Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 4:43 pm

Mom's Choco Homemade menawarkan coklat 'praline' buatan tangan yang terdiri daripada 2 jenis coklat iaitu Coklat Couverture (gred A) dan Coklat Compound (Gred B). Menepati citarasa penggemar coklat sebenar dan mempunyai pelbagai viriasi rasa dan dekorasi. Terdapat juga Coklat Oreo dan Lolichoc yang pastinya menambat hati anda dan keluarga dan yang paling penting HALAL. Sesuai dijadikan cenderahati serta hantaran perkahwinan. Kami menerima tempahan untuk sebarang majlis.

KELAS ASAS COKLAT
Kelas coklat buatan tangan sesuai untuk individu yang ingin membuat coklat mengikut citrasa sendiri, mudah, sedap, murah dan halal. Pembuatannya hanya memerlukan peralatan sedia ada di rumah. Kemahiran yang diperoleh berpotensi membantu anda memulakan perniagaan dari rumah.

APA YANG AKAN DIPELAJARI:
• Pelbagai jenis dan formulasi coklat: COUVERTURE, COMPOUND
• Teknik 'tempering' coklat couverture yang mudah untuk dilakukan di rumah TANPA menggunakan mesin atau bilik yang berhawa dingin
• Cara membuat inti coklat dan mempelbagaikannya.
• Mendapatkan panduan tentang: Permilihan dan penjagaan acuan coklat; Sumber untuk mendapatkan bahan-bahan asas coklat yang halal, murah, berkualiti dan sedap; Menyimpan dan membungkus coklat

JADUAL
Setiap Isnin hingga Jumaat (10.00 am - 4.00 pm). Terhad untuk 4 orang setiap kelas. Tarikh boleh dipilih mengikut masa anda dan jadual kami. Pengesahan kelas perlu dibuat seminggu awal.

KADAR BAYARAN
RM 250 termasuk nota dan bahan-bahan yang digunakan. (Anda akan membawa pulang coklat yang telah dibuat (sila bawa apron). Bayaran semasa kelas atau boleh bank-in terus ke akaun.


* pertanyaan lanjut boleh hubungi 013-9090395 (azmira)
* kelas diadakan di Bentong, Pahang.
* atau lawati blog http://momschoco.blogspot.com/

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Minat?

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 4:47 pm

Boleh hubungi saya... momschoco.blogspot.com

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 4:56 pm

momschoco wrote:Boleh hubungi saya... momschoco.blogspot.com

yummy..beshnya... cyclops

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

majlis

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 4:58 pm

kalau ada apa2 majlis boleh order..

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  zulkbo on Wed Dec 16, 2009 5:04 pm

013-9090395 (azmira)
orang kalu lawo kueh mesti sedap
koi nak order lah..he he
syer ngan aok la SB?? Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 5:07 pm

zulkbo wrote: 013-9090395 (azmira)
orang kalu lawo kueh mesti sedap
koi nak order lah..he he
syer ngan aok la SB?? Cool

bulih..bulih..je zul..err,mamakoko jual kt area mana ni? kami duk lembah klang,ada deliverer tak?

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

kat bentong

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 5:10 pm

deliver by kurier atau pihak kami yang hantar... lawati blog momschoco.blogspot.com

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  zulkbo on Wed Dec 16, 2009 5:10 pm



koi tolong upload gambo ni
tak de yang free sample ke?
hu hu hu..beh gak Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  strikerbuncit on Wed Dec 16, 2009 5:12 pm

zulkbo wrote:

koi tolong upload gambo ni
tak de yang free sample ke?
hu hu hu..beh gak Razz

amboi sweetnya....err,maksud saya coklat tersebut... Embarassed Embarassed Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

....

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 5:13 pm

blog koi momschoco.blogspot.com

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  zulkbo on Wed Dec 16, 2009 5:14 pm

coklat..coklat
sapa mau beli coklat
koi tolong kempen lagi ni
mari beli coklat..beh nyer coklat
beli satu free satu plastik..
mari beli..mari beli..he he he


_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 5:16 pm

http://momschoco.blogspot.com/


momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 5:31 pm



http://momschoco.blogspot.com/

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  koy101 on Wed Dec 16, 2009 11:45 pm

Hahahaha.... mencanak naik ler jualan mamaschoco taun depan....
Bro zulkbo dah masuk gear ngempen dah.... hehehe.....
part-time marketing ker bro?? Razz Razz Razz

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

mom's choco

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 11:48 pm

amin..amin..amin... Embarassed Embarassed Embarassed

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  koy101 on Wed Dec 16, 2009 11:53 pm

momschoco.... tumpang tanya jap....
Bentong tuh area mana??
ader jual runcit atau tempahan sahaja???
aku suka coklat.... utk aku laaa... xder ker nyer aku nak bg kat org.... hahahaha.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

mom's choco

Post  momschoco on Wed Dec 16, 2009 11:58 pm

bentong kat Taman Bentong Makmur. kena tempah dulu laa baru blh buat..apa2 pun lawati blog http://momschoco.blogspot.com

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  koy101 on Thu Dec 17, 2009 12:00 am

momschoco wrote:bentong kat Taman Bentong Makmur. kena tempah dulu laa baru blh buat..apa2 pun lawati blog http://momschoco.blogspot.com


ahah!!! rumah belah mana tuh... hehehe.....
alamak..... nak tempah kena banyak-banyak.... xterabih aku sorang mentedarah.....

errr.... laman tuh aku dpt tgk jadual jer.... camner??? scratch scratch scratch

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  momschoco on Thu Dec 17, 2009 12:03 am

kat situ dia ada tulis papar semua ulasan klik kat situ

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  koy101 on Thu Dec 17, 2009 12:06 am

momschoco wrote:kat situ dia ada tulis papar semua ulasan klik kat situ

xdok..... ader jadual jer.... hehehe... almaklum ler.... aku nih bukan reti ngat benda gitu... xper la.. lusa aku jengok.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  sakur@86 on Thu Dec 17, 2009 8:34 am

macam bez jek kalo join kelas wat coklat ni...xnak bukak cawangan kat Bera k?gerenti koi join kelas oak ter.....

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Kelas Asas Coklat di Bentong

Post  momschoco on Thu Dec 17, 2009 9:54 am

Kelas mmg diadakankan di Bentong sahaja. tq

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  strikerbuncit on Thu Dec 17, 2009 10:07 am

sakur@86 wrote:macam bez jek kalo join kelas wat coklat ni...xnak bukak cawangan kat Bera k?gerenti koi join kelas oak ter.....

sakura nak buka cawangan? wow! boss mesti order punya kt anak buah..hehe

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  sakur@86 on Thu Dec 17, 2009 10:10 am

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:macam bez jek kalo join kelas wat coklat ni...xnak bukak cawangan kat Bera k?gerenti koi join kelas oak ter.....

sakura nak buka cawangan? wow! boss mesti order punya kt anak buah..hehe

oit boss..mamacoco xnak bukak la kat bera...kalo bos nak bos kena direct beli kat mamacoco di bentong nu...huhuhu...punah harapan ku nok belajor wat coklat...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Kelas Asas Coklat

Post  momschoco on Thu Dec 17, 2009 10:11 am

x rugi blajar buat coklat ni... ini adalah sesuatu yang baru dan unik.. boleh buat sebagi hantaran atau cenderahati... secara x lansung boleh tambah pendapata kita...

momschoco

Posts : 15
Points : 22
Join date : 16/12/2009
Age : 32
Location : Bentong

http://momschoco.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Coklat Homemade dan Kelas Coklat

Post  Sponsored content Today at 11:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum