Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Minyak Kelapa Dara

View previous topic View next topic Go down

Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 10:56 am



MINYAK
KELAPA DARA seribu guna menyimpan seribu rahsia

Pohon kelapa telah dijadikan Tuhan begitu hebat dengan pelbagai fungsi untuk
manusia. Setiap bahagian pohon kelapa mempunyai pelbagai kegunaan dari makanan,
penjagaan kecantikan hingga kepada perubatan turun temurun. Pohon kelapa telah
diiktiraf sebagai suatu pohon yang paling rapat dengan kehidupan manusia
seharian.

Sungguhpun demikian, suatu bahagian pohon kelapa seolah-olah dipinggirkan
kerana dikhuatirkan membawa mudarat kepada kesihatan manusia. Ianya adalah
minyak kelapa. Ini menimbulkan kehairanan bagaimana suatu pohon yang tuhan
jadikan begitu mesra guna untuk manusia tetapi minyak nya dikatakan membawa
kesan negatif pula.

Jadi apakah sebenarnya minyak kelapa dara? Minyak kelapa dara adalah minyak
kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal
dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa
biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan
struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia
memakannya. Selama 40 tahun kempen dan kajian Negara Barat yang menentang
penggunaan minyak kelapa secara meluas sebenarnya adalah ditujukan kepada
minyak kelapa biasa yang menggunakan haba dan kimia ketika diproses dan
bukannya minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara sebenarnya amat sukar dicari
dipasaran kerana prosesnya yang rumit dan sukar diproses secara komersil dan
besar-besaran.

Pada tahun 1966, seorang penyelidik yang merupakan professor farmakologi dari
Universiti Michigan
telah membuat suatu penemuan besar yang mencungkil rahsia alam yang disimpan
oleh minyak kelapa dara. Beliau mendapati bahawa minyak kelapa dara berupaya
membunuh virus, bakteria, kulat dan parasit. Cuba anda bayangkan betapa besarnya
makna penemuan ini kerana dengan bersifat anti virus, bakteria, kulat dan
parasit, minyak kelapa dara berupaya melawan atau menyembuh pelbagai penyakit.

Melihatkan kekuatan sifat minyak kelapa dara, pakar-pakar barat terus mencari
kesan-kesan seterusnya yang boleh dilakukan oleh minyak kelapa dara ke atas
pelbagai penyakit. Sekiranya berjaya, sudah pasti minyak kelapa dara di anggap
sebagai kejadian tuhan yang paling bermakna untuk manusia sejagat.


Kajian-kajian dekad seterusnya telah mendapati
bahawa minyak kelapa dara memberi pelbagai kesan positif seperti berikut
:



1
- Melegakan pernafasan – mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan
dan kerongkong

2 - Melawaskan pembuangan air besar dan kecil – menyelesaikan masalah sembelit
dan kencing tidak lawas serta membuang toksn melalui najis.

3 - Meningkatkan kadar metabolisma pada seluruh sel tubuh – Minyak kelapa dara
akan diserap terus sebagai komponen tenaga dalam badan – badan anda akan terasa
lebih bertenaga

4 - Di dalam usus kecil dan besar ia memusnah organisma perosak, seperti virus,
bakteria, kulat dan protozoa (cacing). Dengan nya penghadaman mencapai tahap
maksimum.

5 - Mengurangkan keadaan mudah lapar – bila penghadaman mencapai tahap maksima
tubuh mendapat lebih khasiat dan tenaga.

6 - Oleh itu berat badan terkawal – tidak perlu makan banyak dan kerap

7 - Mengurangkan kandungan lemak badan – berat badan turun mengikut kesesuaian
tubuh badan seseorang.

8 - Tidak mudah mendapat jangkitan penyakit – dengan bertambah kuatnya sistem
kekebalan tubuh.

9 - Mengurangkan kelekitan platelet darah – kelekitan platelet adalah faktor
penyumbang kepada pembentukan plak pada saluran darah.

10- Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi – mengelakkan
terbentuknya plak pada saluran darah terutama saluran yang berhubungan dengan
jantung.

11- Mempercepat pengantian sel-sel mati dengan yang baru – mengembalikan
keanjalan, kelembutan dan kehalusan kulit.

Kesan Jangka Panjang Pengambilan
Minyak Kelapa Dara Pada Tubuh.


1 - Mengurangkan kadar kolestrol – ia sendiri tidak mengandungi kolesterol.
Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi minyak-minyak lain yang mengandungi
kandungan kolesterol yang tinggi

2 - Mengawal kencing manis - pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin
sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.

3 - Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut - anti
oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan
radikal bebas.

4 - Tidak meningkatkan paras kelekitan platelet dalam darah – mengatasi
pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi anatara faktor punca serangan
jantung.

5 - Tubuh lebih tahan serangan penyakit kerana memiliki agen anti virus, anti
bakteria, anti fungus dan anti protozoa.

6 - Mendapatkan kembali keanjalan, kelembutan kulit – ia mempercepat pergantian
sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran
ultra violet.

7 - Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang – sel rambut akan
mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.

8 - Terhindar dari gejala alahan – minyak kelapa dara bertindak sebagai agen
anti histamine.

9 - Mengelakkan risiko sakit kanser – minyak kelapa dara memusnahkan sebarang
kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara
maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma
pathogen.

10- Keadaan berdengkur akan hilang – kerana saluran pernafasan dan anak tekak
akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.


"Oleh
itu bagi kaum muslimin yang berpuasa, sedangkan mereka perlu aktif bekerja pada
siangnya dan inginkan masa lebih untuk beribadat pada malam harinya, sangat
digalakkan untuk menjadikan Minyak Kelapa Dara sebagai sebahagian dari menu
berbuka puasa dan juga menu bersahur mereka agar mereka cukup tenaga dan punya
daya tahan serta mampu sentiasa aktif."


Nota : Minyak Kelapa Dara adalah tergolong dalama Medium Change Fatty Asid
(MCFA=Asid Lemak Rantai Sedang

**copyright@minyakkelapadara 2008

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  strikerbuncit on Mon Dec 21, 2009 11:05 am

Minyak Kelapa Janda satuuuu!! bounce

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:07 am

strikerbuncit wrote:Minyak Kelapa Janda satuuuu!!

ada ke minyak lg tuuuu.....?

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  strikerbuncit on Mon Dec 21, 2009 11:08 am

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:Minyak Kelapa Janda satuuuu!!

ada ke minyak lg tuuuu.....?

minyak dah kering daa...wakaka

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 11:10 am

setakat ni saintis xdapat cari lagi minyak kelapa janda...sebab xjumpe lagi pokok kelapa hak janda...kuikuikuikuik....

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:11 am

sakur@86 wrote:setakat ni saintis xdapat cari lagi minyak kelapa janda...sebab xjumpe lagi pokok kelapa hak janda...kuikuikuikuik....

minyaknyee dah habis dah...perlombongan diberhentikan sbb dah kering tak doh minyak lg dah.....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  zulkbo on Mon Dec 21, 2009 11:16 am

koi tau minyak kelapa dara ni orang jantan wat sapu..
orang umah mesti gembira.. Cool




Waktu guna:

Suami disyorkan memakai vco31 lepas mandi petang (6.00pm hingg 8.00pm) iaitu 2~4 jam sebelum bersama isteri dan ianya berkesan sehingga 10 jam (8.00pgi).

Cara guna :

"Spray" 1 atau 2 titik sahaja ( awas jangan lebih ) kemudian sapu keliling rata pada bahagian leher alat suami (terutama bahagian bawah/sensitive area). Tidak perlu lumur keseluruhan. *** Ianya tidak berasa sejuk dan kebas-Rasa biasa je jika betul cara menggunakanya***

Suami akan lebih berdaya tahan, biasanya sehingga isteri 3x

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  zulkbo on Mon Dec 21, 2009 11:17 am

***special wat SB yang baru nak kawin
he he Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:22 am

Suami akan lebih berdaya tahan, biasanya sehingga isteri 3x [/quote][/quote]

waduh...waduh wakkk...tegeeeengnyeee kapan mahu trn nihh...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  Jeck Sparow on Mon Dec 21, 2009 11:23 am

zulkbo wrote:koi tau minyak kelapa dara ni orang jantan wat sapu..
orang umah mesti gembira.. Cool [/size][/color]

Waktu guna:

Suami disyorkan memakai vco31 lepas mandi petang (6.00pm hingg 8.00pm) iaitu 2~4 jam sebelum bersama isteri dan ianya berkesan sehingga 10 jam (8.00pgi).

Cara guna :

"Spray" 1 atau 2 titik sahaja ( awas jangan lebih ) kemudian sapu keliling rata pada bahagian leher alat suami (terutama bahagian bawah/sensitive area). Tidak perlu lumur keseluruhan. *** Ianya tidak berasa sejuk dan kebas-Rasa biasa je jika betul cara menggunakanya***

Suami akan lebih berdaya tahan, biasanya sehingga isteri 3x

Marvellous...huhuhuhuhuhu bounce bounce

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 11:24 am

zulkbo wrote:***special wat SB yang baru nak kawin
he he Cool

Boleh la bagi hadiah kawen untuk Bro SB ni...hehehe..

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  zulkbo on Mon Dec 21, 2009 11:28 am

sakur@86 wrote:
zulkbo wrote:***special wat SB yang baru nak kawin
he he Cool

Boleh la bagi hadiah kawen untuk Bro SB ni...hehehe..

jenis makan ke jenis sapu aok nak
hadiah kat SB ni..aok jangan..
hadiah ke hubby aok dulu hat sapu tu..
he he Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  strikerbuncit on Mon Dec 21, 2009 11:30 am

sakur@86 wrote:
zulkbo wrote:***special wat SB yang baru nak kawin
he he Cool

Boleh la bagi hadiah kawen untuk Bro SB ni...hehehe..

LOVE YOU ALL...muah! muah!

p/s:zul,nti kwn nk order kt aok.nti kwn bg addres..hihihi..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:31 am

zulkbo wrote:
sakur@86 wrote:
zulkbo wrote:***special wat SB yang baru nak kawin
he he

Boleh la bagi hadiah kawen untuk Bro SB ni...hehehe..

jenis makan ke jenis sapu aok nak
hadiah kat SB ni..aok jangan..
hadiah ke hubby aok dulu hat sapu tu..
he he

kes dah bg kat hubby tu lah yg dia jd hangat sgt tehhh hari nih.....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 11:34 am

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
sakur@86 wrote:
zulkbo wrote:***special wat SB yang baru nak kawin
he he

Boleh la bagi hadiah kawen untuk Bro SB ni...hehehe..

jenis makan ke jenis sapu aok nak
hadiah kat SB ni..aok jangan..
hadiah ke hubby aok dulu hat sapu tu..
he he

kes dah bg kat hubby tu lah yg dia jd hangat sgt tehhh hari nih.....

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  strikerbuncit on Mon Dec 21, 2009 11:37 am

sakur@86 wrote:mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

mst kes isteri tak puas ni...hehe..masuk mastika bgus ni..mst lariss cite aok!! hahaha..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  Jeck Sparow on Mon Dec 21, 2009 11:37 am

sakur@86 wrote:

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

Oak cercakap bior terang teringin nak rasa ker teringin nak Order tapi kalau nak rasa kenalah ORDER dulu Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil huhuuhuhuhuhu

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:39 am

Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

Oak cercakap bior terang teringin nak rasa ker teringin nak Order tapi kalau nak rasa kenalah ORDER dulu huhuuhuhuhuhu

hilang mata hitam ..tingei mata putih aje wehhhh...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 11:41 am

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

mst kes isteri tak puas ni...hehe..masuk mastika bgus ni..mst lariss cite aok!! hahaha..

eeeiiiiii jahatnye BoSS koi ni....resign lah!!

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  sakur@86 on Mon Dec 21, 2009 11:44 am

jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

Oak cercakap bior terang teringin nak rasa ker teringin nak Order tapi kalau nak rasa kenalah ORDER dulu huhuuhuhuhuhu

hilang mata hitam ..tingei mata putih aje wehhhh...

mentang oakme seme org lame....nok kenekan koi org baru yek....xleh jadik ni...xpe koi mintak bantuan Bro zulkbo..Bro zul meh la tolong adik Sakura oak ni...huhuhu

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  jasnoraizan on Mon Dec 21, 2009 11:47 am

sakur@86 wrote:
jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

Oak cercakap bior terang teringin nak rasa ker teringin nak Order tapi kalau nak rasa kenalah ORDER dulu huhuuhuhuhuhu

hilang mata hitam ..tingei mata putih aje wehhhh...

mentang oakme seme org lame....nok kenekan koi org baru yek....xleh jadik ni...xpe koi mintak bantuan Bro zulkbo..Bro zul meh la tolong adik Sakura oak ni...huhuhu

bro zul blh tlg dikk....keluarkan balik mata hitam tehhhh...hi..hi..hi...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  strikerbuncit on Mon Dec 21, 2009 11:49 am

sakur@86 wrote:
jasnoraizan wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:

mane ade memandai jek ye oak ni Bro JAS...tapi teringin jgk nak order ni...hehehehe

Oak cercakap bior terang teringin nak rasa ker teringin nak Order tapi kalau nak rasa kenalah ORDER dulu huhuuhuhuhuhu

hilang mata hitam ..tingei mata putih aje wehhhh...

mentang oakme seme org lame....nok kenekan koi org baru yek....xleh jadik ni...xpe koi mintak bantuan Bro zulkbo..Bro zul meh la tolong adik Sakura oak ni...huhuhu

Amboi..dah beradik berabang angkat ke aokme?
Bro zul pun org lama gak..ntah2 dia kaco aok lg kaw2 pnya..hehe..
ala sakura,boss gurau je..jgn mrah yek..nti boss bg bonus double bln ni.

Razz cheers

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Minyak Kelapa Dara

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum