Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Ranking Universiti Kita 2009

View previous topic View next topic Go down

Ranking Universiti Kita 2009

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 5:59 pm



Apa komen forumer semua
tentang ranking universiti Malaysia
tahun 2009 ni...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  apis11 on Thu Oct 08, 2009 6:03 pm

zulkbo wrote:

Apa komen forumer semua
tentang ranking universiti Malaysia
tahun 2009 ni...

Universiti tempat kwn blaja dulu..xde pon dlm list.. Sad Sad Sad Sad Sad
avatar
apis11
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 620
Points : 620
Join date : 10/04/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  apens7 on Thu Oct 08, 2009 6:11 pm

sbb dapat duit ptptn tu yg ranking turun tu.. bbudak leka ngn henpon, laptop.. ekekekeke
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  apis11 on Thu Oct 08, 2009 6:14 pm

apens7 wrote:sbb dapat duit ptptn tu yg ranking turun tu.. bbudak leka ngn henpon, laptop.. ekekekeke

sebab local uni offer cos yg tak compatible..nk sgt org ramai masuk u..tp cos tah pape..sbb tu makin ramai yg xde keje..graduate tp xde keje..klu boleh kita banyk kan intitusi utk melatih secara teknikal..contoh IKM..sbb bab2 teknikal nih..kene praktis..bkn teori.,...tu yg kwn rase la..klu silap..btol kan la,... Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
apis11
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 620
Points : 620
Join date : 10/04/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  apens7 on Thu Oct 08, 2009 6:17 pm

universiti2 msia ni turun ranking sbb takdak wat reserch baru2.... tau produce student jerk.. bertimbun2....

cer bgtau, apa ciptaan atau penemuan baru dari uni negara kita? hehehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  Oesandro Jr. on Thu Oct 08, 2009 6:40 pm

sabau weh..
usha sedang dijalankan..
permulaan APEX university..
maybe dpt recover ranking kita ni..
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 6:48 pm

apis11 wrote:
apens7 wrote:sbb dapat duit ptptn tu yg ranking turun tu.. bbudak leka ngn henpon, laptop.. ekekekeke

sebab local uni offer cos yg tak compatible..nk sgt org ramai masuk u..tp cos tah pape..sbb tu makin ramai yg xde keje..graduate tp xde keje..klu boleh kita banyk kan intitusi utk melatih secara teknikal..contoh IKM..sbb bab2 teknikal nih..kene praktis..bkn teori.,...tu yg kwn rase la..klu silap..btol kan la,... Very Happy Very Happy Very Happy


koi setuju ngan aok apis
universiti ni kekadang mcm nak meniaga
lak yang penting sema utang ptptn
lepas tak der keje
orang kita pun kalau boleh
jangan lah harap kuar u nak
makan gaji seelok dah
belajar pandai tu
buat la meniaga sendiri
cuba aok nengok lepasan
UNTAR cina belaka dah kuar
target nak meniaga belaka

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  Oesandro Jr. on Thu Oct 08, 2009 6:52 pm

kalo kita tgk la..
mentaliti student kita pun kena di tukar..
jgn jadi kan further studies ni mcm satu tuntutan TREND atau
sesuatu yg FASHIONABLE..
bukan berbalik pada niat nak mencari ILMU..
tp x semua la mcm tu..at least ada lagi yg berfikiran mcm tu..

kalo tgk BICARA siswa baru2 ni..
ada cite pasal SARJANA express..
skang trend dah ada golongan yang sanggup bayar..
just untuk memenuhi trend..bukan niat nak mencari ILMU..
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  ebe on Thu Oct 08, 2009 6:57 pm

awak jer layok komen neh oyie... kawan ni tak merasa lalu nak sambung kat universiti dulu

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 7:00 pm

Oesandro Jr. wrote:kalo kita tgk la..
mentaliti student kita pun kena di tukar..
jgn jadi kan further studies ni mcm satu tuntutan TREND atau
sesuatu yg FASHIONABLE..
bukan berbalik pada niat nak mencari ILMU..
tp x semua la mcm tu..at least ada lagi yg berfikiran mcm tu..

kalo tgk BICARA siswa baru2 ni..
ada cite pasal SARJANA express..
skang trend dah ada golongan yang sanggup bayar..
just untuk memenuhi trend..bukan niat nak mencari ILMU..

kat mesia ni apa pun boleh
dengar citer PHD pun dah
boleh beli sekarang..
ada duit semua okey... Crying or Very sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 7:02 pm

ebe wrote:awak jer layok komen neh oyie... kawan ni tak merasa lalu nak sambung kat universiti dulu

koi pun tak masuk u
ebe...
komen pun tak pe
nak dengar gak komen semua
tak kira latar belakang pelajaran
mungkin berguna utk adik dan
anak anak kita sok Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  Oesandro Jr. on Thu Oct 08, 2009 7:02 pm

ebe wrote:awak jer layok komen neh oyie... kawan ni tak merasa lalu nak sambung kat universiti dulu

baler..
boleh ajer weh aok nak komen..
menda susoh..nengok forum kat tb jer..hehe
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  labu sayong on Thu Oct 08, 2009 7:11 pm

zulkbo wrote:
Oesandro Jr. wrote:kalo kita tgk la..
mentaliti student kita pun kena di tukar..
jgn jadi kan further studies ni mcm satu tuntutan TREND atau
sesuatu yg FASHIONABLE..
bukan berbalik pada niat nak mencari ILMU..
tp x semua la mcm tu..at least ada lagi yg berfikiran mcm tu..

kalo tgk BICARA siswa baru2 ni..
ada cite pasal SARJANA express..
skang trend dah ada golongan yang sanggup bayar..
just untuk memenuhi trend..bukan niat nak mencari ILMU..

kat mesia ni apa pun boleh
dengar citer PHD pun dah
boleh beli sekarang..
ada duit semua okey... Crying or Very sad

tu la die kalu ilmu pun dh diperdagangkan.
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 12:49 am

zulkbo wrote:

Apa komen forumer semua
tentang ranking universiti Malaysia
tahun 2009 ni...

seblom aku wat aper-aper komen, leh tau kateria-kateria yg diguna pakai dlm menentukan ranking nih...

Kut karang jadi cam Reader Digest nyer survey, org LA lebih sopan dr org KL... semata-mata org kat KL nih xtolong bukak pintu utk mat saleh....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  Oesandro Jr. on Sat Oct 10, 2009 1:31 pm

setahu kwn la..
antara kriteria nya ialah..
nisbah pensyarah yg ada PhD.
jumlah research..publication.
samada yg dipilh sebagai referic journal
(di published di Uni luar negara).
jumlah enrolmen student pun di kira juga..
program yg ditawarkan, fasiliti pun..
kualiti graduan..pensyarah..dll.
pensijilan dan anugerah antarabangsa.
(x salah kwn la)..
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Ranking Universiti Kita 2009

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum