Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Sat Aug 07, 2010 11:33 pm

Mungkin topik ini berguna juga utk kita semua...
Sekadar menjejak kasih sahabat PCC yang mana mungkin telah lama tidak online atau jarang sangat online atau terus hilang namanya daripada persada PCC ini. Anda dan sesiapa sahaja sebagai sahabat yang setia disuatu ketika dahulu yang turut sama-sama memeriahkan PCC ini tidak mungkin dilupakan begitu sahaja. Topik ini juga sebagai bertanya khabar dan seterusnya menjejak kasih semoga mereka semua sihat walafiat hendaknya. Sesekali sekala jom layan PCC. Smile

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  MD on Mon Aug 09, 2010 11:32 am

Terima kasih Yassin,
kerana membuka topik ini.Betul, diharapkan pada mereka mereka yang pernah aktif suatu masa dahulu dapat berforum semula...jika ada masa terluang.

p/s - mana Qaisara?dan yang lain lainnya...semoga mereka sentiasa sihat sejahtera selalu...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Cik_N on Mon Aug 09, 2010 3:44 pm

OO'oh lah deme....setuju amat...kalau leh di bulan ramadhan ni boleh lah kita sama2 bertemu lagi eratkan ukhuwah serta amik peluang bermaafaan2 di sini....

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Mon Aug 09, 2010 3:51 pm

MD wrote:Terima kasih Yassin,
kerana membuka topik ini.Betul, diharapkan pada mereka mereka yang pernah aktif suatu masa dahulu dapat berforum semula...jika ada masa terluang.

p/s - mana Qaisara?dan yang lain lainnya...semoga mereka sentiasa sihat sejahtera selalu...

Terima kasih kembali MD sebab aok setuju dgn topik ini cheers terkadang kawan tertanya juga kemana hialng rodong2 dan sahabat yang dahulu penah bersama disini... Sad

Dalam ingatan jua apens7, strikerbuncit, Jeck Sparow, J.Milan22, cik shinju, Koy101 dllnya.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Mon Aug 09, 2010 3:52 pm

Cik_N wrote:OO'oh lah deme....setuju amat...kalau leh di bulan ramadhan ni boleh lah kita sama2 bertemu lagi eratkan ukhuwah serta amik peluang bermaafaan2 di sini....

Cik N gitulah juga niat kawan te! Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Cik_N on Mon Aug 09, 2010 4:00 pm

Yassin wrote:
Cik_N wrote:OO'oh lah deme....setuju amat...kalau leh di bulan ramadhan ni boleh lah kita sama2 bertemu lagi eratkan ukhuwah serta amik peluang bermaafaan2 di sini....

Cik N gitulah juga niat kawan te! Very Happy

koi pun cari juge member2 lama mcm kampit beras, musang berjanggut,rimau belang, pensel kontot..telor masin....manalah perginya diorg ni yer....sedeyy..Sad

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  MD on Mon Aug 09, 2010 4:13 pm

mungkin topik ini jugak akan dibuat secara ''kempen''...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  zulkbo on Mon Aug 09, 2010 4:56 pm

Cik_N wrote:
koi pun cari juge member2 lama mcm kampit beras, musang berjanggut,rimau belang, pensel kontot..telor masin....manalah perginya diorg ni yer....sedeyy..Sad

wala wehhh!!
kengkawan aok nama
behh belaka..ha ha Surprised

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  lepat_ubi on Tue Aug 10, 2010 9:40 am

ya......i'm coming back....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Tue Aug 10, 2010 3:18 pm

lepat_ubi wrote:ya......i'm coming back....

Oit dah nok puasa pulok baru jumpa aok... slmat kembali..Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Jeck Sparow on Tue Aug 10, 2010 5:22 pm

Salam Ramadhan Untuk semua sahabatku di PCC moga ramadhan anda di berkati.....

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  koy101 on Mon Aug 16, 2010 2:25 am

Uiiii... yassin.... siap wat jejak kasih ... hehehehe.... baru mat rasenyer jumpa itu ari....

errrr...... aku ader nih hah!! alhamdulillah... sihat walafiat lagi... cumer agak sibuk ckit menjak dua menjak nih....... Embarassed Embarassed Embarassed

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  MD on Mon Aug 16, 2010 10:39 am

koy101 wrote:Uiiii... yassin.... siap wat jejak kasih ... hehehehe.... baru mat rasenyer jumpa itu ari....

errrr...... aku ader nih hah!! alhamdulillah... sihat walafiat lagi... cumer agak sibuk ckit menjak dua menjak nih....... Embarassed Embarassed Embarassed

sib baik kawan takde alamat rumoh je...ingat nok ngantor Telegram dah.... Very Happy

p/s - selamat berpuase buat ''abang baju itam'' Very Happy

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  ozzy on Tue Aug 17, 2010 4:12 pm

Yassin wrote:
MD wrote:Terima kasih Yassin,
kerana membuka topik ini.Betul, diharapkan pada mereka mereka yang pernah aktif suatu masa dahulu dapat berforum semula...jika ada masa terluang.

p/s - mana Qaisara?dan yang lain lainnya...semoga mereka sentiasa sihat sejahtera selalu...

Terima kasih kembali MD sebab aok setuju dgn topik ini cheers terkadang kawan tertanya juga kemana hialng rodong2 dan sahabat yang dahulu penah bersama disini... Sad

Dalam ingatan jua apens7, strikerbuncit, Jeck Sparow, J.Milan22, cik shinju, Koy101 dllnya.


Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  MD on Tue Aug 17, 2010 4:38 pm

ozzy wrote:
Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

alek mane weh?...kawan pun nok numpang jugok hehehehe...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  strikerbuncit on Tue Aug 17, 2010 5:28 pm

Putrajaya - Berkat ramadhan!..itulah hakikatnya apabila sebuah perpisahan itu
luntur dan terlerai.Peristiwa ini dialami oleh saudara strikerbuncit yang
selama ini terpisah lama dengan sahabat-sahabat beliau di forum Pahangcommunity.com.
Beliau merasa terharu apabila mengetahui masih ada teman lama yang masih
mengingatinya sedangkan sudah berbulan-bulan terputus hubungan.Ini adalah hasil
usaha sebuah rancangan televisyen yang bertajuk "Jejak Kasih PCC" di TV5.Dalam
rancangan tersebut,saudara Yassin selaku waris terdekat telah memujuk mereka-mereka
yang telah menjadi ikan di laut dan ada juga yang menjadi asam di darat supaya
bertemu semula di dalam periuk.Bak kata pepatah,"air cincau takkan sedap tanpa gula
dicincang takkan putus".Begitulah betapa maknanya ikatan persaudaraan yang telah terjalin.
Sesungguhnya berdosa seorang muslim memutuskan tali ukhuwah sesama muslim

Kini,jendela lama telah disingkap.Langsir baru telah berganti.Lihatlah diluar sana
bahawa ada cerita nan indah untuk kita bersama nikmati dan dikongsi.Di PCC lah
tempat terbaik untuk kita sama-sama mengenali erti kehidupan ini walaupun tanpa bicara
dan bertentang mata.Hanya akal dan jari sahaja diperlukan dalam perkongsian ini.

Sesungguhnya strikerbuncit tidak akan dan sesekali melupakan kekandanya,adindanya,gurunya,lawan pidatonya,teman se-puisinya,teman suka dan dukanya di laman ini.Sesekali rasa terkilan dengan dirinya kerna mementingkan diri.Namun,itu semua sudah menjadi sejarah.Biarlah masa lalu lenyap dan pergi bersama dengan sejarah itu.Kita hanya perlu membuka lembaran baru.Untuk ditulis dengan tinta memori mendatang..

SALAM RAMADHAN PADA SEMUA SAHABAT DI PCC.BULAN BAIK INI,KAWAN MOHON AMPUN DAN MAAF JIKA ADA KESILAPAN SELAMA INI PADA TUAN2 DAN PUAN2..

Sad Wink Very Happy

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  RoyKay33 on Tue Aug 17, 2010 5:52 pm

Nabi SAW telah bersabda :
لا يدخل الجنة قاطع
“ Tidak akan masuk syurga bagi mereka yang memutuskan ( silaturrahim ) ”

Nabi SAW bersabda :
من كان يؤمن بالله واليوم الأخر فليصل رحمه
“ Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat hendaklah dia menghubungkan silaturrahim ”

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Wed Aug 18, 2010 12:09 am

strikerbuncit wrote:
SALAM RAMADHAN PADA SEMUA SAHABAT DI PCC.BULAN BAIK INI,KAWAN MOHON AMPUN DAN MAAF JIKA ADA KESILAPAN SELAMA INI PADA TUAN2 DAN PUAN2..

Sad Wink Very Happy

Wmsalam SB kawan secara peribadi amat terharu dgn bait-bait kata drp anda... semoga persahabatan diantara kita semua yang telah terjalin disuburkan jua... Sad

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Wed Aug 18, 2010 12:12 am

RoyKay33 wrote:Nabi SAW telah bersabda :
لا يدخل الجنة قاطع
“ Tidak akan masuk syurga bagi mereka yang memutuskan ( silaturrahim ) ”

Nabi SAW bersabda :
من كان يؤمن بالله واليوم الأخر فليصل رحمه
“ Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat hendaklah dia menghubungkan silaturrahim ”

Sesama lah kita mengeratkan kembali jalinan persahabatan dan menghubungkan silaturrahim. Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  zulkbo on Wed Aug 18, 2010 12:46 am

salam Ramadhan buat semua..
buka posa jangan makan byk
nanti malas terawih..he he
semoga semua mendapat
keberkatan dan pengampunan
Allah di bulan penuh rahmat ini
jazakumullah...
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Wed Aug 18, 2010 5:57 pm

ozzy wrote:

Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

Kawan pun tertanya-tanya juga kemana hilang DETO ini ... Question
tak nampak lalu semenjak dua menjak ini Rolling Eyes

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  ozzy on Wed Aug 18, 2010 6:00 pm

Yassin wrote:
ozzy wrote:

Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

Kawan pun tertanya-tanya juga kemana hilang DETO ini ... Question
tak nampak lalu semenjak dua menjak ini Rolling Eyes

Biasanya koi nampok dia hanyut dipulau indah milik warga israel hehe..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Yassin on Wed Aug 18, 2010 6:10 pm

ozzy wrote:
Yassin wrote:
ozzy wrote:

Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

Kawan pun tertanya-tanya juga kemana hilang DETO ini ... Question
tak nampak lalu semenjak dua menjak ini Rolling Eyes

Biasanya koi nampok dia hanyut dipulau indah milik warga israel hehe..

Semoga dptlah dia naik kedarat ...jgn hanyut dilautan sepi itu hehehe.......

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  ozzy on Wed Aug 18, 2010 6:13 pm

Yassin wrote:
ozzy wrote:
Yassin wrote:
ozzy wrote:

Koi pun nok jejok jugek ..mana hilang Deto ..dengor kabor doh hanyut kat seberang sinun Very Happy

Kawan pun tertanya-tanya juga kemana hilang DETO ini ... Question
tak nampak lalu semenjak dua menjak ini Rolling Eyes

Biasanya koi nampok dia hanyut dipulau indah milik warga israel hehe..

Semoga dptlah dia naik kedarat ...jgn hanyut dilautan sepi itu hehehe.......

Hanyut x pe .. koi bimbang lemas...kot doh lemas x taula koi nok kabor..pasal nampok lagi timbul tengelam hehe..opss kelemasan gitu.. Laughing

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Cik_N on Thu Aug 19, 2010 4:04 pm

Koi rasa sejak mula posa ni PCC dah bertambah bilangan pengunjungnya...molek la ter..berkat kesabaran MD, Yassin, Kak Ainie, Ozzy selama ni duk menjaga pcc dr terus di huni oleh sawang2....hehe

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jejak kasih ( Sahabat PCC )

Post  Sponsored content Today at 5:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum