Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Air terjun Bukit Bertangga

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Wed Oct 14, 2009 4:29 pm

Rimba Reakrasi bukit bertangga
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 4:44 pm

Jeck Sparow wrote:Rimba Reakrasi bukit bertangga

Hutan Lipur Bukit Bertangga
Hutan Lipur Bukit Bertangga terletak di Hutan Simpan Chini yang mempunyai jenis Hutan Dipterokarp Pamah. Tarikan kawasan ini mempunyai pelbagai bentuk rupabumi; tanah rata, cerun, bukit, batu-batu besar, batu-batu berlapis, air terjun serta sungai yang mengalir dicelah-celah batu. Di samping keindahan semula jadi ini, terdapat juga beranika tumbuh-tumbuhan yang terdiri daripada Hutan Dipterokarp Pamah, pokok-pokok renek, pepanjat, palma, paku, lumut, pandan air dan lain-lain.

Terdapat dua kawasan air terjun yang mempunyai ketinggian 30 meter dan 20 meter. Kemudahan yang disediakan adalah seperti jalan masuk, pondok rehat, tong sampah, jambatan kayu dan tapak perkhemahan. Beberapa aktiviti boleh dijalankan disini seperti mandi-manda, berkelah dan berkhemah. Untuk sampai ke hutan lipur ini pengunjung boleh menggunakan kenderaan sendiri teksi dari Pekan Maran.
Lokasi: Felda, Kumai, Pahang

Pegawai Hutan Daerah
Pejabat Hutan Daerah Temerloh/Bera,
28000 Temerloh, Pahang.
Tel. : 09-2962755

Terletak 36 km dari Felda Kumai, 190 km dari Bandar Kuantan.

Untuk sampai ke hutan lipur ini pengunjung boleh menggunakan kenderaan sendiri atau pengangkutan awam seperti bas atau teksi dari Pekan Maran atau Bandar Kuantan
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Abang Jem on Wed Oct 21, 2009 11:49 am

mcmmn lah tempat ni sekrang..
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Thu Oct 29, 2009 4:17 pm

avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Thu Oct 29, 2009 4:19 pm

avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  MD on Thu Oct 29, 2009 4:19 pm

Jeck Sparow wrote:

ok dah ni...cer cari size yg sesuai....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Thu Oct 29, 2009 4:26 pm

avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Deto_8 on Thu Oct 29, 2009 4:43 pm

best jugak tempat ni....pesal masa kawan duk bera dulu takde orang cakap air terjun ni Evil or Very Mad

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  MD on Thu Oct 29, 2009 5:03 pm

Deto_8 wrote:best jugak tempat ni....pesal masa kawan duk bera dulu takde orang cakap air terjun ni Evil or Very Mad

Mase tu PCC belum ada lagi...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Cik_N on Sat Nov 28, 2009 10:32 am

salam.. walaupun koi duk bera tapi x penah pun lantas ke situ lagik...
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Sat Nov 28, 2009 3:58 pm

Cik_N wrote:salam.. walaupun koi duk bera tapi x penah pun lantas ke situ lagik...

kalau setakat nak gi nengok tu tak der hal nyerr tapi tak yoh planing lebih lebih sbb tempat ni dah bagai indah khabar dari rupa dah..
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  zulkbo on Sat Nov 28, 2009 6:35 pm

Jeck Sparow wrote:

beh nyer mandi kat ini
untung jadi orang bera yek Very Happy
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 10, 2009 9:35 pm

Kecantikan Dan Keaslian Hutan Semulajadi Rimba Reakrasi Bukit Bertangga Kini telah tercemar..Bukan Dengan Kerakusan Pembalakan Haram Tapi tercemar dek gejala sosial remaja zaman sekarang...

Kawan bukanlah nak kata sepenuhnya kita ni semua manusia sesempurna kejadian tapi itulah hakikat dalam kehidupan kita di dunia..Remaja sekarang dah tak segan silu melakukan Zina...Dimana mana sajer kita di perdengarkan masaalah yang sedemekian begitu jugalah di Rimba Reakrasi Bukit Bertangga bukan itu sahaja mereka menjadikan Hutan yang indah ini untuk melampiaskan nafsu serakah masing masing.
Penagihan dadah juga makin berleluasa dan perkara perkara lain yang seangkatan dengannyer...

Tuhan yang amat kaya..Pada Bulan Ramadahan yang lalu sebelum kejadian Sejadah berdiri penduduk Felda Kumai telah digemparkan dengan kejadian Batu yang berdiri..kawan tak dapat nak mensahihkan kejadian tersebut kerna kawan masih lagi mencari Video Clip yang dikatakan ader disimpan oleh Salah seorang penduduk tempatan. Insyaaalah kawan masih berusaha untuk mendapatkannyer....
ader disimpan oleh Salah
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  mrfooart on Tue Jan 05, 2010 11:42 am

mmg dh tercemar...aku yg dok kt kumai tu pn jarang2 p...br ni bile p tgk bdk2 dok buat mcm2 kt c2....nk naik kt ats tmpt air terjun pn dh rase mls....tmpt ni sepatutnya dibangunkn semula n dkawal selia oleh pihak2 tertentu...ramai yg xtau sebenarnya tmpt ni bleh jd punca rezeki utk org2 kumai...pikir2 kn...hihi Razz
avatar
mrfooart

Posts : 19
Points : 21
Join date : 05/01/2010
Location : putrajaya - shah alam

http://www.kawasakikips.com/mister/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Tue Jan 05, 2010 11:43 am

mrfooart wrote:mmg dh tercemar...aku yg dok kt kumai tu pn jarang2 p...br ni bile p tgk bdk2 dok buat mcm2 kt c2....nk naik kt ats tmpt air terjun pn dh rase mls....tmpt ni sepatutnya dibangunkn semula n dkawal selia oleh pihak2 tertentu...ramai yg xtau sebenarnya tmpt ni bleh jd punca rezeki utk org2 kumai...pikir2 kn...hihi Razz

Oak ni asal Kumai ker.. satu Felda la kita...hehehe Laughing Laughing
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  mrfooart on Tue Jan 05, 2010 11:47 am

Jeck Sparow wrote:
mrfooart wrote:mmg dh tercemar...aku yg dok kt kumai tu pn jarang2 p...br ni bile p tgk bdk2 dok buat mcm2 kt c2....nk naik kt ats tmpt air terjun pn dh rase mls....tmpt ni sepatutnya dibangunkn semula n dkawal selia oleh pihak2 tertentu...ramai yg xtau sebenarnya tmpt ni bleh jd punca rezeki utk org2 kumai...pikir2 kn...hihi Razz

Oak ni asal Kumai ker.. satu Felda la kita...hehehe Laughing Laughing

erk...hihi...salam perkenalan...sapekah gerangan tuan hamba ini...sy ni bdk br lg kt sini...br merangkak...kalu salah tlg tunjukkn...hihi...dok blok mane?
avatar
mrfooart

Posts : 19
Points : 21
Join date : 05/01/2010
Location : putrajaya - shah alam

http://www.kawasakikips.com/mister/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Tue Jan 05, 2010 11:52 am

Blok 6 tapi rasanyer kalu oak cari tak jumper sebab oak dah salh paham ni nama kawan memnag mcm lelaki tapi kawan ni pompuan heheheh oak duk blok baper Junior kawan jer nih rasanyer pangkat adik adik.. hehehe
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  mrfooart on Tue Jan 05, 2010 11:57 am

Jeck Sparow wrote:
Blok 6 tapi rasanyer kalu oak cari tak jumper sebab oak dah salh paham ni nama kawan memnag mcm lelaki tapi kawan ni pompuan heheheh oak duk blok baper Junior kawan jer nih rasanyer pangkat adik adik.. hehehe

hihi...tu la gune name kompius lg...hihi...sory sis...xkesah la adik ke kakak ke abg ke...janji bersama2 kte merapatkn silatulrahim sesama insan... cheers
avatar
mrfooart

Posts : 19
Points : 21
Join date : 05/01/2010
Location : putrajaya - shah alam

http://www.kawasakikips.com/mister/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Tue Jan 05, 2010 11:58 am

mrfooart wrote:

hihi...tu la gune name kompius lg...hihi...sory sis...xkesah la adik ke kakak ke abg ke...janji bersama2 kte merapatkn silatulrahim sesama insan... cheers

wokeh.... no problem rajin rajin la berforum huhuhuhu
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Mrcipizs on Tue Jan 05, 2010 1:10 pm

kwn yg duk bera pun xpenah pg tempt nie.. ekekekek...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  mrfooart on Tue Jan 05, 2010 1:59 pm

Mrcipizs wrote:kwn yg duk bera pun xpenah pg tempt nie.. ekekekek...

dulu best la sbb lom tercemar ngn perangai bdk2 ni...skng ni dh kureng meriah dh tmpt nih...teman yg ddk kt kumei ni pn jarang2 pg...
avatar
mrfooart

Posts : 19
Points : 21
Join date : 05/01/2010
Location : putrajaya - shah alam

http://www.kawasakikips.com/mister/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Tue Jan 05, 2010 2:26 pm

Memang yer...nak nyer bebudak skrag ni dapt port baikkkk mcm ni apalagi disalhgunakan tambahan pula sunyi dan jauh dari pandangan masayarakat setempat so peluang dah ader maner yang tak reti guna kebebasan yang mak bapak kasi punoh la...
.... Very Happy Very Happy
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  zulkbo on Tue Jan 05, 2010 2:30 pm

tak pernah sampai lagi koi Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Jeck Sparow on Tue Jan 05, 2010 2:31 pm

zulkbo wrote:tak pernah sampai lagi koi Cool

Jemput la ke Bera ni hehehe Laughing Laughing
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  zulkbo on Tue Jan 05, 2010 2:37 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:tak pernah sampai lagi koi Cool

Jemput la ke Bera ni hehehe Laughing Laughing

nak balik jengka hujung minggu ni
tengoklah..lama gak tak masuk Temerloh
selalu guna LPT jer..
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Air terjun Bukit Bertangga

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum