Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Trend org sekarang berbuka puasa.

View previous topic View next topic Go down

Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Yassin on Fri Aug 21, 2009 9:28 am

Keberlakangan ini bagi org atasan sikit, ada taraf dan kelas sudah menjadi satu trend malahan menjadi satu kebanggan berbuka puasa di tempat yang agak bertaraf juga seperti dihotel dan tempat2 yang setaraf dgnnya dgn juadah yang hebat2 dengan sausana yang menjamin kepuasan berbuka puasanya....apa komen anda ?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  zulkbo on Fri Aug 21, 2009 9:42 am

keh keje kat KLCC memang golongan gini dah jadi tradisi"mUrah je"kata dorang sekepala paling kurang RM80 Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Yassin on Fri Aug 21, 2009 9:51 am

zulkbo wrote:keh keje kat KLCC memang golongan gini dah jadi tradisi"mUrah je"kata dorang sekepala paling kurang RM80 Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

80.00 hinggit aok kabo!!! maru kas boleh blanje seminggu sekeluarga dah tu mewoh doh tu...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  zulkbo on Fri Aug 21, 2009 9:52 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:keh keje kat KLCC memang golongan gini dah jadi tradisi"mUrah je"kata dorang sekepala paling kurang RM80 Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

80.00 hinggit aok kabo!!! maru kas boleh blanje seminggu sekeluarga dah tu mewoh doh tu...

membazir puok-puok ni..takut jadi sahabat syaitan la pulok Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Yassin on Fri Aug 21, 2009 10:18 am

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:keh keje kat KLCC memang golongan gini dah jadi tradisi"mUrah je"kata dorang sekepala paling kurang RM80 Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

80.00 hinggit aok kabo!!! maru kas boleh blanje seminggu sekeluarga dah tu mewoh doh tu...

membazir puok-puok ni..takut jadi sahabat syaitan la pulok Very Happy

Keknya berkawan dgn org susah karang mendapat kesusahan laa pulok asyik nok memangkoh je heheheh.....jadi kena berhemah laa dan bersyukur laa pada kehidupan ini.....seadanya kita. Ingat 5 perkara sblm dtg lima perkara sama kita renungkan.....sihat sblm sakit...senang sblm susah..lapang sblm sibuk...hidup sblm mati.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Deto_8 on Fri Aug 21, 2009 10:22 am

rata-rata iklan berbuka puasa di hotel kawan tengok paling murah RM40.00...kalau kat restoran pulak RM30.00... confused

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Yassin on Fri Aug 21, 2009 10:26 am

Deto_8 wrote:rata-rata iklan berbuka puasa di hotel kawan tengok paling murah RM40.00...kalau kat restoran pulak RM30.00... confused


Tak kena gayanya silap2 sembahyang maghrib pun hanyut...duduk bedal bernika2 bendar perut dah berat...nya datang malas abis kira.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  ozzy on Wed Aug 18, 2010 6:17 pm

Tahun ni setakat hari ni la..belum dapat berbuka lagi kat tpt2 mewah gini.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  ann on Thu Aug 19, 2010 8:47 am

Itulah dugaan ..... samada kita berpuasa atau pun berlapar disiang hari.....

ramai lagi dikalangan umat islam, nafsunya tidak berpuasa penuh....
avatar
ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Yassin on Thu Aug 19, 2010 9:12 am

ozzy wrote:Tahun ni setakat hari ni la..belum dapat berbuka lagi kat tpt2 mewah gini.. Very Happy

Ketempat mewah pun tidak... makan mewah2 pun tidak kita nei sederhana aje yang penting ibadah puasa itu sendiri perlu diutamakan - jgn ikut nafsu, jangan membazir dan bersederhanaan sahaja. Smile
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  strikerbuncit on Thu Aug 19, 2010 9:29 am

smalam kwn berbuka pose kat hotel marriot IOI..ade org belanja..kawan mmg kalah dgn menu2 nya..kecur air liur..hehe..dah tu,makan sebanyak boleh..last2,terawikh pon terbabas..pastu sahur pon tak terbangun..agoknya badan berat dgn isi perut kot..huhu..tp seb bek org belanja,kalo kwn sendiri nk pergi,xmau laa...udah2..mlm ni sambung terawih..dosa byk lg ni tak tertebus..uhuhu..
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  RoyKay33 on Thu Aug 19, 2010 9:59 am

strikerbuncit wrote:smalam kwn berbuka pose kat hotel marriot IOI..ade org belanja..kawan mmg kalah dgn menu2 nya..kecur air liur..hehe..dah tu,makan sebanyak boleh..last2,terawikh pon terbabas..pastu sahur pon tak terbangun..agoknya badan berat dgn isi perut kot..huhu..tp seb bek org belanja,kalo kwn sendiri nk pergi,xmau laa...udah2..mlm ni sambung terawih..dosa byk lg ni tak tertebus..uhuhu..

mende yg aok mkn tu SB weh smpi terbabas ke divider tuu..ekekek
avatar
RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 11:36 am

lame doh kawan tak berbuka puase di hotel hehehhe [ lagi pun bajet takde hehehehe...]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Cik_N on Thu Aug 19, 2010 12:41 pm

sekala sekala x kesohnyer kalu nok merasa berbuka di hotel @ kelab2 terkemuka ... bak kata org nok merasa... koi mengkala ander org ngajok berbuka ke hotel ke koi gi jer... rezeki jgn di tolok musuh jgn di cari....
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  tun_teja on Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

komen kawe? takde ke orang nok ngajak kawe makan kat hotel mewah tuk berbuka? kawe pun suka gak makan2 nih...hobi... Razz
avatar
tun_teja

Posts : 18
Points : 21
Join date : 16/08/2010
Location : Bandar Baru Bangi

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  koy101 on Mon Sep 06, 2010 1:56 am

Org ngajok.... siap nak belanjer.... hehehehe...... aku blasah jer bang..... Embarassed Embarassed Embarassed
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  MD on Mon Sep 06, 2010 12:16 pm

koy101 wrote:Org ngajok.... siap nak belanjer.... hehehehe...... aku blasah jer bang..... Embarassed Embarassed Embarassed

rezeki jangan ditolak,musuh jangan dicari...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  lepat_ubi on Mon Sep 06, 2010 7:08 pm

berbuka kat umah je la nmpk nye....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  ozzy on Tue Sep 07, 2010 10:16 am

Bazar ramadan pun banyak gerai dah tutup...gerai burger selalu la buka Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  MD on Tue Sep 07, 2010 12:41 pm

ozzy wrote:Bazar ramadan pun banyak gerai dah tutup...gerai burger selalu la buka Very Happy

semalam di Subang Perdana banyak dah lopong....diorang dah tak meniaga..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Trend org sekarang berbuka puasa.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum