Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

LIVERPOOL :: THE REDS

Page 2 of 23 Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Fri Apr 24, 2009 1:31 pm

astagfirullah... kwn mintak kat aok jebat pasal cd HALAQAH mggu lepas punyer... kwn tak sempat tgk...
kwn mintak cd halaqah.. tetiba aok tanya kwn nak yg rusia ke switzerland....? tak paham kwn... sampai skang ni... hehehe

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 1:51 pm

apens7 wrote:astagfirullah... kwn mintak kat aok jebat pasal cd HALAQAH mggu lepas punyer... kwn tak sempat tgk...
kwn mintak cd halaqah.. tetiba aok tanya kwn nak yg rusia ke switzerland....? tak paham kwn... sampai skang ni... hehehe
mst dia asyik tringtkn kelibat ashavin,org russia la kate kn..

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Fri Apr 24, 2009 4:15 pm

apens7 wrote:astagfirullah... kwn mintak kat aok jebat pasal cd HALAQAH mggu lepas punyer... kwn tak sempat tgk...
kwn mintak cd halaqah.. tetiba aok tanya kwn nak yg rusia ke switzerland....? tak paham kwn... sampai skang ni... hehehe

fuuhhh aok memng pemidato yg baik apenn...
memeng setaraf YB parlimen peramatang pauh...huhuhuhu

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 4:40 pm


nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 4:44 pm


nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  sam on Fri Apr 24, 2009 4:54 pm

JM2020 wrote:
apens7 wrote:astagfirullah... kwn mintak kat aok jebat pasal cd HALAQAH mggu lepas punyer... kwn tak sempat tgk...
kwn mintak cd halaqah.. tetiba aok tanya kwn nak yg rusia ke switzerland....? tak paham kwn... sampai skang ni... hehehe

fuuhhh aok memng pemidato yg baik apenn...
memeng setaraf YB parlimen peramatang pauh...huhuhuhu
koi nak.. hehehe

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Fri Apr 24, 2009 5:07 pm

aok mintak ker apenn..
die ader 2 ke 3...
hok stokk lamer la...ekekeke...
apen tokannn besooo skunk...huhuhu

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 5:13 pm

JM2020 wrote:aok mintak ker apenn..
die ader 2 ke 3...
hok stokk lamer la...ekekeke...
apen tokannn besooo skunk...huhuhu
wooooiiiiiiiiiiiiitttttttttt...
ni The Reds's AREA..hrp tukar topik..
nti xpasal2 admin amik tindakan displin..hehehehehehe
Very Happy geek

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 5:39 pm


nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  sam on Fri Apr 24, 2009 5:46 pm

deto.. apendrive 1 gig muat tak?

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Tue Apr 28, 2009 1:14 pm






nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Apr 28, 2009 1:33 pm

apsal topik ni senyap je menjelang kemuncak semi final champion league minggu ni berbanding top 4 yg len? hehehehe

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Apr 28, 2009 1:35 pm

nuc84 wrote:

fans2 topik ni datang anfield suka sgt bawak sampah.. hahahaha

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue Apr 28, 2009 1:39 pm

apens7 wrote:apsal topik ni senyap je menjelang kemuncak semi final champion league minggu ni berbanding top 4 yg len? hehehehe

hehehehe....maksimum 2 dari top 4 yang akan pergi.....minimum 1 yang akan pergi semi....

sebab tu Liverpool kaloh awal..... Laughing

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Tue Apr 28, 2009 3:17 pm

Deto_8 wrote:
apens7 wrote:apsal topik ni senyap je menjelang kemuncak semi final champion league minggu ni berbanding top 4 yg len? hehehehe

hehehehe....maksimum 2 dari top 4 yang akan pergi.....minimum 1 yang akan pergi semi....

sebab tu Liverpool kaloh awal..... Laughing
betol betol betol..
kalo liv yg pegi mst MU lak yg xpegi..
so bg la chance kt MU hehehehehe
tongue

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Apr 28, 2009 3:21 pm

nuc84 wrote:
Deto_8 wrote:
apens7 wrote:apsal topik ni senyap je menjelang kemuncak semi final champion league minggu ni berbanding top 4 yg len? hehehehe

hehehehe....maksimum 2 dari top 4 yang akan pergi.....minimum 1 yang akan pergi semi....

sebab tu Liverpool kaloh awal..... Laughing
betol betol betol..
kalo liv yg pegi mst MU lak yg xpegi..
so bg la chance kt MU hehehehehe
tongue

i likeee.... bagi can 3 kali lagi MU jd juara eropah 6 kali... ngeee...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Wed Apr 29, 2009 12:40 pm

Liverpool jual pemain
LONDON - Pengurus Liverpool, Rafael Benitez mendedahkan bahawa pihaknya perlu menjual sebahagian daripada pemain utama kelab itu dalam misi membawa pemain ternama ke Anfield pada musim panas ini.

Sebelum ini, pengurus dari Sepanyol itu menyuarakan minatnya untuk mendapatkan gandingan Valencia, David Silva dan Raul Albiol selain pemain Aston Villa, Gareth Barry.

Benitez juga berjanji untuk melakukan perpindahan sekitar £25 juta (RM131.92 juta) untuk membuat perubahan, sekali gus memperkuatkan kedudukan pasukan Liverpool.

Menurut laporan, antara pemain yang bakal disingkirkan Benitez pada musim panas ini ialah penyerang Belanda, Ryan Babel.

Turut berada dalam senarai penyingkiran ialah Daniel Agger, Andriy Voronin, Andrea Dossena dan Lucas.
"Setiap tahun, amat penting untuk mendapatkan pemain hebat dan pemain-pemain yang sesuai. Tahun ini kami akan melakukan perkara itu," kata Benitez.

"Kami tahu pasukan ini mempunyai pemain yang lebih baik, jadi sangat sukar untuk mencari pemain yang lebih baik berbanding pemain sedia ada.

"Namun, kami perlu melakukannya untuk memastikan kekuatan Liverpool.

"Setakat ini, saya mempunyai beberapa pemain yang diingini tetapi secara jelas kami perlu bekerja keras dan mungkin juga kami perlu menjual seorang pemain yang baik," tegasnya. - Agensi
-----------------------------------------------------------
memang elok sangat jual 4 orang ni...Agger tu boleh guna lagi tapi defend mantop dah

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Wed Apr 29, 2009 4:36 pm

Kop icon Ian Rush believes
Liverpool could yet clinch their 19th league title this season - because Manchester United still have to play two of their fiercest rivals.

The goalscoring great knows time is running out for his former club but takes heart from the fact United's last five fixtures include games against neighbours Manchester City and an in-form Arsenal.

"I genuinely do not believe this title race is over. United have to face a derby match still," said Rush, who netted the championship clincher against QPR last time Liverpool won the league in 1990.

"If Liverpool were ahead in the title race, the last thing they would want is a derby against Everton. But United have to face Manchester City plus an Arsenal side on a 20-match unbeaten run."

United travel to Middlesbrough on Saturday lunchtime less than three days after battling it out with Arsenal in the Champions League.

Victory for Alex Ferguson's frontrunners would leave Liverpool six points adrift ahead of their match against struggling Newcastle on Sunday.

But Rush added: "All Liverpool can do is keep taking points and not worry about United.

"We are back at Anfield this weekend with a good chance of another three points.

"Everyone remembers earlier this season when Liverpool did a demolition job on Newcastle at St James' Park when a 5-1 win could have been 10.

"I do not want Newcastle to go down having played for them, but like every Liverpool fan I want them beaten on Sunday.

"If Liverpool can keep winning there will be twists and turns in this race yet, believe me."


The top two's remaining fixtures:

May 2 (12.45pm): Middlesbrough v United

May 3 (1.30pm): Liverpool v Newcastle

May 9 (5.30pm): West Ham v Liverpool

May 10 (1.30pm): United v Man City

May 13 (8pm): Wigan v United

May 16 (12.45pm): United v Arsenal

May 17 (1.30pm): West Brom v Liverpool

May 24 (4pm): Hull v United

May 24 (4pm): Liverpool v Tottenham
[center]

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Mon May 04, 2009 11:03 am

Liverpool - Newcastle 3 - 0 (HT 2 - 0)
GOALS Benayoun 21'Kuyt 27'Leiva 86'

BOOKINGSSmithBartonColoccini

POSSESSION (%) 59 41

TERRITORIAL ADVANTAGE (%) 50 50

SHOTS OFF TARGET 16 1

SHOTS ON TARGET 11 0

TACKLES 24 12

OFFSIDES 5 5

CORNERS 7 1

SUCCESSFUL PASSING (%) 83 71

Referee: Dowd, P Venue: Anfield

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue May 05, 2009 10:30 am



SAMI AGREES BAYER LEVERKUSEN MOVE
Sami Hyypia's decade of service at Liverpool Football Club will end this summer when he joins Bayer Leverkusen on a two-year deal.

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Sun May 10, 2009 12:56 pm

Dossena puji Liverpool

Susunan HAMDAN SAAID
sukan@hmetro.com.my

ANDREA Dossena percaya keputusannya melupakan terusan di Milan sebaliknya tampil di tebing-tebing di Mersey terbukti tindakan yang tepat apabila pemain pertahanan itu mendedahkan dia terlalu gembira dengan kehidupan di Liverpool.

Sembilan bulan selepas berhijrah ke Anfield dari Udinese, pemain pertahanan Itali itu mengaku dia puas hati dengan kehidupan di England dan menyifatkan bandar raya itu sebagai “sempurna”.

“Ia bandar raya yang bagus dan berbeza dengan di Itali. Di sini keadaannya lebih sunyi dan banyak taman. Ia satu corak kehidupan yang menarik.

“Di Itali tidak banyak ruang kosong, tapi di sini sebagai contoh, saya boleh keluar berjalan dengan isteri dan membawa anjing bersiar-siar di taman.


“Saya tinggal di Milan, sebuah bandar raya besar dan sibuk setiap hari, tapi di sini kehidupannya lebih tenang.

“Liverpool tidaklah terlalu besar dan tidak pula terlalu kecil. Ia bandar raya sempurna untuk anda diami,” katanya.

Dossena tampil sebanyak 25 perlawanan buat Reds setakat ini sejak perpindahannya dari Serie A, tapi mengaku terpaksa mengambil masa untuk menyesuaikan diri dengan kancah bola sepak Inggeris.

“Apabila tiba di England, saya tidak faham bahasa mahupun bola sepak di sini,” ujarnya. “Saya dapat rasakan banyak perbezaan antara bola sepak Inggeris dan Itali.

“Di sini bahangnya terlalu hebat di atas padang dan anda memiliki masa yang singkat untuk berfikir. Di Itali, anda mempunyai ruang yang lebih, anda memiliki masa yang lebih dan bola sepak tidak begitu fizikal seperti di sini.

“Saya bekerja keras setiap hari untuk menyesuaikan diri dengan perbezaan itu dan kini semuanya berjalan lancar buat saya. Penguasaan bahasa Inggeris saya sudah bertambah baik dan ia lebih baik berbanding di awal musim.

“Saya boleh memahami apa yang bos mahukan daripada saya dan saya juga sudah mengenali rakan sepasukan dengan lebih baik.”

Pemain berusia 27 tahun itu berdepan saingan getir bagi merebut peranan di pertahanan kiri daripada Fabio Aurelio dan Emiliano Insua, tapi Dossena menganggap persaingan merebut posisi satu perkara biasa di kelab seperti Liverpool.

“Dalam setiap pasukan besar di Eropah, persaingan adalah biasa, malah keadaan sama berlaku di kelab seperti AC Milan dan Barcelona,” kata Dossena.

“Tapi saya berkawan dengan semua rakan sepasukan dan suasana dalam bilik persalinan juga bagus.”

Selepas selesa dan berjaya menyesuaikan diri dengan kehidupan di Anfield, Dossena memilih detik yang tepat pada masanya untuk menjaringkan gol pertama apabila menemui sasaran ketika kemenangan bergaya Liverpool ke atas Real Madrid dan Manchester United dua bulan lalu.

“Saya amat gembira dapat menjaringkan gol pertama saya untuk kelab ketika menentang Real dan suasana stadium amat mengagumkan malam itu,” imbasnya.

“Tapi, saya lebih suka jaringan menentang United kerana saya sedar mengenai permusuhan antara kedua-dua kelab sejak sekian lama.

“Saya rasa penyokong juga amat gembira dengan gol itu. Kami sudah lama tidak menang di sana dan ia mungkin satu gol yang sukar untuk dijaringkan.”

Dan apakah simbolik di sebalik caranya meraikan gol dengan menumbuk dadanya?

“Ia buat isteri saya,” akuinya. “Kami berkahwin Jun tahun lalu dan selepas sebulan, kami berpindah ke Liverpool.

“Tidak mudah buat dua pasangan muda untuk berpindah ke sebuah negara lain hanya selepas sebulan berkahwin.

“Dia sering memberikan sokongan apabila saya tidak gembira atau jika saya tidak beraksi dengan bagus, jadi saya mahu menujukan khas gol-gol itu buatnya.”

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Mon May 11, 2009 4:28 am

Finally, the latest article appeared in the Daily Mail announcing the trip which includes matches against Thailand on Wednesday, 22nd JULY 2009 and against Singapore on Sunday, 26th JULY 2009.

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Wed May 13, 2009 9:55 am

Tevez minat ke Anfield

LONDON – Penyerang Manchester United, Carlos Tevez memang sudah tawar hati untuk terus kekal di Old Trafford.

Apa yang disumbangkannya untuk United bagaikan tidak dihargai.

Statusnya kini masih kekal sebagai pemain yang dipinjam selain sering memanaskan bangku simpanan.

Keadaan tersebut semakin meresahkan pemain dari Argentina itu yang menganggap kualiti permainannya bukan untuk memanaskan bangku simpanan.

Maka, tidak hairan dia secara terbuka mendedahkan niat untuk meninggalkan Old Trafford.

Destinasi yang menjadi impiannya kini ialah Anfield.

Semalam, Tevez secara terbuka mendedahkan bahawa dia mahu menyertai Liverpool.

“Jika diberi pilihan, saya akan menyertai Liverpool,” katanya.

Berita itu pastinya mengundang kemarahan pengurus United, Alex Ferguson yang sebelum ini enggan melepaskan Tevez ke Anfield.

Kecuali United mengikat Tevez secara tetap, Ferguson tidak boleh menghalang keinginan penyerang kelahiran Argentina itu untuk mengikat kontrak dengan mana-mana pasukan pada musim panas ini.

Liverpool pula dilaporkan telah menghubungi ejen Tevez, Kia Joorabchian untuk menyatakan hasrat mereka, dan penyerang itu nampaknnya menunjukkan minat.

Sekiranya berjaya mencapai kata sepakat, Tevez, 25, dilaporkan akan terus tinggal di Cheshire, kediaman tetap keluarganya ketika ini.

Kini, Ferguson perlu memutuskan sama ada sanggup berbelanja sebanyak £26 juta (RM139.856 juta) ke atas Tevez atau sebaliknya.

Dua tahun lalu, Ferguson pernah menghalang bekas tonggak pertahanannya, Gabriel Heinze menyertai Liverpool sekalipun United telah berhasrat menjual pemain berkenaan. – Agensi

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Wed May 13, 2009 10:15 am

klu btul2 la tevez g...
lagi bermusuh la fan2 england antara 2 tem ni nnti...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Wed May 13, 2009 10:19 am

JM2020 wrote:klu btul2 la tevez g...
lagi bermusuh la fan2 england antara 2 tem ni nnti...

tu kawan dok heran sebab memang negara dorang....fans yang jauh dari england pun nak bermusuh Laughing

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Sponsored content Today at 11:27 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 23 Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum