan pengalaman melebihi 50 tahun.

-menggunakan Gyro system (mengukur jarak apabila kereta berada di dalam keadaan no-signal) lain produk saya tak pasti tetapi carnavi masih memaparkan anda berada di mana ketika di dalam terowong/terlindung dari signal.

lain2 boleh baca di http://www.naviandmap.com/carnavi/ps2_E.html

ZulJ3

Posts : 35
Points : 41
Join date : 02/02/2010
Age : 42

http://www.zulfaka.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  jasnoraizan on Wed Feb 03, 2010 10:17 am

blh buat GPS KAT LAUT TAK....nok bawak gi mancing kat laut kalau blh...?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  ZulJ3 on Wed Feb 03, 2010 10:35 am

jasnoraizan wrote:blh buat GPS KAT LAUT TAK....nok bawak gi mancing kat laut kalau blh...?

yg ni untuk kereta sahaja, yg tu kena cari jenama lain. Very Happy

ZulJ3

Posts : 35
Points : 41
Join date : 02/02/2010
Age : 42

http://www.zulfaka.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  strikerbuncit on Wed Feb 03, 2010 10:46 am

kwn tak mampu nk beli GPS..inisiatif kwn ialah kwn print map kt google map mane2 tempat yg kwn nak pergi tp xtau jalan..pastu kwn laminated...alhamdulillah,bila dah slalu belek,tau jgkla byk jalan terutama di area slagor dan KL ni..skrg kwn dh byk koleksi map tu..simpan bawah seat keta..sape nk pinjam 'GPS' kwn tu,roger la yek..hehehe... Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  jasnoraizan on Wed Feb 03, 2010 10:49 am

strikerbuncit wrote:kwn tak mampu nk beli GPS..inisiatif kwn ialah kwn print map kt google map mane2 tempat yg kwn nak pergi tp xtau jalan..pastu kwn laminated...alhamdulillah,bila dah slalu belek,tau jgkla byk jalan terutama di area slagor dan KL ni..skrg kwn dh byk koleksi map tu..simpan bawah seat keta..sape nk pinjam 'GPS' kwn tu,roger la yek..hehehe... Razz

bagus aok SB., mempuyai inisiatif untuk memajukan diri....syabasssss aok....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  strikerbuncit on Wed Feb 03, 2010 10:51 am

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:kwn tak mampu nk beli GPS..inisiatif kwn ialah kwn print map kt google map mane2 tempat yg kwn nak pergi tp xtau jalan..pastu kwn laminated...alhamdulillah,bila dah slalu belek,tau jgkla byk jalan terutama di area slagor dan KL ni..skrg kwn dh byk koleksi map tu..simpan bawah seat keta..sape nk pinjam 'GPS' kwn tu,roger la yek..hehehe... Razz

bagus aok SB., mempuyai inisiatif untuk memajukan diri....syabasssss aok....

hahaha..maju mendanya..terkebelakang ade la..org len main tekan2.tp kwn belek2 saje..ekeke

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  jasnoraizan on Wed Feb 03, 2010 10:52 am

strikerbuncit wrote:
jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:kwn tak mampu nk beli GPS..inisiatif kwn ialah kwn print map kt google map mane2 tempat yg kwn nak pergi tp xtau jalan..pastu kwn laminated...alhamdulillah,bila dah slalu belek,tau jgkla byk jalan terutama di area slagor dan KL ni..skrg kwn dh byk koleksi map tu..simpan bawah seat keta..sape nk pinjam 'GPS' kwn tu,roger la yek..hehehe... Razz

bagus aok SB., mempuyai inisiatif untuk memajukan diri....syabasssss aok....

hahaha..maju mendanya..terkebelakang ade la..org len main tekan2.tp kwn belek2 saje..ekeke

ikut kemampuan...hi..hi..hi...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  ZulJ3 on Wed Feb 03, 2010 11:39 am

strikerbuncit wrote:kwn tak mampu nk beli GPS..inisiatif kwn ialah kwn print map kt google map mane2 tempat yg kwn nak pergi tp xtau jalan..pastu kwn laminated...alhamdulillah,bila dah slalu belek,tau jgkla byk jalan terutama di area slagor dan KL ni..skrg kwn dh byk koleksi map tu..simpan bawah seat keta..sape nk pinjam 'GPS' kwn tu,roger la yek..hehehe... Razz

Kalau map KL ni nak detail boleh beli versi buku adalah dalam rm30-50, tapi mmg berbaloi sebab siap ada dengan no rumah lagi. Edisi terbaru bakal dikeluarkan oleh Navi and Map dalam 2-3 bulan je lagi. Coverages Sungai buloh/selayang/Uia/puchong/klang/puncak alam juga Kl semestinyalah. Tunggu kemuculannya di kedai-kedai buku terutamanya MPS dengan Popular. Very Happy

ZulJ3

Posts : 35
Points : 41
Join date : 02/02/2010
Age : 42

http://www.zulfaka.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  deskcom on Thu Jul 29, 2010 2:54 pm

Lo ni kalau beli tepon canggih2 skit... macam nokia 5800 atau 5730 boleh install application garmin GPS...
Try hok member sebab kito pakai handset nokia 1661 jer... not bad... banyak membantu tapi jangan percaya 100% maps tu...
tak pasal2 ikut jalan jauh pulak.. padahal ada je shortcut...

ape ape pun... dalam kereta wajib ada peta... sometime newer is not always better

What a Face

deskcom

Posts : 21
Points : 22
Join date : 28/07/2010

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  ann on Thu Sep 23, 2010 5:02 pm

lama dah tidor nya post ni...

kejutkan sikit.....

kash nak cerita sikit jer pasal gps ni....

kalu nak guna jalan jalan dalam bandar jer leh guna navi jer.. ada map ada suara...



kalu nak bandar ke utan ker ke laut ker leh gunakan kategori 'mapping'
saisnya ikut serasi ngan kita ada besar ada kecik leh isi dlm kocek jer....
ada juga yang ada 'two way radio' yang ni best untuk yang suka jln 'comboi' baik kat bandar ker utan ker.... geng geng ni ada peta dan arahan juga.. tapi xder lah suara awek yang suruh 'turn right' atau pun 'turn left'.......

bukan promosi GPS sekadar gambar hiasan sahaja.

ada 'two way radio'

elek radio

yg nik kecik jer beso handpon jer cuma tebal satu setangah kali ganda dari talipon tangan

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  koy101 on Fri Sep 24, 2010 4:04 am

ann wrote:

yg nik kecik jer beso handpon jer cuma tebal satu setangah kali ganda dari talipon tangan

Muahahaha.... aku pakai hok nih waktu masuk utan cari sungai.... hehehehe.....

dan tmpt skodeng

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  ann on Fri Sep 24, 2010 9:31 am

koy101 wrote:
ann wrote:

yg nik kecik jer beso handpon jer cuma tebal satu setangah kali ganda dari talipon tangan

Muahahaha.... aku pakai hok nih waktu masuk utan cari sungai.... hehehehe.....

dan tmpt skodeng


hahahahahahaa.... sama ngan komeh... leh tukar tukar track......

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: GPS Dan yang Berkenaan

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum