Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

View previous topic View next topic Go down

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  sakur@86 on Wed Apr 28, 2010 1:25 pm

avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  sakur@86 on Wed Apr 28, 2010 1:29 pm

NGO bersama artis2 ni malysia ni telah melancarkan kempeh kami prihatin..walau sumbangan mereka xsebesar mane tapi cukup untuk memberikan kesedaran kepada mereka yg tidak bertanggungjawab...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Deto_8 on Wed Apr 28, 2010 1:30 pm

kawan akan letak kat frontpage sebagai tanda PCC menyokong kempen ini...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  sakur@86 on Wed Apr 28, 2010 1:33 pm

thanks deto...kempen sebegini wajib kite kongsi bersama...mudah2an selepas ni berkurangan la kes kezaliman terhadap kanak2 yg xberdosa ni...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Jeck Sparow on Wed Apr 28, 2010 1:35 pm

Memang kawan terharu sikap manusia yang berakal dan bernafsu tapi dimanakah letaknya akal dan fikiran sanggup diperlakukan sedemikian rupa tak kiralah apa jua bangsa kita tapi kita semua serupa..Hanya makhluk tuhan yang dilahirkan didunia yang telah sedia membuat perjanjian dengan Penciptanya sanggup melaksanakan tanggungjawab sebagai Khalifah dibumi Allah...

Sedarkah kita mereka dilahirkan putih bersih...tanpa secalit noda..apakah Dosa mereka
Nauzubillah...



Sad Sad
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Deto_8 on Wed Apr 28, 2010 1:43 pm


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Jeck Sparow on Wed Apr 28, 2010 1:49 pm

WANITA..

kau digelar sbg penyeri dunia,
hadirmu pelengkap hubungan manusia,
bukan dirimu insan biasa,
malah adam turut sunyi tanpa hawa..

WANITA..
tercipta engkau dari rusuk lelaki,
bukan dari kaki untuk dialasi,
bukan dari kepala untuk dijunjung,
tapi dekat dibahu untuk dilindung,
dekat jua dihati untuk dikasihi..
enkaulah WANITA hiasan duniawi...

WANITA..
hiasan dunia..
seindah hiasan adalah wanita solehah..
yang akan membahagiakan syurga didalam rumah tangga..


Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaanku…
Di dunia dan di akhirat…
Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang daif ini…
Janganlah Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…
Bimbinglah Aku Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan peliharalah kami dari azab api neraka…

Amin…amin…Ya Rabbal ‘aalamin.
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 2:52 pm

SIMPATI..
moga kita rakyat Malaysia
memainkan peranan masing2 Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  ozzy on Wed Apr 28, 2010 3:52 pm

Harap kempen ini dapat memberi kesedaran pada orang ramai ..walaupun kesannya mungkin sedikit..sekurang2nya kita juga memberi perhatian
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  sakur@86 on Wed Apr 28, 2010 3:59 pm

KAMI PRIHATIN!!!!!!!!
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  strikerbuncit on Wed Apr 28, 2010 4:31 pm

sakur@86 wrote:KAMI PRIHATIN!!!!!!!!

kami sgt 'prihatin' pada cik sakura.. Embarassed
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  faisalmik on Wed Apr 28, 2010 4:50 pm

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:KAMI PRIHATIN!!!!!!!!

kami sgt 'prihatin' pada cik sakura.. Embarassed

sokong...chelsea...kempen ni...
avatar
faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 42
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  strikerbuncit on Wed Apr 28, 2010 4:53 pm

faisalmik wrote:
strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:KAMI PRIHATIN!!!!!!!!

kami sgt 'prihatin' pada cik sakura.. Embarassed

sokong...chelsea...kempen ni...

kami bantah chelsea buang bayi.. Laughing
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 5:14 pm

"KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA"
jangan hanya tinggal harapan..
sebab nak bersuara pun tak de keluar
goner jadi gini kempen??? Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 5:16 pm

Deto_8 wrote:

kalau ada sesapa boleh list
"do our part"
kan bagus..
takut sema nak "part"
membuntingkan
anak dara orang jer
yang lain keja aok me
lah... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Deto_8 on Wed Apr 28, 2010 5:24 pm

zulkbo wrote:

kalau ada sesapa boleh list
"do our part"
kan bagus..
takut sema nak "part"
membuntingkan
anak dara orang jer
yang lain keja aok me
lah... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

you start first Very Happy

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 5:29 pm

Deto_8 wrote:
zulkbo wrote:

kalau ada sesapa boleh list
"do our part"
kan bagus..
takut sema nak "part"
membuntingkan
anak dara orang jer
yang lain keja aok me
lah... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

you start first Very Happy


Ni kalau di Somalia
goner kalau kita praktis
kat sini Shocked

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 5:35 pm

Sedikit Info Bagi Yang Nak Membantu..

Apa yang perlu anda tahu mengenai pembuangan bayi

Pembuangan bayi adalah satu jenayah. Ia terjadi akibat kehamilan tidak diingini. Ramai remaja yang mengandung di luar nikah terpaksa membuang bayi akibat mereka terdesak, malu dan takut akibat yang bakal ditanggung.

PUNCA
Kehamilan tidak diingini.
perhubungan seks rambang dan luar nikah.

KESAN

Sudut perubatan:

Kadar kematian bayi lebih tinggi disebabkan penjagaan kesihatan yang tidak sempurna.
Kesihatan ibu terjejas akibat kehilangan darah; jangkitan kuman; kecederaan sewaktu bersalin; psikologi dan sosial.
Sudut psikologi dan sosial:
Murung
Hilang keyakinan diri
Rasa bersalah
resah gelisah
Masalah emosi dan perhubungan interpersonal

Implikasi undang-undang pembuangan dan pembunuhan bayi.

Putus hubungan kekeluargaan dan rakan-rakan

BAGAIMANA BENDUNG PEMBUANGAN BAYI?

Elak kehamilan jika:
belum berkahwin.
belum bersedia membesarkan anak.
belum bersedia membina keluarga.

Elakkan seks sebelum kahwin:
Anda bertanggungjawab terhadap hidup anda sendiri.
Lindungi kesihatan dan emosi anda tanpa seks sebelum kahwin.
Jika pasangan benar-benar menyanyangi dan menghormati anda, dia tidak akan meminta seks sebelum kahwin.
Selalu tanam dalam fikiran, badan anda adalah tanggungjawab anda, justeru jagalah badan anda dengan baik.
Elakkan membaca atau menonton bahan-bahan lucah.
Babitkan diri dalam kegiatan berfaedah seperti sukan, bersenam, aktiviti kebudayaan dan kerja-kerja sukarela.

Sekiranya sudah melakukan hubungan seks sebelum kahwin:
Fikirkan kesan dan akibatnya dengan teliti dan mendalam.
Dapatkan bantuan jika anda hamil.
Anda boleh mengatur supaya bayi anda dijadikan anak angkat.

Ketahuilah bahawa anda tidak keseorangan:
Terdapat pelbagai agensi yang dapat membantu anda.
Pastikan anda tahu mengenai implikasi undang-undang pembuangan dan pembunuhan bayi.
Di mana anda boleh mendapatkan bantuan jika anda hamil?
Ibu bapa sekiranya anda boleh berbincang dengan mereka.
Kaunselor sekolah.
Guru sekolah.
Doktor atau anggota kesihatan di klinik kesihatan atau hospital berdekatan.
Pegawai kebajikan di Jabatan Kebajikan Masyarakat berdekatan.

Implikasi undang-undang pembuangan dan pembunuhan bayi:

Di bawah Akta Kanak-kanak 2001 (Child Act) - Akta 611:

Seksyen 17 - Anak yang dibuang akan dilindungi dan dijaga.
Seksyen 46 - Ibubapa boleh mendapatkan bantuan atau nasihta mengenai anak mereka yang tidak dapat dikawal dengan baik. Anak ini akan ditahan di tempat yang dibenarkan di bawah kuasa mahkamah.

Di dalam rang Undang-undang Jenayah Malaysia penal code:
Sesiapa yang membuang bayi akan dijatuhkan hukuman penjara selama 20 tahun.
Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  SailorMoon on Wed Apr 28, 2010 5:39 pm

pening nengok akta2 tuh...
ntoh mane dah buku statut koi campok...

Abg Zul, sila letak banner kami prihatin di blog anda krn trafik anda sangat tinggi...
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  zulkbo on Wed Apr 28, 2010 5:44 pm

SailorMoon wrote:pening nengok akta2 tuh...
ntoh mane dah buku statut koi campok...

Abg Zul, sila letak banner kami prihatin di blog anda krn trafik anda sangat tinggi...

koi dah kempen lama dah
dalam setiap laman forum yang koi
sertai termasuk mSTAR:



moh Support!!

Antara forum yang koi ada thread:
1.tranungkite
2.jqaf.net
3.Halaqah
4.Pahang Community

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum