Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

AYAH Yang DERHAKA

View previous topic View next topic Go down

AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 22, 2009 3:00 pm

Terdapat beberapa perkara yang menyebabkan seorang ayah akan menjadi ayah yang derhaka pada anak-anaknya ;

1) Seorang ayah yang memilihkan ibu yang tidak baik untuk anak-anaknya iaitu bukan dari kalangan perempuan solehah sebagai isteri.Peri pentingnya seorang lelaki memilih calon ibu yang baik untuk mengandungkan benihnya dikalangan wanita yang solehah kerana wanita yang solehah sahaja yang mampu mendidik anak-anak mengikut acuan islam dengan iman dan taqwa.

2) Seorang ayah yang tidak mengajar anak-anak membaca Al-Quran sejak dari kecil sedang dirinya sendiri tidak pernah melagukan Al-Quran di rumahnya dan tidak mengamalkan ajaran yang terkandung di dalam kalam suci itu.

3) Seorang ayah yang mencari rezeki yang tidak diketahui sumbernya sama ada halal atau haram, dari sumber yang shubhah yakni dari sumber yang diragukan.Rezeki yang di perolehi di bawa pulang dan diberi makan pada anak dan isteri dan kemudian menjadi darah daging mereka.Lama kelamaan anak-anak dan isteri menjadi gelap hati dan sukar menilai dan menerima kebaikan lagi.

4) Seorang ayah yang terlalu memenuhi keinginan duniawi anak-anaknya secara melampaui batas, segala kemahuan dituruti tanpa sebarang pertimbangan yang wajar. Bila mana anaknya membesar menjadi insan yang terlalu mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan orang lain hatta keluarganya sendiri.

Renung-renungkanlah saudaraku..

Kadang-kadang bila di dalam hidup kita dirundung masalah yang tidak pernah putus-putus, cuba kita muhasabah diri bagaimanakah hubungan kita dengan Allah selama ini dan bagaimanakah hubungan kita dengan ibu dan ayah kita.

Cubalah koreksi diri sendiri adakah solat kita sempurna, rezeki yang kita perolehi selama ini adakah berkat, dan adakah kita telah mengeluarkan zakat.

Mungkin selama ini hati kita masih lagi kotor dengan dosa yang kita lakukan tanpa pernah bertaubat.Ayuhla semua dirikan solat sunat taubat semoga diri kita, keluarga kita, anak- anak kita dikurniakan hati yang bersih, barulah kebahagiaan akan dapat kita kecapi.


Renung-renungkanlah ...

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 4:38 pm

Apapun kita walau seorang Ayah,Bapa Atau Ibu tanggungjawab tetap sama wallahhuallam..

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  zulkbo on Wed Dec 30, 2009 4:46 pm

Jeck Sparow wrote:Apapun kita walau seorang Ayah,Bapa Atau Ibu tanggungjawab tetap sama wallahhuallam..

come nya anok aok dok atas keta tu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 4:48 pm

zulkbo wrote:

come nya anok aok dok atas keta tu Very Happy

Like Mother Like Son huhuhuhuh Laughing Laughing JUST KIDDING !!!!! hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  zulkbo on Wed Dec 30, 2009 4:50 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:

come nya anok aok dok atas keta tu Very Happy

Like Mother Like Son huhuhuhuh Laughing Laughing JUST KIDDING !!!!! hehehe

mmg sama pun muka nye
he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 4:51 pm

zulkbo wrote:

mmg sama pun muka nye
he he Very Happy

Pandai la oak ni......jangan pandey dah la...... Laughing Laughing

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  zulkbo on Wed Dec 30, 2009 4:53 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:

mmg sama pun muka nye
he he Very Happy

Pandai la oak ni......jangan pandey dah la...... Laughing Laughing

atau memandai-mandai..
he he..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 4:55 pm

zulkbo wrote:
atau memandai-mandai..
he he..

Nthoh la.... apa apa la..... janji kalau DNA test tu confirm anak kandung kawan hehehehe Very Happy Very Happy

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  zulkbo on Wed Dec 30, 2009 4:58 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:
atau memandai-mandai..
he he..

Nthoh la.... apa apa la..... janji kalau DNA test tu confirm anak kandung kawan hehehehe Very Happy Very Happy

ayah derhaka dah koi ni
he he...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 4:59 pm

Ngaper Pulokkkkkk..... ???

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  zulkbo on Wed Dec 30, 2009 5:01 pm

Jeck Sparow wrote:Ngaper Pulokkkkkk..... ???

agar tak larikk tajukk..
hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 30, 2009 5:02 pm

OKay..
Back to topic hehehe kawan nak balik dah esok la sambung kalau kawan ader la hehehe
Laughing Laughing

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: AYAH Yang DERHAKA

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum