Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Wed Jul 08, 2009 11:52 am

J.Milan22 wrote:

bro md mestii otai ngikatt burung ni...
kwn dulu kecik2 ader gak la main burung serindit ngan terkukur...
pastu wat tahan burung merboh...
siap wat balik goreng lagi...nyum2...nyum2

canteeekkkk ekekekekee

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  ozzy on Sun Jul 19, 2009 1:35 am

Kwn dulu bab mainan nih mmg selalu juara la..femes kat jengka 6 kampung lembah..ekekekee..main getah gerenti balik rumah getah sampai paras siku..penuh.. bounce bounce
mandi sungai pun juara berenang dan tahan nafas paling lama ..penah selamatkan nyawa rakan masa mandi masa darjah 3 (malangnya rakan tu baru saja meninggal dunia baru2 ini kena aids ..al-fatihah..manakala rakan seorg lagi sekarang tengah nazak ditimpa penyakit yg sama..harap2 dpt jumpa raya ni)
kalau dengar je guruh ..siap la..dah standby seluor pendek.. bounce bounce
main layang2 ..kwn punya paling tinggi walaupun layang2 tu buat dari kertas surat khabo je..gam pakai nasi lagi tu.. bounce bounce tapi naik tinggi weeii...tali tangsi pun sambung2 ambik kat penyidai baju.. bounce bounce
masuk sekolah menengah..juara main 400(daun terup tapi tak ada pertaruhan mcm org tua2 tu la..biasanya aktiviti ni masa bulan puasa sementara nak tunggu waktu buka).
se lagi kwn punya gasing buat sendiri..dari batang pokok jambu..paku guna paku gerudi..malangnya selalu x dapat main ..budok2 takut gasing dia pecoh.. bounce bounce

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  zulkbo on Sun Jul 19, 2009 1:47 am

tak reti lah saya sukan nih Rolling Eyes Rolling Eyes

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  ozzy on Tue Nov 24, 2009 4:51 pm

musim banjir ni teringat pulok nostalgia main hujan..buat sampan dari btg pisang pastu berkubang..hehehe bounce bounce

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  Yassin on Tue Nov 24, 2009 5:09 pm

ozzy wrote:musim banjir ni teringat pulok nostalgia main hujan..buat sampan dari btg pisang pastu berkubang..hehehe



kawan main pondok2 aje nine jadi mok kawan jadi aboh hehehehehe

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 1:00 pm

terkenang semasa dulu....

bilamana masuk bulan November dan Disember = maka musim main layang layang sbb mase ni angin selalu kuat...layang layang plastik buat sendiri

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 4:16 pm

MD wrote:terkenang semasa dulu....

bilamana masuk bulan November dan Disember = maka musim main layang layang sbb mase ni angin selalu kuat...layang layang plastik buat sendiri

pandainyer MD buat pkai plastik?..
kwn pkai sokkabor lama je..pastu pkai lidi penyapu..lekatkan guna nasi..& juga benang.
bgusnya adlah,kita xbazirkan nasi dri tbuang,serta mengelakkan sampah sokkabor bertambah..cuma mak marah skit sbb pnyapu dia mkin lama mkin kecik&susut..huhu...

Mad Wink

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 4:30 pm

biasanya guna buluh yang kering...untuk buat rangka memang kena raut baik baik bagi seimbang..plastiknya pulak yang besar2 macam plastik kat pasar ikan tu..
lelayang plastik ni kena hujan sikit2 dia steady je ... Very Happy ...benang mesti nylon

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 4:34 pm

perghh..otai punya layang2 mmg ganas..pkai nylon lg..msa kecik dulu,kwn de baca komik anak2 sidek..diorg letak kaca halus pd tali,pastu lawan dgn layang2 org len..sape putus,dia kalah..betul ke x, xtaula pulak.. Rolling Eyes

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Tue Dec 01, 2009 4:41 pm

strikerbuncit wrote:perghh..otai punya layang2 mmg ganas..pkai nylon lg..msa kecik dulu,kwn de baca komik anak2 sidek..diorg letak kaca halus pd tali,pastu lawan dgn layang2 org len..sape putus,dia kalah..betul ke x, xtaula pulak.. Rolling Eyes

kisah tu memang dibuat oleh kitaorang dulu dulu SB...Tapi biasanya kalau ada layang2 dari geng lain yg tak tahu tuannya akan ada sesi kait mengait...just macam tu je...bila tuan dia sedar cepat cepat gulung tali la....hehehhe
perkampungan jengka jalan berlapis lapis..kalau geng bawah main layang layang kekadang tali dia cross over jugak pada geng jalan atas..
just macam tu je takde gaduh2..hehehheee

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 01, 2009 4:45 pm

MD wrote:terkenang semasa dulu....

bilamana masuk bulan November dan Disember = maka musim main layang layang sbb mase ni angin selalu kuat...layang layang plastik buat sendiri

Kita orang kat Felda ni lebih kepada Wau...besor sikit.... ingt tak ingat dah cara buatnyer tapi lebih kurang la ngan MD kasi tau tu pakai buluh...kalau main dalam pukul 5.00 pm gulung tali pukul 7.00 mghrib la jawabnyer wau tu boleh sampai bawah... hehehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 4:49 pm

Bila tiba musim main guli, semua ramai-ramai pakat main guli. Aku akan pulun* mengajak ayah pergi ke kedai untuk membeli guli untuk dipertaruhkan di medan bulat atas tanah. Sasaran kutuju, guli-guli kuperolehi.

Setelah beberapa bulan, musim guli pun tamat. Guli-guli yang beraneka warna itu aku letak bersepah-sepah. Akhirnya emak juga yang menyimpannya untuk aku kerana dia tahu, pada tahun depan musim guli akan tiba lagi dan aku akan kembali mencari guli-guliku untuk dipertaruhkan.

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 4:55 pm

zulkbo wrote:Bila tiba musim main guli, semua ramai-ramai pakat main guli. Aku akan pulun* mengajak ayah pergi ke kedai untuk membeli guli untuk dipertaruhkan di medan bulat atas tanah. Sasaran kutuju, guli-guli kuperolehi.

Setelah beberapa bulan, musim guli pun tamat. Guli-guli yang beraneka warna itu aku letak bersepah-sepah. Akhirnya emak juga yang menyimpannya untuk aku kerana dia tahu, pada tahun depan musim guli akan tiba lagi dan aku akan kembali mencari guli-guliku untuk dipertaruhkan.
- Diari Seorang Kanak-Kanak Oleh Zulkbo 30tahun lalu..

Laughing Laughing lol!

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  zulkbo on Tue Dec 01, 2009 4:57 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:Bila tiba musim main guli, semua ramai-ramai pakat main guli. Aku akan pulun* mengajak ayah pergi ke kedai untuk membeli guli untuk dipertaruhkan di medan bulat atas tanah. Sasaran kutuju, guli-guli kuperolehi.

Setelah beberapa bulan, musim guli pun tamat. Guli-guli yang beraneka warna itu aku letak bersepah-sepah. Akhirnya emak juga yang menyimpannya untuk aku kerana dia tahu, pada tahun depan musim guli akan tiba lagi dan aku akan kembali mencari guli-guliku untuk dipertaruhkan.
- Diari Seorang Kanak-Kanak Oleh Zulkbo 30tahun lalu..

Laughing Laughing lol!

belum kira main getah lagi
sampai bertumbuk..
hu hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  strikerbuncit on Tue Dec 01, 2009 5:02 pm

Beselah..hero mst bertumbuk..kalo pompuan gado? tarik rambutla..ape lg..ekeke

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Thu Aug 12, 2010 3:35 pm

lama topik ini terbenam....up!

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  zulkbo on Thu Aug 12, 2010 3:52 pm

main pondok
pondok beh gak
kecik2 dulu..
koi jadi bapok
nine jadi emok
he he..
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  ann on Mon Sep 27, 2010 5:36 pm

MD wrote:
Deto_8 wrote:kawan suka main tembak2 yang buat dari buloh tu....sumbat pakai putik jambu....

Buluh [ susah nak cari buluh ni - jenis buluh sumpit tebal lubang halus ] mau tua sikit supaya tahan lama barrel dia tu.hujung tengah dan belakang lilit getah...pressure kuat beb kekekekkeke...
paling baik guna buah cenerai...tak pun guna kertas basah...tapi ada member khianat guna buoh gatai tu....


Bukannya ni panggil 'bedil'.....
masa ku dulu pakai buah cenerai.....
buat "magezin" lagi .... yg pakai 'magezin' ni di panggil brengan....
boleh isi dua tiga puluh butir buah cenerai....... boleh bedil bertalu-talu.....

(p/s: mageszin = magazine : brengan = macchinegun)


ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Mon Sep 27, 2010 5:39 pm

Ann,

balik raya baru ni jenuh kawan mencari buluh [ bedil ] nih...susoh dah nok jumpe...kertas basoh pun boleh buat peluru kalau sesak sesak hehehe...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  ann on Mon Sep 27, 2010 5:51 pm

MD wrote:Ann,

balik raya baru ni jenuh kawan mencari buluh [ bedil ] nih...susoh dah nok jumpe...kertas basoh pun boleh buat peluru kalau sesak sesak hehehe...


memang susoh jumpa doh buluh ni .... kawan selalu gi utan pun payoh jumpa. semalam gi sg mas tak napok pong buluh bedil tepi jln dlm utan tu... buluh akor banyok lohh..
buoh ceneri ikut musin dia berbuoh...
Kalu guna bregan tak jadi guna kertas basah.... kalu buoh nyarong boleh jadi juga.....

ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  MD on Mon Sep 27, 2010 5:57 pm

buoh cenerai memang ikut musim...yang masok tu warne itam/cokelat...sesok sesok boleh makan tuh hehehehe....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nostalgia Permainan Zaman Kanak Kanak

Post  Sponsored content Today at 4:16 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum