Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Hutang oh hutang..

View previous topic View next topic Go down

Hutang oh hutang..

Post  labu sayong on Tue Oct 20, 2009 2:11 am

Koi ade seorg kenalan..usoh ditanye di mane dan bagaimane koi kenal..die ni ade bisnes..tp dah down..nak cover htg suppliers, die pun stat buke lubang dgn along(bukan along ank sdra koi tuh)..bukan 1 malah 6@7 along..bile dah jd gitu..hidup xtentu arah..skng ni along2 tu dah kacau famili die..maleh koi nok cite pjg..ape yg pntg koi harap xde dan xkan ade la warga PCC ni terlintas nak hutang ngan along ni..kala xsabit ke org lain xpe..ni dh melibatkan kslmtn fmili..

p/s..hrp abg deto xmempercampakkan hasil karya kisah beno koi ni.. Very Happy Very Happy
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  Yassin on Tue Oct 20, 2009 9:26 am

Tu laa hok payoh kala akal pendek amik jalan mudah...berhutang ngan along sesajer lantik sedara tua nama dia along mencari sakit lah hukumnya.

Persoalan yang selalu diabaikan orang, selalu duduk bertanya macam mana nak rawat penyakit tetapi dalam masa yang sama tak penah nak bertanya macam mana nak cegah penyakit??? (kisah along ini juga kita diibarat serupa itu juga)

pikir-pikirkan lah.....


Last edited by Yassin on Wed Oct 21, 2009 11:46 am; edited 1 time in total
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  jasnoraizan on Tue Oct 20, 2009 10:37 am

Nak Benteras Along...? Ghentikanlah...

Aaahhh… kes Along lagi… isu ini dah bertahun masih macam tu juga… tiada penyelesaian…, timbul satu pendedahan pasal Along ni… mulalah muka-muka bangak tu komen sana komen sini nak ambil tindakan pelbagai… lepas tu senyap…

nak ambil tindakan serius membenteras kegiatan Along. Piiraaahhh... ayat yang sama di ulang berkali-kali… hasilnya hampeh dan Along dari dulu dan kini masih macam tu juga…

Kalau setakat nak buat wayang baik tak payah… selesaikan masalah Along dalam PRDM tu dulu… bukannya orang tak tahu… Along ni adalah salah satu pusat “pencucian wang haram” bagi individu-individu tertentu… apa tak percaya ke..? Pergilah tanya kepala-kepala Along.. polis kan banyak SB dan undercover yang join ganster ni semua...

Aku ada terbaca satu komen dalam blog siapa ntah… aku lupa.., hamba Allah ni ada seorang kawan polis berpangkatlah jugak, dia bertanya berkenaan pembenterasan Along ni…, Polis tu jawap… macamana nak benteras.. walaupun nombor telefon banyak bertampal sana sini, tapi setiap kali polis telefon gang Along ini tidak menjawap telefon atau jika berjawap pun mereka tak mahu berjumpa.

Kalau betul pun… takan Along tu nak berjumpa.. kalau Polis cakap.. “Hello… awak Along ka… saya telefon dari Balai Polis ????, saya mau jumpa awak mau pinjam wang… boleh ka…?”…. taubat lahum… Along tu nak percaya… sapa nak serah tengkok beb… Apakah sebhaghal itu Polis Malaysia ni…, apa punya jawapan daaaa…

Tadi saja jer… aku dail dua tiga nombor Along yang bertampal di deretan kedai, tak payah tunggu lama… pantas je diorang jawap telefon… siap ajak jumpa lagi… pukul berapa… di mana… berapa mau pinjam… interest 10 – ke 30% bayaran hari, mingguan atau bulanan… nanti boleh bincang… suara punyalah bersopan santun…

Jadi…, apa masalah Polis nak tangkap Along Polong ni semua, seperti yang aku dah sebutkan kat atas tu… “Pusat Pencucian Wang Haram”… Korang paham-paham jelah… bukan boleh sentuh lebih-lebih puak ni… kang tak pasal-pasal jer… kedalam… maklumlah sentuh isu dalaman Polis Raja Di Malaysia.

Isu Along tak akan selesai… sampai bila-bila selagi adanya orang Kerajaan bersekongkol dengan mereka… itu tak masuk lagi bab lecehnya nak buat pinjaman bank yang membuatkan rakyat mencari alternatif mudah sumber kewangan walau menjerat diri…. Kerajaan prihatin ke…perkara ni… tarak….
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  zulkbo on Tue Oct 20, 2009 11:06 am

pertama sebelum belasah sedara aok ni
koi nak puji dia dulu sebab minat
dan ada hati serta berusaha nak meniaga sendiri
itu sifat yang susah sangat nak jumpa
anak melayu skrg ni.sbb kebykan prefer makan gaji
contoh:koi sendiri(hampehhh...)
tapi bab mimjam along ni dah ribuan
malan masuk jutaan rasanya orang yang
kena gini masih ada anak bangsaku yang terjebak
aci cuba pinjam bank,mara ke ape
@minjam lat cikgu labu apa la salahnye...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  lepat_ubi on Wed Oct 21, 2009 10:52 am

masalah la macam ni.. diorang dah tau risiko pinjam ngan along tapi masih lagi nak pinjam.. tapi mungkin kah karenah @ prosedur pinjaman bank yang rumit menyebabkan diorang terus ambik keputusan pinjam ngan along..duit punya pasal... dah tak pikir risiko.. at least pikir la family...
along ni...tak dapat kite...orang dekat2 pun jadi la...asal dapat...emmmm....ntah bile nak setel kes budak along ni....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  jasnoraizan on Wed Oct 21, 2009 11:01 am

lepat_ubi wrote:masalah la macam ni.. diorang dah tau risiko pinjam ngan along tapi masih lagi nak pinjam.. tapi mungkin kah karenah @ prosedur pinjaman bank yang rumit menyebabkan diorang terus ambik keputusan pinjam ngan along..duit punya pasal... dah tak pikir risiko.. at least pikir la family...
along ni...tak dapat kite...orang dekat2 pun jadi la...asal dapat...emmmm....ntah bile nak setel kes budak along ni....

cer aok tanye ...along(PCC).....BILA NOK SETEL....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  lepat_ubi on Wed Oct 21, 2009 11:03 am

jasnoraizan wrote:
lepat_ubi wrote:masalah la macam ni.. diorang dah tau risiko pinjam ngan along tapi masih lagi nak pinjam.. tapi mungkin kah karenah @ prosedur pinjaman bank yang rumit menyebabkan diorang terus ambik keputusan pinjam ngan along..duit punya pasal... dah tak pikir risiko.. at least pikir la family...
along ni...tak dapat kite...orang dekat2 pun jadi la...asal dapat...emmmm....ntah bile nak setel kes budak along ni....

cer aok tanye ...along(PCC).....BILA NOK SETEL....

nanti la koi anta Pm ke dia
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  apens7 on Fri Oct 23, 2009 6:18 pm

kenalan aok tu terdesak la tu... bukan dia tak pikir bahaya pinjam ngn ahlong.. dia pikir.. tapi bila doh terdesak....

kalau nak kata akal dia pendek, time nak start bisness dulu dia dah pinjam ngn ahlong...

hutang... susah nak pisahkan dari kehidupan kita ni.... sedangkan company yg nama dia terpapar kat 1st board BSKL pun ada utang bilion2.. ni plak kite yg hidup sederhana ning.... huhuhu
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Hutang oh hutang..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum