Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  SHARK on Mon Dec 14, 2009 9:20 am

tak tengok game ni, tido awal lepas frust Chelsea draw...bgn pagi sms masuk bagitau result MU......
ceria balik hari Ahad kwn...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  along on Mon Dec 14, 2009 9:24 am

SHARK wrote:tak tengok game ni, tido awal lepas frust Chelsea draw...bgn pagi sms masuk bagitau result MU......
ceria balik hari Ahad kwn...

saje nak bg fan chelsea gmbira chelsea sekadar mampu seri je ngan everton...

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Mon Dec 14, 2009 9:38 am

along wrote:
SHARK wrote:tak tengok game ni, tido awal lepas frust Chelsea draw...bgn pagi sms masuk bagitau result MU......
ceria balik hari Ahad kwn...

saje nak bg fan chelsea gmbira chelsea sekadar mampu seri je ngan everton...

kesiann fan manukk..wkwkwkw Laughing Laughing Laughing

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  along on Mon Dec 14, 2009 9:38 am

Ferguson tak gusar kalah

LONDON - Pengurus Manchester United, Sir Alex Ferguson tidak gusar dengan kekalahan 0-1 yang dialami pasukan itu kepada Aston Villa walaupun ia bermakna cengkaman Chelsea kian kukuh di persada liga.

Juara tahun lalu itu mampu berdiri sama tinggi dengan Chelsea berdasarkan kiraan mata yang sama jika menang ke atas Villa kerana The Blues juga gagal mempamer prestasi cemerlang apabila seri 3-3 dengan Everton.

United tumbang kali pertama di laman sendiri kepada Villa sejak 1983 setelah gagal mencari jaringan penyamaan selepas tandukan penyerang Villa, Gabriel Agbonlahor menerjah jaring pada minit ke-21

"Kami berkampung dalam kawasan penalti lawan pada babak kedua perlawanan dan mempunyai banyak peluang keemasan.

"Kami cuma perlu mengambil satu daripada peluang itu untuk kembali berada di landasan betul, sekaligus menukar rentak permainan. Sayangnya, peluang yang satu itulah gagal kami sudahkan.

"Saya fikir kami berhak mendapat pujian berdasarkan persembahan pada babak kedua perlawanan.

"Mereka memang layak mendapat gol itu namun kami menggasak mereka sebaik separuh masa kedua bermula dan mencipta banyak peluang. Malangnya, kami masih tidak mempunyai apa-apa," katanya kepada MUTV.

Apa pun, Ferguson berang terhadap tambahan masa kecederaan yang diberi pada akhir perlawanan tetapi memuji Villa yang kini berada di tangga ketiga liga.

"Pertahanan Villa cukup kental dan mereka perlu diberi pujian. Pemain kami sentiasa dihampiri, rembatan kami disekat dan mereka melakukan segalanya untuk menghalang usaha kami. Pertahanan mereka benar-benar berusaha," tambahnya.

United tewas dalam empat perlawanan liga setakat ini namun Ferguson percaya situasi pemburuan juara menampakkan mereka masih berada di kedudukan baik untuk berada di kedudukan teratas pada akhir musim.

"Ia bukan sesuatu yang mudah. Saya bercakap tentang masa. Jika kami mampu berada di atas pada Januari, maka kami mempunyai peluang baik menjuarai liga," katanya.

Villa sudah menundukkan tiga gergasi musim ini iaitu United dan Liverpool di gelanggang lawan manakala Chelsea di laman mereka sendiri, Villa Park.

"Rekod kami menentang pasukan gergasi kini cukup baik. Saya rasa kami bermain secara bijak dan berani. Lama benar rasanya kelab ini tidak menang di United dan kini kami melakukannya," kata pengurus Villa, Martin O'Neill.

Ditanya reaksi marahnya berikutan cuma tiga minit masa kecederaan diberi, Ferguson mendakwa masa perlawanan itu telah 'ditarik keluar' oleh pengadil.

"Anda mempunyai sebab yang nyata untuk menambah lebih daripada tiga minit. Jelas, masa itu telah ditarik keluar oleh pengadil.

"Perlawanan terhenti selama dua minit dan tiga saat untuk dua kali. Tetapi kami cuma diberi tiga minit untuk masa kecederaan," katanya. - Reuters

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Mon Dec 14, 2009 9:45 am

penyedapp hatii jer nih... Laughing Laughing

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  SHARK on Mon Dec 14, 2009 10:19 am

along wrote:
"Perlawanan terhenti selama dua minit dan tiga saat untuk dua kali. Tetapi kami cuma diberi tiga minit untuk masa kecederaan," katanya. - Reuters

emm..tak abih2 komplen bab nih...pengadil dah bagi 90minit masa penuh..takkan takbleh score! asyik harap masa tambahan..come on la...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Oesandro Jr. on Mon Dec 14, 2009 11:33 am

lepas ser ser..rekod home tercemor..
ni ngan aston villa plok..
lama2..x kebal doh kat home ground..

aston men mcmm ada 14 player..susoh nak masuk..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Oesandro Jr. on Tue Dec 22, 2009 3:30 pm

lama dh berabuk rumah ni oiiiiiiiiiii...
dah 2 game berlalu..hehe..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  strikerbuncit on Tue Dec 22, 2009 4:05 pm

Oesandro Jr. wrote:lama dh berabuk rumah ni oiiiiiiiiiii...
dah 2 game berlalu..hehe..

buat masa ni biarla topik ni berabuk dulu..rasa dh confiden nti,baru buka smula..pastu lap piala2 yg lepas tu..bg smgt dtg..hehehe

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Tue Dec 22, 2009 10:33 pm

salam kesedihan buat die hard fans the red devils semua...

Seperti yang dirungutkan saudara oesandro kita, sudah lama topik ini tidak dijamah PCCians... saya sendiri pun mengakui agak jarang mengupdates topik paling hangat di PCC ini. mungkin kesibukan dipejabat membatasi kekerapan saya mengirimkan kiriman di bebenang ini.

Seperti sedia maklum, terutama kepada penyokong2 chelsuck, liverfool dan arsengal... MU kalah lagi minggu lepas. Kali ini dengan kelab sekampung chelsuck. ibarat sumpahan atau badi kekalahan pada musim lepas, MU terus ditimpa kekalahan dengan kelab yang sama musim ini.

Masalah kecederaan yang serius dibahagian pertahanan cukup memeningkan kepala Ferguson. Diusia emas seperti Ferguson, sepatutnya beliau pening kepala memikirkan karenah cucu2 dan cicitnya yang membuat onar di rumahnya waktu musim cuti sekolah pada penghujung tahun. Apa pun, reputasi sebagai pengurus paling berjaya di dunia perlu dipertahankan.

Maka line up mengarut dipersembahkan menentang Fulham di Craven Cottage. ' Fulham je, takpe..' kata Mike Phelan kepada Ferguson yang boleh dikatakan terlibat dalam konspirasi kekalahan kepada kelab London ini.

Ulasan tentang formasi pelik yang diguna pakai oleh Ferguson? Tak payah ulas la. Buat sakit hati je. Pemandu teksi yang menonton secara live game ini pun tau Ferguson membuat formasi yang silap, formasi yang sengaja mengundang beratus - ratus sms dari rival fans hinggap di telepon bimbit penyokong-penyokong MU untuk mengucapkan takziah diatas kekalahan MU.

Menyentuh kedudukan MU dalam meja BPL, MU masih mengekalkan kedudukan kedua dibelakang Chelsuck. Harapan penyokong2 The Blues untuk menjarakkan diri kepada 6 mata berkecai apabila team yang diketuai John Terry si Kaki Pisang hanya mampu seri dengan team bimbingan Gianfranco Zola, yang merupakan bekas player Chelsuck. Keputusan seri itu pun selepas Lampard berjaya mengambil penalti sebanyak 3 kali.

Dibelakang MU adalah kelab sekampung Chelsuck, iaitu Arsengal. Kejayaan membenam Hull City 3-0 mendorong Arsene 'Weng'er untuk kembali bersaing merebut taktha meja BPL. Anggap bahawa Arsengal memenangi satu perlawan dalam tangan, mereka sebenarnya sudah memotong MU dengan kelebihan 1 mata. WTF!

Bukan Arsengal sahaja, kelab-kelab lain seperti Aston Villa, Spurs dan Mancini City turut mengharap dapat memotong MU atau setidak-tidaknya merebut slot ke UCL season depan.

Apa pun, kita sebagai penyokong tegar MU tetap berharap jurang 4 mata dengan Chelsuck dapat dikurangkan. Wes Ham sudah membuktikan tiada apa yang mustahil bila berdepan kelab yang perasan kuat seperti Chelsuck ini.

Percaturannya sangat mudah. Menang dan dapatkan tiga mata dengan Hull City yang baru sahaja ditapau Arsengal.

Chelsuck pula akan bertemu Birmingham yang mempunyai rekod agak baik sejak akhir - akhir ini. Maka, keputusan yang memihak kepada Birmingham ditempat sendiri tidaklah mustahil. Arsengal pula bertemu kelab yang baru sahaja mencipta rekod mengalahkan MU di Old Trafford. Seri? Mungkin boleh dicapai oleh Martin O Neil.

Begitu juga Spurs, melayan Fulham yang baru sahaja meng'ayam'kan MU. Mungkin Spurs pula dijadikan lauk mereka nanti.. Wassalam.

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:21 am



wajib menang!

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:27 am



kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:32 am

Pemain Man Utd yang terselamat tragedi Munich meninggal dunia

LONDON: Bekas pemain Manchester United, Albert Scanlon, yang juga salah seorang yang terselamat dalam nahas pesawat di Munich, meninggal dunia hari ini.

Dalam lamam web kelab itu melaporkan, Scanlon, 74, atau lebih dikenali sebagai 'Busby Babes' kerana dipilih menyertai kelab ternama itu menerusi sistem latihan peringkat remaja, mula dilaporkan sakit sejak beberapa lama dahulu.

Beliau mula beraksi untuk United pada 1954 ketika usia 19 tahun dan namanya menyerlah ketika di bawah pengurusan Matt Busby.

Lapan rakan sepasukannya dan tiga pegawai terbunuh selepas pesawat yang membawa mereka untuk saingan Piala Eropah, terhempas di Lapangan Terbang Munich, Jerman pada 1959.

Scanlon mengalami patah kaki dan tulang belakang akibat nahas itu, tetapi pulih dan bermain semula bagi musim 1958/59 dengan meledak 16 gol bagi membantu United muncul sebagai naib juara Liga Perdana Inggeris.

Scanlon meninggalkan Old Trafford pada 1960, menamatkan enam tahun penyertaannya dengan bermain 127 untuk United dan menyumbang 35 gol.

"Manchester United amat sedih untuk memaklumkan kematian pemain kami, Albert Scanlon," kata kelab itu dalam laman webnya. - AFP

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:38 am

J.Milan22 wrote:

kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

blah la lu

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  nuc84 on Wed Dec 23, 2009 10:46 am

apens7 wrote:
J.Milan22 wrote:

kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

blah la lu
ekekekeke..maroh napokkkk..hehehe Razz Razz

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  jasnoraizan on Wed Dec 23, 2009 10:48 am

nuc84 wrote:
apens7 wrote:
J.Milan22 wrote:

kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

blah la lu
ekekekeke..maroh napokkkk..hehehe

bkn maroh..tp geram ajeeeee....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:49 am

apens7 wrote:
J.Milan22 wrote:

kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

blah la lu

maroh2 sygg jer nih.... Laughing

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:49 am

jasnoraizan wrote:
nuc84 wrote:
apens7 wrote:
J.Milan22 wrote:

kelihatan ronaldokk menyegihh kerana manukk kalah lagi..
mungkin ngan hull ni pung kene juga nnti...

blah la lu
ekekekeke..maroh napokkkk..hehehe

bkn maroh..tp geram ajeeeee....

koi mana penoh maoh ke jebat... manje2 je ngn jebat sayang... (jumpe kat shaz siap hang... grrr) hehehehehe

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Oesandro Jr. on Wed Dec 23, 2009 10:50 am

ok.ok..kite kasi lap balik debu ni..hehe..
aok x menang lwn hull ahad mlm ni..JAGA aok..

p/s: kalo x..dpt lagi sms mcm ni: MU kena kunyit...hehe..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  jasnoraizan on Wed Dec 23, 2009 10:57 am

Oesandro Jr. wrote:ok.ok..kite kasi lap balik debu ni..hehe..
aok x menang lwn hull ahad mlm ni..JAGA aok..

p/s: kalo x..dpt lagi sms mcm ni: MU kena kunyit...hehe..

kena kunyit tahan lagi wehh...kena hok pati halia tehHHH...PANASSSSSS.......

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Oesandro Jr. on Wed Dec 23, 2009 11:00 am

january doh nok dekat..
xde plok dgr nak pancing player baru..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  strikerbuncit on Wed Dec 23, 2009 11:12 am

Transfer Rumours: Dec 09As the January transfer window draws ever closer, an increasing number of high-profile names are being linked with a switch to OT.

Karim Benzema is already being touted with a big money move from Real Madrid, while the long-term rumour regarding Valencia's David Villa and David Silva refuses to go away.

There are also some surprising and lesser known names on the list, such as Standard Liege’s Steven Defour and the man described as the “new Nemanja Vidic”, CSKA Moscow defender Uros Cosic.


Sasaran Januari Ini:

Uros Cosic CSKA Moscow Defender Not stated

Steven Defour Standard Liege Midfielder £15m

Karim Benzema Real Madrid Striker £35m

Sol Campbell Free agent Defender Free

Edin Dzeko Wolfsburg Striker Not stated

Manuel Neuer Schalke Goalkeeper Not stated

Milos Krasic CSKA Moscow Midfielder £9m

Yaya Toure Barcelona Midfielder Not stated

David Silva Valencia CF Midfielder £20m

David Villa Valencia CF Striker £33m

Jack Rodwell Everton Midfielder £20m

Micah Richards Man City Defender Not stated

p/s: SAF mmg slalu tak heboh psal beli2 player ni..tau2 dah smpai OT jek..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 11:13 am

ken nak nama besor ke OT.. ni beli player ciken2 jerk...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 11:14 am

defend pulops dia kata xnak beli...

payoh gini...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 11:16 am

Mrcipizs wrote:defend pulops dia kata xnak beli...

payoh gini...

tgk2 xbeli pape pun... hahahaha.. siot tul..

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Sponsored content Today at 12:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum